Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ove godine

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
vinja

#76 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by vinja »

XXS wrote:
vinja wrote:
a, covjece! Lijepo mi nije dobro! ....
Nemoj se sekirati toliko, ovo ja samo pricam sa kotromanjicem po logici njegovog crno-bijelog svijeta.
Ama ne sekiram se, nego mi ga zao... Onako istinski, od srca mi ga zao!
A, baj d vej - ja mislim da taj svijet ima samo jednu boju... crnu.. :sad:
JThomas

#77 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by JThomas »

jadan je to svijet. njemu je svaki dan smak svijeta.
KotromanichII

#78 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

a, covjece! Lijepo mi nije dobro! Da ja ovako razmisljam o Bogu - davno bih u ludari zavrsila. Ja uopste ne zelim da ga zamisljam kao nekog krvnika koji samo smislja kako ce se osvetiti svakome ko ne vjeruje u Njega, odnosno svakome ko u bobu ne prati ta neka pravila... Nou cens da zelim da zamislim da je on neki zlobni starcic koji smislja ovakve pakosti! Mislim halooooooooo!
pazi evo nek ti On odgovori na to direktno iz Kurana

Objavljivanje Knjige od Allaha je Silnoga, Sveznajuceg",
"Koji oprasta grijehe i prima pokajanje, Koji strahovito kaznjava i obilno nagradjuje; drugog boga osim Njega nema, Njemu se sve vraca
." (Kur'an; El-Mu'min:1-3)

znaci nagradjiva koji zasluzuju a bogami i kaznjava koji zasluze, ali mnogima i oprosti

Onaj ko kakvo zlo ucini ili se prema sebi ogrijesi pa poslije zamoli Allaha da mu oprosti - naci ce da Allah prasta i da je milostiv." ( En-Nisa, 110. )

Ja cu sigurno oprostiti onome koji se pokaje i uzvjeruje i dobra djela cini, i koji zatim na Pravom putu istraje." ( Ta-Ha, 82. )

Sta mislis kako bi trebao Bog postupiti sa naprmijer cetnicima, koji su patili jadni narod po Bosni, Hrvatskoj, Kosovu , samo sto se nisu zvali slobodan, radovan peti i desti

S druge strane potpuno razumijem da postoje ljudi koji vjeruju u sve te prijetnje, ali je zalosno ako slijepo prate vjerska pravila samo zbog tog smrtnog straha od Njegove kazne!
pa nije samo da se bojim njegove kazne, nego zudim da budem u raju sa Njim, da ga vidim i cujem njegov govor kad se bude pokazao prvi put ljudima.

Ja vjerujem u Boga kao u cistu ljubav, kao u nekog ko bezuslovno voli, ko prasta, ko razumije. I sve dobro sto cinim i sva pravila koja slijedim (ako se tako moze reci...) - sve to cinim zato sto zelim, zato sto osjecam potrebu da to uradim,
fino je to, upravi su tu
a ne zato sto se bojim! Jer ja se ne bojim! Ja Ga volim! A ne mogu da volim nekog kog se bojim! Ja Ga se uopste ni najmanje ne bojim!
pa znaci ako radis grijeh ti se njega ne bojis da ce te kazniti za to, jeli tako ??? to sto postoji bogobojaznost je samo da se nerade grijesi.
I mislim da su zalosne konstatacije (koje sam negdje u ranijim postovima procitala) tipa - ko nije musliman (ko nije prihvatio islam) - taj je nevjernik i tome ce se desiti ta i ta grozota.
koji se zakon slijedi u drzavi ako drzava donese novi zakon, dal ices slijediti stari ili novi zakon ???
tako isto za bozijom knjigom, ko odbaciva boziju zakon koji je poslao na zemlju preko Muhammeda, onda ako mislis da netreba , onda se pravdaj sama poslije na sudnjem danu ako bude belaja
Ja ne mislim da je Bog formalist. U svemu sto nas je pokusao nauciti na ovaj ili onaj nacin - bitna je sustina! Bas ne zelim vjerovati da je Bog em zloban i osvetoljubiv, em toliko ogranicen da mu je bitnija forma od sustine!
de mi reci kako ce to proci teski grijesnici nevjernici, koji muce i pate narod i izvljavaju se, kolju, siluju, muce po logorima, bez ikakvog pokajanja u umru, sta mislis kako ce Bog sa njim postupiti ???
Bitno je da volis, da pomazes, da nikog od tebe glava ne zaboli, nit' suza potece, da olaksas zivot svakome - kad god i koliko god mozes!
super, svaka cast, eh to je islam, upravo to :thumbup:
Jedno od Njegovih imena bjese Milostivi... zar je to Taj koji smislja ovakve pakosti?!
jeli milotiv prema onome koji , kolje narod, koji siluje zene, koji muci najgorim patnjama narod u logorima, jeli milostiv i prema takvim, ako bi bio milostiv prema takvima onda bi to bilo pljuvanje prema zrtvama
ni Kur'an nije stigao faxom iz raja... Sve je to pisano ljudskom rukom, rukom obicnog malog covjeka, sklonog da pogrijesi, uvelica, umanji, preokrene, doda, izostavi i uljepsa...
kuran nije pisam ljudskom rukom

Vjerujem da nas voli sve podjednako
,

nevoli, i to nema veze sa lgoikom, gdje ce voliti jednog Hitlera i milosevica, i onog koji cini dobro ljudima, pomaze siromase itd nema logike nikako to sto pises

Zar nije mnogo bolje izdici se iznad tog niskog poriva za osvetom i - oprostiti?
/ bili ti volila da oporosti, onome ko ti zakolje oca, siluje mater, muci brata itd bili m uti oprostila molim te :-) ma daj, nidje veze svezom

O, zaista mi zao sto neko zivi sa ovako tegobnom percepcijom Boga...
Bog jeste ljubav, i sve sve to Bog se voli i voli one koje cine dobra djela, a nevoli koji su oholi , kojii pate narod itd

Kada ja na Njega pomislim - ne silazi mi osmjeh s lica, jer s mislima o Njemu - dolaze mi samo mir i spokoj u dusu. Nikada, nikada, nikada ne bih mogla misliti o Njemu kao o osvetniku!
Cak stavise - vec takva tvrdnja je za mene bogohuljenje!
pa reci mi gdje ce oni koji su klali nevin narod u ratu, silovali, mucili po logorima, gdje ce oni po tebi, ako im se Bog neosveti ko ce drugi pobogu, i gdje je tu pravda, vidimo koliko se slobodno secu , ni zatvora ni kazne na ovom svijetu, gdje je tu pravda.

Ali postujem da drugi misle drugacije, nego mi ih nesto zao, covjece! Koje opterecenje!
jeli ti zao Hitlera, Milosevica, i ostalo kompaniju ????
KotromanichII

#79 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

jadan je to svijet. njemu je svaki dan smak svijeta
da bogda svako imao smak svijeta svak idan ko ja :D eh grdne rane, vi mislite da je sve crno u mene, zbog ovih prica o smak usvijeta i sudnjem danu.

Kad bi me vidjeli nebi mogli nista vidjeti sto drugi nerade, igra se fudbal, treniram, idem u kino, gledam filmove, citam knjige, radim na poslu fino se zaradjiva elhamudlilalah, druzim se sa rajom, ama nista mi nefali. pa sto bi mi onda crn svijet bio. :-)
DanteX

#80 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by DanteX »

arslanica wrote:
KotromanichII wrote:
sva sreća nisam musliman
Bog odgovara:

2. Zažaliće nevjernici često što nisu postali muslimani.
a šta će da bude sa svima onima koji nisu muslimani .... :? :? :? :?

i jel' to ti misliš da ja, ako nisam musliman, da nisam vjernik :shock: :? :?

Ja sam budista. Ja vjerujem u reinkernaciju :D
JThomas

#81 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by JThomas »

e, al' ti o tome nikad teme ne otvaraš. preči ti smak svijeta od svega toga. sve je to u čovjekovoj glavi.

nije bolan zdravo misliti toliko na to. bolan ova planeta postoji 4.5 milijarde godina, tvojih 70-80 godina na ovom svijetu je mikrosekunda za taj period, previše sebi značaja pridaješ.
vinja

#82 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by vinja »

Pokretacu Teme!

Bez uvrede, ali pravopis ti je na mrtvoj nuli, a islam propagira obrazovanje - sto podrazumijeva i znanje pravopisa! Da se ne bi ogrijesio o naredbu da ucis, a i da ti se ljudi ne bi smijali,te da bi te iole ozbiljno shvatili - moj ti je iskren savjet da to savladas. Kada mogu djeca do treceg osnovne - mozes i ti!

Da ja sad ne bih citirala sve sto ti mene upita, reci cu ti sustinski ovo - ja shvatam tvoj gnjev, tvoju frustraciju, shvatam da si ljut, da osjecas nevjerovatnu potrebu da svi krvnici ovog svijeta dobiju - sto su zasluzili. Mogu da shvatim, jer i ja sam jednom bila gnjevna. Ali mogu ti reci i ovo - upravo me vjera u Boga spasila tolikog gnjeva i ogorcenosti. I, nazalost, a kad vec pitas, i u ovom, a i u proslom ratu mi je dio familije pobijen jer je drugog imena. I ja ne mrzim. Nikog! Oslobodila sam se svih negativnih osjecaja. Kroz vjeru u Boga sam spoznala da treba sve oprostiti, jer onaj ko zlo cini - zaista nije svjestan sto cini. Sad me nemoj bukvalno shvatiti - naravno da jeste svjestan - na ljudskoj razini, ali na nekom visem nivou svjesnosti - nije svjestan. Jer, kada jedan covjek povrijedi drugog - on nije povrijedio samo drugog, vec je povrijedio cijelo covjecanstvo, pa i samog sebe. Medjutim, to je sad vec preduboka tema, a poprilicno je kasno, pa sada ne mogu o tome razglabati.

Na sva tvoja pitanja tipa- sta ja mislim sta ce Bog sa ovim ili onim zlocincem - mogu ti odogovoriti da ne znam. Ali VJERUJEM da ce svakom oprostiti. Jer je milostiv. Pravda u svemu tome je da je moja dusa bez grijeha, a njegova (tog nekog krvnika) - nije. Pravda je da nicija suza nije kanula na moju dusu - a na njegovu jeste. A od toga nista gore nema.
I ono sto si napisao "pa znaci ako radis grijeh ti se njega ne bojis da ce te kazniti za to, jeli tako ??? to sto postoji bogobojaznost je samo da se nerade grijesi." (ogradjujem se od pravopisnih gresaka, ovo je bilo copy-paste!). Ja se ne bojim da ce me kazniti. A ne cinim grijehe. Ili se barem svojski trudim da ih svjesno ne cinim (covjek i nesvjesno moze drugoga da uvrijedi). Ne cinim grijehe zato sto NE ZELIM DA IH CINIM, A NE ZATO STO BIH SE EVENTUALNO BOJALA POSLJEDICE. To je kao da tvrdis da neko (npr. ti) nije pocinio ubistvo SAMO ZATO sto bi zbog toga isao u zatvor. A ja nisam pocinila ubistvo zato sto nikada nisam to pozeljela, zato sto nikada to ne bih mogla da ucinim. Tako i da nema kazne u zakonu, a da npr. ne vjerujem u Boga - opet ne bih nikoga ubila jer JA to smatram losim, a ne zelim da cinim lose. Kontas? I tu je temeljna razlika izmedju mene i bogobojaznih. Meni ne treba prijetnja da bih se ponasala dobro! Ja ne cinim lose jer u startu to NE ZELIM, a masa tih bogobojaznih - ZELI, a ne smije. I pri tom ispadaju dobri, a zlo im u dusi. Koje licemjerje!

Sto se tice pitanja ili konstatacije (sto li je vec?!) "koji se zakon slijedi u drzavi ako drzava donese novi zakon, dal ices slijediti stari ili novi zakon ???" - mogu samo da ti kazem da je pri mom vidjenju Boga i onoga sto On jeste - suvise jadno da ovo i komentarisem. U tvom vidjenju toga - Bog bi bio parlament?! Ja ne vjerujem da on tako donosi nove zakone (to mi je suvise prizemljeno vidjenje Boga, a ja Ga vidim na mnooooooooooogo, mnoooooogo visoj razini od te!). Ja vjerujem da je ljubav jedini zakon (jedino svevremensko pravilo Bozije). A gdje ima ljubavi - tu ima razumijevanja i oprosta. Gdje ljubavi nema - tu ima osvete, gnjeva, mrznje. A gdje ima Boga - tu mora da bude ljubavi. A ljubav iskljucuje osvetu! Mislim da je suvisno da ti dalje objasnjavam svoja stajalista...

I rece Isus kad su ga razapinjali: "Oprosti im, Oce, ne znaju sto cine!"

Mir, ljubav i svako dobro!
glade

#83 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by glade »

KotromanichII wrote:znaci nagradjiva koji zasluzuju a bogami i kaznjava koji zasluze, ali mnogima i oprosti
mai jes' to ti? :-D
probuseni $

#84 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by probuseni $ »

vinja wrote:Pokretacu Teme!

Bez uvrede, ali pravopis ti je na mrtvoj nuli, a islam propagira obrazovanje - sto podrazumijeva i znanje pravopisa! Da se ne bi ogrijesio o naredbu da ucis, a i da ti se ljudi ne bi smijali,te da bi te iole ozbiljno shvatili - moj ti je iskren savjet da to savladas. Kada mogu djeca do treceg osnovne - mozes i ti!

Da ja sad ne bih citirala sve sto ti mene upita, reci cu ti sustinski ovo - ja shvatam tvoj gnjev, tvoju frustraciju, shvatam da si ljut, da osjecas nevjerovatnu potrebu da svi krvnici ovog svijeta dobiju - sto su zasluzili. Mogu da shvatim, jer i ja sam jednom bila gnjevna. Ali mogu ti reci i ovo - upravo me vjera u Boga spasila tolikog gnjeva i ogorcenosti. I, nazalost, a kad vec pitas, i u ovom, a i u proslom ratu mi je dio familije pobijen jer je drugog imena. I ja ne mrzim. Nikog! Oslobodila sam se svih negativnih osjecaja. Kroz vjeru u Boga sam spoznala da treba sve oprostiti, jer onaj ko zlo cini - zaista nije svjestan sto cini. Sad me nemoj bukvalno shvatiti - naravno da jeste svjestan - na ljudskoj razini, ali na nekom visem nivou svjesnosti - nije svjestan. Jer, kada jedan covjek povrijedi drugog - on nije povrijedio samo drugog, vec je povrijedio cijelo covjecanstvo, pa i samog sebe. Medjutim, to je sad vec preduboka tema, a poprilicno je kasno, pa sada ne mogu o tome razglabati.

Na sva tvoja pitanja tipa- sta ja mislim sta ce Bog sa ovim ili onim zlocincem - mogu ti odogovoriti da ne znam. Ali VJERUJEM da ce svakom oprostiti. Jer je milostiv. Pravda u svemu tome je da je moja dusa bez grijeha, a njegova (tog nekog krvnika) - nije. Pravda je da nicija suza nije kanula na moju dusu - a na njegovu jeste. A od toga nista gore nema.
I ono sto si napisao "pa znaci ako radis grijeh ti se njega ne bojis da ce te kazniti za to, jeli tako ??? to sto postoji bogobojaznost je samo da se nerade grijesi." (ogradjujem se od pravopisnih gresaka, ovo je bilo copy-paste!). Ja se ne bojim da ce me kazniti. A ne cinim grijehe. Ili se barem svojski trudim da ih svjesno ne cinim (covjek i nesvjesno moze drugoga da uvrijedi). Ne cinim grijehe zato sto NE ZELIM DA IH CINIM, A NE ZATO STO BIH SE EVENTUALNO BOJALA POSLJEDICE. To je kao da tvrdis da neko (npr. ti) nije pocinio ubistvo SAMO ZATO sto bi zbog toga isao u zatvor. A ja nisam pocinila ubistvo zato sto nikada nisam to pozeljela, zato sto nikada to ne bih mogla da ucinim. Tako i da nema kazne u zakonu, a da npr. ne vjerujem u Boga - opet ne bih nikoga ubila jer JA to smatram losim, a ne zelim da cinim lose. Kontas? I tu je temeljna razlika izmedju mene i bogobojaznih. Meni ne treba prijetnja da bih se ponasala dobro! Ja ne cinim lose jer u startu to NE ZELIM, a masa tih bogobojaznih - ZELI, a ne smije. I pri tom ispadaju dobri, a zlo im u dusi. Koje licemjerje!

Sto se tice pitanja ili konstatacije (sto li je vec?!) "koji se zakon slijedi u drzavi ako drzava donese novi zakon, dal ices slijediti stari ili novi zakon ???" - mogu samo da ti kazem da je pri mom vidjenju Boga i onoga sto On jeste - suvise jadno da ovo i komentarisem. U tvom vidjenju toga - Bog bi bio parlament?! Ja ne vjerujem da on tako donosi nove zakone (to mi je suvise prizemljeno vidjenje Boga, a ja Ga vidim na mnooooooooooogo, mnoooooogo visoj razini od te!). Ja vjerujem da je ljubav jedini zakon (jedino svevremensko pravilo Bozije). A gdje ima ljubavi - tu ima razumijevanja i oprosta. Gdje ljubavi nema - tu ima osvete, gnjeva, mrznje. A gdje ima Boga - tu mora da bude ljubavi. A ljubav iskljucuje osvetu! Mislim da je suvisno da ti dalje objasnjavam svoja stajalista...

Zao mi je Vinja ali pogresno si obavjestena. Kuran ne trazi da ucis u smislu da ides u skolu i da se obrazujes, vec ta rijec "UCI", znaci doslovice citaj Kuran i samo Kuran i nista vise. Citati druge knjige po Kuranu je grijeh. Zato je bog i poslao konacnu i sveobuhvatnu i zadnju knjigu ljudima.
bijela

#85 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by bijela »

probuseni $ wrote: Zao mi je Vinja ali pogresno si obavjestena. Kuran ne trazi da ucis u smislu da ides u skolu i da se obrazujes, vec ta rijec "UCI", znaci doslovice citaj Kuran i samo Kuran i nista vise. Citati druge knjige po Kuranu je grijeh. Zato je bog i poslao konacnu i sveobuhvatnu i zadnju knjigu ljudima.
kako je uspjelo stati ovoliko džehaleta u nečemu što je probušeno?
KotromanichII

#86 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

Nikog! Oslobodila sam se svih negativnih osjecaja. Kroz vjeru u Boga sam spoznala da treba sve oprostiti, jer onaj ko zlo cini - zaista nije svjestan sto cini. Sad me nemoj bukvalno shvatiti - naravno da jeste svjestan - na ljudskoj razini, ali na nekom visem nivou svjesnosti - nije svjestan. Jer, kada jedan covjek povrijedi drugog - on nije povrijedio samo drugog, vec je povrijedio cijelo covjecanstvo, pa i samog sebe. Medjutim, to je sad vec preduboka tema, a poprilicno je kasno, pa sada ne mogu o tome razglabati
fino je da osjecas ljubav , i sve to sto govoris, ali moras da shvatis i drugu stranu, a to je da Bog kaznjava one koje prekoracuju sve granice zla, i to se slaze potpuno sa zdravom ljudskom pameti. Iako Bog oprasta dosta i prelazi preko ruzni postupaka, ali neke stvari nece preci preko na sudnjem danu tek tako. Oni koji cine zlo narodu a nepokaju se Bogu prije smrti tesko je povjerovati da ce BOg preci preko toga a da nekazni.
Na sva tvoja pitanja tipa- sta ja mislim sta ce Bog sa ovim ili onim zlocincem - mogu ti odogovoriti da ne znam.
znam ja

Bog kaze u kuranu:

55. A na Dan kad nastupi Čas oživljenja, zločinci će se zaklinjati da su grobovima samo jedan čas ostali; a i prije su istinu izbjegavali.

57. Toga Dana neće ničem poslužiti pravdanja onima koji su se prema sebi ogriješili i neće se od njih tražiti da se Allahu umile

45. I vidjećeš kako ih ponižene i klonule vatri izlažu, a oni je ispod oka gledaju. Oni koji su vjerovali, reći će: "Pravi stradalnici su oni koji na Sudnjem danu i sebe i čeljad svoju upropaste!"

Ali VJERUJEM da ce svakom oprostiti
evo nek ti on odgovori na to

Bog kaze:

116. Allah sigurno neće oprostiti da Njemu druge smatraju ravnim, a oprostiće kome hoće ono što je manje od toga. A daleko je zalutao onaj ko smatra da je Allahu neko ravan.

Ja se ne bojim da ce me kazniti
Bog odgovara na to kroz kuran:

28. a od kazne Gospodara svoga niko nije siguran
Ne cinim grijehe zato sto NE ZELIM DA IH CINIM, A NE ZATO STO BIH SE EVENTUALNO BOJALA POSLJEDICE
prvo moras nauciti sta su grijesi da bi se znala cuvati grijeha, jer si rekla da nevjerujes u vjeru, a vjera je vjerski zakon gdje se definise sta je grijeh a sta nije. Kako si sigurna da neupadas u grijehe ako nisi upucena sta su grijesi ?

Meni ne treba prijetnja da bih se ponasala dobro! Ja ne cinim lose jer u startu to NE ZELIM, a masa tih bogobojaznih - ZELI, a ne smije. I pri tom ispadaju dobri, a zlo im u dusi. Koje licemjerje!
sad ne ulazimo u tudja srca, to nije nase da gledamo, to je Bozije sta ko krije u srcu

Ja vjerujem da je ljubav jedini zakon (jedino svevremensko pravilo Bozije). A gdje ima ljubavi - tu ima razumijevanja i oprosta. Gdje ljubavi nema - tu ima osvete, gnjeva, mrznje. A gdje ima Boga - tu mora da bude ljubavi. A ljubav iskljucuje osvetu! Mislim da je suvisno da ti dalje objasnjavam svoja stajalista...
hajde ti meni nadji kako ce biti razumijevanje na sudnjem danu kod BOga u slucaju Hitler, gdje pobi milione ljudi a da nepricam o drugima. Sta hoce li to BOg mozda reci, pa eto razumijem te ti si slabe duse bio, htio si pokoriti svijet, pa ti se omaklo da pobijes toliki neduzan narod, pa ja ti oprastam :-) na sta bi to licilo ?????????????????
samo problem je u tome sto isus nije razapet niti ubijen, evo nek BOg odgovori na tu temu

157. i zbog riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiju/Mesiha, Isusa/Isaa, sina Marijna/Merjemina, Allahova poslanika:... A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili,

158. već ga je Allah uzdigao Sebi. – a Allah je silan i mudar.

i tebi svako dobro
mai jes' to ti?
neznam, nemam nikakvu garanciju od Boga sa pecatom da se mogu pohvaliti, ali se mogu nadati barem ;-)
KotromanichII

#87 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

probuseni napisao
Citati druge knjige po Kuranu je grijeh
Bog odgovara:

50. Pogledaj kako izmišljaju laž o Allahu! A to je dovoljno da se teško ogriješe

izmišljajući o Njemu laži. A On će ih sigurno zbog onoga što izmišljaju kazniti.
nista novo

#88 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by nista novo »

bijela wrote:
probuseni $ wrote: Zao mi je Vinja ali pogresno si obavjestena. Kuran ne trazi da ucis u smislu da ides u skolu i da se obrazujes, vec ta rijec "UCI", znaci doslovice citaj Kuran i samo Kuran i nista vise. Citati druge knjige po Kuranu je grijeh. Zato je bog i poslao konacnu i sveobuhvatnu i zadnju knjigu ljudima.
Bijela ti se javljas uvijek kao neko ko sve zna a nista ne kaze, ako si tako pametna, objasni onda postavljacu teme ko je Bog, da se jadan ne muci vise. Ili si i ti njgovog misljenja da samo muslimani idu u raj...
Osoba pod nickom Vinja je mislim na najbolji moguci nacin objasnila sta je Bog, Bog je ljubav, naucite se vise. Nije on ni musliman ni katolik. ni pravoslavac, ni buda, vec samo ljubav. Ljubav prema bliznjem, to je smisao zivota, ljubav prema svemu. Nije Bog skretnicar, koji stoji i jedne skrece u raj, jedne u pakao. Nije Bog, sudija, niti kadija, niti pise knjige, niti nam se obraca preko neki poslanika, sto bi se Bog zamarao jel neko klanjao 5 ili 6 puta na dan, ili se molio jednom ili dvaput. Ne trebaju njemu niti dzamije, niti crkve, niti dvorci, niti zrtvovanje u njegovo ime..ne mnogu vise da pisem ionako necete svatiti...
BHF_Manijak

#89 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by BHF_Manijak »

nista novo wrote:
bijela wrote:
Bijela ti se javljas uvijek kao neko ko sve zna a nista ne kaze, ako si tako pametna, objasni onda postavljacu teme ko je Bog, da se jadan ne muci vise. Ili si i ti njgovog misljenja da samo muslimani idu u raj...
Osoba pod nickom Vinja je mislim na najbolji moguci nacin objasnila sta je Bog, Bog je ljubav, naucite se vise. Nije on ni musliman ni katolik. ni pravoslavac, ni buda, vec samo ljubav. Ljubav prema bliznjem, to je smisao zivota, ljubav prema svemu. Nije Bog skretnicar, koji stoji i jedne skrece u raj, jedne u pakao. Nije Bog, sudija, niti kadija, niti pise knjige, niti nam se obraca preko neki poslanika, sto bi se Bog zamarao jel neko klanjao 5 ili 6 puta na dan, ili se molio jednom ili dvaput. Ne trebaju njemu niti dzamije, niti crkve, niti dvorci, niti zrtvovanje u njegovo ime..ne mnogu vise da pisem ionako necete svatiti...

Sidje prosvjetljeni, sta ima jos?! :mrgreen: :lol:

Daj ba mani se satrologoije...Kad ti to dodje do spozonaje?!Ko ti prenese sve ove informacije?!
manki

#90 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by manki »

komi wrote:sva sreća nisam musliman :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Blago tebi, kakve nama muslimanima Kotromanich sve muke, džeheneme, i vatre nabaca u zadnja dva dana. :-)
nista novo

#91 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by nista novo »

Osoba pod nickom Vinja je mislim na najbolji moguci nacin objasnila sta je Bog, Bog je ljubav, naucite se vise. Nije on ni musliman ni katolik. ni pravoslavac, ni buda, vec samo ljubav. Ljubav prema bliznjem, to je smisao zivota, ljubav prema svemu. Nije Bog skretnicar, koji stoji i jedne skrece u raj, jedne u pakao. Nije Bog, sudija, niti kadija, niti pise knjige, niti nam se obraca preko neki poslanika, sto bi se Bog zamarao jel neko klanjao 5 ili 6 puta na dan, ili se molio jednom ili dvaput. Ne trebaju njemu niti dzamije, niti crkve, niti dvorci, niti zrtvovanje u njegovo ime..ne mnogu vise da pisem ionako necete svatiti...[/quote]

Sidje prosvjetljeni, sta ima jos?! :mrgreen: :lol:

Daj ba mani se satrologoije...Kad ti to dodje do spozonaje?!Ko ti prenese sve ove informacije?![/qu

Ja razmisljam svojom glavom za razliku od tebe, a ti posto ne umijes da diskutujes, niti da nesto smisleno napises, osim par smajlija, otidji na drugu temu, ionako ti ovo neces razumijeti :D
manki

#92 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by manki »

KotromanichII wrote:ma jooj oni su sitne ribe naspram andjela mucitelja u Dzehennemu, pa posto ima dijelova u dzehennemu sve gori od goreg, jedan dio Dzehennema se utjece Allahu da ga sacuva drugog dijela dzehennema, kakvih patnji i belaja samo ima
Jesi ti to bio, pa znaš? :lol:
bijela

#93 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by bijela »

nista novo wrote: Bijela ti se javljas uvijek kao neko ko sve zna a nista ne kaze, ako si tako pametna, objasni onda postavljacu teme ko je Bog, da se jadan ne muci vise. Ili si i ti njgovog misljenja da samo muslimani idu u raj...
heheheh, što bih nekome objašnjavala išta o Bogu, pogotovo na forumu, nisam bunike jela 8-)
to se vi, koji želite, bavite time. ja ću samo nekad uskočiti i reći nekome da nema pojma o čemu govori, a probušeni stvarno nema pojma o čemu govori.
kad god sam vidjela da je neko postavio pitanje jer je želio saznati odgovor, ukoliko sam znala, odgovorila sam. teme koje su ovih dana nikle na ovom pdf-u i postovi na njima i jesu dostojene samo smihuljenja, nikakvog intelektualnog truda da se napiše pristojan post.
BHF_Manijak

#94 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by BHF_Manijak »

nista novo wrote: Ja razmisljam svojom glavom za razliku od tebe, a ti posto ne umijes da diskutujes, niti da nesto smisleno napises, osim par smajlija, otidji na drugu temu, ionako ti ovo neces razumijeti :D
a takve kao ti vjeruj mi da se i ne trudim razumjeti jer nonsen pisu, tako da me plaho ne tanigra njihovo misljenje...Ali mi povuku zivac kad pisu ono sto nije istina, kao nekoc kada si pitao o tome sta ce biti sa onima koji nisu imali priliku saznati o islamu a umrli su...Ti fakat kontas da ovdje neko znanje stices?!Drug moj, forumi su vecinom za ubijanje vremena a ne naucne katedre! :wink:
KotromanichII

#95 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

Ili si i ti njegovog misljenja da samo muslimani idu u raj...
pa bit ce i muslimana u dzehennemu, sa nekim muslimanima ce se potpaliti dzehennem, pa onda dolaze sledeci narodi na red.

Osoba pod nickom Vinja je mislim na najbolji moguci nacin objasnila sta je Bog, Bog je ljubav, naucite se vise.

to je djelimicno tacno, da BOg je ljubav, on voli one koje dobra djela cine, a i vjernici vole njega, nema sumnje da je to ljubav na visokom nivou, ali netreba zaboravljati ni onu drugu stranu

Bog to kaze u kuranu:

Gospodar tvoj ljudima prašta i uprkos zulumu njihovu, ali Gospodar tvoj doista i strahovito kažnjava
Ljubav prema bliznjem, to je smisao zivota, ljubav prema svemu.
smisao zivota je nesto drugo po kuranu , a evo sta BOg kaze zasto smo stvoreni

Bog kaze:

2. Onaj koji je dao smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati; - On je Silni, Onaj koji prašta -,

A džinne i ljude, sam stvorio samo zato da Me obožavaju (ibadet čine). (Ez-Zarijat, 56.)

Nije Bog skretnicar, koji stoji i jedne skrece u raj, jedne u pakao. Nije Bog, sudija, niti kadija, niti pise knjige, niti nam se obraca preko neki poslanika, sto bi se Bog zamarao jel neko klanjao 5 ili 6 puta na dan, ili se molio jednom ili dvaput.
Bog odgovara

11. Da Allah ljudima daje zlo onako brzo kao što im se odaziva kad traže dobro, oni bi, uistinu, stradali. A Mi ipak ostavljamo da u zabludi svojoj lutaju oni koji ne vjeruju da će pred Nas stati.
Ne trebaju njemu niti dzamije, niti crkve, niti dvorci, niti zrtvovanje u njegovo ime..ne mnogu vise da pisem ionako necete svatiti...
Bog odgovara:

6. A onaj ko se bori – bori se samo za sebe, jer Allah sigurno može bez svih svjetova biti.

naravno da netreba, moze on i bez toga, ali cinjenje dobrih djela samo nama koristi
nista novo

#96 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by nista novo »

BHF_Manijak wrote:
nista novo wrote: Ja razmisljam svojom glavom za razliku od tebe, a ti posto ne umijes da diskutujes, niti da nesto smisleno napises, osim par smajlija, otidji na drugu temu, ionako ti ovo neces razumijeti :D
a takve kao ti vjeruj mi da se i ne trudim razumjeti jer nonsen pisu, tako da me plaho ne tanigra njihovo misljenje...Ali mi povuku zivac kad pisu ono sto nije istina, kao nekoc kada si pitao o tome sta ce biti sa onima koji nisu imali priliku saznati o islamu a umrli su...Ti fakat kontas da ovdje neko znanje stices?!Drug moj, forumi su vecinom za ubijanje vremena a ne naucne katedre! :wink:
Ja to nisam pitao da bi dobio odgovor, jer odgovor znam, vec sam pokusao da malo provociram postavljaca teme. I ako ti uopce razumijes moje postove, a vidim da ne razumijes, moja sva pitanja su bila ironija na njegove djecija citiranja a ne da bi me on ili ti nesto naucili. Ja ovdje i ubijam vrijeme, a ne propagiram neka ucenja kao ti i tvoj haver..ipak ti ne zamjerim, jer me ne poznas...
nista novo

#97 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by nista novo »

bijela wrote:
nista novo wrote: Bijela ti se javljas uvijek kao neko ko sve zna a nista ne kaze, ako si tako pametna, objasni onda postavljacu teme ko je Bog, da se jadan ne muci vise. Ili si i ti njgovog misljenja da samo muslimani idu u raj...
heheheh, što bih nekome objašnjavala išta o Bogu, pogotovo na forumu, nisam bunike jela 8-)
to se vi, koji želite, bavite time. ja ću samo nekad uskočiti i reći nekome da nema pojma o čemu govori, a probušeni stvarno nema pojma o čemu govori.
kad god sam vidjela da je neko postavio pitanje jer je želio saznati odgovor, ukoliko sam znala, odgovorila sam. teme koje su ovih dana nikle na ovom pdf-u i postovi na njima i jesu dostojene samo smihuljenja, nikakvog intelektualnog truda da se napiše pristojan post.
Ja samo pokusavam na neki nacin objasniti ljudima, vjerujte u sto hocete, ali pustite druge da vjeruju u sto hoce...ovdje je problem namecanje jednog ucenja kao pravog, sve ostalo je nistavno..to samo govori koliko malo znaju, ili ne znaju nista oni koji to neprestano ovdje ponavljaju. I meni stvarno ne treba niciji odgovor u vezi religija, mislim da sam dovoljno zreo da sam znam sta je ispravno.
bez_ideje

#98 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by bez_ideje »

Image
KotromanichII

#99 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by KotromanichII »

Ja to nisam pitao da bi dobio odgovor, jer odgovor znam, vec sam pokusao da malo provociram postavljaca teme
.

:D evo sebi cupam kosu kako si me isprovocirao,

I ako ti uopce razumijes moje postove, a vidim da ne razumijes, moja sva pitanja su bila ironija na njegove djecija citiranja a ne da bi me on ili ti nesto naucili.
u ta citiranja vjeruju milioni ljudi sirom zemaljske kugle
manki

#100 Re: Predznaci Sudnjeg dana sto su se desili ovde godine

Post by manki »

Kotromanichu, ništa lično protiv tebe, ali mislim da bi ti ljepše bilo na IslamBosna forumu, tamo bi sigurno imao više istomišljenika, ne bi gubio vrijeme kao ovdje.... :sax:

A i zar nećeš zbog toga što nosiš nick bosanskog kralja katolika ići u džehennem? :D
Locked