Prag "bola" ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

User avatar
ljubicasti limun
Posts: 400
Joined: 27/10/2021 22:23

#676 Re: Prag "bola" ?

Post by ljubicasti limun »

snijeg_led wrote: 14/01/2022 05:26 On-line flertovanje jeste, izlazak na kafu nije ali zavisi s kim i naravno fizicka najgora
Upravo ovo.

A mislim da se nevjera nikad ne moze u potpunosti oprostiti, mozda jedino ako nema osjecaja i ako je brak zaista samo interesna zajednica (financije, zajednicki posao, evtl djeca, itd.) ili ako se radi o otvorenom braku gdje su obje strane saglasne s tim (ali onda to nije vise prevara). To je tesko narusavanje odnosa, totalni gubitak povjerenja. Ne radi se tu samo o egu, kako neki to nastoje opravdavati, vec jednostavno o gubitku ljubavi. I uvijek ce ostati sumnjicavost, tuga, cak i averzija.

Moja mama se nije oporavila nikad od toga, mamina sestra isto tako, rodica mi se upravo razvodi jer je prastala te neke sitnice koje su onda dovele do krupnih stvari. I na mene su njihova iskustva ostavila tragove, a imala sam i nesrecu da privucem bas odvratne likove u zivot. Od tada sasjecem to u korijenu, cim vidim da je neko sklon tome.

Neke zene (i muskarci) mazohisticki ostanu u takvim brakovima, znajuci da ih partner (kako ne volim ovu rijec) vara, navodno, radi djece, da ne bi djetetu oduzimale majku/oca, ali to je samo izgovor, svako tu ostaje samo radi sebe. A ako i ostanu, mazohisticki se pateci, to je vec u domenu psihopatologije. Na kraju, svakako, prag boli je individualan, samo se ne treba pogotovo zene ohrabrivati i uciti da ga visoko postavljaju.
Cregan
Posts: 280
Joined: 15/05/2016 13:51

#677 Re: Prag "bola" ?

Post by Cregan »

Kad sam pročitao prag bola, ja mislio neka BDSM tema.
Koje razočaranje.
Post Reply