Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

dali ćete izaći na izbore.

Poll ended at 19/08/2012 16:35

DA
50
74%
NE
18
26%

Total votes: 68

shiny

#26 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by shiny »

blesava wrote:za sve ove koji izadju i saraju listice samo da kazem da time samo poniste glas....ako vec nesto zelite uraditi kontra vlasti, radje glasajte za neku bezveze stranku ( a masa je tih malih bezveznih stranaka koje se formiraju neposredno pred izbore, radi trgovine glasackim mjestima).

uglavnom, izaci cu na izbore svakako, a glasam za gradjansku stranku i komsica ako ih bude.
A koje mi razlike, molim te. Ko bio poništen, ko glasala za nekog klinca iz liberalne stranke, pa da ima glas samo od mame, tate, tetke i mene... šaranje je kreativno, a ove male stranke su bezze!
Mrki_ma

#27 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by Mrki_ma »

Razumijem sad sta govoris, ima smisla.
blesava

#28 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by blesava »

ma to ti je saranje glupo...najgore u svemu sto tvoje skrabotine niko bitan ne vidi,nego ih vide ljudi koji rade na izborima a koji su kao ti i ja, obicni ljudi koji su dosli da odrade taj jedan dan i dobiju stoju. niko pametan ni od uticaja ne vidi tvoje skrabotine.
Platformas

#29 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by Platformas »

Cekam druga Komsica na parlamentarnim izborima cetrn'este :bih:
Sace to :)

Sad izac, nacrtat kiticu na njem, slikat se ono kad ubacujem listic, mozda "metnut" sliku na twitter i mirna Bosna, bar do 2014 :D
caros

#30 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by caros »

Glasam za onu stranku koja mi da stoju da budem posmatrač.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by PipiDugaDevetka »

Kontam nešto nema nekih protesta, pogotovu žestokih, znači neće da mijenjaju stanje u zagradi ni kada je ispred zagrade ''manje''. ''Rineka od omlatine'' bi moraalee izaći na glasanje. Dragi penzionisani umirovljenici, svaki svoga omladinca primorajte da se dovuče do glasačkog mjesta, ujutru 7. oktobra, ako isti ne misli da i dalje živi s vama, roditeljima, u domaćinstvu.
maxfire

#32 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by maxfire »

Nisam trenutno mnogo informisan o kandidatima, ali znam da cu izaci na glasanje i da vladajuce stranke i one stranke koje licno ne reflektiraju ono sto ja trazim nece dobit glas pa kad bi mi bio otac na listi. Ostalo ostaje otvoreno.
poznanik

#33 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by poznanik »

PipiDugaDevetka wrote:Kontam nešto nema nekih protesta, pogotovu žestokih, znači neće da mijenjaju stanje u zagradi ni kada je ispred zagrade ''manje''. ''Rineka od omlatine'' bi moraalee izaći na glasanje. Dragi penzionisani umirovljenici, svaki svoga omladinca primorajte da se dovuče do glasačkog mjesta, ujutru 7. oktobra, ako isti ne misli da i dalje živi s vama, roditeljima, u domaćinstvu.

Nema, jer kod većine današnje omladine ne postoji izgrađena svijest o svom mjestu i značaju kao pojedinca, posebno grupe, u stvaraju boljih životnih uslova.

Omladina se nalazi na jednom mjestu, u apatiji, istovremeno okrenuta na više strana, počev od prekobrojnih "tv-zvjezdanih" do sličnih tv-show-zaglupljujućih emisija, želje za dostignućem nemogućeg, preko štancanja fakultetskih "diploma koje nema ko da čita", do borbe za golu egzistenciju bez ijedne ideje za kreiranjem otpora vladajućim oligarhijama u oba entiteta, pa i na lokalnim nivoima.

Pa i ako se neko odvaži da progovori, ostatak "primitivnih" i "neobrazovanih" ga izruga, javno ga obezvrijedi, i poništi svaki sljedeći pokušaj.

Nisam siguran više da smo mi u BiH zdravo društvo, štaviše, sumnjam da nas čeka sve lošija budućnost. Bez podrške većine, ne može šačica mladih, svjesnih i sposobnih, iznijeti sav teret promjena na svojim leđima :(
casanova123

#34 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by casanova123 »

Za koga da glasam.. Zasto izaci na izbore kada ne znam za koga da glasam.. za koga god sada da glasam to je los izbor.. mozda je bolje onda i ne glasati? ili da opet izglasamo za Bakira i njegov kriminalizam?
Mr.Penguin

#35 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by Mr.Penguin »

Koje izbore, lokalne?
maxfire

#36 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by maxfire »

casanova123 wrote:Za koga da glasam.. Zasto izaci na izbore kada ne znam za koga da glasam.. za koga god sada da glasam to je los izbor.. mozda je bolje onda i ne glasati? ili da opet izglasamo za Bakira i njegov kriminalizam?
Napisi "Mohandas Karamchand Gandhi" i zaokruzi.
shiny

#37 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by shiny »

blesava wrote:ma to ti je saranje glupo...najgore u svemu sto tvoje skrabotine niko bitan ne vidi,nego ih vide ljudi koji rade na izborima a koji su kao ti i ja, obicni ljudi koji su dosli da odrade taj jedan dan i dobiju stoju. niko pametan ni od uticaja ne vidi tvoje skrabotine.
Najkreativnije obično objave internet portali, a niko pametan i bitan ne može vidjeti ni moj x pored nečijeg imena, kad nikog bitnim i pametnim ne smatram. Tako da nemam kome slati poruku. Da ima, dala bih mu glas. Male stranke nisu rješenje, jer ako dam ovima koji se gase nakon izbora, kao da nisam glasala, ako dam ovim malo jačim, dam glas sjemenu nečeg većeg u budućnosti. Tako, ili ću bojkotovati izbore ili ću da šaram po izbornim papirićima.
lajkujMe

#38 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by lajkujMe »

Isao sam 2008 pa 2010 e vala ici cu i 2012 to je ko neka tradicija prekriziti cu nesto na listicu samo necu SDA, HDZ ili SNSD (SDS takodjer ne) pa cemo vidjeti xd
rudy81

#39 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by rudy81 »

blesava wrote:pa sad tikazem nisi nista uradio ako isaras listic...znam jer sam radila na u centralnoj izbornoj komisiji,to ti je kao da nisi ni izasao na izbor.

a varas se za te male stranke, one se nakon izbora gase i ne ulaze u nikakve koalicije, tu su samo fiktivno.bitno je da ima sto vise vazecih glasackih listica na kojima nije oznacena recimo neka od vladajucih stranki, jer ih na taj nacin potkopavas, ovim saranjem apsolutno nista ne postizes, kao sto rekoh ti listici su ne vazeci u uopste se ne racunaju, shvatas li?

kako nije nista uradio, covjek fino kaze da ne zeli ostaviti prazan listic i samim time i nekom priliku da ga ispuni u svoju korist.
dakle i svrha je ponistiti listic u nedostatku ideje, izbora i mogucnosti da glasas za nekog na tim izborima.

ovo je ujedno i moj odgovor na pitanje postavljacu teme...
Halcyon

#40 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by Halcyon »

Rado, da upropastim glasački listić. ;-)
quarterback

#41 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by quarterback »

ne, ako izadjem to ce biti samo da nacrtam prigodnu sliku na listicu kojom cu prenijeti poruku sta mislim o njima
Halcyon

#42 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by Halcyon »

REXONI wrote:Ja mislim da poništavanjem listića ništa nepravimo.
Ja mislim da glasanjem za bilo koga ništa ne pravimo. Čak i nove političke opcije da naprave kakav uspjeh veliki broj lopova će se samo prebacit kod njih. Tako da od mene više niko neće glasa dobit, a na izbore ću svakako izaći.
cyprus

#43 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by cyprus »

Obzirom da se radi o lokalnim izborima, vjerujem da svako od vas zna jednog ili više ponuđenih kandidata lično... Ako su vam se već ogadile sve strane dajte glas tome nekome koga smatrate za dobrog i poštenog čovjeka... Mora bit i neko takav...
blesava

#44 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by blesava »

rudy81 wrote:
blesava wrote:pa sad tikazem nisi nista uradio ako isaras listic...znam jer sam radila na u centralnoj izbornoj komisiji,to ti je kao da nisi ni izasao na izbor.

a varas se za te male stranke, one se nakon izbora gase i ne ulaze u nikakve koalicije, tu su samo fiktivno.bitno je da ima sto vise vazecih glasackih listica na kojima nije oznacena recimo neka od vladajucih stranki, jer ih na taj nacin potkopavas, ovim saranjem apsolutno nista ne postizes, kao sto rekoh ti listici su ne vazeci u uopste se ne racunaju, shvatas li?

kako nije nista uradio, covjek fino kaze da ne zeli ostaviti prazan listic i samim time i nekom priliku da ga ispuni u svoju korist.
dakle i svrha je ponistiti listic u nedostatku ideje, izbora i mogucnosti da glasas za nekog na tim izborima.

LISTICI se stampaju u neogranicenom broju, tako da taj tvoj jedan ponisteni listic apsolutno nista ne znaci.
quarterback

#45 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by quarterback »

REXONI wrote:Ja mislim da poništavanjem listića ništa nepravimo. Dajte da glasamo za omladinu to je bolje koliko toliko.
ponistavanjem listica pokazujes da nisi zadovoljan ni jednom politickom opcijom
quarterback

#46 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by quarterback »

blesava wrote: LISTICI se stampaju u neogranicenom broju, tako da taj tvoj jedan ponisteni listic apsolutno nista ne znaci.
:mrgreen:
poznanik

#47 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by poznanik »

blesava wrote:LISTICI se stampaju u neogranicenom broju, tako da taj tvoj jedan ponisteni listic apsolutno nista ne znaci.

CIK iskustvo :oops:
U-zap

#48 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by U-zap »

Naravno da ne.
rudy81

#49 Re: Poziv mladima, da li ćete izaći na izbore???

Post by rudy81 »

blesava wrote:
rudy81 wrote:

LISTICI se stampaju u neogranicenom broju, tako da taj tvoj jedan ponisteni listic apsolutno nista ne znaci.
ti fakat ne shvatas poentu.
hajd da probam ovako, znaci li nesto ponisten listic S MOJIM IMENOM, mojim brojem licne karte i mojim JMBG? valjda u CIKu nemaju nastampanih nekoliko 'mene'
kenzo

#50 Re: Poziv mladima dali ćete izaći na izbore???

Post by kenzo »

mušema wrote:Smatram da svi mladi trebaju izaci i na izbore jer to nam je jedini nacin da promijenimo nesto, ili da se bar nadamo nekim promjenama. Ja cu vrlo rado da izadjem i glasam za SDA :-D
BOŠNJACI, UJEDINIMO SE !!
jutro mi sj... sa ovih par riječi..nadam se da je ironija..
ako nije ironija onda smo dobro zaglavili, ukoliko je vecina ljudi sa razmisljanjem poput tebe...ja ne kontam kako ti nije dosadilo gledati one seoske face tipa tihić i sl... :D
glasati za nekoga lijevog, dati šansu drugima, ako ništa bar nek drugi kradu malo :D
Post Reply