Prag "bola" ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#326 Re: Prag "bola" ?
ja volim sve teme na ovom forumu, pogotovo ove gdje je lahko ubit' dosadu 
- HadiRa
#327 Re: Prag "bola" ?
shady wrote:Za jednu noc ne mora nuzno bit varanje, ima svojih koristi, a da je brak/veza puno bolje jeste, tj moze biti ako valja.Ramzess Veliki wrote:Šta ja imam sa djevojkom za jednu noć?HadiRa wrote: a jel
no sa djevojkom za jednu noc sve to rijesis, iz jednog cuga ?
ili zapravo padens u jos veci strah, kad ce ti pozvoniti na vratima ili nazvati hanumu![]()
Nema od toga haira ...
cuj to.. ne mora biti varanje .. pa kad za tebe pocne varanje uopste ?
- HadiRa
#328 Re: Prag "bola" ?
fino.. onda gledaj da ne ubijes i svoje lijepo ponasanje, prozivajuc neke insane pogrdnim imenimaVelkoski wrote:ja volim sve teme na ovom forumu, pogotovo ove gdje je lahko ubit' dosadu
- shady
#329 Re: Prag "bola" ?
Mislio sam da generalno "za jednu noc" ima svojih koristi, nisam pri tome mislio da to ukljucuje varanje trece osobe. Nakon komentara sam malo vidio da je van konteksta u cijeloj prici, nisam dobro upratio sta je pisano prije.HadiRa wrote:cuj to.. ne mora biti varanje .. pa kad za tebe pocne varanje uopste ?
Varanje je ako druga/treca osoba ne zna
- ho oponopono
#330 Re: Prag "bola" ?
...da ima razuma i dostojanstva ne bi bila drolja...ali kad to odvec nije slucaj pa se drugoj kiti privuce ...tu lijepe rijeci mnogo vala ne postizu...kineski macak ...HadiRa wrote:Velkoski wrote:droljo.
kad bi ovo procitala bilo koja djevojka sa kojom jesi ili ces biti, nikada ti nju ne bi poljubio, vjeruj mi![]()
ovim mislim na zensku osobu koja ima imalo razuma i dostojanstva.
- Ramzess Veliki
#331 Re: Prag "bola" ?
Ne znam ... ja sam ti neiskusan i naivan i vjerujem u vilenjake.HadiRa wrote:haha, pa prevara pocne valjda od prve "jedne noci" ili zovi to jednog dana .. kako god ti se svidjaRamzess Veliki wrote:
Šta ja imam sa djevojkom za jednu noć?![]()
Nema od toga haira ...
- Euridika
- Globalna šefica
#332 Re: Prag "bola" ?
Nisam se mislila javljati na ovu temu, jer nemam čime doprinijeti iz vlastitog iskustva (a to je valjda cilj teme, jel?), ali kad sam vidjela koliko je ovdje dežurnih moralizatora koji napadoše jednu jedinu ženu koja je priznala svoje iskustvo, ne mogu prešutiti...
Inače, smatram da su sve ove teme na kojima se očekuju univerzalni odgovori na sasvim konkretna, lična iskustva potpuno promašene. Svi smo različiti i na drukčiji način sagledavamo stvari. I ne samo to, okolnosti u kojima se nađemo jako diktiraju i kako ćemo se ponašati. Ista osoba u istoj ili sličnoj situaciji, u drukčijim okolnostima, će drukčije reagirati... i nije to moralni sunovrat osobe, već sazrijevanje, sagledavanje stvari iz svih uglova (ne govorim nužno o prevari!).
Lako je išetati iz veze koja strmoglavo ide dole... hajde, da vidim ko će tako lako stisnuti pa pobjeći iz braka s malom djecom. Jeste, treba pokušati sve da se situacija spasi, najgore je prepustiti se malodušnosti i pustiti da se stvar sama uruši, ali šta kad probaš sve, pa i dalje ne ide? Kupit prnje, pa preko vrata... how yes no! Još gore, šta ako između partnera postoji međuovisnost, šta kad se onaj koji vara osjeća odgovornim za npr. materijalnu sigurnost porodice, da ne spominjem narušene porodične odnose? I tad se diže sidro tek tako?
Ljudi, život je mnogo komplikovaniji od par rečenica na forumu. Kad već diskutujete i iznosite mišljenja, potrudite se makar biti razumni i tolerantni i prema drugima. Lako je napadati... mnogo teže je pokušati se postaviti u poziciju napadnutog i probati "hodati njegovim/njenim cipelama". Uostalom, mislim da niko od nas nije baš u potpunosti imun na ovakve stvari... potrebno je i dovoljno samo da nas splet životnih okolnosti dovede u dovoljno očajnu poziciju.
Svako dobro!
Inače, smatram da su sve ove teme na kojima se očekuju univerzalni odgovori na sasvim konkretna, lična iskustva potpuno promašene. Svi smo različiti i na drukčiji način sagledavamo stvari. I ne samo to, okolnosti u kojima se nađemo jako diktiraju i kako ćemo se ponašati. Ista osoba u istoj ili sličnoj situaciji, u drukčijim okolnostima, će drukčije reagirati... i nije to moralni sunovrat osobe, već sazrijevanje, sagledavanje stvari iz svih uglova (ne govorim nužno o prevari!).
Lako je išetati iz veze koja strmoglavo ide dole... hajde, da vidim ko će tako lako stisnuti pa pobjeći iz braka s malom djecom. Jeste, treba pokušati sve da se situacija spasi, najgore je prepustiti se malodušnosti i pustiti da se stvar sama uruši, ali šta kad probaš sve, pa i dalje ne ide? Kupit prnje, pa preko vrata... how yes no! Još gore, šta ako između partnera postoji međuovisnost, šta kad se onaj koji vara osjeća odgovornim za npr. materijalnu sigurnost porodice, da ne spominjem narušene porodične odnose? I tad se diže sidro tek tako?
Ljudi, život je mnogo komplikovaniji od par rečenica na forumu. Kad već diskutujete i iznosite mišljenja, potrudite se makar biti razumni i tolerantni i prema drugima. Lako je napadati... mnogo teže je pokušati se postaviti u poziciju napadnutog i probati "hodati njegovim/njenim cipelama". Uostalom, mislim da niko od nas nije baš u potpunosti imun na ovakve stvari... potrebno je i dovoljno samo da nas splet životnih okolnosti dovede u dovoljno očajnu poziciju.
Svako dobro!
- Ramzess Veliki
#333 Re: Prag "bola" ?
Euridika wrote:Ljudi, život je mnogo komplikovaniji od par rečenica na forumu. Kad već diskutujete i iznosite mišljenja, potrudite se makar biti razumni i tolerantni i prema drugima. Lako je napadati... mnogo teže je pokušati se postaviti u poziciju napadnutog i probati "hodati njegovim/njenim cipelama". Uostalom, mislim da niko od nas nije baš u potpunosti imun na ovakve stvari... potrebno je i dovoljno samo da nas splet životnih okolnosti dovede u dovoljno očajnu poziciju.
Svako dobro!
- ho oponopono
#334 Re: Prag "bola" ?
...samo za ove dumace...sa "pragovanja boli..." prevarena... "ti se hrani mojim bolom, mojim suzama"...slinavi kurvar... "nisam dobar bio... " 
- Leo_alfa
#335 Re: Prag "bola" ?
Da.HadiRa wrote:
Je li moguce oprostiti prevaru i zaboraviti ju zauvijek ?
Opet, da. Vjerujem da postoje i jedni i drugi.HadiRa wrote:Postoji li osoba koja ce ocajnicki skrivati i potiskivati da je prevarena, samo da bi ostao / la sa onim koga voli ? Ili je moguce s tim zivjeti kao da se nista nije desilo.
Gdje nam je prag "bola" ?
- The One and Only
#336 Re: Prag "bola" ?
Kriminalac opljačka banku. Ne znamo mi kakva je kod njega situacija bila, možda je gladan bio, možda ga je država zeznula, možda je trebao pare za operaciju bubrega, možda je sinu htio uplatiti školovanje. Nije loše djelo ako ga radiš sa razlogom. (ironičan sam) Ja nešto kontam, da prevarim ne bih se vadio, uradio sam to i živio bih sa prljavim obrazom. Šta se imaš pravdati.
- kandelabar
#337 Re: Prag "bola" ?
Dosta ima njih koji varaju,a to partneri nece saznati ti si to saznala i sad imas dilemu..Problem je savjest sto kad god ga vidis to ce ti se motati po glavi kako je to radio snjom ili kako je to mogao itd ,a ponajvise ce te to boljeti jer si bila dosta privrzena i muzu i kuci i porodici pitanje je koliko ces to moci izdrzati taj pritisak ,a da sve bude ok atmosfera u kuci i koliko ces ga kaznjavati zbog toga..pop_corn wrote: Nemam potrebu iznositi pojedinosti iz bračnog života samo ću vam reći da nikako nije bio zanemaren, niti je ikako imao razloga, zato i boli ovako....
Poštujem vaše mišljenje ali nakon preljube ne može postojati zdrav i normalan odnos, nikako. Za preljubu nema izgovora i nikad ne može postojati dovoljno dobar razlog ma šta da je u braku bilo a kamoli da je sve savršeno funkcionisalo.....
Sto se tice sexa vecina bi voljela poje*bat sta sa strane pogotov kad vidim da ona moja dok smo se zabavljali sredjiavala se sve tip top,a u braku pocela vec da se zapuštava nece da izgleda zgodno ko prije,prije u vezi smo imali kvalitetan sex dok u braku samo da otarasimo redu al pazi ona zajendicka kafa rucak vecera prica planiranje to za mene nema cijenu jer snjom mogu da vodim zivot..
-
lijepa u dusi
#338 Re: Prag "bola" ?
The One and Only wrote:Kriminalac opljačka banku. Ne znamo mi kakva je kod njega situacija bila, možda je gladan bio, možda ga je država zeznula, možda je trebao pare za operaciju bubrega, možda je sinu htio uplatiti školovanje. Nije loše djelo ako ga radiš sa razlogom. (ironičan sam) Ja nešto kontam, da prevarim ne bih se vadio, uradio sam to i živio bih sa prljavim obrazom. Šta se imaš pravdati.
Zasto bi mi bilo zao, pa meni je bilo dobro u tom trenutku. Zalim jedino sto se to moze nazvati prevarom, iako to i nije bila u punom smislu te rijeci.
- The One and Only
#339 Re: Prag "bola" ?
Nadam se da nisi shvatila moj komentar kao podršku, uradila si nešto podlo i nema tih riječi koje mogu to uljepšati. Tvoje je da živiš s tim, nema potrebe da se nama pravdaš.lijepa u dusi wrote:The One and Only wrote:Kriminalac opljačka banku. Ne znamo mi kakva je kod njega situacija bila, možda je gladan bio, možda ga je država zeznula, možda je trebao pare za operaciju bubrega, možda je sinu htio uplatiti školovanje. Nije loše djelo ako ga radiš sa razlogom. (ironičan sam) Ja nešto kontam, da prevarim ne bih se vadio, uradio sam to i živio bih sa prljavim obrazom. Šta se imaš pravdati.![]()
Zasto bi mi bilo zao, pa meni je bilo dobro u tom trenutku. Zalim jedino sto se to moze nazvati prevarom, iako to i nije bila u punom smislu te rijeci.
-
palestinka
#340 Re: Prag "bola" ?
Ramzess Veliki wrote:Euridika wrote:Ljudi, život je mnogo komplikovaniji od par rečenica na forumu. Kad već diskutujete i iznosite mišljenja, potrudite se makar biti razumni i tolerantni i prema drugima. Lako je napadati... mnogo teže je pokušati se postaviti u poziciju napadnutog i probati "hodati njegovim/njenim cipelama". Uostalom, mislim da niko od nas nije baš u potpunosti imun na ovakve stvari... potrebno je i dovoljno samo da nas splet životnih okolnosti dovede u dovoljno očajnu poziciju.
Svako dobro!Odlično rečeno.
- ho oponopono
#341 Re: Prag "bola" ?
...vesele maske peru cud, deru blud i ciste prevaru...
i 
-
lijepa u dusi
#342 Re: Prag "bola" ?
Naravno da nisam. Uradila nesto podlo i ja se nosim s zim, Boze moj.The One and Only wrote:Nadam se da nisi shvatila moj komentar kao podršku, uradila si nešto podlo i nema tih riječi koje mogu to uljepšati. Tvoje je da živiš s tim, nema potrebe da se nama pravdaš.lijepa u dusi wrote:The One and Only wrote:Kriminalac opljačka banku. Ne znamo mi kakva je kod njega situacija bila, možda je gladan bio, možda ga je država zeznula, možda je trebao pare za operaciju bubrega, možda je sinu htio uplatiti školovanje. Nije loše djelo ako ga radiš sa razlogom. (ironičan sam) Ja nešto kontam, da prevarim ne bih se vadio, uradio sam to i živio bih sa prljavim obrazom. Šta se imaš pravdati.![]()
Znate sta je najgore? Sto sam opet ja bila ona koja ke ostavila njega, ni za to nije imao snage.
- HadiRa
#343 Re: Prag "bola" ?
Leo_alfa wrote:Da.HadiRa wrote:
kako si zaboravio ? tj kako si oprostio ?
Last edited by HadiRa on 28/09/2015 16:55, edited 1 time in total.
- perfekcionista1
#344 Re: Prag "bola" ?
Koliko muzeva dodje kuci izvale noge na sto sa onom stomacinom gleda utakmicu, poslije zaspi a zena logicno ima svoje potrebe, potrebu za paznjom i intimnoscu a on ne mari. Postoji ogroman broj njih koji vrlo rijetko imaju sex sa partnericom a i kad imaju ne traje duze od minute-dvije. Zasto traje dvije minute, pa zato sto je sebicni mekusac koji gleda samo sebe zadovoljiti i potpuno mu je svejedno sto je ona nezadovoljna time.
Eh po meni, ako nista, barem je podjednaka krivica u takvim slucajevima.
- madner
#345 Re: Prag "bola" ?
Dobro si to pokupio, bas puno muskaraca tako misli. 
- HadiRa
#346 Re: Prag "bola" ?
perfekcionista1 wrote:Koliko muzeva dodje kuci izvale noge na sto sa onom stomacinom gleda utakmicu, poslije zaspi a zena logicno ima svoje potrebe, potrebu za paznjom i intimnoscu a on ne mari. Postoji ogroman broj njih koji vrlo rijetko imaju sex sa partnericom a i kad imaju ne traje duze od minute-dvije. Zasto traje dvije minute, pa zato sto je sebicni mekusac koji gleda samo sebe zadovoljiti i potpuno mu je svejedno sto je ona nezadovoljna time.
jooo, lajk kao Trebevic
-
lijepa u dusi
#347 Re: Prag "bola" ?
Naravno da ne. Moj muskarac mi ne ostavlja prostora da mogu. Okupira mi i misli i osjecanja. I kada smo u svadji, ne pozelim nikada drugog, vec samo njega.Otto_13 wrote:Hajd ti meni sad iskreno reci . Kazes da si u braku i da si sretna . Padaju li ti sad takve stvari na pamet ?
-
lijepa u dusi
#348 Re: Prag "bola" ?
Nije mi to dalo za pravo da prevarim. Prevarila sam jer sam osjetila zelju za nekim drugim. To mi je dalo za pravo da se ne osjecam krivom, sve do onog trenutka kad sam vidjela da mu ipak nije bilo svejedno, kako sam mislila.perfekcionista1 wrote:Koliko muzeva dodje kuci izvale noge na sto sa onom stomacinom gleda utakmicu, poslije zaspi a zena logicno ima svoje potrebe, potrebu za paznjom i intimnoscu a on ne mari. Postoji ogroman broj njih koji vrlo rijetko imaju sex sa partnericom a i kad imaju ne traje duze od minute-dvije. Zasto traje dvije minute, pa zato sto je sebicni mekusac koji gleda samo sebe zadovoljiti i potpuno mu je svejedno sto je ona nezadovoljna time.
- Leo_alfa
#349 Re: Prag "bola" ?
Vjerujem da je moguce. Da li bih ja to mogao... vjerujem da bih.HadiRa wrote:Leo_alfa wrote:Da.HadiRa wrote:
kako si zaboravio ? tj kako si oprostio ?
- yoda82
#350 Re: Prag "bola" ?
Euridika wrote:Nisam se mislila javljati na ovu temu, jer nemam čime doprinijeti iz vlastitog iskustva (a to je valjda cilj teme, jel?), ali kad sam vidjela koliko je ovdje dežurnih moralizatora koji napadoše jednu jedinu ženu koja je priznala svoje iskustvo, ne mogu prešutiti...
Svako dobro!
To je to. Ovo važi i za većinu situacija u životu i tema na raznim forumima. Mi svi imamo tendenciju da stvari gledamo iz svog ugla. NEko manje, neko više, ali svi to radimo. Treba malo spustiti loptu i pokušati razumjeti zašto je neko nešto uradio.
I nisam vidio da iko traži opravdanje za prevaru, samo pokušavaju ljudi objasniti zašto se to desilo.