Pravoslavni sveštenik prihvatio islam

Rasprave o vjerskim temama.
savjest

Post by savjest »

U zemljama istocne Europe je sve vise onih koji se vracaju islamskoj vjeri a Rusija prednjaci u tome...

Nemam apsolutno nista protiv. Ruskinje su jedne od najljepsih ako ne i najljepse zenske na svijetu. :wink:

Treba njih naseljavati po Bosni. :wink:
Fair Life

Post by Fair Life »

bjacinjo wrote:selam

znam ja jednu Gordanu muslimanku..isto presla na Islam

neka,neka..nek nas ima i Gordana ,Dragana,Svjetlana i sta ja znam :lol:

nek vide ljudi da to nije mjerilo :)
Multi-multi... multi-kulti religija

Na slijedecoj Olimpijadi gledacemo takmicenje u novoj disciplini... skok motikom.
No_Comment

Post by No_Comment »

savjest wrote:U zemljama istocne Europe je sve vise onih koji se vracaju islamskoj vjeri a Rusija prednjaci u tome...

Nemam apsolutno nista protiv. Ruskinje su jedne od najljepsih ako ne i najljepse zenske na svijetu. :wink:

Treba njih naseljavati po Bosni. :wink:
Bogami ovo sa Ruskinjama u pravu si 150%... ;) 8) :)
BECHO

Post by BECHO »

Znam i ja jednu Almiru, presla u Jehovine Svjedoke! Hocemol' je kamenovat zbog toga? :roll:
stelium

Post by stelium »

:D Ma izjednaci se to.
Iz jednog stada ispadnu 4 ovce ali se na drugoj strani odmah prikljucuju neke druge 4.I tako u krug...iz zablude u zabludu...izgubljeno u vremenu i prostoru. :)
I gdje si bio?-Nigdje
Sta si radio??...
savjest

Post by savjest »

BECHO wrote:Znam i ja jednu Almiru, presla u Jehovine Svjedoke! Hocemol' je kamenovat zbog toga? :roll:
Bojim se da sama bit ove teme nije neki izolovani slucaj vec jedan, hajde nazovimo ga "trend"(trenutno ne mogu da nadem neku adekvatniju rijec) preslaska na islam. Istina ovdje se malo vise potencira na jednu osobu, njegove ranije funkcije radi.

To sto si ti naveo da je ta Almira(Almira??? mi smo umjetnici u deformaciji i izmisljanju imena bez ikakvog smisla i znacaja) presla u tu sektu je samo jedan slucaj koji ne dokazuje apsolutno nista. Ovdje je rijec o desetinama hiljada ako ne milionima onih koji svake godine koji se vrate islamu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_by_country
orbit

Post by orbit »

savjest wrote:Ovdje je rijec o desetinama hiljada ako ne milionima onih koji svake godine koji se vrate islamu.
milijardama!! najvise ih se vraca prilikom rodjenja... :zzzz:
Qler

Post by Qler »

ma najgore je sto sve te zanske koje predju na islam pokriju se onim feredzama (jel se tako zovu) ono sto se bas nista ne vidi, ko nindza dodje :(

a muskarci opet svi redom zabradate, i sl.

pretjeraju vala ovi koji mijenjaju religije, previse bukvalno shvataju neke stvari...

A sto se tice islama, meni je ovaj u BiH nekako najdrazi, samo sto ove "vehbije" usrase stvar, maximalno!

Nije mi samo jasno sto se i pozdravljaju i odzdravljaju sa "Sellam alejkum"?! Nemaju "Allahimanet" (opet nisam siguran kako se tacno pise) :) :-? :roll:
savjest

Post by savjest »

orbit wrote:
savjest wrote:Ovdje je rijec o desetinama hiljada ako ne milionima onih koji svake godine koji se vrate islamu.
milijardama!! najvise ih se vraca prilikom rodjenja... :zzzz:
Prilikom rodenja? Svak se rodi kao musliman samo se neki putem odgoja odvrate od islama no neki od njih zazele da spoznaju istinu i onda istu pronadu u islamu i zato govorimo o povratku u Islam.

A price o desetinama hiljada i milionima nisu parole u vazduh. Trebalo bi ti biti poznato da ja nikad ne pisem nesto bez osnove, a u to se uvjerio i onaj sto je juce govorio da lazem u vezi prenosa misa na drzavnim tv kanalima u zapadnoj europi, a onda kada sam mu donio dokaze, usutio je kao zaliven.

U Velikoj Britaniji u prosjeku 30 ljudi se vrati islamu na dan.
U Rusiji kao sto rekosmo na desetine hiljada ljudi se vratilo islamu prosle godine.
http://washingtontimes.com/upi-breaking ... -5664r.htm

Dok sam bio na faksu upoznao sam jednu osobu iz Ruande. Tamo uopste nije bilo muslimana prije genocida a onda je za par godina taj broj presao 10%.

I tako dalje i tako dalje.

Inforimi se malo.
BECHO

Post by BECHO »

Qler wrote:ma najgore je sto sve te zanske koje predju na islam pokriju se onim feredzama (jel se tako zovu) ono sto se bas nista ne vidi, ko nindza dodje :(

a muskarci opet svi redom zabradate, i sl.

pretjeraju vala ovi koji mijenjaju religije, previse bukvalno shvataju neke stvari...

A sto se tice islama, meni je ovaj u BiH nekako najdrazi, samo sto ove "vehbije" usrase stvar, maximalno!

Nije mi samo jasno sto se i pozdravljaju i odzdravljaju sa "Sellam alejkum"?! Nemaju "Allahimanet" (opet nisam siguran kako se tacno pise) :) :-? :roll:
Sad su u trendu kijamet-dede sa trofrtaljkama pantalonama i hanumice zamotane ko sarmice - po pravilu on ispred nje a hanumica iza njega, on s rukama u dzepovima a hanumica sa punim kesama halal hrane iz Merkatora! Emancipacija, u pravom smislu rijeci... :roll:
Last edited by BECHO on 18/09/2005 15:52, edited 1 time in total.
savjest

Post by savjest »

Qler,

Bez uvrede. Mislim, i ne samo da mislim vec je to ocito da nisi kompetentan da govoris sta je to pravi islam a sta ne. vrlo lahko se da zakljuciti da ne poznajes mnogo stvari o istom. Izmedu ostalog islam je jedan i ne postoji neki "nas" i neki "njihov" islam.

Dalja rasprava bi bila samo gubljenje vremena. :wink:
orbit

Post by orbit »

savjest wrote:Prilikom rodenja? Svak se rodi kao musliman samo se neki putem odgoja odvrate od islama no neki od njih zazele da spoznaju istinu i onda istu pronadu u islamu i zato govorimo o povratku u Islam.
nije tocno, svak se rodi kao krscanin, samo se neki putem odgoja odvrate od krscanstva no neki zazele spoznati istinu i vrate se krscanstvu!
savjest wrote:U Velikoj Britaniji u prosjeku 30 ljudi se vrati islamu na dan.
ah, mora da svrsavas od srece ? :D
savjest wrote:Inforimi se malo.
morat cu se malo inforimat ...
BECHO

Post by BECHO »

nije tocno, svak se rodi kao krscanin, samo se neki putem odgoja odvrate od krscanstva no neki zazele spoznati istinu i vrate se krscanstvu!
Nije istina, svak se rodio kao Jevrej, samo sto se neki putem odgoja odvrate od Judeizma i postanu Krscani. :D
Ja__

Post by Ja__ »

Ni savjest ni orbit nisu u pravu:Ja sam se recimo rodila kao azdaha,ali sam odlucila biti covjek tj.zena :P
Zar je uopste vazno kome smo pripadali i kome pripadamo sada?
love

Post by love »

sto se tice islama, meni je ovaj u BiH nekako najdrazi, samo sto ove "vehbije" usrase stvar, maximalno!

Nije mi samo jasno sto se i pozdravljaju i odzdravljaju sa "Sellam alejkum"?! Nemaju "Allahimanet" (opet nisam siguran kako se tacno pise)
Islam je samo jedan

Selam je islamski pozdrav a "allahimanet" je turski pozdrav
Kwaheri

Post by Kwaheri »

love wrote:
sto se tice islama, meni je ovaj u BiH nekako najdrazi, samo sto ove "vehbije" usrase stvar, maximalno!

Nije mi samo jasno sto se i pozdravljaju i odzdravljaju sa "Sellam alejkum"?! Nemaju "Allahimanet" (opet nisam siguran kako se tacno pise)
Islam je samo jedan

Selam je islamski pozdrav a "allahimanet" je turski pozdrav
:lol: :lol: :lol:

amina bona :lol:
Ja__

Post by Ja__ »

A ciji je onda pozdrav MERHABA?
danas

Post by danas »

Ja__ wrote:A ciji je onda pozdrav MERHABA?
isto turski -- kao nase "zdravo"... neobavezan pozdrav.
ja hocu da sam turkinja! :D :D :D
love

Post by love »

To je isto turski pozdrav i znaci nesto kao "zdravo"
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...nije valjda :shock:
savjest

Post by savjest »

Merhaba je porijeklom arapska rijec i znacilo bi nesto u smislu kao dobrodosao.
love

Post by love »

savjest wrote:
Nebih rekao,Turci kazu da je turska rijec i da se u Turskoj koristi Arapi(oni koje ja znam) neznaju za tu rijec
danas

Post by danas »

savjest wrote:
ne, merhaba je turska rijec i znaci zdravo. nije religiozan pozdrav, znaci obicno zdravo, pozdrav prijatelja/poznanika na ulici. dobrodosao se na turskom kaze "hosgeldin/iz" i nema veze sa merhaba. nije arapska rijec.
savjest

Post by savjest »

orbit wrote: tuc muc , tuc muc muc, brlj , grok, grok
nije tocno, svak se rodi kao krscanin, samo se neki putem odgoja odvrate od krscanstva no neki zazele spoznati istinu i vrate se krscanstvu! brlj, tuc mus, grok , grok

Taj opste prisutni nacin ponasanja i komuniciranja u Listici, a koji ti je vise nego dobro poznat, zadrzi za sebe i svoj uzi krug. :wink: .

No osvrnut cu se na ovo sto je citirano iznad. Prvobitna recenica koju sam ja napisao je nesto sto je oopste prihvaceno kod muslimana i upisano u svetim knjigama.

To sto si ti pokusao da izvrnes (naravno nisi dovoljno inteligentan da smislis ili kazes nesto licno) tu recenicu je samo tvoja zelja. U samoj bibliji nigdje ne stoji nesto takvo. Ocito da sam vise upucen i u samo hriscanstvo od tebe.

Rezume. Nisi, a sve su prilike da nikad ni neces dostici moju razinu inteligencije i znanja i zato je daljnja diskusija sa tobom zavrsena. Dokazao sam i potvrdio ono sto sam i ranije napisao dok smo sa tvoje strane samo dobili groktanje. Zelio bi da pricas o stvarima o kojima nemas pojma. No to i ne bi bio problem da imas imalo opste kulture i razuma. A tu bi se mogle iskoristiti i neke narodne izreke :

"napelo ti se govno u guzici pa mislis srce je"
"jos ti trebas pure jesti"
"popij mlijeko, pogledaj crtic i pisat pa spavat".
:zzzz:

PS. Nema potrebe da odgovaras.
orbit

Post by orbit »

savjest wrote:PS. Nema potrebe da odgovaras.
i ja mislim :D :D

bas sam se mislio vratiti na islam, ali eto nisam dovoljno inteligentan, steta :zzzz:
Post Reply