Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#101 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Chery jel to imas peglu koja ti smeta po kuci
? Zamotaj ti peglu, jebi ih 
-
suspect_zero
#102 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Joj ljudi moji što preseravate
Suprug i ja smo se prije vjenčanja dogovorili da nećemo praviti cirkus od toga niti ikoga ''zavaljivati'' zato što smo mi odlučili da započnemo zajednički život
prvo, pozvali smo samo ljude koji su nam jako bitni u životu, ljude sa kojima se družimo, obilazimo, pazimo, pomažemo
znači one sa kojima smo u kontaktu i dan danas
.....zašto ovo kažem, zato što sam bila ili čula iz iskustva drugih, da neke ljude vide tada prvi put i nikada više
drugo, lijepo smo objasnili da nema ''bacanja'' nikakvog (ni na kitnju, tortu, kolač, šerbe, čašu vode....
).....nema sirena, nema barjaka, nema bacanja žita, nema ''plazanja'' muškog djeteta po meni, nema lomljenja pogače.....ma nema ništa od običaja, odnosno neobičaja
neki mladenci nikako da shvate, da to što se oni odlučuju za taj korak, da je to samo njihova stvar
........meni je jako bezobrazno, na današnjem vaktu nekoga zavaljivati u kredit da bi nekome otišao u svatove.....npr. jedna četveročlana porodica, gdje samo jedno radi (primanja recimo oko 800-900 km, mada ima i manje) teško da može ''ispoštovati'' mladence kako oni to očekuju, jbt pa taj mjesec im ''otimaš'' od fasunge, dadžbina
taman da ništa ne donese ta svadba ga košta (kupovina ženi, djeci i sebi nšto za obući, ženina frizura, cvijeće...)
u vražiju strinu, danas sve naopako
mladenci hoće da ih svadba riješi stambenog, prevoznog problema....još mi kupi i namještaj i tehniku (al' ne birinu
) plati medeni mjesec i još da ostane mladoj za silikone
...........i da, još im obavezno dođite sa kesama i kovertama na naselje, i kad bude prinova opet isto ''na babine''........kese i koverte da se razumijemo

Svadba, vjenčanje, zajednički život ili kako hoćete, ne treba biti profit materijalnog
najveći profit je ako ste pronašli pravu osobu za to 
Suprug i ja smo se prije vjenčanja dogovorili da nećemo praviti cirkus od toga niti ikoga ''zavaljivati'' zato što smo mi odlučili da započnemo zajednički život
prvo, pozvali smo samo ljude koji su nam jako bitni u životu, ljude sa kojima se družimo, obilazimo, pazimo, pomažemo
drugo, lijepo smo objasnili da nema ''bacanja'' nikakvog (ni na kitnju, tortu, kolač, šerbe, čašu vode....
neki mladenci nikako da shvate, da to što se oni odlučuju za taj korak, da je to samo njihova stvar
u vražiju strinu, danas sve naopako
Svadba, vjenčanje, zajednički život ili kako hoćete, ne treba biti profit materijalnog
- dust in the wind
#103 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
svadbe su postale preseravanja svakako
- Cherry-Cherry
#104 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Imaju oni pravo da biraju kakva će im svadba biti, pa tako i ja imam pravo da komentarišem i kažem da mi je to ciganluk.Sephora wrote:Ljudi imaju pravo da biraju sta ce i kakva ce svadba da im bude - da stave sto god zele na pozivnicu to nije tvoj problem - prijatelji su ti to....Postuj poziv...postuj svaciji izbor pa i njihov i ne nazivaj "ciganlukom".. ma kakav god da je on.. ruzno je to, od tebe kao njihove zvanice!Cherry-Cherry wrote: Pa valjda i jeste fazon u najljepšim trenucima. Nije to bla, bla, to je tako, bar je meni to bitno. Zovneš užu rodbinu i najbliže prijatelje, najviše 50 ljudi i to je to. Ovo sa stavljanjem novčanice na pozivnicu mi je ciganski, baš ono dno dna.
A jest, njihov je problem što su đonaši, nije moj definitivno.
- Cherry-Cherry
#105 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
suspect_zero wrote:Joj ljudi moji što preseravate![]()
![]()
Suprug i ja smo se prije vjenčanja dogovorili da nećemo praviti cirkus od toga niti ikoga ''zavaljivati'' zato što smo mi odlučili da započnemo zajednički život![]()
prvo, pozvali smo samo ljude koji su nam jako bitni u životu, ljude sa kojima se družimo, obilazimo, pazimo, pomažemoznači one sa kojima smo u kontaktu i dan danas
.....zašto ovo kažem, zato što sam bila ili čula iz iskustva drugih, da neke ljude vide tada prvi put i nikada više
![]()
drugo, lijepo smo objasnili da nema ''bacanja'' nikakvog (ni na kitnju, tortu, kolač, šerbe, čašu vode....).....nema sirena, nema barjaka, nema bacanja žita, nema ''plazanja'' muškog djeteta po meni, nema lomljenja pogače.....ma nema ništa od običaja, odnosno neobičaja
![]()
neki mladenci nikako da shvate, da to što se oni odlučuju za taj korak, da je to samo njihova stvar........meni je jako bezobrazno, na današnjem vaktu nekoga zavaljivati u kredit da bi nekome otišao u svatove.....npr. jedna četveročlana porodica, gdje samo jedno radi (primanja recimo oko 800-900 km, mada ima i manje) teško da može ''ispoštovati'' mladence kako oni to očekuju, jbt pa taj mjesec im ''otimaš'' od fasunge, dadžbina
taman da ništa ne donese ta svadba ga košta (kupovina ženi, djeci i sebi nšto za obući, ženina frizura, cvijeće...)
u vražiju strinu, danas sve naopakomladenci hoće da ih svadba riješi stambenog, prevoznog problema....još mi kupi i namještaj i tehniku (al' ne birinu
...........i da, još im obavezno dođite sa kesama i kovertama na naselje, i kad bude prinova opet isto ''na babine''........kese i koverte da se razumijemo
![]()
Svadba, vjenčanje, zajednički život ili kako hoćete, ne treba biti profit materijalnognajveći profit je ako ste pronašli pravu osobu za to
- Queen_of_hearts
#106 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
suspect_zero wrote:Joj ljudi moji što preseravate![]()
![]()
Suprug i ja smo se prije vjenčanja dogovorili da nećemo praviti cirkus od toga niti ikoga ''zavaljivati'' zato što smo mi odlučili da započnemo zajednički život![]()
prvo, pozvali smo samo ljude koji su nam jako bitni u životu, ljude sa kojima se družimo, obilazimo, pazimo, pomažemoznači one sa kojima smo u kontaktu i dan danas
![]()
drugo, lijepo smo objasnili da nema ''bacanja'' nikakvog (ni na kitnju, tortu, kolač, šerbe, čašu vode....).....nema sirena, nema barjaka, nema bacanja žita, nema ''plazanja'' muškog djeteta po meni, nema lomljenja pogače.....ma nema ništa od običaja, odnosno neobičaja
![]()
neki mladenci nikako da shvate, da to što se oni odlučuju za taj korak, da je to samo njihova stvar........meni je jako bezobrazno, na današnjem vaktu nekoga zavaljivati u kredit da bi nekome otišao u svatove.....npr. jedna četveročlana porodica, gdje samo jedno radi (primanja recimo oko 800-900 km, mada ima i manje) teško da može ''ispoštovati'' mladence kako oni to očekuju, jbt pa taj mjesec im ''otimaš'' od fasunge, dadžbina
u vražiju strinu, danas sve naopakomladenci hoće da ih svadba riješi stambenog, prevoznog problema....još mi kupi i namještaj i tehniku (al' ne birinu
![]()
Svadba, vjenčanje, zajednički život ili kako hoćete, ne treba biti profit materijalnognajveći profit je ako ste pronašli pravu osobu za to
Bravo
Ne znam sta to udje u ljude pa novcem ucjene necije prisustvo na svadbi. Ja bi se osjecala ko zadnje govno da znam da je neko meni bitan smisljao izgovor zasto ne moze doci,jer nije imao novca da plati kvotu.
Ako ja pravim svadbu ,kakav sam ja domacin ako ne mogu platit necije pice i rucak i zahvalit se sto je uopste dosao ,bez da ocekujem ista za uzvrat. Ustvari ocekujem-da ponovo vidim tu osobu,da ostanemo prijatelji i zadrzimo sve normalne ljudske odnose .Jel se trebaju samo ispostovat mladenci,ili i mladenci trebaju ispostovat neciju nezaposlenost,rate kredita,djecu koja idu u skolu ....Ko moze pogurat ce te na svadbi naravo,diskretno onako ili poslije ,od sebe,od srca ,a ne sto si mu doslovno nacrtao da mora ! Necu da pametujem nikome,al mi ne ide u glavu sve ovo.....jel odvagaju ti mladenci uopste sta dobijaju,a sta gube zbog tog jednog dana,feste i nesta love sto ostane
- annoy
#107 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Taman posla da očekujem od rodbine da mi sufinancira početak zajedničkog života
kao da ljudi ne znaju gdje će s parama
-
paladinka
#108 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Svako ima prijatelja za koje znamo da su financijski losi i onih drugih koji imaju, i nije fer prema ljudima koji ne mogu dati veliku kovertu ovakav nacin. MIslim , moze se reci ili napisati na nekakav simpatican, srdacan nacin, hej ljudi meni su draze pare AKO hocete praviti poklon i pokazati da je svejedno ako je u koverti 20 ili 100 eura.Queen_of_hearts wrote:suspect_zero wrote:Joj ljudi moji što preseravate![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bravo
Ne znam sta to udje u ljude pa novcem ucjene necije prisustvo na svadbi. Ja bi se osjecala ko zadnje govno da znam da je neko meni bitan smisljao izgovor zasto ne moze doci,jer nije imao novca da plati kvotu.
Ako ja pravim svadbu ,kakav sam ja domacin ako ne mogu platit necije pice i rucak i zahvalit se sto je uopste dosao ,bez da ocekujem ista za uzvrat. Ustvari ocekujem-da ponovo vidim tu osobu,da ostanemo prijatelji i zadrzimo sve normalne ljudske odnose .Jel se trebaju samo ispostovat mladenci,ili i mladenci trebaju ispostovat neciju nezaposlenost,rate kredita,djecu koja idu u skolu ....Ko moze pogurat ce te na svadbi naravo,diskretno onako ili poslije ,od sebe,od srca ,a ne sto si mu doslovno nacrtao da mora ! Necu da pametujem nikome,al mi ne ide u glavu sve ovo.....jel odvagaju ti mladenci uopste sta dobijaju,a sta gube zbog tog jednog dana,feste i nesta love sto ostane![]()
-
addy_sa
#109 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
odlična tema.. prvo, pozivnica je duhovita ali sa porukom, ne doduše diskretnom... I jeste najbolje staviti novac, koliko ko može,od srca što bi rekli..jednostavno veliki broj ljudi nikako da se otrgne običaja nosanja zdjela i nekakvih sokovnika ili ništa cvijeće mladoj, što mi je ko najgluplje..vremena kad se nosilo zlato su, očito, prohujala.. međutim, svadbu valjda i praviš da proslaviš ugostiš rodbinu i prijatelje bezze je ulaziti u to sa računicom a ona je, itekako, danas prisutna.. lično uvijek sam za ručak sa roditeljima i kumovima prije nego sve ostalo a lako je s rajom dernečiti..a praviti svadbu da bi se pokazao, da bi nekog ispoštovao i osobe i običaje, je papanski i veoma frustrirajuće...a gosti su posebna priča, od toga gdje ko sjedi, vidi ovo ono, i ne možeš ti našeg čovjeka najesti i napiti..jednostavno, ne možeš šta god uradiš.. jer kod njega kad dođeš popićeš eventualno brlju ali će tvoj Jack veoma rado iskapiti (generalno, cast izuzecima)
dakle, novac u kovertu, 100 km je sasvim ok.. i,da, novac u čestitku ne u ofirnu bijelu kovertu
dakle, novac u kovertu, 100 km je sasvim ok.. i,da, novac u čestitku ne u ofirnu bijelu kovertu
- ho oponopono
#110 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
...ljudi znaju sta hoce lova, meni treba lova... 
-
Dzematlija
#111 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Ma nije problem ponijeti novac - na dobrovoljnoj bazi. Lijep je običaj (i koristan) da se mladence malo pogura na početku. Zašto da ne? Isto kao kad se nađe novorođenče pa mu se metne "na čelo" - tu čak ni oni koji se bave novotarijama u vjeri nemaju šta prigovoriti, jer se u suštini radi o dobrovoljnom darivanju.
E sad, drugi par cipela jesu običaju koji ljudima nabijaju komplekse i tjeraju te il da daš ono koliko nisi u stanju ili da se crveniš jer odudaraš od svih. Nečija 1 KM je vrijednija od nečijih hiljadu.
E sad, drugi par cipela jesu običaju koji ljudima nabijaju komplekse i tjeraju te il da daš ono koliko nisi u stanju ili da se crveniš jer odudaraš od svih. Nečija 1 KM je vrijednija od nečijih hiljadu.
- Nisrin
#112 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Ciganluk, praver profit od vlastite svadbe- daj pare, mozda je neko mislio ponijeti set soljica, jer nema nista bolje---ma mrs! Znaci, doborodosli su samo gosti sa novcem, tih 500 EUR je simbolicno, ali svejedno davati do znanja nekome da hoces pare na tako direktan nacin je uzasno, drugo je da te neko pita i da insistira da mu kazes sta zelis!
Meni jedna od najblizih rodica nije htjela doci jer nije bila pri novcu, ja sam se ljutila i ucijenila je da dodje, jer ne dolazi da mi placa vjencanje, zovem je da bih provela vrijeme sa dragim ljudima, a svakako na kraju veze nemam od koga sam dobila koliko KM, a od koga koji poklon!
Meni jedna od najblizih rodica nije htjela doci jer nije bila pri novcu, ja sam se ljutila i ucijenila je da dodje, jer ne dolazi da mi placa vjencanje, zovem je da bih provela vrijeme sa dragim ljudima, a svakako na kraju veze nemam od koga sam dobila koliko KM, a od koga koji poklon!
- ho oponopono
#113 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
...mozda su samo strijelci i strelice u horoskopu...jebiga bez takta..
i 
- sunceKOtepsija
#114 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
al nju si upamtilaNisrin wrote:Ciganluk, praver profit od vlastite svadbe- daj pare, mozda je neko mislio ponijeti set soljica, jer nema nista bolje---ma mrs! Znaci, doborodosli su samo gosti sa novcem, tih 500 EUR je simbolicno, ali svejedno davati do znanja nekome da hoces pare na tako direktan nacin je uzasno, drugo je da te neko pita i da insistira da mu kazes sta zelis!
da ti nisi mladaSephora wrote:Ljudi imaju pravo da biraju sta ce i kakva ce svadba da im bude - da stave sto god zele na pozivnicu to nije tvoj problem - prijatelji su ti to....Postuj poziv...postuj svaciji izbor pa i njihov i ne nazivaj "ciganlukom".. ma kakav god da je on.. ruzno je to, od tebe kao njihove zvanice!Cherry-Cherry wrote: Pa valjda i jeste fazon u najljepšim trenucima. Nije to bla, bla, to je tako, bar je meni to bitno. Zovneš užu rodbinu i najbliže prijatelje, najviše 50 ljudi i to je to. Ovo sa stavljanjem novčanice na pozivnicu mi je ciganski, baš ono dno dna.
-
detroit-mercy
#115 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Jeste vi neki tersoviNisrin wrote:Ciganluk, praver profit od vlastite svadbe- daj pare, mozda je neko mislio ponijeti set soljica, jer nema nista bolje---ma mrs! Znaci, doborodosli su samo gosti sa novcem, tih 500 EUR je simbolicno, ali svejedno davati do znanja nekome da hoces pare na tako direktan nacin je uzasno, drugo je da te neko pita i da insistira da mu kazes sta zelis!
Ja sam pravio svadbu, jedino sto je obicaj ovdje da se ne donose pokloni nego koverte, ali mi je potpuno svejedno bilo je li neko stavio $20 ili $200. Svako je stavio onoliko koliko moze i gotova prica.
Hebote, sve neki tersovi malo im fali da popizde
- Cherry-Cherry
#116 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Sad nešto kontam, možda ljudi to počnu primjenjivati i kada slave rođendan. Pa te zovne na rođendan i kaže: nemoj mi ništa kupovati, daj pare. 
-
detroit-mercy
#117 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Ma jaranice, reci da ti se ne ide, skrati mukuCherry-Cherry wrote:Sad nešto kontam, možda ljudi to počnu primjenjivati i kada slave rođendan. Pa te zovne na rođendan i kaže: nemoj mi ništa kupovati, daj pare.
Ne mozes porediti rodjendan i svadbu. Kao sto ne mozes porediti ni rodjenje i tamo neki rodjendan. Valjda postoje neka pravila, obicaji i sl.
- Sephora
#118 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Na veliku (ne)SRECU nisam....sunceKOtepsija wrote:da ti nisi mladaSephora wrote:
Ljudi imaju pravo da biraju sta ce i kakva ce svadba da im bude - da stave sto god zele na pozivnicu to nije tvoj problem - prijatelji su ti to....Postuj poziv...postuj svaciji izbor pa i njihov i ne nazivaj "ciganlukom".. ma kakav god da je on.. ruzno je to, od tebe kao njihove zvanice!
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#119 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Cherry-Cherry wrote:Dobila sam pozivnicu za vjenčanje, na kojoj stoji prekrižena slika pegle i zaokružena slika novčanice od 100 eura.Da li ja vama to u redu? Mislim, znam da svi više vole novac pa da kupe sebi šta im treba, odnosno potroše kako oni žele, nego da dobiju pet mikrovalnih, tri tostera, četiri sokovnika itd, ali opet meni je ovo malo neukusno... Doduše, mogu i mladenci poslije na Piku prodavati mikrovalne i tostere...
![]()
Ja uvijek nosim novac, ali neko možda nema, pa će uzeti na rate nešto od tehnike ili proslijediti jednu od svojih mnogobrojnih mikrovalnihi sad zbog ovakve pozivnice neće doći...
Prijateljica i mama mi kažu, da ne bi ni došle, da su dobile takvu pozivnicu.![]()
A vidjela sam i pozivnice u obliku novčanika...![]()
I to postoji.
Nisam nikad slicnu pozivnicu vidio, a i da jesam, sigurno ne bi bila razlog, da radi toga
otvorim temu na forumu.
Posebno sa ovom kolicinom humora..
- Cherry-Cherry
#120 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Jednostavno zaobiđeš temu.
Nego šta fali da prodaju preko Pika?
A mogu i jedan toster dati punici, drugi svekrvi, treći sebi, četvrti na vikendicu, peti ostaviti za rezervu ako se neki pokvari... A mogu i ostaviti za sljedeće svadbe, osim ako ne dobiju pozivnicu sa prekriženom peglom 
Nego šta fali da prodaju preko Pika?
- topcam
#121 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Cherry-Cherry wrote:Sad nešto kontam, možda ljudi to počnu primjenjivati i kada slave rođendan. Pa te zovne na rođendan i kaže: nemoj mi ništa kupovati, daj pare.
Evo meni se X puta desilo (rodjendan), ista cestitka ko i od tetke, (kcerkama od brata), + ista
lutka. Plus sto moram otici 5x da vidim sta imaju, da ne kupim duplo, sto nikako nije jednostavno, nemam ja oko za te detalje.
Niti imam zivaca dogovarati ko ce sta kupiti, jer djeca u medjuvremenu vec kazu sta zele za poklon.
Dohako sam tome, dam kes i mirna Bosna, plus cokoladica, cao djaci, niti se maltretiram
po radnjama (citaj ne gubim vrijeme), niti ista.
Kes je svakako uvijek bio "simbolicno" uz cestitku. Samo nema vise barbika, beba, konjica, kolica za bebu, ima cokolada.
- mO k3
#122 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Matijevic_Vlado wrote:Chery jel to imas peglu koja ti smeta po kuci? Zamotaj ti peglu, jebi ih
tipicno vlado ... moj vlado i jos se cudis sto nemas prijatelja
- topcam
#123 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Ti izgleda sve jednoumno i bukvalno shvatis.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#124 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Moj moHke jaranemO k3 wrote:Matijevic_Vlado wrote:Chery jel to imas peglu koja ti smeta po kuci? Zamotaj ti peglu, jebi ih
![]()
tipicno vlado ... moj vlado i jos se cudis sto nemas prijatelja
-
dječak sa šibicama
#125 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom
Bolje da dobiju peglu, nego umotan komad drveta.
Treba na stvari gledati sa vedrije strane!
Treba na stvari gledati sa vedrije strane!