Pravda za Vrbanju?

Vijesti i zbivanja u Banjoj Luci, Mrkonjić Gradu, Prijedoru, Bos. Gradišci, Prnjavoru, Tesliću, Derventi, Bos. Brodu...

Moderator: banjaluka078

User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#1 Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Počelo suđenje za silovanja i ubistvo od prije 16 godina

BANJALUKA - Čitanjem optužnice u banjalučkom Okružnom sudu juče je, nakon višegodišnjeg odgađanja, počelo suđenje optuženima za silovanje majke i kćerke Heldić iz Vrbanje i silovanje i ubistvo Banjalučanke Majde Medar 1993. godine.

Brutalna smrt Medareve šokirala je grad, a jedan od trojice optuženih i dalje je van dometa organa pravde.

Nakon potjernice koja je raspisana još u maju 2006. godine, italijanska policija je u septembru prošle godine u Vičenci uhapsila Banjalučanina Slobodana Bajića (41), drugooptuženog za silovanje i ubistvo sugrađanke Majde Medar.

Trećeoptuženi Siniša Milojčić (34) živi u Švedskoj, a kako je dobio tamošnje državljanstvo vlasti ove skandinavske zemlje odbijaju da ga izruče pravosudnim organima Republike Srpske.

Prvooptuženog Miladina Trivića (53) iz Jošavke, kod Čelinca, optužnica tereti za dva silovanja i ubistvo, drugooptuženog Bajića za jedno silovanje i ubistvo, dok je trećeoptuženi Milojčić optužen za razbojništvo, dva silovanja i ubistvo.

Trivić i Milojčić su, kako stoji u optužnici, 5. juna 1993. godine u večernjim satima provalili u porodičnu kuću Safeta Heldića u banjalučkom naselju Vrbanja, naizmjenično silovali Heldićevu kćerku L.H. i suprugu I.H.

Nekoliko dana kasnije, 18. juna 1993. godine, ovog puta sva trojica optuženih oko 21 čas dolaze ponovo u banjalučko naselje Vrbanja.

Naoružani automatskim oružjem u blizini mjesnog groblja u Vrbanji zaustavljaju Banjalučanku Majdu Medar, te udarajući je drvenom palicom ubacuju je u Trivićev auto i odvoze na kupalište Mirnica, kod fabrike "Incel".

Nakon što su je u više navrata silovali, optuženi su, kako stoji u optužnici, u namjeri da prikriju tragove svog zločina nesretnu djevojku ubili, zadavivši je remenom automatske puške.

Nakon što su je mučki ubili, Majdu Medar bacili su u "Incelov" kanal za otpadne vode.

Trojici optuženih je suđeno još 1994. godine, ali su zbog nedostatka dokaza 14. juna 1994. godine pušteni na slobodu.

Olga Malešević, predsjednica Sudskog vijeća petorice, odbila je juče zahtjev odbrane da drugooptuženi Bajić bude puđten iz pritvora.

Nastavak suđenja zakazan je za 18. februar, kada će biti saslušani članovi porodice ubijene Majde Medar, te porodica Heldić.


http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... odina.html
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#2 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Švedske vlasti neće suditi Siniši Milojčiću

Švedske vlasti odbile su da vode sudski postupak protiv Siniše Milojčića (34) iz Banjaluke, danas državljanina ove Skandinavske zemlje optuženog za silovanje majke i kćerke Heldić iz Vrbanje i silovanje i ubistvo Banjalučanke Majde Medar 1993 godine, saznaju "Nezavisne".

Suđenje za stravične zločine koji su 1993 godine šokirali Banjalučane, počelo je 12. Januara ove godine u Banjalučkom Okružnom sudu.

Iako je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv trojice optuženih, u sudu su se prošle sedmice pojavila samo dvojica i to Miladin Trivić (53) iz Čelinca i Slobodan Bajić (41) iz Banjaluke.

Trećeoptuženi, i prema navodima iz optužnice jedan od glavnih aktera, Milojčić, danas živi u Švedskoj, a kako je dobio tamošnje državljanstvo, vlasti ove zemlje odbile su da ga izruče pravosudnim organima Republike Srpske.

Kako saznajemo, Švedska je poslala svoje inspektore u Banja Luku kako bi se raspitali o optužnici protiv njihovog novog državljanina, ali su, na kraju ipak donijeli odluku da Milojčića "ostave na miru".

Uz sve to, Milojčić danas živi svega nekoliko kilometara od porodice Heldić koja je od ratnog vihora takođe pobjegla u Švedsku.

"Nezavisne" saznaju da Siniša Milojčić danas živi u Švedskom gradu Nočepingu, a samo nekoliko kilometara južnije svoje utočište pronašla je i porodica Heldić.

Edin Heldić, sin I.H., juče je izjavio da je zbog ponašanja Švedskih vlasti razočaran, te da dolazi u iskušenje da sam presudi Milojčiću.

Prema optužnici, Milojčić je zajedno sa Trivićem 5. juna 1993 godine u večernjim satima provalio u porodičnu kuću Safeta Heldića u Banjalučkom naselju Vrbanja, nakon čega su obojica, naizmjenično silovali Heldićevu kćerku L.H. i suprugu I.H.

Milojčić koji je u vrijeme zločina tek napunio 20 godina, 18. juna 1993 godine zajedno sa Trivićem i Bajićem u blizini mjesnog groblja u Vrbanji presreće i kidnapuje Banjalučanku Majdu Medar.

U optužnici stoji da su sva trojica optuženih silovali Medarevu, nakon čega su je zadavili i bacili u kanal za otpadne vode fabrike "Incel".

Trojici optuženih suđeno je još 1994. godine, ali su zbog nedostatka dokaza 14. juna te godine svi pušteni na slobodu.

Nastavak suđenja zakazan je za 18. Februar.

Nezavisne Novine

http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... jcicu.html
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#3 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

User avatar
jazzer
Posts: 7111
Joined: 20/12/2004 14:44

#4 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by jazzer »

Ova j mladicev pulen Milojcic je imao 17 ili 18 godina kada je ovo uradio...
Skoro ni punoljetan a takav monstrum.. :x :x
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#5 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Uz sve to, Milojčić danas živi svega nekoliko kilometara od porodice Heldić koja je od ratnog vihora takođe pobjegla u Švedsku.

"Nezavisne" saznaju da Siniša Milojčić danas živi u Švedskom gradu Nočepingu, a samo nekoliko kilometara južnije svoje utočište pronašla je i porodica Heldić.
Onda je poslije deset dana pronađeno tijelo u Vrbasu. Bila je silovana i sa vojničkim kaišem oko vrata. Sjećam se da sam vidjela sako koji je bio na njoj, jako, jako krvav.

Ne znam zašto su joj to uradili. Znam samo da je jedan od ubica s njom išao u školu osam godina. U razredu su bili zajedno.
Prica Majdine sestre: http://www.bim.ba/bh/50/10/2315
User avatar
sheilak
Posts: 17840
Joined: 29/12/2006 21:44
Location: kod njega

#6 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by sheilak »

Ima Boga, @ zagi

Pravda svakog na kraju stigne.
Last edited by sheilak on 23/01/2009 13:46, edited 1 time in total.
bekrija_swe
Posts: 36
Joined: 10/05/2007 15:27

#7 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by bekrija_swe »

Svi koji imaju informacije o ratnim zlocincima u Svedskoj mogu da se jave svedskoj policiji (Rikskriminalpolisens krigsbrottskommission) mejl je [email protected]
User avatar
navratiponekad
Posts: 179
Joined: 02/02/2009 22:34

#8 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by navratiponekad »

vrbanja,stradanje,tema o kojoj se može svašta reći_Samo jedna stranica na forumu,ŽALOSNO,.Strašno je to što se dogodilo,ti monostrumi što to rade i da li će ih ikada stići kazna.Otome treba da se priča i o drugim stradanjima,ali mi očito nemamo vremena za to već za druge strvari koje nas se netiču.nadam se da će vinovnike ovog zločina stići zaslužena kazna,akobogda.
User avatar
navratiponekad
Posts: 179
Joined: 02/02/2009 22:34

#9 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by navratiponekad »

u pravu si,kao da smo otišli negdje na odmor.a u stvari mnogi su ostali tamo negdje,u tuđoj zemlji,NJima je dobro i 90 posto njih živi bolje nego ikada,i nije ih briga ni za vrbanju ni za druge koji su trajno ostali bez svijih i svojega.U BOSNU dođu da potroše malo parica i da nam kukaju.Vrbanja je opomena svima nama,i budemo li se ovako ponašali opet će nam se desiti vrbanja i srebrenica
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#10 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

U Banjoj Luci proces za ratne zločine počinjene u Vrbanji

Banja Luka, 18.02.2009 - FTV

Petnaest godina trebalo je pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj da silovanje i ubistvo Banjalučanke Maide Medara prekvalificiraju u krivično djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Podsjećamo, Maidu su u junu 93. u banjalučkom naselju Vrbanja Miladin Trivić, Slobodan Bajić i Siniša Milojčić, kao pripadnici Vojske Republike Srpske, prvo silovali, zatim zadavili remenom vojničke puške, a tijelo bacili u odvodni kanal. Optužnica ih tereti da su 5. juna iste godine provalili u kuću Safeta Heldića, a potom mu silovali kćerku i suprugu. Pred Okružnim sudom Banja Luka u toku je proces Miladinu Triviću i Slobodanu Bajiću, dok se protiv Siniše Milojčića, koji je u Švedskoj, vodi odvojen postupak.

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... 7&id=22292
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#11 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Banjalučki tužilac izmijenio optužnicu za silovanje i ubistvo Majde Medara

Optuženi za ratni zločin


Banjaluka – Ramzija Smailagić, banjalučki tužilac, izmijenila je juče optužnicu protiv Miladina Trivića (53) iz Jošavke, kod Čelinca, i Slobodana Bajića (41) iz Banjaluke, koji se umjesto za ubistvo Majde Medara i silovanja I.H. i E.H., sada terete i za ratni zločin nad Bošnjacima iz banjalučkog naselja Vrbanja.

Olga Malešević, predsjednik Sudskog vijeća banjalučkog Okružnog suda, juče je zbog novih momenata sa optužnicom, a na zahtjev Sime Tošića i Milice Cvijanović, advokata odbrane, odgodila nastavak suđenja za 10. mart ove godine.

Optuženi se, prema izmijenjenoj optužnici, terete za ratni zločin po krivičnom zakonu SFRJ, a ukoliko budu proglašeni krivim, ne mogu biti osuđeni na kaznu veću od 20 godina niti manju od pet godina zatvora. Kad bi im bilo suđeno za ubistvo, Trivić i Bajić bi maksimalno mogli biti osuđeni na 40 godina zatvora, ali bi tada njihov saučesnik Siniša Milojčić zauvijek izbjegao izvođenje pred lice pravde.

Izmjenom optužnice od strane Okružnog tužilaštva širom su otvorena vrata da švedske vlasti uhapse Sinišu Milojčića, koji je, prema optužnici, označen kao glavni krvnik u zločinima koji su 1993. šokirali Banjaluku, potvrdila je juče Remzija Smailagić, banjalučki tužilac.

Švedske vlasti su, naime, zbog zastare odbile da procesuiraju Milojčića po optužnici za ubistvo, ali kako optužnica za ratni zločin nikad ne zastarijeva, Milojčić bi u narednom periodu trebalo da bude uhapšen.



Nezavisne novine
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#12 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Iz sudnice: Krivicu za ratni zločin prebacio na bjegunca
Datum: 20.03.2009 21:00
Autor: Nebojša Tomašević

BANjA LUKA - Slobodan Bajić optužen za ratni zločin, silovanje i ubistvo Banjolučanke Majde Medar 1993. godine u naselju Vrbanja, u petak je, na početku suđenja u ovom slučaju u banjolučkom Okružnom sudu, svu krivicu prebacio na takođe optuženog Sinišu Milojčića, koji je u bjekstvu.

On je rekao da sa ovim nema ništa i da je u vrijeme ubistva Medareve 18. juna 1993. godine bio u Obudovcu kod Šamca na ratištu, a da mu je Milojčić ispričao da je sa izvjesnim Gavrićem silovao i ubio Majdu.

Milojčić, koji se nalazi u Švedskoj, osim za silovanje i ubistvo Medareve optužen je da je zajedno sa Trivićem silovao majku i kćerku Heldić. U okviru suđenja za ubistvo Medareve za ratni zločin sudi se i Miladinu Triviću (53) iz Jošavke.

On se tereti za silovanje kćerke i majke L. Heldić. i I. Heldić u Vrbanji. On je takođe odbacio krivicu. Tokom jučerašnjeg suđenja, između ostalih svjedoka, saslušan je i Emir Memić koji je na dan nestanka i ubistva Medareve bio sa njom. Rekao je da su bili na obalama Vrbasa i nakon rastanka ona je krenula prema Česmi, on prema naselju Borik.

- Ubrzo nakon toga me prošao crveni automobil "zastava 101" i ispred mene se okrenu i otišao u Majdinom pravcu. Vratio sam se i vidio da se vozilo zaustavilo, ali bila je prašina i nisam mogao vidjeti da li je Majda ušla u vozilo ili je negdje otišla - ispričao je Memić i dodao da Majdu od tada nije vidio.

Trojici optuženih se sudilo još 1994. godine, ali su zbog nedostatka dokaza 14. juna 1994. godine pušteni na slobodu. Oni su prvo bili optuženi za ubistvo i silovanje, ali je banjolučki tužilac Remzija Smailagić izmijenila optužnicu i djelo prekvalifikovala u ratni zločin.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... gunca.html
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#13 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Maida Medara prvo silovana, pa ubijena

BANjA LUKA - Nad mojom sestrom, devetnaestogodišnjom Maidom Medara 18. juna 1993. godine počinjen je zločin, a silovana je i ubijena samo zato što je bila Bošnjakinja.

Ovo je juče izjavila Azra Medara u svom svjedočenju pred Vijećem petorice banjolučkog Okružnog suda kojem je predsjedavala Olga Malešević. Iskaz je dala na nastavku suđenja Banjolučanima Miladinu Triviću (53) i Slobodanu Bajiću (40), koji su optuženi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Ona je rekla da je tijelo njene sestre, čiji su nestanak prijavili civilnoj i vojnoj policiji, pronađeno deset dana poslije ubistva u rijeci Vrbas u Trapistima. Navodi da je identifikacija obavljena na banjolučkom Novom groblju. Njenoj majci i rodici Suadi Hodžić predat je krvav Maidin sako.

- Maidino lice bilo je tamno modre boje i bili su vidljivi tragovi maltretiranja - istakla je Azra Medara.

Prema njenim riječima, na dan kad je Maida nestala vidjela je muškarca u vojnoj maskirnoj uniformi sa bijelim opasačem i pištoljem u ruci kako trči za komšinicom Nerminom Obradovac, koja je uspjela da izmakne.

Dodala je da se u drugoj ulici nalazio automobil, crvena "zastava 101" u koju je ulazio vojni policajac koji je trčao za Nerminom, a u kojem je kasnije prepoznala Miladina Trivića.

Azra Medara je rekla da je sutradan u njihovu kuću došao Emir Memić sa kojim je Maida bila u vezi i rekao da su se rastali predveče pored ograde fabrike "Incel". Medara ističe da joj je Memić ispričao da je prije rastanka oko njih kružila crvena "zastava 101" sa vojnim policajcima.

Naglasila je da su nakon toga tražili Maidu na obali Vrbanje, a potom sve prijavili policiji.

Prema navodima u optužnici Trivić, Siniša Milojčić i Bajić su krivično djelo počinili kao pripadnici Vojske RS u junu 1993. godine. Prema optužnici, oni su 5. juna 1993. godine provalili u kuću vlasništvo Safeta H. u banjolučkom naselju Vrbanja, gdje su navodno Trivić i Siniša Milojčić silovali L. H. i I. H.

Dalje se navodi da su Trivić, Bajić i Milojčić 18. juna 1993. godine, oko 21 čas, u blizini groblja u Vrbanji zaustavili Maidu Medara, a potom su je na silu uvukli u automobil "zastava 101". Djevojku su udarali drvenom palicom. Zatim su je kod preduzeća "Incel" navodno sva trojica silovala, zadavili remenom od automatske puške i bacili u odvodni kanal.

Milojčić
U optužnici se navodi da su Trivić i Bajić krivično djelo počinili zajedno sa Sinišom Milojčićem (34), iz Banje Luke koji se nalazi u bjekstvu, u Švedskoj i ima državljanstvo te zemlje, pa je protiv njega postupak razdvojen.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... ijena.html
User avatar
IBM
Posts: 877
Joined: 26/07/2007 14:01

#14 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by IBM »

Jucer sam vidio sliku Maide u Avazu :(

nek' se upamte zlocinci:

Image
User avatar
Soul_Sista
Posts: 3751
Joined: 29/01/2003 00:00
Location: anybody seen my baby?

#15 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by Soul_Sista »

Da li ima slika i clanak u online izdanju? Trazim ali ne mogu da nadjem..
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#16 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Ja imam .pdf izdana i od 14. i 15. aprila, ali nema ništa o ovome.
@IBM, je li sigurno to bilo u Avazu, možeš li se sjetiti datuma?
User avatar
BHCluster
Posts: 23260
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#17 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by BHCluster »

Imali ko linkove o zlocinima nad Bosnjacima u Banjaluci. Razlog za ovo je volio bih prikupiti se informacije i staviti ih na jedno mjesto da malo polemisemo o Banjaluci gradu na koji niti jedna granata nije pala a toliki zlocin pocinjen.
User avatar
IBM
Posts: 877
Joined: 26/07/2007 14:01

#18 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by IBM »

banjaluka078 wrote:Ja imam .pdf izdana i od 14. i 15. aprila, ali nema ništa o ovome.
@IBM, je li sigurno to bilo u Avazu, možeš li se sjetiti datuma?
Ja sam sacuvao taj clanak.Skenirat cu pa postaviti sutra...
User avatar
IBM
Posts: 877
Joined: 26/07/2007 14:01

#19 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by IBM »

e izvinjavam se to je oslobodjenje 14.tog ovog mjeseca. ima li neko pdf ili da ja skeniram?
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#20 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

IBM wrote:e izvinjavam se to je oslobodjenje 14.tog ovog mjeseca. ima li neko pdf ili da ja skeniram?
Izgleda nema.
User avatar
IBM
Posts: 877
Joined: 26/07/2007 14:01

#21 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by IBM »

Evo kao sto sam obecao:

Image
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#22 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Hvala ti!
User avatar
IBM
Posts: 877
Joined: 26/07/2007 14:01

#23 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by IBM »

nisam upratio cijeli toku sudjenja, sta bi sa ovim gadom u svedskoj? da li se ista poduzima za njegovo izrucenje ili sudjenje u svedskoj?vidio sam da se pisalo medijima, ima li kakve fajde of toga?
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#24 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Da je optužnica ostala "samo" ubistvo, do njega se ne bi moglo doći, jer ima švedsko državljanstvo, pa je zato preinačena u ratni zločin. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p2475090 Vjerovatno je sad potrebno neko vrijeme dok se zatraži izručenje Bosni i Hercegovini.
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7370
Joined: 16/01/2007 23:38

#25 Re: Pravda za Vrbanju?

Post by banjaluka078 »

Bilo je nemoguće utvrditi uzrok smrti Majde Medare


BANJALUKA - Željko Karan, vještak sudske medicine, izjavio je juče u banjalučkom Okružnom sudu da zbog nedostatka elementarnih uslova u junu 1993. godine nije bilo moguće utvrditi uzrok smrti Banjalučanke Majde Medare.

Karan je pojasnio da je beživotno tijelo Medare, prije nego što je bilo pronađeno, više od deset dana provelo u rijeci Vrbas što je kako je naveo, ubrzalo njegov raspad.

Iako u optužnici banjalučkog Okružnog tužilaštva stoji da je Medara nakon silovanja udavljena remenom puške, Karan je istakao da se s obzirom na stanje u kome se 1993. godine nalazio leš, to nije ni moglo uočiti, niti potvrditi.

"Iz istih razloga vanjskim pregledom leša Majde Medare nije se moglo utvrditi da li je ona bila silovana. Danas je lako govoriti šta bi uradili, ali u junu 1993. godine nije bilo ni struje ni vode u Banjaluci. Nije bilo ni elementarnih uslova da se izvadi bris, odnosno DNK tragovi sa tijela Medare", naveo je Karan.

S obzirom na to da su u međuvremenu iz sudskog spisa nestali i zvanični obdukcioni nalaz i originalna fotodokumentacija koja je zabilježena neposredno nakon pronalaska Medare u Vrbasu u banjalučkom naselju Trapisti, Karan nije želio detaljnije analizirati slučaj "Medara".

Karan je dodao da sa velikom sigurnošću ipak može potvrditi da na tijelu Medare nije bilo rana od metka ili uboda koje bi nanio nož.

Remzija Smailagić, banjalučki tužilac, zatražila je juče da Sudsko vijeće u narednom periodu pritvori i optuženog Miladina Trivića, koji se trenutno brani sa slobode, a sve zbog činjenice da na sljedećem ročištu treba da svjedoče L.H. i E.H., koje je, prema navodima iz optužnice, 1993. godine silovao upravo optuženi Trivić.

"Ovi svjedoci uskoro dolaze u Banjaluku i boraviće u istom naselju u kojem živi i optuženi Trivić", pojasnila je Smailagićeva.

Olga Malešević, sudija, zatražila je da tužilac zahtjev za pritvor obrazloži u pismenoj formi.

Nastavak suđenja zakazan je za 29. jun.

Optužnica:

Miladin Trivić (53) iz Jošavke, kod Čelinca, i Slobodan Bajić (41) iz Banjaluke optuženi su za ratni zločin počinjen 1993. godine nad Bošnjacima u banjalučkom naselju Vrbanja.

Trivić je zajedno sa Sinišom Milojčićem, koji danas živi u Švedskoj, u junu 1993. godine silovao L.H. i E.H. u njihovoj porodičnoj kući u Vrbanji.

Nekoliko dana kasnije, 18. juna 1993. godine, Bajić i Trivić su zajedno sa Milojčićem u banjalučkom naselju Vrbanja kidnapovali Majdu Medaru.

Naoružani automatskim oružjem u blizini mjesnog groblja u Vrbanji oko 21 čas optuženi zaustavljaju Majdu Medaru, te udarajući je drvenom palicom ubacuju u Trivićev auto i odvoze na kupalište Mirnica kod fabrike "Incel". Nakon što su je u više navrata silovali, optuženi su u namjeri da prikriju tragove svog zločina, nesretnu djevojku ubili, zadavivši je remenom sa automatske puške.

http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... edare.html
http://www.glassrpske.com/vijest/6/hron ... ivica.html
Post Reply