Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Za koga bi vi glasali kad bi se birao jedan predsjednik BiH?

Željko Komšić
82
67%
Milorad Dodik
18
15%
Haris Silajdžić
9
7%
Sulejman Tihić
0
No votes
Fahrudin Radončić
4
3%
Bakir Izetbegović
1
1%
Sven Alkalaj
2
2%
Dragan Čović
3
2%
Zlatko Lagumdžija
3
2%
Alija Behmen
0
No votes

Total votes: 122

Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#51 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by Dado dijasporitus »

nellington wrote:Cccc, pa znaš da sam ja elektronički a ne energetski kadar (banderaš) :D A za profesora Kušljugića mislim da ne znaju ni trenutni uposlenici naše ambasade pri UNu, a kamoli prosječan bh građanin.
Znam Dr Kusljugica iz doba kad je bio u UN-u i mislim da je do sada definitivno bio najkvalitetniji ambasador kojeg smo imali u toj instituciji od Dayton-a. Jedino sto mislim da mu fali malo agresivnosti sto vjerovatno i objasnjava sto nije dalje dogurao u BiH.
essex

#52 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by essex »

sta je ba ono, klempo suljo ni sam u sebevise nevjeruje, "0" glasova...bakir po obicaju sam za sebe glasao (1) a fahro doveo upravni odbor avaza (4, ko grb kojem se klanjaju) i prikazao da ce na sljedecim izborima sahraniti obojicu...ma zao mi klempe sto izgubi samopostovanje i samouvjerenje...eto dokle te sprud moze dovesti...
bogumi8 je naveo jednu licnost kojem bi ja dao prvi mandat prvog predsjednika nove Republike, a to je G-din Bogic Bogicevic...dokazani patriota i red je samo za ono sto je blokirao puc u beogradu da mu se ovim oda priznanje...komsic kao prvi podpredsjednik nove Republike bi samo pojacao drzavnu snagu...hajmo bosanci, na nama je red da ocistimo ovo smetljiste balkanske politike...
pozdrav domovini.

da, zaboravih...ja bih uveo americki sistem, kandidati da kao predsjednicki tandem izlaze na izbore i to tako da su nevezani od izbora za parlament. tako ce se odvojiti stranacka politika od drzavne jer dva kvalitetna covjeka iz (mozda) razlicitih stranaka (koje mogu biti i manjina u parlamentu) mogu tako upravljati drzavom i kontrabalansirati negativnosti (ako se pojave) koje izlaze iz parlamenta. naravno, sve ovo omoguciti kroz Ustav i Poslovnike...
Gradsky

#53 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by Gradsky »

Idu nam izbori. Dobro je pitanje za koga biste glasali. Ja polako gubim i volju i želju za svim političarima u BiH. Inače sam veliki fan Željke Komšića, ali se bojim da ni on ništa konkretno nije uradio za svoga mandata, osim dostojanstvenog ponašanja i još većeg patriotskog branjenja lijepe naše BiH.
kiky

#54 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by kiky »

željko komšić ...
:bih:
Eborg

#55 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

S obzirom na naš ustavno-pravni sistem, predsjednik/ci imaju relativno male ovlasti koje i nisu tako "komercijalne" da bi se nešto bitno moglo uraditi na unutarnjem planu. A tu je svakako i problem konsenzusa. :-)
HORN1

#56 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by HORN1 »

Koga biste od trenutno živih predratnih političara izabrali za predsjednika.

Neki živi predratni političari Kljuić, Duraković, Abdić, Ganić, Silajđić,Plavšićka, Bogićević, Filipović...
Eborg

#57 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

Kljuić i Bogičević! :)
sammo

#58 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by sammo »

Lijanovic :-)
Eborg

#59 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

inhibitor wrote:
Eborg wrote:Kljuić i Bogičević! :)
Kljuica Hrvatima, Bogicevica Srbima, a Hare nek bude Bosnjacima? :lol:
Na toj listi nijedan kvalitetan Bošnjo. :D
HORN1

#60 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by HORN1 »

Eborg wrote:
inhibitor wrote:
Eborg wrote:Kljuić i Bogičević! :)
Kljuica Hrvatima, Bogicevica Srbima, a Hare nek bude Bosnjacima? :lol:
Na toj listi nijedan kvalitetan Bošnjo. :D
Pa nitko nikom ne brani da proširi listu sa predratnim političarima, može i predložiti i poslijeratne političare, bilo bi odlično kad bi i obrazložio razloge tih prijedloga.

Bilo bi dobro da se nađe jedan političar koji će biti prihvatljiv svim građanima BiH. Još da kažem ja sam protiv onih koji zagovaraju jednog gazdu u državi. Zakon treba da je jedini gazda svima stim da se zakon koji nije u interesu većine može i treba mijenjati.
Koji je političar prihvatljiviji za većinu stanovnika BiH
Kljuić, Duraković, Abdić, Ganić, Silajđić,Plavšićka, Bogićević, Filipović... dopunite listu, napravite svoju listu

Koji je političar neprihvatljiv za većinu stanovnika BiH
Kljuić, Duraković, Abdić, Ganić, Silajđić,Plavšićka, Bogićević, Filipović... dopunite listu, napravite svoju listu
udrch

#61 Re: Predsjednik Republike Bosne i Hercegovine

Post by udrch »

Mirnes Ajanović..

Kad je ionako zajebancija, nek je bar na nivou..
Post Reply