Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
clarion_

#176 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by clarion_ »

Konjić je čitavu tekmu rezime radio, sramota šta su dopustili na BHT-u
irac300

#177 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by irac300 »

Sinoć sam pratio prijenos na HRT2, pa jbt. ljudi su navijali za nas k'o da igra Hrvatska. Goran Vlaović. :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#178 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

irac300 wrote:Sinoć sam pratio prijenos na HRT2, pa jbt. ljudi su navijali za nas k'o da igra Hrvatska. Goran Vlaović. :thumbup:

blago tebi
madner

#179 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by madner »

Sto jest jest, kako je komentarisao rekao bi covjek da je vatreni zmaj. :D
Iago

#180 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Iago »

clarion_ wrote:Konjić je čitavu tekmu rezime radio, sramota šta su dopustili na BHT-u
"... da reziMIramo..." :-)
Jbt, naglasak iz Donje Brijesnice je fkt iritantan. Nemam ništa protiv čovjeka, bio je OK fudbaler, ali državna televizija bi trebala imati barem neke kriterije po pitanju komentatora. Zar to niko bolji, stručniji, sa neseljačkim akcentom nije bio?
Zavidim ljudima koji imaju nezatamnjen HRT. Goran Vlaović je sto godina komentator u studiju i tek sad dobio priliku za direktan komentar.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#181 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by JoseMujica »

juče sam gledao SP na BHT i ne zna se koji je gori bio "stručni komentator" počevši od Čapljića, pa Bolića i šlag je kreštavi Konjić

a ono dvoje ćunjoglavaca u studiju ne treba ni spominjati dok smo komentatore naših televizija davno apsolvirali
Amir_sabanovic

#182 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Amir_sabanovic »

JoseMujica wrote:juče sam gledao SP na BHT i ne zna se koji je gori bio "stručni komentator" počevši od Čapljića, pa Bolića i šlag je kreštavi Konjić

a ono dvoje ćunjoglavaca u studiju ne treba ni spominjati dok smo komentatore naših televizija davno apsolvirali
Fakat je frapantno da ljudi koji rade na televiziji ne znaju pričati. A u nas baš niko ne zna pričati. Jedino eto Maja Čengić nije bila loša, ali ne može ni ona sama.
Amir_sabanovic

#183 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Amir_sabanovic »

JoseMujica wrote:juče sam gledao SP na BHT i ne zna se koji je gori bio "stručni komentator" počevši od Čapljića, pa Bolića i šlag je kreštavi Konjić

Fakat je frapantno da ljudi koji rade na televiziji ne znaju pričati. A u nas baš niko ne zna pričati. Jedino eto Maja Čengić nije bila loša, ali ne može ni ona sama.
x_lecter

#184 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by x_lecter »

sta je fazon sa onim zmajevim gnijezdom kod ekonomije, placa li se ulaz ili sta?
Eborg

#185 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Eborg »

Iago wrote:
clarion_ wrote:Konjić je čitavu tekmu rezime radio, sramota šta su dopustili na BHT-u
Jbt, naglasak iz Donje Brijesnice je fkt iritantan. Nemam ništa protiv čovjeka, bio je OK fudbaler, ali državna televizija bi trebala imati barem neke kriterije po pitanju komentatora. Zar to niko bolji, stručniji, sa neseljačkim akcentom nije bio?
Zavidim ljudima koji imaju nezatamnjen HRT. Goran Vlaović je sto godina komentator u studiju i tek sad dobio priliku za direktan komentar.
Naucimo da volimo svoje, regionalni akcenti daju sarm kod sagovornika kojima nije primarni posao da govore, to je svugdje normalno samo kod nas seljakluk. Da Rooney zakrijesti onim svojim neskolovanim akcentom svima bi bio gospodin a i on je ekvivalent Donje Brijesnice ako ne i gori.

Bolic sa zenickim, Sabanadzovic sa sandzacko-sarajevskim akcentom, Papac sa mostarskim itd. Neka ih.

Bolje bi bilo da imaju sta pametno reci a nazalost uglavnom nemaju.
homega

#186 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by homega »

Iago wrote:
Meni ne smeta naglasak, u našem društvu ima ga svakakvog i svačijeg, i neka ga ima. Meni više smeta Konjićeva "slatkoća" u opisu svakog događaja, njegovo beskonačno referisanje situacija koju smo svi vidjeli i ponavljanje opisa. Od njega, kao ranijeg reprezentativca ipak očekujem mnogo stručnije komentare, one koje mi "obični smrtnici" ne prepoznajemo na terenu, koje ne znamo da su mogući, i sl.

Pretpostavljam da ćemo Konjića slušati i u subotu protiv Nigerije :-) :(
Edin H.

#187 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Edin H. »

Dijet :D
denimb

#188 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by denimb »

Ma nisu problem ni glasovi, ni glave nasih voditelja...njihov najveci problem je sto ne znaju napraviti neki sportski, zanimljiv stimung u studiju ono vise lici na politicke emisije nego sportske.
Neki dan mi Papca tacno bi zao, izmrcvarili su covjeka do maksimuma onim debilnim, skolskim pitanjima...niti cujes ista zanimljivo, niti saznas nesto sto vec nisi znao.

I da rezimiramo, dzaba ti i svemirski studio, dzaba ti ljudi na licu mjesta kada je to sve opet bezlicno, bezidejno, a tako ce nam i biti sve dok se na televeziju kao svugdje budu dovodili ljudi po babi i stricevima.
fosil

#189 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by fosil »

Je li to Capljic Vlado. Zar on nije u Bg?
titinho

#190 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by titinho »

x_lecter wrote:sta je fazon sa onim zmajevim gnijezdom kod ekonomije, placa li se ulaz ili sta?
I od mene isto pitanje, dal se placa ulaz i kolko je piva ?
Dalje , gdje jos ima dobro sjest i gledat tekme
Bosnianman

#191 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Bosnianman »

titinho wrote:
x_lecter wrote:sta je fazon sa onim zmajevim gnijezdom kod ekonomije, placa li se ulaz ili sta?
I od mene isto pitanje, dal se placa ulaz i kolko je piva ?
Dalje , gdje jos ima dobro sjest i gledat tekme
Isto pitanje!
homega

#192 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by homega »

denimb wrote:I da rezimiramo, dzaba ti i svemirski studio, dzaba ti ljudi na licu mjesta kada je to sve opet bezlicno, bezidejno
Ma šta svemirski - multimedijalni je :lol: :lol:
Eborg

#193 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Eborg »

Sad evo cujem da ce iza Zemaljskog muzeja biti gledanje tekme protiv Nigerije, valjda besplatan ulaz i stolice, moze se rezervisati.
BHF_Manijak

#194 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by BHF_Manijak »

Pa od pocetka prvenstva ima tu da se gledaju utakmice, kako vidjeh nekakva Sol Azurova fan zona.

Sto se tice Zmajevogo gnijezda, nisam skont'o naplacuje l' se ulaz, ali znam da te nakvi sekjuritiji prije ulaza pregledaju. Guzvu naprave haos. Tako da sam u startu se odrekao tog mjesta, plus sto na slikama vidim da je guzvara nenormalna, ono bukvalno covjek na covjeku, iako satro postoje stolovi, stolice ha hu... :roll: :roll: :-) :-)
kakavdanakneiskustvu

#195 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

fosil wrote:

Je li to Capljic Vlado. Zar on nije u Bg?

pa navrati nekad u rodni grad
Iago

#196 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by Iago »

Eborg wrote:
Iago wrote:
Naucimo da volimo svoje, regionalni akcenti daju sarm kod sagovornika kojima nije primarni posao da govore, to je svugdje normalno samo kod nas seljakluk. Da Rooney zakrijesti onim svojim neskolovanim akcentom svima bi bio gospodin a i on je ekvivalent Donje Brijesnice ako ne i gori.

Bolic sa zenickim, Sabanadzovic sa sandzacko-sarajevskim akcentom, Papac sa mostarskim itd. Neka ih.

Bolje bi bilo da imaju sta pametno reci a nazalost uglavnom nemaju.
Nisi u pravu. Kod Konjića nije regionalni akcenat (ljudi iz sjeveroistočne Bosne generalno ne pričaju tako), nego pravi seljački, sa pogrešno naglašenim slogovima (reziMIramo i sve višesložne riječi na isti taj način). Regionalni akcenti su nešto drugo.
I OK je kad neko dođe i sa takvim regionalnim akcentom, pa bude gost u studiju. Ali da od mojih para (RTV taksa) ode u Brazil i da ga ja slušam cijelu utakmicu, fakat previše. Ali i tako tipično bosanski.
Nezamislivo bi bilo da Rooney bude komentator na državnoj britanskoj TV. U engleskom jeziku se za standardni izgovor (kojim, btw, govori manje od 10% ljudi) koristi termin "BBC English" jer se tamo ne može sa regionalnim akcentom. Mislim, može ako si Del Boy u "Mućkama", ali ne možeš komentarisati utakmice. Ni na HRT-u neće komentarisati kajkavskim, čakavskim ili dalmatinskim akcentom ("balun iz kantuna za rvacku :) ")
Nemoj sa mnom o jeziku :D
leo karan

#197 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by leo karan »

Eborg wrote:Sad evo cujem da ce iza Zemaljskog muzeja biti gledanje tekme protiv Nigerije, valjda besplatan ulaz i stolice, moze se rezervisati.

Neces vjerovat, al ne toce alkohol. :shock:
tako da, koji cu ja kurac dole, ako ne mogu pivu popit.

Jebem ti drzavu nakaradnu.

Samo me zanima koji debil se nasao da kaze nema tocenja alkohola. To treba protjerat odavde.
SEYOboy

#198 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by SEYOboy »

Ako netko želi gledati utakmice na HRT2 HD preko vlc-a
http://213.191.137.40:8007/
homega

#199 Re: Praćenje Svjetskog prvenstva 2014 u BiH

Post by homega »

SEYOboy wrote:Ako netko želi gledati utakmice na HRT2 HD preko vlc-a
http://213.191.137.40:8007/
Ne bih Konjića propustio ni za šta na svijetu :D
insaneinthebrain