Ponistavanjem listica povecavas broj glasova potrebnih da se predje izborni prag, tako da "zakidas" manje stranke koje su blizu prelaska praga. A kako one nece preci prag tako ce vece stranke dobiti vise mandata. Pa ponistavajte glasove, prakticki tako glasate za pobjednika izbora i dajete mu vise mandata.quarterback wrote:ponistavanjem listica pokazujes da nisi zadovoljan ni jednom politickom opcijomREXONI wrote:Ja mislim da poništavanjem listića ništa nepravimo. Dajte da glasamo za omladinu to je bolje koliko toliko.
Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
-
maneo
#51 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
- Frtalj_Duše
#52 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
Jedini "izlazak" koji mene zanima jeste kako izaći iz ovoga Džehennema od zemlje, čim prije i što dalje! 
- Halcyon
#53 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
Ako ja dadnem glas tom nekom poštenom pojedincu, moj glas automatski ide i stranci (tih par poštenijih pojedinaca su uglavnom članovi ovih većih političkih stranaka koje su se dokazale u cijelom ovom poslijeratnom periodu), a što znači da je, u konačnici, stranka ta koja bira hoće li taj ili ne zauzeti kakvu bitniju poziciju (a neće, jer tamo su uglavnom žešći poltroni i oni koji neće mislit svojom glavom).cyprus wrote:Obzirom da se radi o lokalnim izborima, vjerujem da svako od vas zna jednog ili više ponuđenih kandidata lično... Ako su vam se već ogadile sve strane dajte glas tome nekome koga smatrate za dobrog i poštenog čovjeka... Mora bit i neko takav...
Dalje, u politiku se danas ulazi čisto iz interesa (uđeš u stranku jer znaš da će ti to pomoći oko posla i svega ostalog), a to broj onih poštenih (ako takvih u politici uopšte i ima) smanjuje na minimum minimuma. Nemam ni volje, ni želje tabirit ko je od njih pošten, ko nije. Na kraju krajeva, već sam rekao, glasao sam na svim dosadašnjim izborima (otkako imam pravo glasa), stanje je sve gore i gore. Nije, dakle, do mene i mog glasanja ili neglasanja, već do njih.
-
elcaliente
#54 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
Ma ovi izbori su toliko nebitni da nebitniji nemogu biti.Samo se mahalski interesi brane na ovim lokalnim izborima, cista budalestina.
- borcanin
#55 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
APSOLUTNO!!!! Treba izaci na izbore, svi trebamo izaci na izbore i kolektivno prekriziti listice, svi zajedno komplet bojkotovati vlast bilo u RS bilo u federaciji. Ovim putem pozivam svu omladinu da ucine isto, jer je veliko interesovanje za ovaj potez... Prosle izbore narod je glasao nadajuci se necemu a evo pogledajte gdje smo... Dakle svi izaci i prekriziti listice, zar da dozvolimo da nas opet dobrovoljno prave budalom.
- vatrogasac
#56 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
Upravo tako, jer i taj dobar i pošten ako se potrefi mora slušati šefa kluba koji može biti svakakav. Nisu nam nepoznate stranačke direktive s vrha ka nižim razinama.Halcyon wrote:Ako ja dadnem glas tom nekom poštenom pojedincu, moj glas automatski ide i stranci (tih par poštenijih pojedinaca su uglavnom članovi ovih većih političkih stranaka koje su se dokazale u cijelom ovom poslijeratnom periodu), a što znači da je, u konačnici, stranka ta koja bira hoće li taj ili ne zauzeti kakvu bitniju poziciju (a neće, jer tamo su uglavnom žešći poltroni i oni koji neće mislit svojom glavom).cyprus wrote:Obzirom da se radi o lokalnim izborima, vjerujem da svako od vas zna jednog ili više ponuđenih kandidata lično... Ako su vam se već ogadile sve strane dajte glas tome nekome koga smatrate za dobrog i poštenog čovjeka... Mora bit i neko takav...
Dalje, u politiku se danas ulazi čisto iz interesa (uđeš u stranku jer znaš da će ti to pomoći oko posla i svega ostalog), a to broj onih poštenih (ako takvih u politici uopšte i ima) smanjuje na minimum minimuma. Nemam ni volje, ni želje tabirit ko je od njih pošten, ko nije. Na kraju krajeva, već sam rekao, glasao sam na svim dosadašnjim izborima (otkako imam pravo glasa), stanje je sve gore i gore. Nije, dakle, do mene i mog glasanja ili neglasanja, već do njih.
- nOrMaLaC
#57 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
Ja izlazim prvi put na izbore ove godine....
Iskreno, prvo sam razmišljao da li da uopšte izađem, ali sam na kraju odlučio da izađem...
Zašto? Uvijek kukamo da ne valja država ovo ono..itd....
Hajd da bar nešto probamo učiniti, a to bi bilo za početak izići na izbore.
E sad, za koga glasati???
Dobro pitanje
Iskreno, prvo sam razmišljao da li da uopšte izađem, ali sam na kraju odlučio da izađem...
Zašto? Uvijek kukamo da ne valja država ovo ono..itd....
Hajd da bar nešto probamo učiniti, a to bi bilo za početak izići na izbore.
E sad, za koga glasati???
Dobro pitanje
-
ko_sta
#58 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
Smatram da mladi treba da izadju na izbore, jer uostalom ovo i ostaje nama, moj glas ide na SBB, moje misljenje je da nam sa njima imamo buducnost.
-
TRŠ
#59 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
SVI trebamo izaci na izbore i ne glasati 
-
Meliha14
#60 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
I sta bi postigli time kad nebi glasali...
- vatrogasac
#61 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
Potpuno isto ili bar slično i kada budemo glasali. Znamo iz iskustva.Meliha14 wrote:I sta bi postigli time kad nebi glasali...
-
Stojadin
#62 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???
Da imam za kog glasao bi. Glasao sam prosle godine, dosta od mene dok ne dodje bolji izbor