Predbračno savjetovalište ''SAIKS''

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Koji razlog vas je ponukao da se preselite svom partneru? Od deset nabrojanih samo je jedan dobar.

1. Ostali ste bez para, a partner vam ima dobru plaću.
1
20%
2. DEložirali su vas iz stana, a partner vam je ''useljiv''.
0
No votes
3. Veza vam se klima, pa ste mislili da ćete se više zbližiti ako više budete zajedno.
0
No votes
4. On/ona vam je ponudio/la zajednički život, a vi niste imali srca da mu kažete: NE.
1
20%
5. Stanujete daleko jedno od drugog, pa vam je dosadilo svako veče prelaziti dugi put do kuće.
0
No votes
6. Treba vam neko da se brine o vašoj maci, kuci, ribicama dok vi niste tu.
0
No votes
7. Vaša majka vam se popela na glavu stalnim pitanjima o vašim planovima i primjedbama o tome da se ovaj ili onaj oženio. Ovako ćete je ušutkati.
0
No votes
8. Imate užasan komšilook, pa bi ste da ga promijenite.
0
No votes
9. Dodijalo vam je čekati boljeg/bolju, pa ste odlučili uzeti ovo što se nudi.
1
20%
10.Vi se strašno volite i hoćete da se grlite i ljubite do kraja svog života.
2
40%

Total votes: 5

negativ

#26 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by negativ »

8. sekretar SKOJ-a wrote: Bravo @HAVANA,
Kako si ti prihvatio naviku da paziš na to da mokrih nogu ne staješ na tepih, da čarapama nije mjesto na tv. aparatu, da ne ostavljaš wc šolju takvu da se iz nje može gatati,...Mislim, jesi li morao mijenjati neke svoje dotadašnje navike?
Ma možda da prvo nabaviš cuku i vidiš li hoćeš li mijenjati neke navike? Pa naravno da ćeš ih mijenjati, šta si ti mislio/la :?:
8. sekretar SKOJ-a

#27 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Ponavljam, temu sam otvorio, a naslov bi mogao biti i Predbračno savjetovalište sa-x.

@Mima,
Napisao sam baš ružne navike, ali recimo odlasci na kafe razgovoruše sa prijateljicama ili njegovo subotnje preznojavanje na fudbalu,....Mislio sam i o takvim navikama da popričamo.

Poslije nekoliko mjeseci doći će posljednje iskušenje za zajednički život. Bićete sve manje interesantni jedno drugom. Seks će biti sve rjedji, romansa će da nestane. Šta učinit da ne dodje do smrti romanse?
Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 24/06/2009 11:29, edited 1 time in total.
negativ

#28 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by negativ »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Ponavljam, temu sam otvorio, a naslov bi mogao biti i Predbračno savjetovalište sa-x.
A šta bi sa klimanjem, meni se učinilo da je naglasak posta bio na na tome?
8. sekretar SKOJ-a

#29 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

negativ wrote:
8. sekretar SKOJ-a wrote:Ponavljam, temu sam otvorio, a naslov bi mogao biti i Predbračno savjetovalište sa-x.
Mala greška u startu, zanemari i posavjetuj svojim iskustvom mladost našu, bijela kuga vlada ovim prostorima. Već su izjednačeni broj umrlih sa brojem novorodjenih. Pomozi svojim iskustvom.

DAkle, nakon nekoliko mjeseci ''dolce vita'', postajete sve manje interesantni jedno drugom.
Da bi se izbjegla smrt romanse, bitno je da otvoreno i bez stida pričate o vašim erotskim maštarijama i željama. SItne, male perverzije nisu na odmet. Sex na balkonu ili prozoru. U prodavnici namještaja odmah isprobajte bračni krevet. Probajte se povaliti na lotrama dok krečite plafone ili na drvetu dok berete jabuke. NA moru probajte to uraditi u plićaku ili ''s nogu'' u vodi do prsa. Zaglavite se u liftu, ispipajte se u tramvaju. Priredite romantičnu večeru, a za desert uzmite jedno drugo na podu obasjani samo sjajem vatre iz peći i pustite svojoj mašti na volju da vam uzvrati najboljim seksom u životu.
*mima*

#30 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by *mima* »

@Mima,
Napisao sam baš ružne navike, ali recimo odlasci na kafe razgovoruše sa prijateljicama ili njegovo subotnje preznojavanje na fudbalu,....Mislio sam i o takvim navikama da popričamo.

Poslije nekoliko mjeseci doći će posljednje iskušenje za zajednički život. Bićete sve manje interesantni jedno drugom. Seks će biti sve rjedji, romansa će da nestane. Šta učinit da ne dodje do smrti romanse?

Zar su kafe sa prijateljima problem.....ili preznojavanje na fudbalu..........Pa to nam svima treba............Zasto da sex bude sve rjedji.....zasto da romansa nestane? Sami se pobrinite za to........budite mastoviti da vam ne dosadi......
PticaTrkachica

#31 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by PticaTrkachica »

Pa *bte, ako se nakon nekoliko mjeseci sa nostalgijom sjecaju vremena kad su lomili krevete i znojili se kao tuljani za vrijeme seksa, šta onda za 5-10-15 godina?
8. sekretar SKOJ-a

#32 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Pa, @mima,
Pričamo, ja zamislio situaciju kada je ona pomalo ljubomorna, pa misli da se on preznojava negdje drugo.
Definitvno, neka živimo zajedno, opet svakome od nas trebaju trenuci svoje neke privatnosti. Mogu li partneri podnijeti ove trenutke privatnosti svakog od njih?
Trač kafa sa prijateljicama, fudbal, to je ok.

Bogami, ja sam imao krizu iz koje nisam izašao,...Dolce vita i romansa je kratko trajala,...
arslanica

#33 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by arslanica »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
negativ wrote:
Mala greška u startu, zanemari i posavjetuj svojim iskustvom mladost našu, bijela kuga vlada ovim prostorima. Već su izjednačeni broj umrlih sa brojem novorodjenih. Pomozi svojim iskustvom.

DAkle, nakon nekoliko mjeseci ''dolce vita'', postajete sve manje interesantni jedno drugom.
Da bi se izbjegla smrt romanse, bitno je da otvoreno i bez stida pričate o vašim erotskim maštarijama i željama. SItne, male perverzije nisu na odmet. Sex na balkonu ili prozoru. U prodavnici namještaja odmah isprobajte bračni krevet. Probajte se povaliti na lotrama dok krečite plafone ili na drvetu dok berete jabuke. NA moru probajte to uraditi u plićaku ili ''s nogu'' u vodi do prsa. Zaglavite se u liftu, ispipajte se u tramvaju. Priredite romantičnu večeru, a za desert uzmite jedno drugo na podu obasjani samo sjajem vatre iz peći i pustite svojoj mašti na volju da vam uzvrati najboljim seksom u životu.
:thumbup:

imas bujnu mastu ... i nesto od toga se moze i isprobati ... :-)

a sto se tice zivota na "divljaka", zasto ne ... samo ne treba previse idealizirati partnera ... i sve ce da bude u dure ... :oops:
negativ

#34 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by negativ »

Aaaaaaa, ovo je romansa???
A šta je sa cvijećem, sitnim poklonima iz čiste pažnje, šetnje u sutonu, kuhanje omiljenog jela, gledanje filmova i slušanje muzike, obilascima familije u dobru i u zlu, pjevušenju i šaptanju na uho nježnosti i mnogo, mnogo toga još :?:
A šta je kad plata kasni, kad je skupa pijaca, kad socijalno ne može da pokrije troškove liječenja, kad vam samo malo fali da uplatite romantično krstarenje i kad ste opet u svemu tome skupa i nedate da vas pobjedi malodušnost, nego sjedite na terasi i nakon dugog dana pijete kafu i šutite i smješkate se jedno drugom vragolasti sa istom mišlju, hmmmm kako te još želim?
A šta je kad dijete dobije ospice ili temperaturu ili kad padne na igralištu i podere koljeno, pa kad ga učiteljica ruži što je zaboravio napisati zadaću, pa kad polaže prijemni za upis u srednju školu, ili kad je nesretno zaljubljeno u drugaricu iz klupe ili kad ti donese knjižicu a tamo sve petice i samo trojka iz hemije, je li i to romansa? Da jer je zajedno preživljavate i pored svega toga ste i dalje zajedno i cijenite i volite jedno drugo. Eeeee šta je sve romansa osim suhog sex-a moj jarane :?: :!: :?:
HAVANA

#35 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by HAVANA »

PticaTrkachica wrote:Pa *bte, ako se nakon nekoliko mjeseci sa nostalgijom sjecaju vremena kad su lomili krevete i znojili se kao tuljani za vrijeme seksa, šta onda za 5-10-15 godina?

Ako misliš da ćeš za 15godina lomiti krevete kao na početku veze,griješiš.
Ali ćeš ako se slože sve kockice i izabereš pravu osobu imati nekoga pored sebe ko te voli i koga ti voliš,živiš,liježeš i budiš se zajedno sa tom osobom a sex zavisi isključivo od vas samih.
Život je malo više od lomljenja kreveta a često ćeš poželiti da samo ležiš u tom krevetu sa osobom koja je bila tu i kad ste ih lomili i kupovali i sklapali a koja će biti tu i kada ne mogneš ustati iz tog kreveta.
Još kad djecu dobiješ :lol: lomićeš guzicu moju :D hodačeš na prstima po kući.
8. sekretar SKOJ-a

#36 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

@negativ,
Pričaj nam o tome.

Stavi na jednu stranu poteškoće zajedničkog života, krize, a na drugu stranu ono što se podrazumijeva pod:
''Sreća je u paru'' (Ne pričamo o gey zajedničkom životu).

Pretpostavka je da je stambeno pitanje riješeno, nema svekrve/punice,....Sa vama.
*mima*

#37 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by *mima* »

8. sekretar SKOJ-a wrote:@negativ,
Pričaj nam o tome.

Stavi na jednu stranu poteškoće zajedničkog života, krize, a na drugu stranu ono što se podrazumijeva pod:

Pretpostavka je da je stambeno pitanje riješeno, nema svekrve/punice,....Sa vama.

Ti kao da se bojis tog zajednickog zivota....previse postavljas pitanja tipa...sta ako...Ima li ljubomore kod vas?
PticaTrkachica

#38 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by PticaTrkachica »

HAVANA wrote:
PticaTrkachica wrote:Pa *bte, ako se nakon nekoliko mjeseci sa nostalgijom sjecaju vremena kad su lomili krevete i znojili se kao tuljani za vrijeme seksa, šta onda za 5-10-15 godina?

Ako misliš da ćeš za 15godina lomiti krevete kao na početku veze,griješiš.
Ali ćeš ako se slože sve kockice i izabereš pravu osobu imati nekoga pored sebe ko te voli i koga ti voliš,živiš,liježeš i budiš se zajedno sa tom osobom a sex zavisi isključivo od vas samih.
Život je malo više od lomljenja kreveta a često ćeš poželiti da samo ležiš u tom krevetu sa osobom koja je bila tu i kad ste ih lomili i kupovali i sklapali a koja će biti tu i kada ne mogneš ustati iz tog kreveta.
Još kad djecu dobiješ :lol: lomićeš guzicu moju :D hodačeš na prstima po kući.
Pogesno sam se izrazila, ne mislim da divlje i neobuzdano nakon 15 godina znači dobar brak, nego mi je period od nekoliko mjeseci nakon useljavanja pod isti krov prebrzo za gubitak strasti.
negativ

#39 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by negativ »

8. sekretar SKOJ-a wrote: Stavi na jednu stranu poteškoće zajedničkog života, krize, a na drugu stranu ono što se podrazumijeva pod:
Pa poenta je da to dvoje ne ide jedno bez drugog, ako ste jedno za drugo onda ste zajedno u svim situacijama.
Ako možeš definiši nam to ''Sreća je u paru''?
8. sekretar SKOJ-a

#40 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

mima wrote: Ti kao da se bojis tog zajednickog zivota....previse postavljas pitanja tipa...sta ako...Ima li ljubomore kod vas?
@mima, bona,
Nemoj mene analizirati. Već sam se izjasnio da moje prošlo, brodolom u luci,....Prešutkivanje problema, potiskivanje, nerazgovaranje otvoreno o SVEMU,...DIO su mog brodoloma,...Torpedo prebrze odluke o zajedničkom životu uništio je moje snove,...Daj ti neki savjet omladini,...
8. sekretar SKOJ-a

#41 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

negativ wrote:
Pa poenta je da to dvoje ne ide jedno bez drugog, ako ste jedno za drugo onda ste zajedno u svim situacijama.
Ako možeš definiši nam to ''Sreća je u paru''?
Nema toga čovjeka na svijetu ko će dati defeniciju sreće. Svako je traži, kopa, kuje,...sam za sebe, ali udvoje je lakše, bolje, veselije,...ako se nadju.
negativ

#42 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by negativ »

@sekretar SKOJ-a
Nisam ni tražio definiciju sreće nego pojma ''sreća je u paru''.
Možemo biti srećni i kad smo sami, zar ne? Neki opet misle da uvijek mora biti neko s kim će tragati za srećom.
Šta po tebi 'sreća je u paru', podrazumijeva, to nam reci ako možeš!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#43 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by Truba »

kad bi brak bio samo sex.... ja ne bih nikad ušao u brak
8. sekretar SKOJ-a

#44 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

negativ wrote:@sekretar SKOJ-a
Nisam ni tražio definiciju sreće nego pojma ''sreća je u paru''.
Možemo biti srećni i kad smo sami, zar ne? Neki opet misle da uvijek mora biti neko s kim će tragati za srećom.
Šta po tebi 'sreća je u paru', podrazumijeva, to nam reci ako možeš!
E, pa ja sam taj izraz, tu sintagmu čuo na reklamama, ne znam više šta se reklamiralo, ali ako posmatraš oko sebe,....Plus i minus se privlače, sjeverni i južni pol, magnetno polje, muški i ženski pol, čokolada i kakao, Valentino i Renato,....Nisam spoznao sreću ni onako, a ni u paru, nisam se ostvario kao čovjek, nemam potomstvo,...Nisam sposoban da definišem šta je to ''sreća u paru'' što ne znači da je i dalje ne tražim. E, da se ne bi to dešavalo omladini koja isto tako, traži sreću,...Evo teme ovdje da razgovaramo, a svako iskustvo je dobro došlo.
easy way

#45 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by easy way »

Malo ovo ode u filozofiju :-) .Ovo rasprava ode u drugom pravcu, više se ne priča o tome da li vanbračna zajednica ili ne, nego o tome šta će biti ako se ne budete slagali :-) :-) Meni nije baš najjasnije zašto polemika oko toga šta će biti (ako bude) ili šta neće biti (ako ne bude)? Zato i postoji život u dvoje prije braka pa ako se ne budete slagali svako na svoju stranu.
*mima*

#46 Re: Vanbračna zajednica:Da ili ne?

Post by *mima* »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
mima wrote: Ti kao da se bojis tog zajednickog zivota....previse postavljas pitanja tipa...sta ako...Ima li ljubomore kod vas?
@mima, bona,
Nemoj mene analizirati. Već sam se izjasnio da moje prošlo, brodolom u luci,....Prešutkivanje problema, potiskivanje, nerazgovaranje otvoreno o SVEMU,...DIO su mog brodoloma,...Torpedo prebrze odluke o zajedničkom životu uništio je moje snove,...Daj ti neki savjet omladini,...

Sad si promijenio naziv teme......Znas li uopste zasto si otvorio temu? Opet bjezis od svojih problema.......Ti si dosao sa tom temom......
negativ

#47 Re: Predbračno savjetovalište ''SAIKS''

Post by negativ »

:thumbup: Tačno, odosmo mi daleko, evo ja nemam ništa protiv vanbračne zajednice (mada to pravo glupo zvuči, čuu' vanbračna) niti bilo kakve zajednice gdje se ljudi vole i poštuju. :thumbup:
8. sekretar SKOJ-a

#48 Re: Predbračno savjetovalište ''SAIKS''

Nemojte napraviti užasnu grešku da pravite djecu prije nego savladate sve teškoće zajedničkog življenja.

Sve se može prevazići samo ako ste iz jedno pravog razloga ušli u brak - samo zato što se volite i hoćete da podijelite ostatak svog života.

Kraj, gotovo, tema okončana!
Bond_JaneBond001

#49 Re: Predbračno savjetovalište ''SAIKS''

Post by Bond_JaneBond001 »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Veza vam se klima, pa ste mislili da ćete se više zbližiti ako više budete zajedno.
Prvo vidjeti zasto se klima. Ako se klima iz ozbiljnih razloga, zar ima smisla "pokusati" se zbliziti? :roll:
ladyada

#50 Re: Predbračno savjetovalište ''SAIKS''

Post by ladyada »

ma to se ne klima nego trese ko banja luka ........... mislim da ako se neka zajednica sklapa ne trebaju ovakve stvari da se postavljaju na pocetku ............ po meni brak ili vanbracna zajednica je isto , ali ako se uvalis u nesto sto ne zelis nije lako se izvuci iz svega ...........
Post Reply