Pozdrav iz Republike Srpske!

Reina

Post by Reina »

Pa mnogo se Bosnjaka vratilo u taj RS pa bas i ne govore tako sa
gadjenjem prema komsijama kao vi sto dobacujete iz inostranstva,
uvijek sam se cudila kako oni koji su tako daleko kilometrima pokazuju
i osjecaju toliko mrznje a gledala sam i slusala toliko izbbjeglica prognanih ljudi koji ne stavljaju bas sve ljude (Srbe) u isti kos, cak sta vise mnogo primjera ima gdje su se ljudi (Bosnjaci) vratili i sa svojim komsijama (Srbima) imaju dobar odnos.
klif

Post by klif »

Mozda bi moderatori, na objektivan nacin, mogli da izanaliziraju dosadasnju diskusiju i da na jednom postu prikazu glavne teze i njihovu argementaciju koje dolaze od gorana (RS), a na drugom teze i argumentaciju koju zastupaju ostali (FBiH).

Jako je mnogo emocija i galame, a vazna tema...
MECK

#403 Re: Pozdrav iz Republike Srpske!

Post by MECK »

gora wrote:
array wrote:
gora wrote:
Glas naroda u RS…to je ono sto ste zaobisli…a to je jedina bitna stvar!

To se zove demokratija…
To misljenje nazalost najbolje pokazuje psihopatsko stanje u kojem se Srpski narod danas nalazi.

Ovo je njihova logika: prvo protjeraj i pobi sve sto nije Srspko, otmi im imovinu a ostalo zapali, pa onda porusi dzamije i katolicke crkve da bi im izbrisao svaki trag da su nekad zivjeli na tim prostorima. I sad hoce da "demokratski" glasaju gdje i kako ce postojati RS.

E pa moj Gora, nemoze to tako. To nema blage veze sa demokratijom nego je cisti fasizam.
...pazi molim te...

Ja fasista jer kazem da treba narod pitati,a on nije jer da se srpski narod nalazi u psihopatskom stanju...

...ma daj,malo ozbiljnosti...

PS
srpski se pise malim slovom!
Alo drug iz RS-a
budi drug pa se prikljuci nasem pokretu DOSTA
pa ces da vidis da se zajedno moze,
nemoj to tako bukvalno shvatati,proslo je vrijeme podjela,doslo je vrijeme zblizavanja jer zajedno smo jaci...
moras shvatiti da smo svi isti od krvi i mesa,a kako se ko zove i vjerski ispoljava nije bitno.
Zato prikljuci nam se
Den

Post by Den »

:kravata: A ko je zapoceo temu o odcjpljanju? :D :D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Bolnica Gradina Tuzla 95g. Majka Semsa u bolnici prepoznaje kcerku Amiru koja je poginula na Kapiji. Sina je izgubila 92. Ko ima slabe zivce neka ne skida. Najteza scena za mene u ratu. Da pamtis....

http://rapidshare.de/files/12415996/Video.AVI.html
JACINA

Post by JACINA »

Tesko..........
vesela

Post by vesela »

@mashenka

ma dje si rei, kuco stara? :D
Fair Life

Post by Fair Life »

mashenka wrote:... cak sta vise mnogo primjera ima gdje su se ljudi (Bosnjaci) vratili i sa svojim komsijama (Srbima) imaju dobar odnos.
Vratio se prognanik svojoj kuci u RS i radi na kuci, obnavlja poruseno, a preko puta sjedi njegov komsija Srbin, isti onaj koji ga je jadom ojadio, pusi... gleda ga, pa ce mu reci:
- "Komsoooo sjedi bolan da zapalimo."
Na to ce povratnik:
- "Nemoj je sad palit ziv bio, cekaj prvo da zavrsim pa ona radi sta hoces."
senada

Post by senada »

Fair Life wrote:
mashenka wrote:... cak sta vise mnogo primjera ima gdje su se ljudi (Bosnjaci) vratili i sa svojim komsijama (Srbima) imaju dobar odnos.
Vratio se prognanik svojoj kuci u RS i radi na kuci, obnavlja poruseno, a preko puta sjedi njegov komsija Srbin, isti onaj koji ga je jadom ojadio, pusi... gleda ga, pa ce mu reci:
Na to ce povratnik:
- "Nemoj je sad palit ziv bio, cekaj prvo da zavrsim pa onda radi sta hoces."
:(
senada

Post by senada »

Fair Life wrote:
Na to ce povratnik:
- "Nemoj je sad palit ziv bio, cekaj prvo da zavrsim pa ona radi sta hoces."
Uzrok vjere je u vjerovanju, u religijskoj manipulaciji.Ne zelim poruciti da ne treba vjerovati, naprotiv, ali treba imati mjeru... npr. covjek ne moze zivjeti bez kisika ali i kisik je Bogom dat element... pa ipak đe nejma kisika nejma ni vatre... paljevine :(
Reina

#411 Re: Pozdrav iz Republike Srpske!

Post by Reina »

MECK wrote:

Alo drug iz RS-a
budi drug pa se prikljuci nasem pokretu DOSTA
pa ces da vidis da se zajedno moze,
nemoj to tako bukvalno shvatati,proslo je vrijeme podjela,doslo je vrijeme zblizavanja jer zajedno smo jaci...
moras shvatiti da smo svi isti od krvi i mesa,a kako se ko zove i vjerski ispoljava nije bitno.
Zato prikljuci nam se

Upravo tako proslo je ba vrijeme mrzim ga, gnusam se, DOSTA je
ba narodu te price, daj mu osnovne uslove i sredstva za zivot, lahko
je sjediti u dobro organiziranim drzavama i palamuditi..... mrzim ih,
gade mi se.... pa ja to ne bi rekla ne zato sto potiskujem
osjecaje nego i ne razmisljam na taj nacin.... pa sve i zbog
jednog povratnika koji kad ga pitam kako ti je kaze sa osmijehom na licu : znas kako je kad se kuci vratis. a kroz puno gore je prosao
nego svi vi zajedno.
senada

Post by senada »

... vratio se mujo u focu i poceo rekonstruisati kucu.
Nailazi mu prijeratni kompsija Miladin.
Kaze mu Mujo - hajde da zapalimo - a na to ce mu miladin - polahko dok pokrijes...
Reina

Post by Reina »

senada wrote:... vratio se mujo u focu i poceo rekonstruisati kucu.
Nailazi mu prijeratni kompsija Miladin.
Kaze mu Mujo - hajde da zapalimo - a na to ce mu miladin - polahko dok pokrijes...

haha Senada vidi ti kako se Miladin prebacio na pola(h)ko :lol:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Dok ja nadjem vremena da nesto upisem prodje voz....al hajd da probamo.

gora, necu ti puno pametovati, samo zelim da ovo procitas.

Dakle zamisli sljedeci scenario:

2010. godina, BiH u kolapsu, pregovori sa EU propali, ekonomska kriza, trazi se izlaz, politicari iz RS sve glasniji u teznji da dokazu da je jedini izlaz da se BiH podjeli, njima se pridruzuju i neki politicari iz FBiH. I gradjanima je dosta statusa quo, stjecu se svi uslovi za odcjepljenje. RS raspisuje referendum, na njemu vecina ljudi glasa za nezavisnost RS. U kampanji za referendum se istice 'Povelja UN' o pravima naroda na samoopredjeljenje. Medjunarodna zajednica, umorna od dvije decenije neuspjesne politike prihvata rezultate referenduma, RS proglasava nezavisnost i nastavlja kao samostalna drzava.
eh....
Nekoliko dana nakon referenduma, bosnjacko i hrvatsko stanovnistvo RS nezadovoljno razvojem situacije, proglasava bosnjacke te hrvatske 'autonomne oblasti' u predjelima RS u kojima imaju vecinu, te malo nakon toga raspisuju referendum na kojem vecina gradjana unutar ovih oblasti glasa za proglasenje 'Nezavisne Republike Bosnjacko-Hrvatske, NRB-H', te odcjepljenje od RS. Kao argument za odcjepljenje navode 'Povelju UN' o pravu naroda na samoopredjeljenost. Novoformirana NRB-H organizuje oruzanu borbu protiv RS uz svesrdnu pomoc susjedne FBiH. Izbija sukob vecih razmjera koji nakon 4 godine razaranja i etnickog ciscenja na svim stranama biva zavrsen mirovnim sporazumom u kojem se proglasavaju dva entiteta u okviru nezavisne RS - jedan srpski i jedan bosnjacko-hrvatski. Negdje tamo 2030. godine nakon duzeg perioda ekonomske stagnacije bosnjacko-hrvatski entitet unutar RS zeli proglasiti nezavisnost. Medjutim manjinsko srpsko stanovnistvo unutar ovog entiteta (koje je inace tokom prethodnog rata protjerivano i diskriminirano) ne zeli da zivi u ovakvoj umjetnoj tvorevini. NRB-H ponovo proglasava nezavisnost, ovaj put biva medjunarodno priznata. Srpsko stanovnistvo unutar iste proglasava svoje 'autonomne oblasti' te na osnovu 'Povelje UN' o pravima naroda na samoopredjeljenje i svoju nezavisnost. Nakon toga izbija sukob unutar NRB-H... Godina je 2100.....

Ima jos mnogo stvari koje bih napisao, ali mozda drugom prilikom....
Last edited by jeza u ledja on 03/02/2006 18:41, edited 1 time in total.
vesela

Post by vesela »

jesi li ti ovo bio kod mize u visokom, da ti odgleda fildjan...a sto zena zna gledati :D
JBT

Post by JBT »

Nisam, iz prakticnih razloga, procitao sve komentare iz ove diskusije pa se izvinjavam ako napisem nesto sto je vec napisano.

Dakle..... zamislimo......

.... da su pristalice albansko-kosovske politickovojne organizacije UCK (uz pomoc Albanije) nakon pocinjenog genocida, etnickog ciscenja i krsenja ljudskih prava zaposjele 49% Srbije (dakle Cacak i Zajecar i sve juznije od te linije) i sve to nazvale Republika Albanska.

Kako bi pokretac ove teme (koji ne bi bas trebao imati puno osobne veze sa tim jer zivi u jednoj drugoj drzavi) reagovao na istup nekog novog zitelja Nisha albanske nacionalnosti koji bi rekao ostaku Srbije da je Republika Albanska legitimna i da ako cemo pricati o bilo cemu na demokratskim osnovama onda moramo moramo prihvatiti cinjenicno stanje i da se bez Republike Albanske ne moze nista uraditi u Srbiji jer je to interes albanskog naroda u Srbiji i garant njihovog opstanka?
Panasonic

Post by Panasonic »

gora wrote:
Državni udar: Srbi pripremali odcjepljenje RS-a
Srpske vlasti u Bosni i Hercegovini mjesecima su pripremale pričuvnu varijantu koja bi dovela do odcjepljenja u slučaju da se ustavnim promjenama naruši opstojnost Republike Srpske, potvrdili su za Večernjak obavještajni izvori bliski međunarodnim krugovima u BiH.
Izmisljotine...

U ovom momentu necemo proglasavati referendum jer politicki trenutak jos nije povoljan...

Ipak sitacija je mnogo bolja nego prije godinu dana!

Nadam se da ce dogodine da sazrije situacija i da cemo mirno da raspisemo referendum o nezavisno Repubici Srpskoj,kako bi se povetili programu stabilizacije i pridruzivanju EU,kao nezavisna i medjunarodno prinata drzava Republika Srpska!
Ovi stavovi se protive Daytonu (kojeg vi spominjete kao 'garancija' RS), znaci da se mi mozemo protiviti i odredbi Daytona o priznanju RS! Nisi se sjetila toga. Dalje, kada BiH dobije tuzbu protiv Srbije za agresiju, Srbija ce trebati platiti ogromnu (ponavljam: ogromnu) ratnu odstetu. Kako nema sanse da to Srbija moze, trebat ce veliki dio svoje privrede (ako je uopce ima) usmjeriti na isplatu duga (sto ce imati ultra negativne posljedice za Srbiju; kao sto je bio slucaj sa Njemackom nakon II sv. rata).

Ne mozete vi nikakav referendum raspisati. Raspisat cemo mi i Hrvati (kojima je takodjer interes) referendum o ukidanju entiteta. Pa ce biti 33% naprema 63%
danas

Post by danas »

Nadam se da ce dogodine da sazrije situacija i da cemo mirno da raspisemo referendum o nezavisno Repubici Srpskoj,kako bi se povetili programu stabilizacije i pridruzivanju EU,kao nezavisna i medjunarodno prinata drzava Republika Srpska!
:roll: :roll: :roll:
AmerVogosca

Post by AmerVogosca »

Netreba nama niko nista pricat niti objasnjavat sta je to Bosna kolika je i gdje je kao i sta se tu desilo. Nama svima ovdje je sve jasno i kako i sto i ko s kim. Al nazalost mislim da je ovdje u bosni jos uvijek jak glas onih koji nama bosancima a i Bosni nezele dobro, dok ovi koji zele dobro i znaju sta treba radit onako postidno sapucu. Uvjeren sam jako u to da nama fali jak nacionalizam. Fali nam da u bosni bude bar 80 % stanovnika koji nedaj protiv Bosne ni a progovorit, fali nam da se dicimo Bosnom i Hercegovinom ma kakva ona bila. Tako da onih 20 % koji eto zele oni nesto da kazu kako je pametno Bosnu srusit, usporit, negirat, budu zanemareni pa ce se i sami poceti smijati svojim glupostima. Treba da budemo svjesni da dicimu uljepsavamo izgradjujemo svoju kucu, avliju, opstinu, regiju, drzavu pa onda europsku zajednicu itd. Treba da 80% nas voli ovo gdje zivimo i da to nikom nedamo i da se borimo za to. I tako mozemo dalje..............

Imam osjecaj da su u bosni svi narodi pozeljni i imaju pravo nesto ko eto da oni pricaju i da nam nesto kazu sem nas bosanaca. Kad prodjes gradom vidjet ces svakakvih zastava al najmanje bosanskih. Nama fali nacionalizam onaj BOSANSKI

pa ni u americi nije pozeljan rus ili kinez sa americkim papirima.
zamislite u njemackom bundestagu sjedi zamotani arap i ima kljucnu rijec i bez njegove suglasnosti se nemoze nista. MA NI U SNU.
A kod nas je sve moguce pa i cak da nam se clan presjednictva izglasava kao cetnik ????????????????

:x necu dalje vec sam :x nego ako bosanci nedignu bosnu nanoge nece niko
ili cekaj mozda se ipak pojavi neki rus s lijepim osmijehom koji jedva izgovara BROSNANJ e mozda treba njemu dat sudbinu u ruke :-) ?????????
forUMASH

Post by forUMASH »

gora wrote:Nadam se da ce dogodine da sazrije situacija i da cemo mirno da raspisemo referendum o nezavisno Repubici Srpskoj,kako bi se povetili programu stabilizacije i pridruzivanju EU,kao nezavisna i medjunarodno prinata drzava Republika Srpska!
...htjedo ti nesto reci ali sam skontao da bih prenaglio jer, sustinski, nadati se je apsolutno legalna rabota prema ustavu BIH...uz to je jos i nesvrsishodna i vremensko-gubitnicka ali koda to jos nekoga sekira u RS...pozdrav sa truHlog zapada....
orca

Post by orca »

Kad se u RS vrate svi ,ali mislim bas svi koji su protjerani oruzjem i terorom onda nemam nista protiv referenduma.Jer onda ce Srbi biti manjina.Nazalost to isto znaju Mile,Dragan i Mladen pa rade sve sto je u njihovoj moci da to sprijece.Znam da cete sada pomisliti da sam nacionalista ali,ponekad,pomalo uzivam kad gledam na tv ankete iz Banja Luke iz kojih se vidi koliko je srbima nelagodno sto moraju zivjeti u BiH,sto moraju gledati grb BiH na pasosima,zastavu BiH na Skupstini u B.Luci a nemogu nista uciniti protiv toga.
(ovo me podsjeca na skec o krmetu i Teheranu) :P
Saian

Post by Saian »

gora wrote:Nadam se da ce dogodine da sazrije situacija i da cemo mirno da raspisemo referendum o nezavisno Repubici Srpskoj,kako bi se povetili programu stabilizacije i pridruzivanju EU,kao nezavisna i medjunarodno prinata drzava Republika Srpska!

goro pa stajat ce ovaj post dogodine ovdje sta ti je :D :D :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Nadam se da ce dogodine one sljive i kruske da sazriju u basti pa kad odem kuci u BL tj. u nezavisnu i medjunarodnu priznatu BiH i sjednem na balkon ima da uzivam kao carica. :D :D :D :wink:
Den

Post by Den »

Nista,moramo Vikica zvati,druge nam nema.. :-) :D :lol:
Rickoba

Post by Rickoba »

malo sam se kasno ukljucio, nego interesuje me zasto ljudi u Srbiji ove Srbe u Bosni zovu Bosancima, a ovi ovde se slomise govoreci kako su oni Srbi. Nije sala, nedavno sam boravio u Beogradu i tako masa raje prica. Druga stvar koja me je sokirala je to da sam vecinu grafita vidio latinicnim pismom, a ovde neki nasilu govore ekavicom pa im se i neka IJEkavcina provuce,.... jer ne mozes nesto tek tako od sebe odvaliti. Nedavno je jedan srbijanski pisac na televiziji pitao seljaka u Srbiji : "DOMACINE! IMA LI OVDJE KOD VAS TURCIZAMA?" da bi mu ovaj na to odgovorio " JOK, VALA"! Ili pak ulazak dokazanog ratnog zlocinca Mladica u Srebrenicu:" MOMCI ALAL VAM VERA!", a potom ce reci kako je doslo vrijeme da se obracuna sa Turcima, dok mu sa jezika sipa bosforska sintaksa."
Pitam: kakav demokratski glas naroda, ako u RS nema naroda, nego ispreturana BH dijaspora?
Post Reply