Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Arc_Angel

#1101 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Arc_Angel »

evo nesto interesantno, ovo neslužiza opravdanje nego pokazuje gdje i kada je potrebno djelovati:

http://books.google.ba/books?id=Rq5hg4d ... =2#PPP1,M1

prirodno pravo ili prirodna pravda stupaju na snagu onda kada sistem zakaže.

i jedan od mojih omiljenih citata iz filma punisher
I leave this as a declaration of intent, so no one will be confused. One: "Si vis pacem, para bellum." Latin. Boot Camp Sergeant made us recite it like a prayer. "Si vis pacem, para bellum - If you want peace, prepare for war." Two: Frank Castle is dead. He died with his family. Three: in certain extreme situations, the law is inadequate. In order to shame its inadequacy, it is necessary to act outside the law. To pursue... natural justice. This is not vengeance. Revenge is not a valid motive, it's an emotional response. No, not vengeance. Punishment.

prirodno pravo ljudi, prirodno pravo
clav

#1102 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by clav »

Arc_Angel wrote:evo nesto interesantno, ovo neslužiza opravdanje nego pokazuje gdje i kada je potrebno djelovati:

http://books.google.ba/books?id=Rq5hg4d ... =2#PPP1,M1

prirodno pravo ili prirodna pravda stupaju na snagu onda kada sistem zakaže.

i jedan od mojih omiljenih citata iz filma punisher
I leave this as a declaration of intent, so no one will be confused. One: "Si vis pacem, para bellum." Latin. Boot Camp Sergeant made us recite it like a prayer. "Si vis pacem, para bellum - If you want peace, prepare for war." Two: Frank Castle is dead. He died with his family. Three: in certain extreme situations, the law is inadequate. In order to shame its inadequacy, it is necessary to act outside the law. To pursue... natural justice. This is not vengeance. Revenge is not a valid motive, it's an emotional response. No, not vengeance. Punishment.

prirodno pravo ljudi, prirodno pravo
Zalosno..
zlatiborka

#1103 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by zlatiborka »

pape wrote:
Univerzum36 wrote: Pa pokusaj mi obiti auto,istuci sestru,silovat mater,provaliti stan pa da vidis koliko bih ja cekao na zakon,policiju i sud
Ovo ti naj iskrenije pisem bez politizovanja,laganja i izigravanja.
a o zakonu i njegovom djelovanju No Comment
Nismo ti i ja predmet ovog topic-a.
Odgovorit cu ti i ponovo te zamoliti da time rasprava bude zavrsena.
Mozda bih i ja na isti nacin, dok sam u afektu, reagirao na sve to sto si pretpostavio isto kao i ti.
Ali, .... tko smo ti i ja da mi uzimamo pravdu u svoje ruke? Za to postoje institucije sistema.
Ocito je da kod nas ne funkcionira ni sistem ni institucije ciji je to posao. Sta da radimo?
Ne znam sta, ali .... uzeti pravdu u svoje ruke na takav nacin kako ti predlazes je najgori moguci nacin.
Tada su ovima zbog kojih i jeste ovako, odrijesene ruke da nas prebijaju ko stoku, a oni to jedva cekaju.
@pape, ne mogu da se ne slozim s tobom. Cini mi se kao da ova odvratna vlast namjerno provocira i zateze situaciju do krajnjih granica, kao da eksperimentira da utvrdi dokle moze ici izdrzljivost gradjana.

U nekoj naprednijoj demokratiji bi ovakva situacija skoro sigurno dovela do revolucije. Ali kod nas u BiH dno je mnogo dublje. Ja to objasnjavam strahom kojim nacionalni lideri plase svoje narode. Dodo protiv Hareta, srbi protiv bosnjaka, hrvati protiv bosnjaka i obratno.

Unutar Federacije vrije kao u kotlu, samo se to nastoji zataskati i da javnost ne sazna! Istovremeno svi ovi govnari na vlasti bjesomucno kradu i ne misle prestati. Sudstvo i policija su korumpirani, mafija orgija jer za nju zakon ne vazi. Mafija se cvrsto uvezala sa ljudima na vlasti, zakoni se donose samo da budu povoljni za vladajuce. Mijenjaju se po potrebi kako kada lopovima zatreba.

Samo da na kraju reknem, makar me banirali

POSEREM JA OVAKVU DRZAVU, NEKA CRKNE I NEKA SE RASPADNE!

I neka pripadnici konstitutivnih naroda kao pripadnici svojih etnickih torova (ne kao gradjani), cijelog zivota kopaju po kontejnerima da nadju koricu hljeba i neka nastave da glasaju za svoje cobane predvodnike!

Vjerski velikodostojnici ef. Ceric, kardinal Puljic i onaj Dabrobosanski neka nastave da tjese svoje vjernike da zivot ovozemaljski nije vazan, da je prolazan i da za sve muke na ovom svijetu vjernike ceka vjecna nagrada na nebu!

Strasno zamjeram Puljicu sto nije javno na uskrsnjoj propovjedi prozvao hrvatske politicare-tajkune koji su ojadili upravo hrvatski puk. Puljic je apstraktno govorio o socijalnoj pravdi, umjesto da je prozvao lopove imenom i prezimenom, sa oltara bi postigao nevidjeni efekat. Ali jok, drazi mu je komformizam nego da se zamjeri svojim donatorima i finansijerima.

Pa tako, giljamo dalje u crnu noc.....
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1104 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by pape »

@Zlatiborka, ... drago mi je da shvatas sto sam zelio reci.
Naravno, sve su to igre i igrice onih kojima smo ukazali povjerenje i doveli ih na pozicije vlasti.
Oni imaju vlast i poluge koje su tu radi njih samih, ... raja njih ne interesira. Izigrani smo.
Pa sta mislis zasto su onako nemilosrdno batinali one koji su izasli na demonstracije protiv Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH, trazeci smjene kriminalaca u Savezu?
Njima je do te kriminalne klike u Savezu stalo kao do pisljivog boba, ali .... to ti je bila generalna proba necega sto bi se sutra moglo desiti njima. Nece oni zazmiriti na bilo kakav incident, na bilo kakvim demonstracijama koje bi krenule putem nasilja.
Zato, ... samo maksimalna disciplina i maksimalna organizovanost ih moze skidati sa vlasti.
Johnny071

#1105 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Johnny071 »

pape nisi u pravu, koji su to dosad mirni ili polu mirnih protesta postigli nesto ? nijedni, samo su oci zamazali, treba uraditi sto je uradjeno i u srbiji, skupiti veliki broj ljudi pa im uci u skupstinu, u predsjednistvo i istjerati stoku iz fotelja, vjeruj mi, stranci ovo pomno prate, i vjeruj mi i to da ce i pomoci narodu koji sam sebi zeli da pomogne, prvi put kada nas se dovoljno skupi i napravi neku promjenu cjeli svjet ce ove gmazove pritisnuti...
Bosanski_kralj

#1106 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Bosanski_kralj »

Ima li nade da se od sutrašnjeg protesta to sve proširi na cijelu BiH ili barem na njen veći dio?? Relativno sam daleko od Sarajeva, a i kasno sam saznao za protest, pa ne mogu učestvovati sutra, ali se nadam da će sutra biti uvod za promjene i buđenje naroda..
Johnny071

#1107 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Johnny071 »

vjerovatno nema, zamolio bih sve da shvate, sutra je cilj da se skupi dovoljno ljudi i bilo sta uradi i pokaze ostalima da se moze uraditi nesto, bar da isprovociramo ovaj nas napaceni narod i dignemo na noge kako-tako, kada vide nesto, vjerovatno ce onda ih jos vise izaci sljedeci put, ako treba odmah sutra dan. Onaj dan kada nas dovoljno izadje na ulice tada cemo napraviti promjenu, onaj dan kada budu iz cjele BiH dosli pred zgradu vlade, istjeracemo stoku i zavrsiti sa njima jednom za sva vremena.
bosna123

#1108 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by bosna123 »

hamza_sa wrote:Pokusavao sam u ovih par dana da se javim po pitanju ove teme, ali kad god bih poceo da pisem nedostajalo mi je rijeci. Nedostajalo mi je da objasnim kako se osjecam i da kazem sta mislim o ovome svemu.

Nazalost, napokon sam shvatio da sam oboren na koljena i da jos veoma malo fali da licem ljubim zemlju. Medjutim to sebi necu dozvoliti i radije cu pociniti samoubistvo. Bolje i to, nego da dozivim posljednju fazu omalovazavanja i ponizavanja.

1992. godine imao sam 19 godina. Nisam imao razmisljanja treba li se suprostaviti agresiji. Ne zarad nekih prica i obecanja, nego zato sto je bila u pitanju opstojnost Bosne i Hercegovine i svih njenih gradjana. U svoj toj nesebicnoj predanosti mojoj domovini, ranjavan sam 5 puta. Sto teze, sto lakse.

27.06.1992. godine je datum kada sam tesko ranjen. Sasjekao me je rafal od 19 metaka i pogodjena sam od glave do stopala. Nastupili su dani borbe za moj zivot. Zahvaljujuci Bogu i doktorima bio sam spasen. Jedna od najcrnjih prognoza doktora u vezi tog ranjavanja, je bila da vjerovatno necu moci imati djece, jer sam imao teske ozljede stomacne supljine, pa je doslo povreda i nekih zlijezda. Ja sam se samo nasmijao, a kroz glavu mi je prostrujalo: "Halal za Bosnu!". Tako i bi. 1994. godine sam se ozenio i nisam mogao imati djete sve do 2005. godine, kada sam ga dobio samo Bozijom voljom, jer se nisam lijecio.

Medjutim, danas su dosla vremena kada se kajem i zalim. Dosla su vremena kada od one Bosne i Hercegovine, za koju sam bio spreman i zivot da dam, nema nista. Ne nemojte me pogresno shvatiti. Ne trebaju meni hvalospjevi, ne treba mi ni ova invalidnina, ne treba mi ni stan, ni auto. Meni treba moja zemlja. Zemlja u kojoj cu vidjeti da se djeca slobodno igraju, da im roditelji idu na posao, posteno zaradjuju plate i tim novcem ispunjavaju svojoj djeci zelje. Zemlja u kojoj ce se kriminalci bojati policije, a ne obratno. Zemlja u kojoj ce politicari na vlasti biti birani po sposobnosti, a ne po podobnosti. Zemlja u kojoj ce ti isti politicari vise brinuti o blagostanju naroda, nego o svom licnom prosperitetu. Itd. itd..

Tasim Kucevic jeste opalio, onoj nesretnoj zeni, samar. Jeste joj nanio i fizicku i dusevnu bol. Jeste uradio sve ono sto ste ispisali u svojim postovima. Ali nije on kao persona problem. U ovom slucaju Tasim Kucevic je bio personifikacija nase vlasti, a nesretna gospodja nas samih. "Tasim Kucevic" je opalio i meni samar. Bacio me je na koljena. Nemam niti snage niti moci da mu se suprostavim. Rado bih to uradio, ali sam bolestan. Medjutim, jedino u sta sam siguran, je to da mu necu dozvoliti da licem ljubim zemlju. Necu mu dozvoliti da svojim urinom sapere moju krv sa bosanske zemlje. Radije cu pociniti suicid.

Svaka cast !!!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1109 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by pape »

Johnny071 wrote:pape nisi u pravu, koji su to dosad mirni ili polu mirnih protesta postigli nesto ? nijedni, samo su oci zamazali, treba uraditi sto je uradjeno i u srbiji, skupiti veliki broj ljudi pa im uci u skupstinu, u predsjednistvo i istjerati stoku iz fotelja, vjeruj mi, stranci ovo pomno prate, i vjeruj mi i to da ce i pomoci narodu koji sam sebi zeli da pomogne, prvi put kada nas se dovoljno skupi i napravi neku promjenu cjeli svjet ce ove gmazove pritisnuti...
@Johnny071, ... da ne budem krivo shvacen, .... ja cu biti najsretniji kad, i ako stoku vidim iza resetaka. Samo pokusavam trezveno razmisljati, shvatajuci tko su oni i na sta su sve spremni.
zlatiborka

#1110 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by zlatiborka »

pape wrote:@Zlatiborka, ... drago mi je da shvatas sto sam zelio reci.
Naravno, sve su to igre i igrice onih kojima smo ukazali povjerenje i doveli ih na pozicije vlasti.
Oni imaju vlast i poluge koje su tu radi njih samih, ... raja njih ne interesira. Izigrani smo.
Pa sta mislis zasto su onako nemilosrdno batinali one koji su izasli na demonstracije protiv Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH, trazeci smjene kriminalaca u Savezu?
Njima je do te kriminalne klike u Savezu stalo kao do pisljivog boba, ali .... to ti je bila generalna proba necega sto bi se sutra moglo desiti njima. Nece oni zazmiriti na bilo kakav incident, na bilo kakvim demonstracijama koje bi krenule putem nasilja.
Zato, ... samo maksimalna disciplina i maksimalna organizovanost ih moze skidati sa vlasti.
Vidi @pape, bila sam prisutna tom dogadjaju, jedva sam pendrek izbjegla iako sam bila samo posmatrac u uskoj ulicici kod slatkog coseta. Ja ne zagovaram nasilje, grozim ga se, ali sta i kako uraditi da skinemo lopovsku vlast koja nam krv pije. Izbori su daleko (godina i pol jos), ko ce dotle prezivjeti i izdurati?

Ima li nacina da trazimo VANREDNE IZBORE? Ima li nacina da nesto promjenimo na bolje?

Dajte ljudi predloge sta da radimo, vrijeme prolazi a mi sve vise tonemo u septicku jamu punu nasih govana!
Johnny071

#1111 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Johnny071 »

ma nebi ih ja stavljo iza resetaka... mislim bi al ne previse dugo, pustio bi ih jedno 5 godina da trunu imali bi oni svoje nade i snove sta ce raditi kad izadju, u medjuvremenu dok su u zatvoru usvojio bih zakon o provjeri i porijeklu sve imovine, i onda odmah po izlasku primjenio zakon na njima, kada nebi mogli a nebi naravno predstaviti porijeklo imovine, sve im oduzeo i onda ih opet bacio u zatvor, e onda im nebi bilo nidocega, vjerovatno bi se poubijali u zatvoru, onda bih tek bio miran. Zasto ? zato sto i oni nama to rade, daju nam nade, i onda kada treba nesto da se desi nabolje smao je gore, unistavaju nam snove i nade, unistavaju nam duse, unistavaju nas i ubijaju psihicki, materijalno i nema kako to ne rade... nekakvi porezi, nesto, to su sve drzavne pare, pare koje su skinute sa moje plate, sa tvoje i svacije, samo kradu, pare od donacija, i naravno pare od narko dilera koje uzimaju da bi bili pod zastitom.,,

@zlatiborka,

za vanredne izbore moramo dici cjelu bih na noge, eu je tu, osce je tu, svi stranci su tu i posmatraju sve ovo, onaj dan kada se digne dovoljno ljudi i kaze dosta, sigurno ce ih svi pritisnuti i onda su oni gotovi, samo treba ove nase ljude dici vise ... to je sve sot je potrebno.
zlatiborka

#1112 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by zlatiborka »

Johnny071 wrote:ma nebi ih ja stavljo iza resetaka... mislim bi al ne previse dugo, pustio bi ih jedno 5 godina da trunu imali bi oni svoje nade i snove sta ce raditi kad izadju, u medjuvremenu dok su u zatvoru usvojio bih zakon o provjeri i porijeklu sve imovine, i onda odmah po izlasku primjenio zakon na njima, kada nebi mogli a nebi naravno predstaviti porijeklo imovine, sve im oduzeo i onda ih opet bacio u zatvor, e onda im nebi bilo nidocega, vjerovatno bi se poubijali u zatvoru, onda bih tek bio miran.

@zlatiborka,

za vanredne izbore moramo dici cjelu bih na noge, eu je tu, osce je tu, svi stranci su tu i posmatraju sve ovo, onaj dan kada se digne dovoljno ljudi i kaze dosta, sigurno ce ih svi pritisnuti i onda su oni gotovi, samo treba ove nase ljude dici vise ... to je sve sot je potrebno.
Mislila sam na vanredne izbore u Federaciji. One Dodine srbe (cetnike) treba ignorisati jer su izgubljeni u prostoru i vremenu i neka se Dodo bakce oko njih. Dodu ceka krivicna prijava u sudu BiH koliko vec iduce sedmice, moze biti da se njegovi podanici pobune sto ih je propisno opeljesio. More da bidne, a more da i ne bidne, no to je njihova stvar.

Nase je da sredjujemo stanje ovdje u Sarajevu i u Federaciji i da se obracunamo sa NASIM lopovima koji nas kradu godinama a mi sutimo i pustamo ih da nas dalje gaze.

Pa, da vidimo kako dalje, kazite.....
Johnny071

#1113 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Johnny071 »

na federaciju sam i mislio, treba dovoljan broj ljudi, trebaju ljudi da shvate da zive kao posljednji bjednici i da trebaju da se bune a ne da sute i trpe i govore bice bolje, radi tih sto sjede i sute svima je gore, i vrijeme je da se probude i stanu na noge i urade nesto za sebe, svoje najdraze i za sve one mile i drage koje su izgubili boreci se za ovu drzavu, ljudi nemojte bar dozvoliti da su toliki izgubljeni zivoti uzaludni. NAROD JE VLAST, nisu oni, USTANITE DIGNITE SE I TO JE TO.
zlatiborka

#1114 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by zlatiborka »

hamza_sa wrote:Pokusavao sam u ovih par dana da se javim po pitanju ove teme, ali kad god bih poceo da pisem nedostajalo mi je rijeci. Nedostajalo mi je da objasnim kako se osjecam i da kazem sta mislim o ovome svemu.

Nazalost, napokon sam shvatio da sam oboren na koljena i da jos veoma malo fali da licem ljubim zemlju. Medjutim to sebi necu dozvoliti i radije cu pociniti samoubistvo. Bolje i to, nego da dozivim posljednju fazu omalovazavanja i ponizavanja.

1992. godine imao sam 19 godina. Nisam imao razmisljanja treba li se suprostaviti agresiji. Ne zarad nekih prica i obecanja, nego zato sto je bila u pitanju opstojnost Bosne i Hercegovine i svih njenih gradjana. U svoj toj nesebicnoj predanosti mojoj domovini, ranjavan sam 5 puta. Sto teze, sto lakse.

27.06.1992. godine je datum kada sam tesko ranjen. Sasjekao me je rafal od 19 metaka i pogodjena sam od glave do stopala. Nastupili su dani borbe za moj zivot. Zahvaljujuci Bogu i doktorima bio sam spasen. Jedna od najcrnjih prognoza doktora u vezi tog ranjavanja, je bila da vjerovatno necu moci imati djece, jer sam imao teske ozljede stomacne supljine, pa je doslo povreda i nekih zlijezda. Ja sam se samo nasmijao, a kroz glavu mi je prostrujalo: "Halal za Bosnu!". Tako i bi. 1994. godine sam se ozenio i nisam mogao imati djete sve do 2005. godine, kada sam ga dobio samo Bozijom voljom, jer se nisam lijecio.

Medjutim, danas su dosla vremena kada se kajem i zalim. Dosla su vremena kada od one Bosne i Hercegovine, za koju sam bio spreman i zivot da dam, nema nista. Ne nemojte me pogresno shvatiti. Ne trebaju meni hvalospjevi, ne treba mi ni ova invalidnina, ne treba mi ni stan, ni auto. Meni treba moja zemlja. Zemlja u kojoj cu vidjeti da se djeca slobodno igraju, da im roditelji idu na posao, posteno zaradjuju plate i tim novcem ispunjavaju svojoj djeci zelje. Zemlja u kojoj ce se kriminalci bojati policije, a ne obratno. Zemlja u kojoj ce politicari na vlasti biti birani po sposobnosti, a ne po podobnosti. Zemlja u kojoj ce ti isti politicari vise brinuti o blagostanju naroda, nego o svom licnom prosperitetu. Itd. itd..

Tasim Kucevic jeste opalio, onoj nesretnoj zeni, samar. Jeste joj nanio i fizicku i dusevnu bol. Jeste uradio sve ono sto ste ispisali u svojim postovima. Ali nije on kao persona problem. U ovom slucaju Tasim Kucevic je bio personifikacija nase vlasti, a nesretna gospodja nas samih. "Tasim Kucevic" je opalio i meni samar. Bacio me je na koljena. Nemam niti snage niti moci da mu se suprostavim. Rado bih to uradio, ali sam bolestan. Medjutim, jedino u sta sam siguran, je to da mu necu dozvoliti da licem ljubim zemlju. Necu mu dozvoliti da svojim urinom sapere moju krv sa bosanske zemlje. Radije cu pociniti suicid.
Hamza prijatelju, ne daj se, ne daj da te bilo ko i bilo sta navede da sebi ucinis zlo!

Hamza, zivot je jedan jedini kojeg nam je Allah/Bog podario i moramo biti zahvalni za to. Sigurno si citao casni K'uran, i ja sam ga procitala, Bibliju takodjer i sve sto tamo pise se svodi na to covjek sniva a Bog odlucuje.

Ja ovo misljenje ne prihvatam u cijelosti. Smatram da svaki covjek moze odluciti o svojoj sudbini skoro svakog trenutka. Sto znaci da upravlja svojim zivotom. Kad se na njega sruce nepredvidjene teskoce, covjek onda zavapi za Bozjom pomoci. Cesto se ne upita zasto je zapao u teskoce.

Kada se dogodi tragedija u necijem zivotu, covjek lako moze da pukne, ja sam cesto bila na rubu takvog stanja, nisam ni svjesna kako sam uopste ziva, ali vidi, ja cu sutra otici na protest ili demonstracije pred predsjednistvom, idem tamo da zvizdim, trubim i zvonim volovskim zvonom. Pa taman bila jedina iako je @Jhony071 pozvao ljude na protest. To mi je plan za sutrasnji dan.

Hamza ne daj se, nisi svjestan koliko si hrabar i plemenit.....
ružmarin-a

#1115 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by ružmarin-a »

Izvinite me što se petljam,ali jesu li ovi protesti najavljeni/objavljeni, ozvaničeni???
Je libilo na medijima najave (obično kažu: protesti poljoprivednika, ovih onih, u organizaciji NVO i nekoga....)?

došla bih i ja...al eto ako mogu dobitiodgovor od upucenih u organizovanje prosvjeda?
Hvala unaprijed!
UndergroundMan

#1116 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by UndergroundMan »

Sutra krece podjela pozivnica po stanovima ... sistem od vrata do vrata ... molimo da budete u stanovima od 8:00 pa do 16:00 ... u sluchaju vasheg sluchajnog oduststva, shaljemo ih preporuchenom poshtom ...

I, kako sam primjetio da neki ne zhele da organizaciju vode ovi ili oni poslat cemo iz svih 184.264 NVO-a po jednog predstavnika pa vi odluchite kojem "klanu" cete se pripojiti ...

Svi na jednog, jedan za sve ...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1117 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by -LIBERO- »

Johnny071 wrote:pape nisi u pravu, koji su to dosad mirni ili polu mirnih protesta postigli nesto ? nijedni, samo su oci zamazali, treba uraditi sto je uradjeno i u srbiji, skupiti veliki broj ljudi pa im uci u skupstinu, u predsjednistvo i istjerati stoku iz fotelja, vjeruj mi, stranci ovo pomno prate, i vjeruj mi i to da ce i pomoci narodu koji sam sebi zeli da pomogne, prvi put kada nas se dovoljno skupi i napravi neku promjenu cjeli svjet ce ove gmazove pritisnuti...
U Srbiji su na celo protesta stale studentske organizacije,stranke,nevladine udruge i razni pokreti ,politicke opcije,udruzenja...kod nas niko ziv niti zeli niti smije stati na celo "kolone"

Koliko je realno da od nas koji cemo eventualno sutra izaci,a moja je procjena da zbog lose uradjene pripreme ,nece nas biti ni 20,se nesto pokrene?

Recicu ti ja,NIKAKVA!!!!!!!

koliko god to neki ne zeljeli priznati ni sebi ni drugima,neko od organizovanih struktura,bilo da su to studentske organizacije,bilo da su politicke partije,mora stati na celo necega sto bi MOGLO,a ni atda nije sigurno,izroditi u nesto ozbiljno.

Dok god se mi budemo na ovaj nacin pokusavali organizovati..Metoda : bla bla bla...bla bla bla...i dan prije eventualnog termina samo kazemo hajmo sutra :-) ,bez "artiljerijske pripreme u medijima"nikada nista ni necemo uraditi .

Studentske organizacije,sindikati,politicke partije,udruzenja,pokreti...e tek onda nesto ozbiljno moze biti Ovako,sve je ovo ..hmmmm :run:
Johnny071

#1118 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Johnny071 »

citaj sta sam napisao, ne ocekujem nista preveliko sutra, ali ocekujem da se uradi nesto sto ce podstaknuti ostale ljude da izadju... sta se samo javljate sa negativnim komentarima, umjesto da si to napisao sto si napisao, a toga sam i ja jako svjestan da malo citas sta pises bilo bi ti jasno, skontaj sta ti mozes da uradis da bi natjerao ljude da izadju i uvide neke stvari, sta treba, jel ljudska zrtva ? masakar na TV STA TREBA URADITI ? sutra treba samo da bude pocetak necega, nece se preko noci rijesiti to je sigurno, ali ne treba ni sjediti kuci i srati samo i cekati da neko nesto uradi.
ružmarin-a

#1119 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by ružmarin-a »

Tako je libero
u ovom nazovi demokratskom poretku,valjda treba neka najava a ne samo onako se pojaviti, zbor građana
Svaki dosadasnji protest je bio najavljen,ne mora to biti NGO, ne mora udruga, ali ima neka struktura tamo kojoj se valjda nesto najavi
pa onda saopstenja i sl
I svi dosad organizovani protesti su najavljivani danima prije, preko sredstava javnih informisanja, koliko me jos ovomozga pospanog služi...
najava (mediji)-tok protesta-mediji (zabilježeno, objelodanjeno)...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1120 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

ružmarin-a wrote:Tako je libero
u ovom nazovi demokratskom poretku,valjda treba neka najava a ne samo onako se pojaviti, zbor građana
Svaki dosadasnji protest je bio najavljen,ne mora to biti NGO, ne mora udruga, ali ima neka struktura tamo kojoj se valjda nesto najavi
pa onda saopstenja i sl
I svi dosad organizovani protesti su najavljivani danima prije, preko sredstava javnih informisanja, koliko me jos ovomozga pospanog služi...
najava (mediji)-tok protesta-mediji (zabilježeno, objelodanjeno)...
Zato su i dali takve rezultate...nikakve.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1121 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by -LIBERO- »

Ne radi se to ovako,samo sam to zelio reci,nisam bio zlonamjeran Tita mi :D :D

I jos stojim pri ovome..sve dok se u organizaciju protesta,demonstracija ili bilo cega,ne ukljuce studentske organizacije,politicke partije,pokreti,sindikati....nista biti nece.
Jer nas 20 sutra nista postici necemo,samo mozemo jos vise deskreditirati "instituciju" borbe putem protesta.

Ko to do sada nije skontao jednostavno od drveta sumu ne vidi.

Ovo je bilo dobronemjerno,zaista... :thumbup:
sansun

#1122 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by sansun »

Hamza:

...Tasim Kucevic jeste opalio, onoj nesretnoj zeni, samar. Jeste joj nanio i fizicku i dusevnu bol. Jeste uradio sve ono sto ste ispisali u svojim postovima. Ali nije on kao persona problem. U ovom slucaju Tasim Kucevic je bio personifikacija nase vlasti, a nesretna gospodja nas samih. "Tasim Kucevic" je opalio i meni samar. Bacio me je na koljena. Nemam niti snage niti moci da mu se suprostavim. Rado bih to uradio, ali sam bolestan. Medjutim, jedino u sta sam siguran, je to da mu necu dozvoliti da licem ljubim zemlju. Necu mu dozvoliti da svojim urinom sapere moju krv sa bosanske zemlje. Radije cu pociniti suicid.

---------------------------

U ovom gradu a i cijeloj državi ne vjerujem da ima više od 100 ljudi koji su svjesni toga šta tebi i onima poput tebe sve dugujemo. Samo dvojica poput tebe ( u vašim najboljim godinama) bi bili dovoljni da čitavo Sarajevo od ove bezlične bande očiste. Glavna karakteristika bosanskog podneblja je ta da njegova snaga i moć leže u onom "najobičnijem" čovjeku, a to j eksperimentalno kroz rat i potvrđeno. Taj čovjek trenutno spava ali imam osjećaj da se polako budi, kada se probudi, prvo će ono predsjedništvo zapaliti mater im jebem pokvarenu, znam da ovo oni iz SIPE sve prate i zato budite svjesni ukoliko tada ne stanete na našu stranu da ćemo i vama sve po spisku jebati. Predsjedništvo ove države je simbol nerada i beskorisnosti. Tamo treba prvu baklju baciti! Napokon se treba znati na čemu je ko, ako se trebamo podijeliti onda se više podijelimo i običnom se životu okrenimo, bez da slušam više one priče o ocjepljenju, ustavu i ostalim sranjima kojima nam skoro 20 godina uši paraju a sebi džepove pune. Ovo će biti jedan prirodan čin, te se neće moći zaustaviti, ne planiram to ja ili Che Gevara, već naš instinkt za preživljavanjem koji je bez ikakvog nacionalnog predznaka, i bez imalo oklijevanja će se sva ova patnja i beznadežnost u jednog društvenog vukodlaka pretvoriti koji će trgati sve šta mu na put stane. Samo se vi igrajte gamadi jedna parazitska, pljačkajući na račun protjeranih, ubijenih i osakaćenih, i vas će sigurno stići kraj.
simpozijum delirijum

#1123 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by simpozijum delirijum »

"Prijavi postCitiraj (i odgovori)Postao/la sansun dana 25/04/2009 05:39

Hamza:

...Tasim Kucevic jeste opalio, onoj nesretnoj zeni, samar. Jeste joj nanio i fizicku i dusevnu bol. Jeste uradio sve ono sto ste ispisali u svojim postovima. Ali nije on kao persona problem. U ovom slucaju Tasim Kucevic je bio personifikacija nase vlasti, a nesretna gospodja nas samih. "Tasim Kucevic" je opalio i meni samar. Bacio me je na koljena. Nemam niti snage niti moci da mu se suprostavim. Rado bih to uradio, ali sam bolestan. Medjutim, jedino u sta sam siguran, je to da mu necu dozvoliti da licem ljubim zemlju. Necu mu dozvoliti da svojim urinom sapere moju krv sa bosanske zemlje. Radije cu pociniti suicid. "

ovim je sve receno! zivicemo kao robovi ili umrijeti u borbi za slobodu i dostojanstvo kao ljudi ! ljudi ! vrijeme je ! cak se i USA budi , demonstracije su od Grcke do Ceske i Francuske ! ( najnoviji primjer studentskoga bunta u Hrvatskoj !) sta mi cekamo !?
prevrsilo je mjeru , jer sutra to moze biti vasa Majka , Kcer ,Supruga , silovana , prodana u bijelo roblje , izudarana od strane mafijasa sa debelom politickom zastitom ! opet pognuti glavu !???
a vi Sarajevski Policajci ? pa bar jedanput pokazite muda i osvijetlajte si obraz , poput vasih kolega Vikicevaca 1992!
Rosa Mancini

#1124 Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Rosa Mancini »

I na kraju svake price, kako obicno i biva kod nas u lijepoj nam BIH, kreten dobije malo , zapravo, premalo, a nekad i nimalo godina koje ce provesti u zatvoru. Ucvijeljene zrtve njegovlih kretenskih dokazivanja drustvu s kojim je i samom sebi vjerovatno su neke velike traume iz djetinjstva i neko dokazivanje sebi kako je on velik i jak???? Za svo zlo koje urade takvi kao on imaju itekaku podrsku onih koji su na vlasti lijepe nam BIH!!!! I svima je cudno kako svi stoje dok on samara jadnu zenu? Besmisleno se pitati kako svi tako mirno stojeci posmatraju manijaka i njegov cin???? DRAGI MOJI BOSANCI I HERCEGOVCI, jednog dana u mjesecu koji simbolizuje sve lijepo i budno, svi prisutni u tramvaju su posmatrali i okrenuli glavu kad je djecak ubijen???? Suvisna pitanja na kamare a nigdje nikakvog ucinka i volje da sve ono sto nam se desava promijenimo u zivot kakav bismo voljeli imati i grad u kojem bi zeljeli ponovo odrastati sa svojom djecom kroz njihovvo djetinjstvo.
amrica

#1125 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by amrica »

Hoce li iko doci u 12h?
Post Reply