Povodom svjedočenja Berke Zečevića - crtice
- muha_sa
-
zonbirile
#252 Re: Uhapšen Berko Zečević
--------------------------------------luckylaka wrote:Realno govoreci nikad nisam cuo za Berka dok nije pocela ova afera oko hapsenja za Hag,Medjutim kada sam preslusao i poslusao Berka u subotu kao gosta kod Senada odusevio sam se.Pa ovi nasi politicari su p....n dim za ovu ljudeskaru.Covjek u malom prstu ima historiju,geografiju,politiku,sport.muziku...i nakon toga slusas panja sadikovica ili onog nepismenog ministra za nista.Svaka ti cast BERKO ZECEVICU.be highirly wrote:koja ljudina, stid me je sto nisam znao nista o ovakvoj gromadi od covjeka
šta češ čovjek se opismenio u ratu,onako s nogu diplomirao,sada se hvali da će doktorirati,a ne zna rečenicu sastaviti.Jadna Bosno,šta si iznjedrila.
- argyle
#253 Re: Uhapšen Berko Zečević
raketaš wrote:
Mr.Zorica Subotić , naša draga Zoki poznata i kao Zoki snajper , molim mlade snage da uguglaju" Kalibar Zorica Subotić" i da skinu fotku i postave je na ovaj forum, kako bih imao adekvatnu pozadinu za jednu špijunsko- ljubavno- znansrvenu priču, bolje rečeno triler.

-
VjecitiStudent
#254 Re: Uhapšen Berko Zečević
Jedan od uzroka ovako jadnog stanja u BIH jeste sto su ljudi koji ZNAJU posao, ili gurnuti na marginu ili su morali otici van.luckylaka wrote:Realno govoreci nikad nisam cuo za Berka dok nije pocela ova afera oko hapsenja za Hag,Medjutim kada sam preslusao i poslusao Berka u subotu kao gosta kod Senada odusevio sam se.Pa ovi nasi politicari su p....n dim za ovu ljudeskaru.Covjek u malom prstu ima historiju,geografiju,politiku,sport.muziku...i nakon toga slusas panja sadikovica ili onog nepismenog ministra za nista.Svaka ti cast BERKO ZECEVICU.be highirly wrote:koja ljudina, stid me je sto nisam znao nista o ovakvoj gromadi od covjeka
Nama vlada peta liga ljudi, to je tuzna istina.
-
zonbirile
#255 Re: Uhapšen Berko Zečević
jaranu kakva liga,zona
- atko
#256 Re: Uhapšen Berko Zečević
Berko zecevic je moj profesor... vec sam rekao ... vertikalja postenja
a to je najbitnije ... jer da bi bio bilo sta dalje prvo moras biti covjek 
Medjutim ... ovo prenemaganje tipa "jao nisam znao za ovu ljudinu" ... e to govori o nama mnogo ... ima u ovoj BiH ljudina koliko hocete ... ali kad su pitali bosanca 'sta je gore neznanje ili nezainteresovanost' ...on je odgovorio 'neznam i ne zanima me'...
... nemojte praviti od prof. Zecevca sad mit ... on je porf. dr. veliki strucnjak, bosanac... on zeli da bude ono sto jeste u BiH onakvoj za kakvu se borio...
... sad bi svi da ga za predsjedniak stave ... da im rjesi penzije, plate, nezaposlenost itd itd ... ok berko je zdrava celija tkivia ... a kakvi smo mi svi pojedinacno? ... nije dovoljno sjediti skrstenih ruku i navijati za pravdu
Medjutim ... ovo prenemaganje tipa "jao nisam znao za ovu ljudinu" ... e to govori o nama mnogo ... ima u ovoj BiH ljudina koliko hocete ... ali kad su pitali bosanca 'sta je gore neznanje ili nezainteresovanost' ...on je odgovorio 'neznam i ne zanima me'...
... nemojte praviti od prof. Zecevca sad mit ... on je porf. dr. veliki strucnjak, bosanac... on zeli da bude ono sto jeste u BiH onakvoj za kakvu se borio...
... sad bi svi da ga za predsjedniak stave ... da im rjesi penzije, plate, nezaposlenost itd itd ... ok berko je zdrava celija tkivia ... a kakvi smo mi svi pojedinacno? ... nije dovoljno sjediti skrstenih ruku i navijati za pravdu
-
raketaš
#257 Re: Uhapšen Berko Zečević
Dakle to je baba iz Vojno Tehničkog Instituta s mudima koja je kontra Berka u Hagu.argyle wrote:raketaš wrote:
Mr.Zorica Subotić , naša draga Zoki poznata i kao Zoki snajper , molim mlade snage da uguglaju" Kalibar Zorica Subotić" i da skinu fotku i postave je na ovaj forum, kako bih imao adekvatnu pozadinu za jednu špijunsko- ljubavno- znansrvenu priču, bolje rečeno triler.
Magistrirala je 1980 u Beogradu na temi povećanje dometa artiljerijskih projektila upuhivanjem gasova iza projektila , znatiželjni neka uguglaju ERFB-BB, pojavit će se niz linkova na tu temu. Inače je i ta municija rađena u PRETISU .
Ono što Zoricu čini zanimljivom u ovoj prići je njen rad na snajperima, povećanje dometa i naravno preciznosti.
Bila je , a i sada je instruktor u snajperskoj školi u Beogradu, a vaši sugrađani Sarajlije su bila meta njenih odlikaša. Znatiželjnici uguglajte Vasilij Zajcev pojavit će vam se dobar film o najpoznatijem snajperisti.
za špijunsko ljubavni triler se malo strpite
Ona bi mogla vrlo precizno izračunati putanju mine sa Markala i putanju granate sa Kapije u Tuzli
-
zilog
#258 Re: Uhapšen Berko Zečević
@raketas
Kako joj je lijepo bilo magistrirati na necemu sto je Jane's pisao o Bull-ovom radu 70-ih.
Kako joj je lijepo bilo magistrirati na necemu sto je Jane's pisao o Bull-ovom radu 70-ih.
- Haris033
#259 Re: Uhapšen Berko Zečević
Jadna Bosna sa takvima kao što si ti....zonbirile wrote:šta češ čovjek se opismenio u ratu,onako s nogu diplomirao,sada se hvali da će doktorirati,a ne zna rečenicu sastaviti.Jadna Bosno,šta si iznjedrila.
-
ROTOR 9
#260 Re: Uhapšen Berko Zečević
vlada nam je 5 kolona ..VjecitiStudent wrote:Jedan od uzroka ovako jadnog stanja u BIH jeste sto su ljudi koji ZNAJU posao, ili gurnuti na marginu ili su morali otici van.luckylaka wrote:Realno govoreci nikad nisam cuo za Berka dok nije pocela ova afera oko hapsenja za Hag,Medjutim kada sam preslusao i poslusao Berka u subotu kao gosta kod Senada odusevio sam se.Pa ovi nasi politicari su p....n dim za ovu ljudeskaru.Covjek u malom prstu ima historiju,geografiju,politiku,sport.muziku...i nakon toga slusas panja sadikovica ili onog nepismenog ministra za nista.Svaka ti cast BERKO ZECEVICU.be highirly wrote:koja ljudina, stid me je sto nisam znao nista o ovakvoj gromadi od covjeka
Nama vlada peta liga ljudi, to je tuzna istina.
-
ROTOR 9
#261 Re: Uhapšen Berko Zečević
Berko je za mene strucnjak,, sreo sam ga na jedom projektu.. 2001 se sreo.. NJemacka da ima ovog giganta., zlatom bi mu placala.. a ovdje neki vjerovatno zavide pa su ljubomorni--Haris033 wrote:Jadna Bosna sa takvima kao što si ti....zonbirile wrote:šta češ čovjek se opismenio u ratu,onako s nogu diplomirao,sada se hvali da će doktorirati,a ne zna rečenicu sastaviti.Jadna Bosno,šta si iznjedrila.
- 1gorstak
#262 Re: Uhapšen Berko Zečević
Kolega ne govori o Zecevicu.ROTOR 9 wrote:Berko je za mene strucnjak,, sreo sam ga na jedom projektu.. 2001 se sreo.. NJemacka da ima ovog giganta., zlatom bi mu placala.. a ovdje neki vjerovatno zavide pa su ljubomorni--Haris033 wrote:Jadna Bosna sa takvima kao što si ti....zonbirile wrote:šta češ čovjek se opismenio u ratu,onako s nogu diplomirao,sada se hvali da će doktorirati,a ne zna rečenicu sastaviti.Jadna Bosno,šta si iznjedrila.
- Banksy
#263 Re: Uhapšen Berko Zečević
Isto ...luckylaka wrote:Realno govoreci nikad nisam cuo za Berka dok nije pocela ova afera oko hapsenja za Hag,Medjutim kada sam preslusao i poslusao Berka u subotu kao gosta kod Senada odusevio sam se.Pa ovi nasi politicari su p....n dim za ovu ljudeskaru.Covjek u malom prstu ima historiju,geografiju,politiku,sport.muziku...i nakon toga slusas panja sadikovica ili onog nepismenog ministra za nista.Svaka ti cast BERKO ZECEVICU.be highirly wrote: koja ljudina, stid me je sto nisam znao nista o ovakvoj gromadi od covjeka![]()
Čuješ njega, pa čuješ onu dvojicu bilmeza, pa sjest' pa plakat'.
-
zonbirile
#264 Re: Uhapšen Berko Zečević
[
@1 gorštak
hvala , ali ne shvatam kako mogu ne skontati
@1 gorštak
hvala , ali ne shvatam kako mogu ne skontati
- luckylaka
#265 Re: Uhapšen Berko Zečević
onda navedes o kome je rijec da ljudi ne bi pogresno razumjeli.O meni,Berki,Ahmetu qrcu palcu...zonbirile wrote:--------------------------------------luckylaka wrote:Realno govoreci nikad nisam cuo za Berka dok nije pocela ova afera oko hapsenja za Hag,Medjutim kada sam preslusao i poslusao Berka u subotu kao gosta kod Senada odusevio sam se.Pa ovi nasi politicari su p....n dim za ovu ljudeskaru.Covjek u malom prstu ima historiju,geografiju,politiku,sport.muziku...i nakon toga slusas panja sadikovica ili onog nepismenog ministra za nista.Svaka ti cast BERKO ZECEVICU.be highirly wrote:koja ljudina, stid me je sto nisam znao nista o ovakvoj gromadi od covjeka
šta češ čovjek se opismenio u ratu,onako s nogu diplomirao,sada se hvali da će doktorirati,a ne zna rečenicu sastaviti.Jadna Bosno,šta si iznjedrila.
-
zonbirile
#266 Re: Uhapšen Berko Zečević
@lackylaka
znam u frci ne možeš pročitati cijeli post,pa valjda o SADIKOVIĆU se radi
- luckylaka
#267 Re: Uhapšen Berko Zečević
zonbirile wrote:@lackylaka
- ultima_palabra
#269 Re: Uhapšen Berko Zečević
Ahmet Sadiković, sigurni ministar.karanana wrote:ko je sadikovic?
- karanana
#270 Re: Uhapšen Berko Zečević
a sadik ahmetovic. doktor to be.
- haubica_i_to_teshka
#271 Re: Uhapšen Berko Zečević
Jedno pitanje.
Kako se zove one "cudo" koje ima zicu za sobom i da li sa tim "cudom" neko upravlja i upucuje na odabrano mjesto ?
Tako "neshto" je pogodila moj stan, zicu smo "pratili" do Skenderije dalje je ishla u pravcu Jevrejskog goblja.
Kako se zove one "cudo" koje ima zicu za sobom i da li sa tim "cudom" neko upravlja i upucuje na odabrano mjesto ?
Tako "neshto" je pogodila moj stan, zicu smo "pratili" do Skenderije dalje je ishla u pravcu Jevrejskog goblja.
-
zonbirile
#272 Re: Uhapšen Berko Zečević
-----------------------------haubica_i_to_teshka wrote:Jedno pitanje.
maljutka
- haubica_i_to_teshka
#273 Re: Uhapšen Berko Zečević
Hvala a da li se sa njom upravlja ili kao "haubica"zonbirile wrote:-----------------------------haubica_i_to_teshka wrote:Jedno pitanje.
maljutka
edit
"progugl'o, skonto
-
zilog
#274 Re: Uhapšen Berko Zečević
Maljutka je bila prilicno "skupa" i nije se tek tako trosila. Izgleda da je nekom bas bilo stalo da pogodi taj stan.haubica_i_to_teshka wrote:Jedno pitanje.
- PapakizSarajeva
#275 Re: Uhapšen Berko Zečević
Maljutka je vodjena raketa ... Na tijelo rakete je namotano do 300 - 400 m zice, ista se tokom leta odmotava sa tijela i istom se prenosi komandni signal do upravljackog mehanizma. nakon tih 300 - 400 m zica se prekida i raketa nastavlja u "uhvacenom" pravcu. U principu, maljutke su bile protivtenkovske rakete, a to je neka budala opalila u nedostatku normalnog cilja (tenka, oklopnjaka). Imale su jako ruzan zvuk dok lete ...haubica_i_to_teshka wrote:Hvala a da li se sa njom upravlja ili kao "haubica"zonbirile wrote:-----------------------------haubica_i_to_teshka wrote:Jedno pitanje.
maljutkapuca?
edit
"progugl'o, skonto