Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Škobo Habu

#9276 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

SaraFina wrote:
Nemaš ti meni šta docirati s visoka. Niti kopirati. Da budem iskrena već sam pomalo skeptična kad su tvoji motivi u pitanju na ovoj temi. Doduše ne samo tvoji.
Sve dok mi ne obrazložiš tvoju skeptičnost smatraću da je riječ o nekim tvojim subjektivnim dojmovima.

By the way, kako drugačije da ti objasnim pojam tolerancije nego li kroz UNICEF-ovu definiciju!?

Moj jedini motiv u svemu ovome, i nisi samo ti u pitanju, ja da izrazim svoju sumnju u nivo tolerantnosti društva koja se kroz primjer Pride-a promoviše.
Toliko o mojim razlozima.
To obezbjheđenja u ZG, BG i Splitu nije bilo. Dragi moj Škobo, ja živim u Beču i zamisli i ovdje u srcu EU obezbjeđenje parade je na visokom nivou. Vjerovao ili ne.
Sigurno nije u omjeru u kojem je to bilo u Sarajevu. Na kraju, pošto živiš u Beču, očigledno si izgubila kontakt sa ovdašnjom stvarnošću.

Porediš ovo https://europride2019.at/, znači manifestaciju u trajanju od nekoliko dana, sa desetinama hiljada učesnika sa jednom običnom šetnjom od dvije hiljade ljudi?

Izvini, je l' ti reče kako ja dociram sa visoka?

Ako nisam vidio Beča, ne znači da sam papak.
SaraFina

#9277 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
славянин wrote: A pa onda pitas da neko drugi googla i postavi da ne bude da si subjektivna - aha logicno :D
Ah, Drax, jesmo vickasti :mrgreen:

Ovo je više bio otvoreni poziv onom ko je spomenuo Beč i mjere osiguranja slične kao u Sa :D

Image

Pa helikopteri u zraku su veći nivo sigurnosti, nego snajperisti. Zar NE? :D
SaraFina

#9278 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SaraFina »

Škobo Habu wrote:
SaraFina wrote:
Nemaš ti meni šta docirati s visoka. Niti kopirati. Da budem iskrena već sam pomalo skeptična kad su tvoji motivi u pitanju na ovoj temi. Doduše ne samo tvoji.
Sve dok mi ne obrazložiš tvoju skeptičnost smatraću da je riječ o nekim tvojim subjektivnim dojmovima.

By the way, kako drugačije da ti objasnim pojam tolerancije nego li kroz UNICEF-ovu definiciju!?

Moj jedini motiv u svemu ovome, i nisi samo ti u pitanju, ja da izrazim svoju sumnju u nivo tolerantnosti društva koja se kroz primjer Pride-a promoviše.
To obezbjheđenja u ZG, BG i Splitu nije bilo. Dragi moj Škobo, ja živim u Beču i zamisli i ovdje u srcu EU obezbjeđenje parade je na visokom nivou. Vjerovao ili ne.
Sigurno nije u omjeru u kojem je to bilo u Sarajevu. Na kraju, pošto živiš u Beču, očigledno si izgubila kontakt sa ovdašnjom stvarnošću.

Porediš ovo https://europride2019.at/, znači manifestaciju u trajanju od nekoliko dana, sa desetinama hiljada učesnika sa jednom običnom šetnjom od dvije hiljade ljudi?

Pa objasnila sam ti razloge moje skeptičnosti. Evo još jednom:

Kao što rekoh već, malo su motivi pojedinaca na ovoj temi diskutabilni. 
Povorka se obezbjeđuje u srcu EU Beču i Berlinu, a da neće prvenac u Sarajevu.
Sve mi ta "samokritika" i povlačenje upitnosti tolerancije vuče na hinjaluk. Usporede sa BG i ZG pogotovo. I vremenska distanca.

I da helikopteri se ubrajaju u "veći nivo osiguranja" od snajpera? :D
Ramzess Veliki

#9279 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

moet-perignon wrote:

Ramo, ako su ti arhitekte trgovacki putnici, onda si ti rudar. uz svo duzno postovanje ispricavam se trgovackim putnicima i rudarima sto njihov posten rad poredim sa ovim gradjevincem.
ti i ja se cak neposredno i poznajemo.
tvoj CV kao tvoj nisam "vidJeo", jer radim sa mnogo ambicioznijim gradjevincima, koji su za razliku od tebe skroz prizemljeni i ne naguravaju se da pricaju o necemu sto ne znaju.
lijepo ti je neko gore kazao samo se drzi gradjevine, i makni se od psihologije, antropologije i medicine.
nemas kapacitet da proniknes u sustinu.

ciao bella!
Prvi si poceo. :lol:

Izvini ako sam te necim naljutio.
Bloo
Globalna šefica

#9280 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

SaraFina wrote:

Obezbjeđuje se Donauinselfest. I to često helikopteri nadlijeću dio grada. Pitaj Zoyu, bila je ja mislim prije 2 godine. Pošto meni nećeš vjerovati. Božićni sajam također. I to oduvijek. Ne samo kako islamofobija zavladala.

A da neće povorka. Toliko o tvom pokušaju draga :D
Znam da ti sporije ide. Nije se tvrdilo DA NEMA, već brojnost osiguranja. :mrgreen: Naša povorka je prošla bez nasilja i belaja zbog velikog broja osiguranja - policija, zaštitari itd....na svakoj raskrisnici su bile marice koje su blokirale prolaz.

Image

Image

versus

Bio je samo jedan entry point od 11 do 12. Kulovićeva ulica. Tu su nam pregledali torbe.NAkon 12 sati se nije mogli više ući. Do početka povorke se moglo stajati na trotoaru na potezu od Amko - dio ispred vječne jer su kreirali tampon zonu za okupljanje. Nakon toga si bio/bila ljubezno zamoljen da se skloniš sa trotoara.
Policija, SOC redari i secret service likovi su stajali po trotoaru.
Mi smo mogli hodati samo po cesti.
Po trotoaru oni i eventualno neki fotograf koji je protrčao.
Image

Image
Bloo
Globalna šefica

#9281 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Moja je iskrena želja da ćemo uskoro imati Povorku ponosa kao na slikama iz Beca. Građani na trotoaru koji mašu i plješću, ljudi posvuda pomiješani sa policijom i redarima...
Škobo Habu

#9282 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

SaraFina wrote:

Pa objasnila sam ti razloge moje skeptičnosti. Evo još jednom:

Kao što rekoh već, malo su motivi pojedinaca na ovoj temi diskutabilni. 
Povorka se obezbjeđuje u srcu EU Beču i Berlinu, a da neće prvenac u Sarajevu.
Sve mi ta "samokritika" i povlačenje upitnosti tolerancije vuče na hinjaluk. Usporede sa BG i ZG pogotovo. I vremenska distanca.

I da helikopteri se ubrajaju u "veći nivo osiguranja" od snajpera? :D
Kakav ba, hinjaluk?

Sarajevo je, po pitanju Pride-a, zadnji grad, ne na Balkanu, već u Evropi po organizaciji.
Mislim, halo, jedna Priština, jedna Podgorica, gradovi koji skupa imaju stanovnika kao Sarajevo su to već organizovali.

U Zagrebu i Beogradu se prije dvadeset godina desilo ono što se u Sarajevu nije smjelo ni pomisliti, jer su ti tad vehabije šamarale na ulice heteroseksualne parove zbog držanja za ruke i ljubljenja na javnom mjestu.

De se malo dozovi za svoje dobro. Najmanje su moji motivi diskutabilni u odnosu na tvoje koji su više na neki feeling, nego li na nekom racionalnom nivou.

Nije Sarajevo nikom ništa očitalo, Sarajevo je sa mnogo zakašnjenja organizovalo Pride koji je okarakterisan kao skup visokog bezbjedonosnog rizika.
Bolje ikad, nego nikad.

Sorry što sam skeptičan. Ipak je živim ovdje 365 dana u godini.
Last edited by Škobo Habu on 10/09/2019 15:18, edited 1 time in total.
relativno84

#9283 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by relativno84 »

Koliko kmecanja jer nije bilo sranja :shock:
SaraFina

#9284 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
SaraFina wrote:

Obezbjeđuje se Donauinselfest. I to često helikopteri nadlijeću dio grada. Pitaj Zoyu, bila je ja mislim prije 2 godine. Pošto meni nećeš vjerovati. Božićni sajam također. I to oduvijek. Ne samo kako islamofobija zavladala.

A da neće povorka. Toliko o tvom pokušaju draga :D
Znam da ti sporije ide. Nije se tvrdilo DA NEMA, već brojnost osiguranja. :mrgreen: Naša povorka je prošla bez nasilja i belaja zbog velikog broja osiguranja - policija, zaštitari itd....na svakoj raskrisnici su bile marice koje su blokirale prolaz.

Image

Image

versus

Bio je samo jedan entry point od 11 do 12. Kulovićeva ulica. Tu su nam pregledali torbe.NAkon 12 sati se nije mogli više ući. Do početka povorke se moglo stajati na trotoaru na potezu od Amko - dio ispred vječne jer su kreirali tampon zonu za okupljanje. Nakon toga si bio/bila ljubezno zamoljen da se skloniš sa trotoara.
Policija, SOC redari i secret service likovi su stajali po trotoaru.
Mi smo mogli hodati samo po cesti.
Po trotoaru oni i eventualno neki fotograf koji je protrčao.
Image

Image

Pa je li ti misliš da je protokol obezbjeđenja takvog događanja u EU drugačiji? Shvataš da Donainselfest nadlijeću helikopterima. Znači sva masovna događanja. Bez izuzetka imaju nivo osiguranja 10/10. Sad nakon ovih terorističkih događanja pripravnost je i na 15 podignuta. To što ti misliš da je u BiH bio izuzetak, zbog upitne tolerancije i zadrtog društva vjerovala ili ne nije.
Postoje propisi.
Dosad nisu fercerali, žalila si se i kukumavkala... no kad vidiš i djelić pravne države i društa opet kukaš. Tipično balkanski.
Bloo
Globalna šefica

#9285 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Nego još jedna tema usrana sa patriotizmom ljudi koji ne žive u Sarajevu, ali ga znaju bolje od nas, već žive u Beču, kojeg znaju bolje nego mi... :mrgreen:

Hajmo svi zajedno....ne bi sjala ovako jako...ova naša Pride kasaba...ja bih Viennu zvao nedostižnom, da te nije Alija....

Svoj ti pos'o Bečlijko. :mrgreen:
breuer

#9286 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by breuer »

pa ovo je bila BH Povorka, ne sarajevska :P

svi graDŽani BiH su pozvani da komentarišu

p.s. da li su gejevi pogrešno napisali BH. ili je BH, bez tačke?
Ramzess Veliki

#9287 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Škobo Habu wrote:
SaraFina wrote:

I sta bi ti sad, da mi organiziramo mjesec dana parade po gradu da bi time tebi dokazali da smo tolerantniji od drugih? :lol:

Jedan dan i dosta. Paradu treba organizovati ali za sve ugrozene manjine i grupe, pocevsi od imigranata, samohranih roditelja, djece sa posebnim potrebama, oboljelih od malignih oboljenja, pa i homoseksualaca, koji su po svemu najmanje ugrozena grupa. Zasto se ti isti homoseksualci nisu udruzili u humanitarnom radu da pomognu kao organizacija drugima kojima je pomoc potrebnija? Tako bi pokazali drustvu da nisu razmazenci koji traze iskljucivo za sebe, a ne misle ni na koga drugoga.
Škobo Habu

#9288 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

SaraFina wrote:
Pa je li ti misliš da je protokol obezbjeđenja takvog događanja u EU drugačiji? Shvataš da Donainselfest nadlijeću helikopterima. Znači sva masovna događanja. Bez izuzetka imaju nivo osiguranja 10/10. Sad nakon ovih terorističkih događanja pripravnost je i na 15 podignuta. To što ti misliš da je u BiH bio izuzetak, zbog upitne tolerancije i zadrtog društva vjerovala ili ne nije.
Postoje propisi.
Dosad nisu fercerali, žalila si se i kukumavkala... no kad vidiš i djelić pravne države i društa opet kukaš. Tipično balkanski.
Kako ne shvataš da porediš festivale i povorke na kojima učestvuju na desetine hiljada ljudi, te da su u tom slučaju mjere obezbjeđenja na daleko višem nivou. Prijetnja od terorizma je tu nešto sasvim razumljivo.

U sarajevskom slučaju, nemaš pretnju od terorizma, ali je angažman policije bio kao da je u pitanju mogućnost terorizma.
Angažovana je čak i anti-snajperska jedinica!'

Jebo te, pa oni se angažuju većinom u slučajevima dolaska diplomatskih delegacija i presjedničkih posjeta.

Kontaš razliku?
SaraFina

#9289 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SaraFina »

Bloo wrote:Nego još jedna tema usrana sa patriotizmom ljudi koji ne žive u Sarajevu, ali ga znaju bolje od nas, već žive u Beču, kojeg znaju bolje nego mi... :mrgreen:

Hajmo svi zajedno....ne bi sjala ovako jako...ova naša Pride kasaba...ja bih Viennu zvao nedostižnom, da te nije Alija....

Svoj ti pos'o Bečlijko. :mrgreen:

:lol:

Balkanska posla.
славянин

#9290 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

Bloo wrote:Moja je iskrena želja da ćemo uskoro imati Povorku ponosa kao na slikama iz Beca. Građani na trotoaru koji mašu i plješću, ljudi posvuda pomiješani sa policijom i redarima...
Ja se nadam da cemo imati uskoro normalno sudstvo,policiju,kompetentnu upravu,sposobne ljude u vlasti,manju administraciju.. ima li kakav lobi da podrzi to ;-)
Bloo
Globalna šefica

#9291 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

славянин wrote:
Bloo wrote:Moja je iskrena želja da ćemo uskoro imati Povorku ponosa kao na slikama iz Beca. Građani na trotoaru koji mašu i plješću, ljudi posvuda pomiješani sa policijom i redarima...
Ja se nadam da cemo imati uskoro normalno sudstvo,policiju,kompetentnu upravu,sposobne ljude u vlasti,manju administraciju.. ima li kakav lobi da podrzi to ;-)
Ima Bosnjacki.kongres :mrgreen:
Imati? Zar si u Bosni :mrgreen:
SaraFina

#9292 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SaraFina »

Škobo Habu wrote:
SaraFina wrote:
Postoje propisi.
Kako ne shvataš da porediš festivale i povorke na kojima učestvuju na desetine hiljada ljudi, te da su u tom slučaju mjere obezbjeđenja na daleko višem nivou. Prijetnja od terorizma je tu nešto sasvim razumljivo.

U sarajevskom slučaju, nemaš pretnju od terorizma, ali je angažman policije bio kao da je u pitanju mogućnost terorizma.
Angažovana je čak i anti-snajperska jedinica!'

Jebo te, pa oni se angažuju većinom u slučajevima dolaska diplomatskih delegacija i presjedničkih posjeta.

Kontaš razliku?

Ala lupaš. Pa šta su vehabije sa transparentima bile nego teroristička prijetnja? I kakve veze ima brojnost povorke sa sigurnosnim mjerama?
Vama nije dobro ni kad država odradi posao na nivou, ni kad ne odradi :D
De skontajte se. Šta bi.
славянин

#9293 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

Bloo wrote:
славянин wrote:
Ima Bosnjacki.kongres :mrgreen:
Imati? Zar si u Bosni :mrgreen:
Bome tanko to nesto - ima li kakvih para iz inostranstva,nvo,medijskih kampanja ovo ono :sad:

Dosao na 3 sedmice zar se ne vidi spike u pisanju :D
Last edited by славянин on 10/09/2019 15:35, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#9294 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

славянин wrote:
zamisli bradate mumine u raznoraznim bojama, jebote koju bi poruku tim poslali svijetu :bih:
славянин

#9295 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

beni-bu-man wrote:
славянин wrote:
zamisli bradate mumine u raznoraznim bojama, jebote koju bi poruku tim poslali svijetu :bih:
I onda bi svijet dosao i popravio nam sve probleme :wink:
beni-bu-man

#9296 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

славянин wrote: I onda bi svijet dosao i popravio nam sve probleme :wink:
reko bih da ucimo dovu neku
славянин

#9297 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

beni-bu-man wrote:
славянин wrote: I onda bi svijet dosao i popravio nam sve probleme :wink:
reko bih da ucimo dovu neku
Princip uzmite ovo sto mi ovako radimo tipa parade to mora jer mora -a sto se tice sudstva,uprave,korupcije,seperatizma - to trebate se vi dogovoriti :roll:
Ramzess Veliki

#9298 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Po nekima to sto si gej ti treba dati vise prava od osobe oboljele od maligne bolesti ... ovo drustvo treba zapaliti, kompletno. Sad im malo jedan dan u godini, htjeli bi da paradiraju mjesec dana. :roll:
Roditelji moraju prositi za lijekove da bi lijecili dijete koje boluje od leukemije. Sramota o cemu ovdje raspravljamo.

Treba da tolerantnost mjerimo danima i brojnosti posjetitelja na paradi da bi neki nebitan lik bio zadovoljan? :roll:
zposao

#9299 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by zposao »

славянин wrote:

Mućno :lol:

Pušćeni smo mi niz vodu ima dvajes i kusur godina. Ovo je ko neki rezervat u srcu Evrope :D

Dođu stranci ko na safari vidjet izumrle vrste i vrate se kući pričajući kako su bili u strašnoj Baznija. Ovi im kući dadnu sva odličja. 8)
Ramzess Veliki

#9300 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Blixen wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Blixen wrote:
drot je drot
ccc ... pa ti si i protiv casnih policajaca ??? Joj kako si primitivan i nazadan ... i oni trebaju svoja prava i zastitu od mrzitelja ... :sad:
idi nadji ubice policajaca
ne drzi govore po forumu kad si toliko sposoban
budi koristan, a ne da vazis protiv pedera i napadas svakoga ko prihvata da postoje i pederi

primitivan si i drotovski poglup

tupko da ti ponovim
vehabije su zlo
dizu policijske stanice u zrak
pucaju po ambasadama
zive u selima u kojima vladaju pravila iz srednjeg vijeka
ne prihvataju zakone BiH
neduzne maloljetnike vode u pakao Sirije

to su vehabije

gejpederi ne cine zlo ostalim, time sto imaju istospolne odnose
samo si ti izgleda mentalno zaostao da bi to shvatio
Vidi sto se mali upalio, jao kako si strasan ... :lol: :lol: :lol: