Povodom 11 godina od napada na USA
- Halcyon
#51 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Znači ne vjerovati svemu što ti serviraju mass-mediji je znak psihičkog poremećaja?
Prije bih rekao da je obratno.
- nosara
#52 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Ovdje je objedinjeno sve sto ima smisla, a odnosi se na temu...
- zateznistub
#53 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Sto se mene licno tice, samo budala ili neko ko ide po tuđe mišljenje, jer nema svoje, može povjerovati u zvaničnu izjavu napada na WTC. Toliko.
- nosara
#54 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Naravno da ne postoji... Kao ni avion "koji je udario u Pentagon"...kakavdanakneiskustvu wrote:postoji li snimak aviona koji je udario u pentagon,da se baš vidi da je to bio avion?
- zateznistub
#55 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Nemoguce je kao obicni građanin reci sta se tacno desilo, ali niko ili bar vecina nije toliko mloumna pa da kaže "aha, znači tako je to sve išlo".Superhik_ wrote:teštko je sa pozicije običnog građanina reći šta se tačno dogodilo, jer do nas ne dopiru prave informacije, ali svakako zvanična verzija ima puno šupljina.zateznistub wrote:Sto se mene licno tice, samo budala ili neko ko ide po tuđe mišljenje, jer nema svoje, može povjerovati u zvaničnu izjavu napada na WTC. Toliko.
- Tayyip
#56 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
zanima me samo dževadovo mišljenje. sve drugo je nebitno.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#57 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Na ovom linku su zvanicni podaci o misljenju ljudi sirom svijeta o tome ko je kriv za 911.
Treba reci da je u USA prije objavljivanja NIST izvjestaja preko 50% ljudi sumnjalo u zvanicnu verziju i da je NIST izvjestaj taj broj smanjio na nekih 30-ak % . Naravno, malo ko je zaista i procitao NIST izvjestaj a isti je odmah po objavljivanju potpuno odbacen od naucne zajednice ali ciji glas se tesko probija do mainstream medija. Zato je ovaj film zncajan jer ga je emitovao PBS i vec je podigao prasinu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_po ... y_theories
Film NIST izvjestaj secira. Posebno je interesantan detalj kada naucnici traze od NIST-a da da podatke o eventualno koristenom explozivu, na sta NIST dopisom odgovora da nikakvi tragovi nisu nadjeni. Naucnici pitaju koje su metodologije koristili pri trazenju a NIST odgovora da uopste nisu ni trazili jer nie bilo razloga da traze exploziv.
Tragovi nanotermita su pronadjeni i to je vise nego direkran dokaz da je isti koristen prilikom pada zgrade 7.
Interesantno je i kada jewdan od inzinjera objasnjava da je WTO teoretski bio napunjen od vrha do dna sa kerozinom, svaka prostorija potpuno puna...i da je upaljen u istom momentu, i dalje ne bi pao jer kerozin nema niti teoretsku mogucnost da rastopi celik. Tecni celik koji se izliva iz tornjeva je snimljen kamerama a mogao se pronaci i u danima nakon katastrofe. Kerozin to jednostavno nije mogao uraditi. Termit ili u ovom slucaju njegova varijacija koja se naziva jos i supertermit ili nanotermit je mogla.
Postoje brojni svijedoci koji su culi secundarne explozije. I dodatno, ovo su jedine celicno ojacane zgrade na svijetu koje su ikada pale usljed pozara.
Kako kaze jedan vatrogasni oficir u filmu, da su ikada pomislili da ce tornjevi kolabirati, ne bi slali ljude u zgradu. U samom prirucniku za gasanje pozara u visokim celicno ojacanim zgradama stoji da vatrogasci gase pozare slobodno iznutra jer ne postoji mogucnost da zgrada padne.
Ono sto je takodjer zabrinjavajuce jeste da su svi ostaci WTC-a uklonjeni u rekordnom roku a prije negosto mogli biti ispitani, i prodati Kinezim kako bi bili reciklirani. Ovo je bez presedana jer su nataj nacin efikasno ukljonjena vecina dokaza.
Treba reci da je u USA prije objavljivanja NIST izvjestaja preko 50% ljudi sumnjalo u zvanicnu verziju i da je NIST izvjestaj taj broj smanjio na nekih 30-ak % . Naravno, malo ko je zaista i procitao NIST izvjestaj a isti je odmah po objavljivanju potpuno odbacen od naucne zajednice ali ciji glas se tesko probija do mainstream medija. Zato je ovaj film zncajan jer ga je emitovao PBS i vec je podigao prasinu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_po ... y_theories
Film NIST izvjestaj secira. Posebno je interesantan detalj kada naucnici traze od NIST-a da da podatke o eventualno koristenom explozivu, na sta NIST dopisom odgovora da nikakvi tragovi nisu nadjeni. Naucnici pitaju koje su metodologije koristili pri trazenju a NIST odgovora da uopste nisu ni trazili jer nie bilo razloga da traze exploziv.
Tragovi nanotermita su pronadjeni i to je vise nego direkran dokaz da je isti koristen prilikom pada zgrade 7.
Interesantno je i kada jewdan od inzinjera objasnjava da je WTO teoretski bio napunjen od vrha do dna sa kerozinom, svaka prostorija potpuno puna...i da je upaljen u istom momentu, i dalje ne bi pao jer kerozin nema niti teoretsku mogucnost da rastopi celik. Tecni celik koji se izliva iz tornjeva je snimljen kamerama a mogao se pronaci i u danima nakon katastrofe. Kerozin to jednostavno nije mogao uraditi. Termit ili u ovom slucaju njegova varijacija koja se naziva jos i supertermit ili nanotermit je mogla.
Postoje brojni svijedoci koji su culi secundarne explozije. I dodatno, ovo su jedine celicno ojacane zgrade na svijetu koje su ikada pale usljed pozara.
Kako kaze jedan vatrogasni oficir u filmu, da su ikada pomislili da ce tornjevi kolabirati, ne bi slali ljude u zgradu. U samom prirucniku za gasanje pozara u visokim celicno ojacanim zgradama stoji da vatrogasci gase pozare slobodno iznutra jer ne postoji mogucnost da zgrada padne.
Ono sto je takodjer zabrinjavajuce jeste da su svi ostaci WTC-a uklonjeni u rekordnom roku a prije negosto mogli biti ispitani, i prodati Kinezim kako bi bili reciklirani. Ovo je bez presedana jer su nataj nacin efikasno ukljonjena vecina dokaza.
-
VjecitiStudent
#58 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Kako vam se da vise istu temu zvakati, pa prikazan je na NG-u i snimak udara aviona u Pentagon, i snimak ostataka motora u samoj zgradi itd. itd.
Jel namjerno prespavate te emisije?
- nosara
#59 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Cuj...!? Nisi ti to nesto najbolje vidio... Ne postoji nikakav snimak, a pogotovo ostaci motora... U tome i jeste kvaka...VjecitiStudent wrote:Kako vam se da vise istu temu zvakati, pa prikazan je na NG-u i snimak udara aviona u Pentagon, i snimak ostataka motora u samoj zgradi itd. itd.
Tema je aktuelna sve dok posljedice dogadjaja uticu na nase zivote...
- karanana
#60 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
postoji snimak, ali taj snimak jos vise dize sumnju da je u pitanju avion jer se na snimku vidi neka linijica kako prelijece i ide prema pentagonu i koja nema velicinu tog aviona a i ide mnogo vecom brzinom.
-
VjecitiStudent
#61 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Evo site-a sa slikama, a valjda negdje na site-u NG-a ima i cijeli dokumentarac.kakavdanakneiskustvu wrote:VjecitiStudent wrote:Kako vam se da vise istu temu zvakati, pa prikazan je na NG-u i snimak udara aviona u Pentagon, i snimak ostataka motora u samoj zgradi itd. itd.
ja to nisam vidio a prilično sam pratio sve oko tog događaja,imaš li kakav link?
http://911review.com/errors/pentagon/nodebris.html
- zateznistub
#62 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Ako me sjecanje dobvro sluzi, bio je nek dokumentarac o napadu na pentagon. Gdje su rekli da je vojska ili ne znam ko vec, poskidali sve kamere i uzeli snimke kamera koje su se nalazile na radnjama i prodavnicama koje se nalaze u blizini penagona a dijelom kamere gledaju na isti.Superhik_ wrote: ma meni je jo čudnije što ni od tog aviona nema nikakvih ostataka, ili možda ima ali ja nisam vidio. haj ovaj u wtc se istopio, al šta bi sa ovim, gdje je onoliki metal?
- karanana
#63 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
cudi me da niste vidjeli ovaj snimak.
nema sanse da veliki avion moze ici ovako nisko iznad zemlje i drugih gradjevina
nema sanse da veliki avion moze ici ovako nisko iznad zemlje i drugih gradjevina
-
UnscarD
#64 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Kada se neko suoci sa informacijama koje prijete da mu promjene svijetonazor, prva i prirodna rekacija je poricanje. To je odbrambeni mehanizam i za detaljno objasnjenje ti savjetujem da pogledas poslednjih pola sata filma jer u njemu nekoliko psihologa objasnjava upravo to. Obicno takvi stavovi pocinju sa izjavama tipa " Ne mogu da vjerujem da je nasa vlada..." iil " Ja naprosto ne zelim da vjerujem da...".Alfons Kauders wrote:Za mene je to potpuno ista tema - manifestacija istoh psihickog poremecaja u dvije razlicite kulture, na dva kontinenta.UnscarD wrote: Alfons, ima li kakve sanse da se drzimo teme ? Ok jasno mi je da je za tebe to slicno ali a mene nije. Objasnio sam ti gore da je preduslov za tvoju logiku poistovjecivanja i stavljanja znaka jednakosti izmedju Markala i 911, privatanje logige da ako je neka vlada nekada negdje pobmanula svoje ljude onda mora da je svaka vlada uvijek i svuda takodjer obmanjivala javmnost. Ukoliko je to logika kojom se rukovodis, palsim se da nije tacna. U pitanju je ogromna generalizacija sa tvoje strane.
Jos jednom molim da se drzimo teme. Ukoiko nekoga zanimaju markale, neka otvori temu o Markalama.
Ponavljam, stavljanje jednokasti izmedju Markala i 911 zahtijeva primjenu logike da ako je neka vlada nekada lagala svoje ljude, onda su prirodno sve vlade u svijetu uvijek lagale ljude. Takav pristup ne uzima u obzir razlicitosti i specificnosti odvojenih dogadjaja i jednom rijecju se naziva, generalizacija. Ja licno recimo ne vjerujem u zvanicnu verziju 911 ali vjerujem u zvanicnu verziju oko Markala. To je naravno zato sto vidim jasnu razliku izmedju ta dva dogadjaja i izbjegavam da ih generalizujem.
Ipak, razumijem i tvoju logiku jer sam i sam naletao na ljude na koje ti ciljas i za koje bi Markale i 911 zaista mogli biti ista stvar. Pretpostaviti da su SVI ljudi takvi je generalizacija.
Postujuci tvoje misljenje i ulazuci zaista napor da ti objasnim zasto smatram da su to odvojene teme, jos jednom te molim da ukoliko imas nesto reci na temu Markala, otvoris posebnu temu.
-
ikota
#65 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
židovska posla
-
ArthurSpooner
#66 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Bosnje zajebu i Srbe sa teorijama zavjere
Kako smo komican narod 
-
UnscarD
#67 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
[quote="karanana"]cudi me da niste vidjeli ovaj snimak.
nema sanse da veliki avion moze ici ovako nisko iznad zemlje i drugih gradjevina[/quo
Nekoliko kamera je uhvatilo snimak udara u pentagon ukljucujuci i kamere sa Shereton hotela koje su odmah zaplijenjene.
Ovaj film se sastoji od 5 frajmova koje ni nakon znacajne aktivacije centra za mastu u mome mozgu nisu uspjele da vide nikakv avion na snimcima.
Ipak, ovo je samo jos jedna od anomalija po pitanju 911 ... zgrada 7 i dalje prednjaci.
nema sanse da veliki avion moze ici ovako nisko iznad zemlje i drugih gradjevina[/quo
Nekoliko kamera je uhvatilo snimak udara u pentagon ukljucujuci i kamere sa Shereton hotela koje su odmah zaplijenjene.
Ovaj film se sastoji od 5 frajmova koje ni nakon znacajne aktivacije centra za mastu u mome mozgu nisu uspjele da vide nikakv avion na snimcima.
Ipak, ovo je samo jos jedna od anomalija po pitanju 911 ... zgrada 7 i dalje prednjaci.
-
sumirprimus
#68 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
mislim ono,imaju fore do kraja decembra da ujedine sve narode,i da svijetom vlada mir,inaće ce ih apolon po nalogu zeusa resetovat nakim potopom oliti meteorom.
teorije zavjere,da se raspravljat da li su ameri iskoristili ovu "priliku" za napad na irak,iran,arapsko proljece,rjesavanje pitanja nafte,rusije ,kine i bla bla cega sve ne...
al sumnjat u to da su avioni zaista zveknuli u tornjeve i pentagon...
i da ne moze od "đambo đeta"nastat onolika steta na pentagonu, i rusenje tornjeva...
teorije zavjere,da se raspravljat da li su ameri iskoristili ovu "priliku" za napad na irak,iran,arapsko proljece,rjesavanje pitanja nafte,rusije ,kine i bla bla cega sve ne...
al sumnjat u to da su avioni zaista zveknuli u tornjeve i pentagon...
i da ne moze od "đambo đeta"nastat onolika steta na pentagonu, i rusenje tornjeva...
- madner
#69 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Celik ima mogucnost da rastopi celikUnscarD wrote: Interesantno je i kada jewdan od inzinjera objasnjava da je WTO teoretski bio napunjen od vrha do dna sa kerozinom, svaka prostorija potpuno puna...i da je upaljen u istom momentu, i dalje ne bi pao jer kerozin nema niti teoretsku mogucnost da rastopi celik. Tecni celik koji se izliva iz tornjeva je snimljen kamerama a mogao se pronaci i u danima nakon katastrofe. Kerozin to jednostavno nije mogao uraditi. Termit ili u ovom slucaju njegova varijacija koja se naziva jos i supertermit ili nanotermit je mogla.
Hrdja je zapravo sporo gorenje istog, a svaka hemijska reakcija se ubrzava povecanjem temperature.
Pa sam termit koristi ovu cinjenicu, to nije nista drugo nego celik (ili neki drugi materijal) koji se zapali
Niti jedna druga zgrada nije pogodjena avionom.
-
UnscarD
#70 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Ja uopste ne sumnjam da su avioni udarali u tornjeve 1 i 2. Pa mislim postoji hiljade snimaka. Za Pentagon ne znam jer snimak ne postoji a trebao bi. Snimak koji je objavljen je izavao vise kontraverzi nego sto je odgovorio na pitanja.sumirprimus wrote:mislim ono,imaju fore do kraja decembra da ujedine sve narode,i da svijetom vlada mir,inaće ce ih apolon po nalogu zeusa resetovat nakim potopom oliti meteorom.
al sumnjat u to da su avioni zaista zveknuli u tornjeve i pentagon...![]()
Ja sumnjam da su nakon udara, zgrade pale kao posljedica toga unatoc cinjenici da su dizajnirane da izdrze nekoliko vezanih udara putnickog aviona, a pogotvo zgrada 7 koja nije udarena nikakvim avionom.
To za sobom povlaci razne implikacije kada se zna da je to bio osnovni povod za stotine hiljada izgubljenih nevinih zivota u ratovima koji su usljedili kao i ogranicavanje sloboda na zapadu koje se nastavlja i dan danas.
-
VjecitiStudent
#71 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Samo cekam kad ce neko povezati amerikance i sa ovim nasim katastrofalnim pozarima.
Ima li dobrovoljaca, zar bas niko nije cuo za HAARP-ove antene kod Beograda?
Ima li dobrovoljaca, zar bas niko nije cuo za HAARP-ove antene kod Beograda?
- karanana
#72 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
i kao oni ne bi smjeli napasti irak da ovo nisu sami sebi uradili?
eto afganistan i irak dvije renomirane zemlje koje nisu smjeli dirati dok nisu nasli neki razlog tipa njihovog ucesca u 9/11. pa nisu napali kinu.
ja mogu vjerovati da ima nesto u ovome, ali da je ovo samo napravljeno da se napravi razlog za napad na taliban i sadama, e to ne vjerujem.
eto afganistan i irak dvije renomirane zemlje koje nisu smjeli dirati dok nisu nasli neki razlog tipa njihovog ucesca u 9/11. pa nisu napali kinu.
ja mogu vjerovati da ima nesto u ovome, ali da je ovo samo napravljeno da se napravi razlog za napad na taliban i sadama, e to ne vjerujem.
Last edited by karanana on 05/09/2012 11:49, edited 1 time in total.
- nosara
#73 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Kad su clana Vorenove komisije Alena Dalasa, jednog od "dobrih" momaka, upozorili da je izvjestaj komisije, u najmanju ruku, diskutabilan za svakog ko ga pazljivo procita, on je odgovorio "Naravno, ali, amerikanci ne citaju!"...
Ocigledno, ne samo ameri...
Ocigledno, ne samo ameri...
- harač
#74 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
ouchalibegoa wrote:A vjerujete u zvanične verzije Markala i rušenja Starog Mosta? Kako vas nije stid?
čovječe koji komunističko-talibanski mentalni sklopovi, ovu temu trebaju izučavati sociolozi
-
VjecitiStudent
#75 Re: Povodom 11 godina od napada na USA
Evo snimka udara aviona u Pentagon
http://www.youtube.com/watch?v=TAaP4Z3zls8
http://www.youtube.com/watch?v=TAaP4Z3zls8