prava gradjana, smijeli policija da samara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Azan

#26 Re: prava gradjana, smijeli policija da samara

Post by Azan »

Dust wrote:hajde ti nama reci sad iskreno, nece niko znati
Jesli li ti to uradio?????????????
I ako jesi nema veze sad se ne pika ako priznas.
;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Neznam stvarno gdje bi bio smisao trazit podrzku neku da sam kriv.
harač

#27 Re: prava gradjana, smijeli policija da samara

Post by harač »

hahahahaha jao priča... da je mene ošamario gledao bi me na sudu. :-)
aerosa

#28 Re: prava gradjana, smijeli policija da samara

Post by aerosa »

Ukratko, sa ovakvom državom i policijom imaš sreće što nisi i odležao (naravno ako nisi kriv).
Imam primjer veoma blizak gdje je čovjek odležao dan u muriji "onako" ,i sutra izašao uz jedno, izvini jbg, nije do nas...
Pa majka mu stara do koga je, spletom nevjerovatnih okolnosti je imao alibi takav da nije mogao bit bolji pa je izašao, već su mu sve spremili natovariti na leđa a osoba je bez ijednog jedinog djela u životu.
Azan

#29 Re: prava gradjana, smijeli policija da samara

Post by Azan »

Zahvaljujem se jos jednom na savjetima i vasim iskustvima koje ste podjelili samnom.
HORN1

#30 Re: prava gradjana, smijeli policija da samara

Post by HORN1 »

osa wrote:kad se govori o učinkovitosti današnje policije, onda se priziva vraćanje metoda milicije, jer su danas policajci neefikasni, kad oni uporabe te metode, onda kuknjava, pa odlučite više ljudi, šta je bitnije, efikasnost ili ljudska prava....
Ljudska prava se nesmiju kršiti i tući nevini. Sud određuje tko je kriv i kakvu kaznu zaslužuje a ne počocajac.
Ja sam pre dosta dosta godina imao nešto slično ali bez šamara. Dođu mi policajci u civilu jednog dana kući i kažu da trebam ići s njima na infotrmativni razgovor, kažem im dobro i krenem uzeti ključeve od automobila kad se oni trgnuše i uhvatiše za pojaseve ispod sakoa (pretpostavljam da su uhvatili oružje) mene takva reakcija iznenadi te me razljuti i ja krenem prema njima i kažem im šta je šta hoćete nato se oni iznenade i povuku pitajući me kud sam krenuo, kažem im po ključeve od auta i oni se smire te mi mažu da neidem u kuću već da mi netko iz kuće doda ključeve.
Dodaju mi ključeve i ja kažem da su ova dvojica došli i hoće da idem snjima u stanicu na informativni razgovor.
Kad sam sjedao u auto kažu mi da vozim odmah iza njih i da neskrećem nigdje, mene ljuti takvao upozorenje i kažem im nema problema kud bi skrećao. Ulazim u stanicu te mi pokazuju put, dolazim u kancelariju na spratu kažu mi da sjedem i tad počinje budaleština, ko iz topa kažu mi sve znamo priznaj, pitam ih šta da priznam kažu znaš ti, ja neznam da sam napravio neko nedjelo osim što sam se morao braniti kao dječarac od napasnika pa nekad i prežestoko.
Navalili oni da priznam ja pitam šta a jedan kaže ako ti opalim koju iza ušiju znat ćeš, ja hoću da se okrenem prema njemu ali kaže ne okreći se na što mu ja kažem ako me udari na pravdi boga mora me ubiti inače mu nema glave,
izlaze obojica i nema ih neko vrijeme te se vraćaju i počinju me ponovo ispitivati ali sad pametnije, pitaju me za neko žensko ime dali je poznajem, pitam koju ima više ženski sa takvim imenom koje poznajem opet jedan oštro kaže šta se praviš ja ne reagujem drugi mi poče navoditi podatke, kaže imam taj automobil ja kažem nemam ali sam imao i kad sam imao na šta on kaže boju ja kažem da nije takva boja već druga kaže mi kako su mi roditelji poginuli u saobračajki to me iznenađuje i kažem mu da nije lud jutros samo telefonom razgovarali. Uglavnom bilo je tu nenormalna situacija koja bi se završila pogubno da nije bilo drugog policajca, naima prvi je uvjek vikao ne laži i pokušavao biti oštart ubjeđivajući me da mi je automobil bio druge boje roditelji poginuli i još drugih stvari.
Kad su provjerili sve počeli su popuštati da bi se na kraju izvinjavali, obojica kažu eto došlo je do greške dešava se pogriješi od jednog sam primio izvinjenje a sa onim napasnikom se nisam htjeo ni rukovati, kažem mu glupo si postupio i vile su te sačuvale a i mene našto on kaže a šta bi ti, kažem mu provocihajući ga provozao bi se autom preko tebe nekoliko puta da si me udario našto onaj koji je bio smireniji kaže ma nemoj se zajebavati nije nikakav problem i napasnika spriječava da dođe bliže meni valjda me je štitio da me ovaj ne udari. Tad bi bio presretan da sam mogao da se sa napasnikom potučem za mene je takvo postupanje bila jaka uvreda kao da sam kriminalac.
Poslije saznajem da je neka djevojka profucala se malo sa mladićem koji je sličnog stasa meni a imao je ime i automobil kao ja ali drugčije boje. Pošto je bio oženjen posle tri dana se je vratio sa turneje, ona nije htjela da se vraća u grad te je nastavila još neko vreme da lunja, pošto je kćerka od političara a onaj policajac joj je neki dalji rođak valjda je smatrao svojom obavezom da pokaže da se njihove nesmiju dirati.
Momak ako si na pravdi boga fasovao nije nikako u redu i možda bi bilo dobro da na neki način istjeraš pravdu ako ostane na tome vjerovatno će te gristi i možeš lako pogrešiti pa da nastrada netko nevin, jebiga ako nisi jači odi kod tog policajca i recimu kao čovjek da je napravio veliku grešku i da bi bilo pošteno da se to refundira da ne ostaje u zraku da visi, možda shvati grešku i nađete riješenje koje će te zadovoljiti i vratiti samopouzdanje.
Ja bi dao da me tri puta plesneš ako sam pogriješio i odveo te na piće pa idemo dalje.
Post Reply