demokratija jeste preglasavanje jer onaj ko dobije vecinu glasova ima zakonodavnu, vojnu, politicku i svaku drugu vlast (zavisno koliku vecinu glasova). npr. vecina naroda je glasala za nezavisnost BH i oni koji su glasali za ostanak u SFRJ su bili preglasani...DobroJutroKolumbo wrote:Slusaj ja sam dao konstataciju koja je ujedno bila pitanje , naslov nosi ime "pravno pitanje..." zato sam zamolio druge da nadjemo odgovor ako si me ispravio u necemu OK ja uvazavam ali dobro znas sta sam pitao , zato se mani demagogije...da i ja tebe ispravim rekao si da DEMOKRATIJA ZNACI PREGLASAVANJE sto apsolutno nije tacno!!! DEMOKRATIJA je vladavina naroda i ne sluzi za preglasavanje...i da je tako davno BiH nebi bilo jer bi jedan narod bio preglasan od strane dva naroda...kao sto bi dva naroda ukinula RS i FBiH preglasavanjem...Pa tako malo pripazi da ti ne mjesas kruske i jabuke i tresnje!!!nokia6170 wrote:izgleda da nismo dovoljno povadili kospe:)
ne znam zasto pocinjes temu (i to bas u pravnom smislu) ako nisi spreman da razdovjis neke osnovne pojmove, vec je tebi to sve svejedno i isto.
meni niti je svejedno niti je isto.
a tvojih zadnjih par recenica samo pokazuju zasto u BH nema demokratije, niti ce je ikada biti.