Poziv svim gradjanima BiH , svim NVO i njenim clanovima!!!

_BosanaC

Post by _BosanaC »

Kad sutra? Ima li neki tacan termin?
senada

Post by senada »

mostarac wrote:ne bi da ubijam entuzijazam, ali kasno je sad za bilo kakve proteste. Presuda je donesena i nece je promjeniti ni nas 500.000 koji bi se okupili ispred parlamenta BiH.
Ali nakon presude u slucaju da bude negativna, protesti bi imali smisla ako bi se trazilo da odgovorni za neuspjeh podnesu racune i objasne narodu sta su ucinili i koga su sve angazovali po pitanju tuzbe.
kakva god da bude presuda oni su krivi...... a narodu svakako duguju toliko mnogo i preko previse da su zasluzili da ih se mjesecima i godinama ne pusti van.. mladi su oronuli, ostarili uz matore lopine dok se vampiri podmladjuju ispijajuci omladini krv i svemu sto u ovoj zemlji zivi oko njih.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 13:26, edited 1 time in total.
Stolac92

Post by Stolac92 »

Previše filozofiranja uguši akciju!
BIHBOSNJAK

Post by BIHBOSNJAK »

u koliko h?
umorni

#31 we

Post by umorni »

Moj je prijedlog 10 do 12 ispred predsjednistva blokiramo saobracaj..ponesite sve sto moze u ruku od letve kamena petardi sitne municije :x
umorni

#32 we

Post by umorni »

Povedite penzionere obavezno,sutra ne smije niko igrati saha,ko ga zaigra nek mi javi izbrisacu im table za sva vremena..Sutra trebaju oni da odigraju partiju za svoj zivot i nase istovremeno..

Sve penzionere pod ruku izbacite ih iz tramvaja ako treba,basti..sve mora doci! Nemoj samo da dolaze kad se radi o njihovim penzijama :x

GDJE SU NASE PENZIJE,HOCEMO LI IH DOZIVJETI?
funaki

Post by funaki »

[quote="DobroJutroKolumbo"]Ocekivao sam vece reakcije na ovaj post ali izgleda da nikog ne interesuje sudbina ove drzave ili je ovo nemogucnost jednog covjeka da pokrene nesto!!!?
ZAR NIKOG VISE NE INTERESUJE 4 GODINE GENOCIDA , JADNI SMO MI KAD ZABORAVLJAMO...ZATO CEMO OVO OPET DOZIVITI!!NA NASU ZALOST!!![/quote]

Isto sam ocekivao!

OVA DRUGA RECENICA ZLATA VRIJEDI!!!
mostarac

Post by mostarac »

funaki wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Ocekivao sam vece reakcije na ovaj post ali izgleda da nikog ne interesuje sudbina ove drzave ili je ovo nemogucnost jednog covjeka da pokrene nesto!!!?
ZAR NIKOG VISE NE INTERESUJE 4 GODINE GENOCIDA , JADNI SMO MI KAD ZABORAVLJAMO...ZATO CEMO OVO OPET DOZIVITI!!NA NASU ZALOST!!![/quote]

Isto sam ocekivao!

[/quote]

glupo je imati demonstracije kad je odluka vec donesena. Sta se tim demonstracijama dobija? Nista.
Kad se presuda procita na osnovu njenog rezultata treba viditi sta dalje. Ako tada budu potrebne demonstracije, rado cu se odazvati, a praviti demonstracije zbog necega sto je vec odluceno, a sa zeljom da se odluka donese u nasu korist je kasno. O tome se trebalo prije misliti.
zbog toga je mali odziv na ovoj temi, jer ljudi su svjesni da sto se po pitanju presude uradilo, vec se je uradilo i sada je kasno za bilo kakve poteze u vezi sa tim, jer da nas se tamo skupi 2 miliona presudu necemo promjeniti. Ostaje nam da saslusamo istu i u zavisnosti od njenog ishoda reagujemo (prema nasim odgovornim politicarima) ili pozdravimo istu.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Kakve demonstracije i bakraci :-)

Jeli to treba ici na demonstracije da se izvrsi pritisak da se dokaze genocid i agresija...znaju to svi u svijetu.....treba sacekati presudu i vidjeti sta se BIH nudi kao kompezacija.....

a) ukidanje rezultata rata i eliminisanje diskriminacije u BIH....ili

b) Moralno srozavanje Srbije..

Moje je misljenje da ce se Srbija ostaviti po strani a da ce se racun ispostaviti manjem entitetu...najmanje zlo za MZ a ujedno sansa da se prizemlje separatisti i oni zbog kojih se i ceka ova presuda.....

Osuda Srbije za genocid i trazenje odstete je nikakva dobit.....jer bi to Srbija izigravala na svakom koraku...
funaki

Post by funaki »

mostarac wrote:
funaki wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Ocekivao sam vece reakcije na ovaj post ali izgleda da nikog ne interesuje sudbina ove drzave ili je ovo nemogucnost jednog covjeka da pokrene nesto!!!?

Isto sam ocekivao!

glupo je imati demonstracije kad je odluka vec donesena. Sta se tim demonstracijama dobija? Nista.
Kad se presuda procita na osnovu njenog rezultata treba viditi sta dalje. Ako tada budu potrebne demonstracije, rado cu se odazvati, a praviti demonstracije zbog necega sto je vec odluceno, a sa zeljom da se odluka donese u nasu korist je kasno. O tome se trebalo prije misliti.
zbog toga je mali odziv na ovoj temi, jer ljudi su svjesni da sto se po pitanju presude uradilo, vec se je uradilo i sada je kasno za bilo kakve poteze u vezi sa tim, jer da nas se tamo skupi 2 miliona presudu necemo promjeniti. Ostaje nam da saslusamo istu i u zavisnosti od njenog ishoda reagujemo (prema nasim odgovornim politicarima) ili pozdravimo istu.
[/quote]

Ocekujem da ce presuda biti donesena u nasu korist! Poslije iste, izlazimo na ulice da proslavimo... :D
ili... izlazimo da rusimo drzavu!!! :x
umorni

#37 we

Post by umorni »

Imamo samo 2 opcije:

ili DA NAS RUSE
ili DA IH RUSIMO,dodao bih da ih UTABAMO za sva vremena.
karanana

#38 Re: we

Post by karanana »

umorni wrote:Imamo samo 2 opcije:

ili DA NAS RUSE
ili DA IH RUSIMO,dodao bih da ih UTABAMO za sva vremena.
to si trebo odluciti 1. oktobra a ne sada. iako i nije bilo te opcije ni 1. oktobra.
Santos

Post by Santos »

Sta ste koji kurac ocekivali.Pa pogledajte samo kolko je demobilisanih boraca potrazilo hljeb u drugim drzavama,a onda se bavite temama treba dijaspori zabranit ovo ono.Pa eto sta to uradise bilmezi nasi politicari,jebali bi se za polozaj kako u politici tako u sportu i dalje.Evo odma se prepali demonstracija i boga mole da se nesto desi ali da to drugi odradi a onda on da uleti i kaze jesi vidio sta uradismo.
umorni

#40 WE

Post by umorni »

NECU ZABORAVIT SUZE ONE DJECE STO IM RODITELJE POBISE,NECU ZABORAVIT SUZE MAJKI KOJE NEMOGU DA HRANE SVOJU DJECU,
NECU ZABORAVIT SUZE SVOJIH DRUGOVA ZBOG POGINULIH VRSNJAKA NECU ZABORAVIT!
A KAD SE BOSANSKI GEN OSLOBODI I KAMEN SE UREZUJE OD PAMCENJA!
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Ako je to od 10 do 12 sati, dolazim. U 12 sati cu zajedno sa organizatorima i vodjama protesta zakazanog za ponedeljak 19-tog da farbam panoe i pripremamo ostale rekvizite za taj protest.

Predlazem da svi koji hoce i mogu da dodju, da to bude u terminu 10-12 sati ispred Predsjednistva. Ponesite i trubice, pistaljke i sve sto dobro dreci!

Da zagalamimo dobro, dosta vise sutnje!

Vrijeme je da se krene!!!!
funaki

Post by funaki »

Vrijeme je da se krene!!!
amrino

Post by amrino »

JA DOLAZIM!!!!!! :bih:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Povescu ja cimera :D pa ga svezat za vrata predsjednistva :D
Revolucionar

Post by Revolucionar »

A sta moze slamcica bacena u nabujalu rijeku????
senada

Post by senada »

Revolucionar wrote:A sta moze slamcica bacena u nabujalu rijeku????

Necu se vise javljati na ovu temu, i bilo bi fer da ni drugi ne iznose svoje " dobronamjerne i konstruktivne slamcice", ali samo da dodam da -

- slamcica ne moze nista, cak ni slama ako je u glavama...., ali sila x masa mogu promijentiti sve tokove.

Pozdrav svim dobronamjernicima, posebno Dostasima!

Vrijeme je da se krene!!
morti

Post by morti »

zavrzlama wrote:Kakve demonstracije i bakraci :-)

Jeli to treba ici na demonstracije da se izvrsi pritisak da se dokaze genocid i agresija...znaju to svi u svijetu.....treba sacekati presudu i vidjeti sta se BIH nudi kao kompezacija.....

a) ukidanje rezultata rata i eliminisanje diskriminacije u BIH....ili

b) Moralno srozavanje Srbije..

Moje je misljenje da ce se Srbija ostaviti po strani a da ce se racun ispostaviti manjem entitetu...najmanje zlo za MZ a ujedno sansa da se prizemlje separatisti i oni zbog kojih se i ceka ova presuda.....

Osuda Srbije za genocid i trazenje odstete je nikakva dobit.....jer bi to Srbija izigravala na svakom koraku...
kad malo skontam, ova ti stoji...

bolje čekat...

još 10 dana!
Liberalism

Post by Liberalism »

funaki wrote: Ocekujem da ce presuda biti donesena u nasu korist! Poslije iste, izlazimo na ulice da proslavimo... :D
ili... izlazimo da rusimo drzavu!!! :x
Odavno bolji i konkretniji prijedlog nisam cuo na ovom forumu. :thumbup:
sember

Post by sember »

Necu se vise javljati na ovu temu, i bilo bi fer da ni drugi ne iznose svoje " dobronamjerne i konstruktivne slamcice", ali samo da dodam da -

- slamcica ne moze nista, cak ni slama ako je u glavama...., ali sila x masa mogu promijentiti sve tokove.

Pozdrav svim dobronamjernicima, posebno Dostasima!

Vrijeme je da se krene!!
:-)

Podrska hvale vrijedna.Pa jaste li krenuli??
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

juhu.
Post Reply