Povratak Sarajevskih Grafita
Moderator: Chloe
-
Danko_Bananko
K...c je Morrison umor od droge - ubili ga Srbi !
( Split 1991/2 )
( Split 1991/2 )
Last edited by Danko_Bananko on 23/01/2007 20:38, edited 1 time in total.
-
zmijaIzmaj
dajte ljudi, nek mi neko da znak sume
da proguglam i obnovim znanje
ovaj grafit mi je super

-
zmijaIzmaj
oj oj hvala
inportovala sam ga iz worda
ali nisam dosla bog zna gdje

-
bih_finest
Prestanite sa testovima na životinjama
veterinarski fakultet
veterinarski fakultet
-
Barbara iz Bresta
-
Tandzika
U I. Hercegovini, poslije Sept. 11..
"Usr'o si se Bushe, dok ti zemlju ruse"
Evo jos par sto se sjecam, iz raznih krajeva ex-YU
"Yugo boju mijenja, ali sastav nikada!"
"Obradujte svoje noge.. Operite ih! "
"Ako zivis svaki dan kao da ti je posljednji, jednog dana ces biti u pravu! "
"Infarkt: Nema veze kakav je, od srca je!"
"spontan si k'o pobacaj!"
"Sarajevo ima najljepse djevojke na svijetu. Cast izuzecima!"
"zasto Dino Radja, kad' je Goran Karan, a Edo Majka???"
"Um caruje, dok snaga ne popi*zdi!"

"Usr'o si se Bushe, dok ti zemlju ruse"
Evo jos par sto se sjecam, iz raznih krajeva ex-YU
"Yugo boju mijenja, ali sastav nikada!"
"Obradujte svoje noge.. Operite ih! "
"Ako zivis svaki dan kao da ti je posljednji, jednog dana ces biti u pravu! "
"Infarkt: Nema veze kakav je, od srca je!"
"spontan si k'o pobacaj!"
"Sarajevo ima najljepse djevojke na svijetu. Cast izuzecima!"
"zasto Dino Radja, kad' je Goran Karan, a Edo Majka???"
"Um caruje, dok snaga ne popi*zdi!"
-
mamica papucarka
Spliff.Master wrote:
-
Marchegianni
Nažalost, svi su bivši...
Od prije rata, negdje na Pofalićima, ako se dobro sjećam: BRANIMIR ŠTULIĆ JE BOG
Na Grbavici prije farbanja zgrada, ispod jednog balkona: NE OKREĆI AUSPUH PREMA ZGRADI, HVALA
Na Alhosu, prije nego ga je Avaz uzeo: JEBO TI OVAJ ŽIVOT KAD JE KRVNI PRITISAK VEĆI OD PENZIJE
Od prije rata, negdje na Pofalićima, ako se dobro sjećam: BRANIMIR ŠTULIĆ JE BOG
Na Grbavici prije farbanja zgrada, ispod jednog balkona: NE OKREĆI AUSPUH PREMA ZGRADI, HVALA
Na Alhosu, prije nego ga je Avaz uzeo: JEBO TI OVAJ ŽIVOT KAD JE KRVNI PRITISAK VEĆI OD PENZIJE
-
_ambassador
sve su ovo smijesni navodi al ja nigdje grafittija nisam vidio osim nekoliko slika postavljenih s razlicitim kvalitetima.
neko rece na ovoj temi nesto ovako:
vecina ovih smijesnih recenica su smeche (umjetnicki govoreci), cisti vandalizam koji se kasnije pripisuje pravim umjetnicima - writerima, koji to dozivljavaju u sklopu hiphop kulture. sam sam to dozivio, nepodrzavam ovakav oblik izrazavanja zato sto vandali daju negativnu sliku ozbiljnih ljudi. onaj ko zna odradice grafit na tek okrecenoj fasadi, pa ce njen vlasnik umjesto da se fata za glavu biti spreman i platiti za tako nesto.
nije fazon nekom sjebati zid, prozor, haustor...... vec odraditi stvar kako treba, po mogucnosti legalno, i po mogucnosti naravno naplaceno, kao bilo koja druga vrsta usluge. primjer madrid, ljudi placaju writerima da svoje sposobnosti odrade legalno, bez pritiska, na vidljivim mjestima i uz dobru novcanu nadoknadu.
dok ove recenice s krivuljastim slovima estetski kvare izgled vec pokvarenog.
evo par njih:
CUO SAM DA MARIHUANA IZAZIVA ALZHEIMER I... NESJECAM SE CEGA JOS!
RECI NE DROGAMA, MALO JE IMA A PUNO NAS JE!
neko rece na ovoj temi nesto ovako:
izvini jarane al ti neznas razlikovati smijesnu recenicu glupo napisanu (s ociglednim nedostacima u rukopisu) od umjetnosti odnosno grafittija ili grafita.ma ovi grafiti su ludi, sve je uredu samo mi nevaljaju oni sto crtaju nekakva slova treba 15 minuta da procitas, blablabla
vecina ovih smijesnih recenica su smeche (umjetnicki govoreci), cisti vandalizam koji se kasnije pripisuje pravim umjetnicima - writerima, koji to dozivljavaju u sklopu hiphop kulture. sam sam to dozivio, nepodrzavam ovakav oblik izrazavanja zato sto vandali daju negativnu sliku ozbiljnih ljudi. onaj ko zna odradice grafit na tek okrecenoj fasadi, pa ce njen vlasnik umjesto da se fata za glavu biti spreman i platiti za tako nesto.
nije fazon nekom sjebati zid, prozor, haustor...... vec odraditi stvar kako treba, po mogucnosti legalno, i po mogucnosti naravno naplaceno, kao bilo koja druga vrsta usluge. primjer madrid, ljudi placaju writerima da svoje sposobnosti odrade legalno, bez pritiska, na vidljivim mjestima i uz dobru novcanu nadoknadu.
evo par njih:
-
rikardoreis
mene licno grafiti ne interesuju na taj nacin, kao neka umjetnost, crtanje, previse mi djeluje anarhicno, nesredjeno kakogod vec..._ambassador wrote:sve su ovo smijesni navodi al ja nigdje grafittija nisam vidio osim nekoliko slika postavljenih s razlicitim kvalitetima.
neko rece na ovoj temi nesto ovako:izvini jarane al ti neznas razlikovati smijesnu recenicu glupo napisanu (s ociglednim nedostacima u rukopisu) od umjetnosti odnosno grafittija ili grafita.ma ovi grafiti su ludi, sve je uredu samo mi nevaljaju oni sto crtaju nekakva slova treba 15 minuta da procitas, blablabla
evo par njih:
zanimaju me kao aforizmi, duhovite opaske na stanje u gradu, kao pogled na svijet i tako to...
STRANGERS IN THE NIGHT, SIDA IN THE MORNING!
grafit nedavno osvanuo na zgradi fakulteta:
JA SAM SAFETU SARICU DAO 1500 MARAKA ZA ISPIT. JEBO ME B..
safa predaje na odsjeku za bosanski i knjizevnost...bujrum
doduse nije grafit, vec je napisano na koricama Beketove drame
"Cekajuci Godota":
BOLJE I NJEGA NEGO ANU.
-
Marchegianni
Iako su i jedno i drugo grafiti, jasno je da nije riječ o istoj stvari. Ove "škrabotine" su nešto što je originalni grafit i što kod većine nas izaziva prvu asocijaciju kada se spomene grafit. Ako je rečenica dobra, ja ih podržavam sve dok su na običnim zgradama. Bio bi debilizam da sada neko dođe i išara Predsjedništvo, Zemaljski muzej. Ali iskreno, jebeš stambeni kvart bez škrabotina. Sigurno će se naći neko ko će reći da je to vandalizam i "To je ružno", ali ti nikad nisu otkrili čari odrastanja na asfaltu (ili nisu bili u raji).
Ovi drugi grafiti su vizuelno efektniji, za njih je potrebno mnogo truda i talenta. Ali baš kao i sve ostalo, nekome se sviđa, nekom ne. Ja lično gotivim slikovne grafite ovog tipa, a ona stilizovana slova i kojekakvi potpisi autora mi nisu ništa bolji od kultnih rečenica napisanih švrakopisom ispod nasumice izabranog balkona. Naprotiv. Naravno, natpis treba biti kvalitetan, a ne da piše Memo VI-3, HZ, FCŽ i sl. Mada i ovo ima svoju draž kao pozadina za dobar natpis.
Ovi drugi grafiti su vizuelno efektniji, za njih je potrebno mnogo truda i talenta. Ali baš kao i sve ostalo, nekome se sviđa, nekom ne. Ja lično gotivim slikovne grafite ovog tipa, a ona stilizovana slova i kojekakvi potpisi autora mi nisu ništa bolji od kultnih rečenica napisanih švrakopisom ispod nasumice izabranog balkona. Naprotiv. Naravno, natpis treba biti kvalitetan, a ne da piše Memo VI-3, HZ, FCŽ i sl. Mada i ovo ima svoju draž kao pozadina za dobar natpis.