Predrasude

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prozor

Post by Prozor »

...
Last edited by Prozor on 16/01/2008 17:41, edited 1 time in total.
muha_sa

Post by muha_sa »

FFK as Lucy01 wrote:
muha_sa wrote:Image
Muha, mog'o bi ti i hapsane zaradit' za dilanje i podsticanje omladine :lol:
imamo i vode za pranje :D

Image
Ahmmed

Post by Ahmmed »

joooooj, šta mi uradiste od teme, a pitta mi još nema, da da svoje stručno mišljenje :D
pitt

Post by pitt »

cekaj ba da svarim pitu :D:D Od sada samo pizzu jedem :D:D
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Ahmmed wrote:joooooj, šta mi uradiste od teme, a pitta mi još nema, da da svoje stručno mišljenje :D
Taj i u imenu nosi zlo ... :D
pitt

Post by pitt »

Dirty Harry wrote:
Ahmmed wrote:joooooj, šta mi uradiste od teme, a pitta mi još nema, da da svoje stručno mišljenje :D
Taj i u imenu nosi zlo ... :D
retardiran u startu :D:D:D
muha_sa

Post by muha_sa »

Ahmmede---zar treba nešto pametno napisat ?? poslije svega što su nam uradili-i maksumcetu je jasno da ce njima lakše metar u guzicu uci nego milimetar u glavu.
rekoh--coban i akademik na istom nivou ----- ponavljam--cast izuzetcima--veoma rijetkim.
ps.
trebo si damicu odvest na u Dejcice i isfolirat kvar na autu--zamolit je da pogura i ostavit je u šumi---jer tamo i pripada.

uh--jesam ozbiljan :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

pitt wrote:cekaj ba da svarim pitu :D:D Od sada samo pizzu jedem :D:D

i bolje je, može šta od pite na mozak udarit, gluho i ćoravo bilo :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

muha_sa wrote:
Ahmmede---zar treba nešto pametno napisat ?? poslije svega što su nam uradili-i maksumcetu je jasno da ce njima lakše metar u guzicu uci nego milimetar u glavu.
rekoh--coban i akademik na istom nivou ----- ponavljam--cast izuzetcima--veoma rijetkim.
ps.
trebo si damicu odvest na u Dejcice i isfolirat kvar na autu--zamolit je da pogura i ostavit je u šumi---jer tamo i pripada.

Preblizu su Dejcici :oops: cesti :D

Nema ni deset kilometara od Dejcica, ima nekih rovova i mina :D Tamo prema Grepku :D Pa eto ideje za drugi put :D
pitt

Post by pitt »

_BosanaC wrote:
muha_sa wrote:
ps.

Nema ni deset kilometara od Dejcica, ima nekih rovova i mina :D Tamo prema Grepku :D Pa eto ideje za drugi put :D
ma u pionisrku je zatvoriti...... :-) :-) :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

pitt wrote:
_BosanaC wrote:
muha_sa wrote: Ahmmede---zar treba nešto pametno napisat ?? poslije svega što su nam uradili-i maksumcetu je jasno da ce njima lakše metar u guzicu uci nego milimetar u glavu.
ps.

ma u pionisrku je zatvoriti...... :-) :-) :-)
Sa ONIM lavovima??? :lol: :lol: :lol: :lol:
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

E pa ne znam za sve ali vecina njih su prljavi u svakom smislu. To zaista nisu predrasude. Jer dok je rat bio ovdje sjecam se dobro koliko su ljudi odrzavali higijenu, cak i u takvim uslovima . Sjecam se price nedaj Boze ako padne granata nek sam cist .. Onaj ko voli cistocu, voli da ima i ciste odnosno lijepe misli i djela, i sve tako redom... . Evo cetnici i ta srpska vojska koja je zla pocinila su prljavi da prljaviji ne mogu biti. Kad gledate Vukovar, Bijeljinu , Srebrenicu, oni su prljavi, masni, a ko je nakon 2. sv. rata cinio najveca zlodjela i zvjerstva nego oni ... eto ko vam je na ovom regionu najprljaviji i kakvi su... dzaba o svakom njegova djela govore kakav je i ko je. :oops:
Last edited by bosanska rijec on 15/01/2008 22:32, edited 1 time in total.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

muha_sa wrote:
ps.

ama, ona je sve vrijeke kolutala mubarek okicama, tvrdeći da pomenute predrasude pripadaju drugima , a ona bi, ko biva, samo da joj neko potvrdi da je u pravu :-) :-) Osim za onaj toalet papir, kaže da je stvarno mislila da to nije dozvoljeno :D
pitt

Post by pitt »

upravo TIM......sto su vec razvili istancan ukus za meso od sky people :D:D:D
Saian

Post by Saian »

Ahmmed wrote:

to bi bilo osudjeno na promashaj :D :D :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

bosanska rijec wrote:E pa ne znam za sve ali vecina njih su prljavi u svakom smislu. To zaista nisu predrasude. Jer dok je rat bio ovdje sjecam se dobro koliko su ljudi odrzavali higijenu, cak i u takvim uslovima . Sjecam se price nedaj Boze ako padne granata nek sam cist .. Onaj ko voli cistocu, voli da ima i ciste odnosno lijepe misli i djela, i sve tako redom... . Evo cetnici i ta srpska vojska koja je zla pocinila su prljavi da prljaviji ne mogu biti. Kad gledate Vukovar, Bijeljinu , Srebrenicu, oni su prljavi, masni, a ko je nakon 2. sv. rata cinio najveca zlodjela i zvjerstva nego oni ... eto ko vam je na ovom regionu najprljaviji i kakvi su... dzaba o svakom njegova djela govore kakav je i ko je. :oops:

ne začatavaj :D a evo, ja ti odgovorno tvrdim da većina "njih", nisu prljavi u svakom smislu.....
pitt

Post by pitt »

Saian wrote:
Ahmmed wrote:

to bi bilo osudjeno na promashaj :D :D :D
jer ja sam vojnik srece......mene pita nece :D:D:D
muha_sa

Post by muha_sa »

Ahmmed wrote:
muha_sa wrote:
ps.

ama, ona je sve vrijeke kolutala mubarek okicama, tvrdeći da pomenute predrasude pripadaju drugima , a ona bi, ko biva, samo da joj neko potvrdi da je u pravu :-) :-) Osim za onaj toalet papir, kaže da je stvarno mislila da to nije dozvoljeno :D
drugi put /ako ga bude/( reci joj da ovim guzicu peremo

Image
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

Ahmmed wrote:
bosanska rijec wrote:E pa ne znam za sve ali vecina njih su prljavi u svakom smislu. To zaista nisu predrasude. Jer dok je rat bio ovdje sjecam se dobro koliko su ljudi odrzavali higijenu, cak i u takvim uslovima . Sjecam se price nedaj Boze ako padne granata nek sam cist .. Onaj ko voli cistocu, voli da ima i ciste odnosno lijepe misli i djela, i sve tako redom... . Evo cetnici i ta srpska vojska koja je zla pocinila su prljavi da prljaviji ne mogu biti. Kad gledate Vukovar, Bijeljinu , Srebrenicu, oni su prljavi, masni, a ko je nakon 2. sv. rata cinio najveca zlodjela i zvjerstva nego oni ... eto ko vam je na ovom regionu najprljaviji i kakvi su... dzaba o svakom njegova djela govore kakav je i ko je. :oops:

ne začatavaj :D a evo, ja ti odgovorno tvrdim da većina "njih", nisu prljavi u svakom smislu.....
Ahmmete do sada su mi dokazali suprotno, sve je do njih ... eto neka dokazu suprotno , za sada tako stvari stoje... nazalost
Šandor

Post by Šandor »

Ahmo, teško mi je povjerovati da je ta tvoja zaista mislila ovo što si napisao. Imam iskustava na tu temu ali tako daleko išli su samo oni koji žele da provociraju.

Ni ispodprosječno inteligentna osoba neće pomisliti ovo pod brojem 3. 1 i 2 hajd i nekako. To je još u domenu predrasuda. Onih najtežih. Ali kod člana 3....ja se možda i ne bih mogao obuzdati. U najboljem slučaju, prestao bih s razgovorom, poslao je u neku stvar, zalio pićem i razgulio. Za sve je kriva pita. :-) :D

A možda si ovo sve izmislio? Još jedna test tema? :D
Miki123

#71 Re: Predrasude

Post by Miki123 »

Ahmmed wrote:Danas sam imao zanimljiv razgovor:

Mlađa ženska osoba, iz Srbije, Beograđanka, obrazovana, a čini mi se i prilično dobronamjerna,postavila mi je neka nemoguća pitanja:

1. Da li je muslimanima zabranjeno koristiti toalet papir?!

2. Da li je tačno, a to su joj pričale srpske izbjeglice iz BiH, da muslimanke imaju "specifičan miris", jer u kuhanju koriste ovčiji loj, te nose dimije ( obrazloženje za dimije je "slaba ventilacija" ?!!!)

3. Da li je tačno da je među muslimanima,najviše osoba sa mentalnim smetnjama i oboljenjima, jer muslimani jedu velike količine pite?!!( kao, ne unose ostale potrebne namirnice u organizam)

Najprije sam htio podivljati, a onda sam, smireno i staloženo, počeo objašnjavati i uhvatio se u momentu kako objašnjavam od kakvih se materijala prave dimije, te zbog čega ne mogu biti smetnja nekakvoj "ventilaciji"?!!!

Naravno, nisam mogao da se ne zapitam, kakve su i kolike predrasude onih manje obrazovanih od ove djevojke, kakve su i kolike predrasude u mojoj sopstvenoj sredini,pokušao se sjetiti nekih primjera....Ti primjeri, ipak, nisu ni blizu mogli parirati gore navedenim....Osim stereotipa da su muslimani najčistiji ljudi na svijetu :D
Ako pita takva pitanja, zajebi njeno obrazovanje.
mema mo

Post by mema mo »

daleko je ta od beograda, a bogami i od obrazovanja :roll: postovani gospodine ahmede vi ste pogrijesili sto ste joj odgovarali na takva pitanja :roll: meni bi se ta osoba zgadila poslije prvog slicnog pitanja :roll:
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

ne znam koji k.... pričate i družite se sa "bivšim" neprijateljima
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Image
danas

Post by danas »

Šandor wrote:
A možda si ovo sve izmislio? Još jedna test tema? :D
ma kako izmislio, ovo sa pitom i da dumam 10 godina ne bih mogla izmislit :-) :-) :-) :roll:
Locked