Pravo na dvije ili više žena?
- AleksoMKD
#176 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Moze. Ja sam za legalizaciju svih i svakakvih brakova.
Muskarac sa vise zena, zena za vise muzeva, zena sa muzem i zenom, muz za zenom i muzem, zena sa vise zena................
Muskarac sa vise zena, zena za vise muzeva, zena sa muzem i zenom, muz za zenom i muzem, zena sa vise zena................
- dust in the wind
#177 Re: Pravo na dvije ili više žena?
I ja vala. pustite da se ljudi voleAleksoMKD wrote:Moze. Ja sam za legalizaciju svih i svakakvih brakova.
- madner
#178 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Covjecanstvo je napredovalo dok je brak bio jasno definisan kao jedan muskarac i jedna ili vise zena.
Sve druge forme su znak da je apex prosao i da dolazi kraj te civilizacije.
Tako da, zadnji dani Rima su bili i najzabavniji.
-
hladan.preminger
#179 Re: Pravo na dvije ili više žena?
madner wrote:Covjecanstvo je napredovalo dok je brak bio jasno definisan kao jedan muskarac i jedna ili vise zena.
"Brate jebeš bolje nego tata".
Znam, rekla mi je mama.
-
manki
#180 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Svasta, kako li se onda i kod zivotinja pojavljuje ako je neprirodna? Mora da su previse gledali americku televiziju pa im se usadilo u glavukritichar wrote:nikakve, homoseksualnost je neprirodnauglavnomja wrote:kakve veze ima homoseksualna monogamija sa heteroseksualnom poligamijom????
- General_Jackson
#181 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Atila "Bič Božiji", Alarik i Gajzerikmadner wrote:Covjecanstvo je napredovalo dok je brak bio jasno definisan kao jedan muskarac i jedna ili vise zena.
- AleksoMKD
#182 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Kad su napustili svoje bogove sa kojima su bili glavno mudo na ovom delu planete i presli na hriscanstvo normalno da sledi kazna Jupiterovamadner wrote:Covjecanstvo je napredovalo dok je brak bio jasno definisan kao jedan muskarac i jedna ili vise zena.
-
Gabrielo
#183 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Zar postoji zena koja bi htjela imati vise muzeva?dust in the wind wrote:I ja vala. pustite da se ljudi voleAleksoMKD wrote:Moze. Ja sam za legalizaciju svih i svakakvih brakova.
- berenice
#184 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Jesi li ti zadovoljan placom, alahtiboga?!McMoy wrote:berenice wrote:Pa kako vam ne dosadi?!
Nema odje dogovora. Mislim, i ja bi janjetine, ali neeeema.
Nikad nam nije pravo - ko i sa vremenom - kad je sunce, ne valja - vruce, kad je kisa, ne valja - mokro, itd...
Niko nikoga ne sprijecava da proba sta hoce, pa neka odluci sta je za njega. A to sta je pravno dozvoljeno, svakako niko ne shljivi ni 5%. I koji ce ti djavo papir za ono sta se desava u tvom krevetu, ili, u ovom slucaju, u glavama vecine ovdje koji lude vec na samu pomisao o vagini, a kamoli dvije-tri?! (I nemojte mi ni pokusati doci sa onim: pica je precijenjena.. - sami vidite koliko se naprezete "dokazujuci" kako je homoseksualnost bolesna, a poligamija prirodna - ko da to ima ikakve veze jedno s drugim)
Fulila suštinu.
Postavljač teme objašnjavao nekoliko puta, upravo se radi o ozakonjavanju takvih vrsta brakova,
jer kad mogu jedni koji su manje prirodni (homo), onda zašto se ovi demoniziraju i nazivaju zaostalim,
iz kamenog doba i kako ne sve.
A picu kojoj neutemeljeno pokušavate dići cijenu čeka grčka sudbina.
-
muzicar_iz_parka
#185 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Jesmo mi budale.
Umjesto da napravimo reality show sa Bilalom Bosnićem, njegove 4 žene i 17 djece, mi čovjeka stavljamo u tvorza, pametnije njega gledati nego rospijetine koje se pojavljuju u drugim show programima.

Umjesto da napravimo reality show sa Bilalom Bosnićem, njegove 4 žene i 17 djece, mi čovjeka stavljamo u tvorza, pametnije njega gledati nego rospijetine koje se pojavljuju u drugim show programima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#186 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Priznajem vrlo lucidno.madner wrote:Covjecanstvo je napredovalo dok je brak bio jasno definisan kao jedan muskarac i jedna ili vise zena.
- McMoy
#187 Re: Pravo na dvije ili više žena?
berenice wrote:Jesi li ti zadovoljan placom, alahtiboga?!McMoy wrote:berenice wrote:Pa kako vam ne dosadi?!
Nikad nam nije pravo - ko i sa vremenom - kad je sunce, ne valja - vruce, kad je kisa, ne valja - mokro, itd...
Niko nikoga ne sprijecava da proba sta hoce, pa neka odluci sta je za njega. A to sta je pravno dozvoljeno, svakako niko ne shljivi ni 5%. I koji ce ti djavo papir za ono sta se desava u tvom krevetu, ili, u ovom slucaju, u glavama vecine ovdje koji lude vec na samu pomisao o vagini, a kamoli dvije-tri?! (I nemojte mi ni pokusati doci sa onim: pica je precijenjena.. - sami vidite koliko se naprezete "dokazujuci" kako je homoseksualnost bolesna, a poligamija prirodna - ko da to ima ikakve veze jedno s drugim)
Fulila suštinu.
Postavljač teme objašnjavao nekoliko puta, upravo se radi o ozakonjavanju takvih vrsta brakova,
jer kad mogu jedni koji su manje prirodni (homo), onda zašto se ovi demoniziraju i nazivaju zaostalim,
1. placom za vikendicu?
2. plaćom iliti platom?
3. plačom (vas žena)?
- Drvosjeca iz Dejcica
#188 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Upravo tako McMoy, ovdje se ne dokazuje prirodno/neprirodno već pravo (ne religiozno) već građansko i ustavno pravo na brak sa više žena. Ne mogu se prva jednih kršiti pravima drugih. Ljudi ne razumiju da prava homoseksulaca, ne samo homoseksulaca već općenito pravo pojedinca građanina jedne zemlje se prostire samo dotle dok ne ugrožavaju prava drugih. To je suština cijele priče. U religiozne bajke i djetinjastu raspravu i prepucavanje prirodno/neprirodno ne ulazim.McMoy wrote:berenice wrote:Pa kako vam ne dosadi?!
Fulila suštinu.
- McMoy
#189 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Jedan muškarac i dvije žene ne samo da je pravo već je i pravo.

- uglavnomja
#190 Re: Pravo na dvije ili više žena?
legalizacija braka sa vise partnera dovodi do nerjesivih pravnih zavrzlama vezanih za nasljedstvo, penziju, podjelu imovine nakon smrti ili razvoda jedne od jedinki od ostalih.
- Drvosjeca iz Dejcica
#191 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Ništa nije nerješivo. Imovina se dijeli na broj žena nakon smrti muža. Razvod...kao i do sada, sve što se steklo samostalno ostaje i dalje tvoje vlasništvo, ono što se steklo u braku dijeli se na na broj lica koja imaju pravo na imovinu.uglavnomja wrote:legalizacija braka sa vise partnera dovodi do nerjesivih pravnih zavrzlama vezanih za nasljedstvo, penziju, podjelu imovine nakon smrti ili razvoda jedne od jedinki od ostalih.
- McMoy
#192 Re: Pravo na dvije ili više žena?
uglavnomja wrote:legalizacija braka sa vise partnera dovodi do nerjesivih pravnih zavrzlama vezanih za nasljedstvo, penziju, podjelu imovine nakon smrti ili razvoda jedne od jedinki od ostalih.
A sad nema zavrzlama?!
Zakonski se to vrlo lako uredi.
A i sad, kad je blentava i/ili nesložna porodica predmeti se vuku godinama po sudu.
Daj ba više neki bolji argument, ovi ti traju ko kineska roba "sve za marku".
- uglavnomja
#193 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ništa nije nerješivo. Imovina se dijeli na broj žena nakon smrti muža. Razvod...kao i do sada, sve što se steklo samostalno ostaje i dalje tvoje vlasništvo, ono što se steklo u braku dijeli se na na broj lica koja imaju pravo na imovinu.uglavnomja wrote:legalizacija braka sa vise partnera dovodi do nerjesivih pravnih zavrzlama vezanih za nasljedstvo, penziju, podjelu imovine nakon smrti ili razvoda jedne od jedinki od ostalih.
znaci on umro, ostale 4 udovice ... i umre jedna od njih, sta sa njenim dijelom zajednicke imovine? ona nije u braku sa ostle 3 zene. zatim, od njih 4 jedna je radila i donosila svaki mjesec x para u zajednicko domacinnstvo, ostale nisu ni 1 dinar. ili jedna im 8 djece, a druga nijedno ... hoces li ti odrediti koliko i sta kojoj pripada?
heboga zivot, pa sve se svodo samo on pa on ...
on moze imati 4 zene
on je vlasnik imovine
on je tj koji ce umrijeti
- McMoy
#194 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Moj komšija se ženio 9 puta. S dvije se razveo, a 6 ih sahranio.
Deveta mu za dlaku pobjegla.
Deveta mu za dlaku pobjegla.
- uglavnomja
#195 Re: Pravo na dvije ili više žena?
McMoy wrote:uglavnomja wrote:legalizacija braka sa vise partnera dovodi do nerjesivih pravnih zavrzlama vezanih za nasljedstvo, penziju, podjelu imovine nakon smrti ili razvoda jedne od jedinki od ostalih.
A sad nema zavrzlama?!
Zakonski se to vrlo lako uredi.
A i sad, kad je blentava i/ili nesložna porodica predmeti se vuku godinama po sudu.
Daj ba više neki bolji argument, ovi ti traju ko kineska roba "sve za marku".
hebat ga, tvoji ni marku
sta hoces d kazes u stvari. ovako izgleda ovo sto si napisao:
iako je sve zakonski regulisano, i dalje postoje zavrzlame i predmeti se vuku godinama po sudovima. samo 1 muz i 1 zena.
- McMoy
#196 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Sve se može staviti u zakonske okvire.
Apsolutno sve.
Eutanazija..... pa šta poželiš...
Ako je porodica OK stvari se na Sudu riješe za pola sata.
A ako nije, advokati trljaju ruke.
Vrlo jednostavno.
A to što je neko radio, a neko kupus sadio se kod npr. razvoda ne gleda na taj način.
Zajednički stečena imovina se dijeli pola-pola.
....
P.S. hajd malo odmori, fino razmisli, pa onda nešto napiši da se malo zadeveramo.

Apsolutno sve.
Eutanazija..... pa šta poželiš...
Ako je porodica OK stvari se na Sudu riješe za pola sata.
A ako nije, advokati trljaju ruke.
Vrlo jednostavno.
A to što je neko radio, a neko kupus sadio se kod npr. razvoda ne gleda na taj način.
Zajednički stečena imovina se dijeli pola-pola.
....
P.S. hajd malo odmori, fino razmisli, pa onda nešto napiši da se malo zadeveramo.
- dobar osjecaj
#197 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Na svakoj temi kad se spomenu ljudi koji znaju sta zele, ova nasa fukarestina od muskaraca prozivljava gotovo epilepticne napade i cvili "ali u nasim uslovima se od muskarca ne moze traziti/ocekivati/zeljeti NISTA" i onda se ta fukarestina za vrelih julskih dana bori da dijeli imovinu koju nemaju, zenama koje niti zele niti mogu imati 
- uglavnomja
#198 Re: Pravo na dvije ili više žena?
jah ...
sve eksperti za psihu zena ... zena = cjepanica. , 1 cjepanica, ili 4 , isti klinac, cjepanica ...
niko od vas zene nije imao ... a niti ce imati
dok ne narastete
sve eksperti za psihu zena ... zena = cjepanica. , 1 cjepanica, ili 4 , isti klinac, cjepanica ...
niko od vas zene nije imao ... a niti ce imati
- ho oponopono
#199 Re: Pravo na dvije ili više žena?
...nemojte tako pobogu nisu ni oni bili bas suhe kite( da prostis) jebiga, ostavile rospije traga, kod nekih trajne posljedice neki ako se skuliraju imaju nade mada i magare je crklo nadajuci se... 
- dobar osjecaj
#200 Re: Pravo na dvije ili više žena?
Ma nakon svega sto su pisali o sebi zamisljam ih kao jeremije poput nekih bivsih kolega koji cijeli zivot provedu u kuknjavi, cesto hipohondri a posto svaki dan na posao donose sendvic s poli salamom ostavljaju upecatljiv utisak po kojem ih ljudi pamte - mirisu na poli. To je jedini trag koji se povezuje s tom vrstom.ho oponopono wrote:...nemojte tako pobogu nisu ni oni bili bas suhe kite( da prostis) jebiga, ostavile rospije traga, kod nekih trajne posljedice neki ako se skuliraju imaju nade mada i magare je crklo nadajuci se...