Povodom 11 godina od napada na USA

jasko_ba

#101 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by jasko_ba »

pentagon izvjestaj nula bodova :lol:
gdje nestadose silne snimke najcuvanije zgrade u svijetu, i kako prezivise silne bandere u putanji udara
:skoljka:
Last edited by jasko_ba on 05/09/2012 12:15, edited 1 time in total.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#102 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by UnscarD »

Alfons Kauders wrote:
UnscarD wrote:Kada se neko suoci sa informacijama koje prijete da mu promjene svijetonazor, prva i prirodna rekacija je poricanje. To je odbrambeni mehanizam i za detaljno objasnjenje ti savjetujem da pogledas poslednjih pola sata filma jer u njemu nekoliko psihologa objasnjava upravo to. Obicno takvi stavovi pocinju sa izjavama tipa " Ne mogu da vjerujem da je nasa vlada..." iil " Ja naprosto ne zelim da vjerujem da...".
Alfons Kauders wrote: Kakav ba svjetonazor? Koje informacije? Sve, ali bas sve tvrdnje navedene u ovim djetinjastim filmovima, a kazem djetinjastim jer su ih pravila jebena djeca, za djecu, su mali milion puta doslovno SATRANE od strane mnogih novinara, autora i strucnjaka sirom svijeta. Medjutim, kao sto rece Vjeciti, niko od vas to ne jebe ni 2%... I to su informacije koje mi trebaju promijeniti svjetonazor? Sto su djeca sklepala film od dzabnog videa - a cijeli projekat su pokrenuli kao djelo jebene fikcije, sto i sami priznaju. Zemljo otvori se.
Upravo o tome se i radi. Ovo nije film koji su radila dijeca. Ti mozda mislis na LooseChange ili slicne filmove. Pogledaj prvo. Ovo su radili TOP strucnjaci iz oblasti, zato i jeste podigao prasinu. Ljudi ne iznose teorije. Samo ukazuju na rupe u zvanicnoj teoriji i pozviaju na novu istragu.
Ukljucujuci i veliki broj porodica zrtava.

2 najozbiljnija demanta su NationalGeographic dokumentarac i Popular Mechanic casopis koji su objavili demante filmova kao sto je LooseChange.
Oba su detaljno demantovana na situ http://www.ae911truth.org/ koji kao sto sam vec pomenuo vise puta ima rastucu zajednicu inzinjerta i arhitekata.

Pogledaj film, sta da ti kazem. Najmanje sto se moze zakljuciti nakon gledanja filma jeste da ne postoji naucni koncenzus po ovome pitanju. Djecu su zamjenili naucnici sa imenom i prezimenom.
nosara

#103 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

Man of steel wrote: Amerikanci su i prije 11. Septembra koristili samo-atentate kao povod i izgovor za osvajanja.
I ne samo osvajanja...

Rat, sam po sebi, makar bio i izgubljen na kraju, donosi nemjerljiv profit... A profit je kljuc svih svinjarija koje su "dobri momci" smislili...
agnostic_front

#104 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by agnostic_front »

moke_31 wrote:Irak su roknuli zbog nafte a Afganistan zbog opijuma (90% opijuma na svjetkosm tržištu dolazi iz Afganistana, a dok su Talibani bili dolazilo je vrlo malo , do 10 %) i minerala u afganistankim brdima a koji su rijetki na planeti i koriste se recimo za prozivodnju baterija za laptope i sl.

Zar zaista vjeruješ da amerikanci nešto rade nepromišljeno, iz principa ili ideologije.

Samo RAČUNICA !!!!
Pitanje. U kojem smislu Amerika ima korist od iracke nafte?
Alfons Kauders

#105 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Alfons Kauders »

moke_31 wrote:
Alfons Kauders wrote: Poredjenje je na mjestu - ista logika i potpuno isto ignorisanje cinjenica iz politickih/ideoloskih razloga.

Ko je spreman povjerovati u bajke o namjernom rusenju WTC moze koristeci isti pristup povjerovati u laziranje napada u Sarajevu, Tuzli i Mostaru.

Pristalice i jednih i drugih teorija zavjere su po meni u pet deka. Kad mi neko pocne pricati o rusenju tornjeva, i ja kao i kolega odmah priupitam za Markale, cisto da provjerim o kojem stepenu poremecenosti se radi.
ako pažljivo pročitaš moje postove vidjet ćeš da ja nisam ništa ustvrdio, samo kažem, a tako i mislim, da potpunu istinu mi nikada nećemo saznati. ako ti misliš da sve znaš onda sretno ti bilo.
Desilo se ono sto se desilo. Hrpa budala otela cetiri aviona, uspjesno napali tri mete, Amerika uzvratila invazijom na Afganistan, a dvije godine kasnije iskoristili priliku (tj. strah i zaludjenost naroda), da napadnu Irak radi potpuno drugih ciljeva.

11 godina kasnije, Amerika je jos u Afganu, ko fol su se povukli iz Iraka i oba rata su bila katastrofa nevidjena jos od Vijetnama. Osama je mrtav, ali je uspjesno odradio sto je zamislio. Ameriku je uvukao u dugotrajan, skoro beskonacan a jos pride besmislen rat.

Osama je znao reci da mu je jedan od ciljeva bio da sjebe americku ekonomiju. Mozda je rahmetlija, mozda mu je organizacija skoro unistena, ali cini mi se da je na kraju dana imao vise uspjeha u svojim nakanama od Amera. Ekonomija im je u kurcu, srozali su si ugled sirom svijeta i imaju vise politickih podjela i nestabilnosti nego ikad.

Nekoliko hiljada ljudi je sjebalo najmocniju silu svijeta - meni ne treba nikakva teorija zavjere, ovo je bila prava zavjera, i to jebeno dobra.[/quote]

Legendo po razim temam pišeši nešto smisleno napišeš ali ovdje totalno lupaš. Ovo što ti pišeš je hrpa gluposti i generaliziranja koja su tipična za kanalizacijske zapadne medije tipa Foxa i CNN-a.

Ako hoćeš nešto da pišeš o ovoj temi prvo malo prosurfaj po internetu ili se na drugi način malo više informiši.

Sve se vrti oko para i ovo nije prvi put da Amerikanci izvedu nešto slično radi ekonomskih interesa, ali pazi sada, ne naroda i države već korporacija i bankara, elite koja u stvari vlada Amerikom. Onih 1% koji žive ko bubreg u loju. Oni ne prezaju ni od čega da dođu do prirodnih resursa drugoh država.

Irak su roknuli zbog nafte a Afganistan zbog opijuma (90% opijuma na svjetkosm tržištu dolazi iz Afganistana, a dok su Talibani bili dolazilo je vrlo malo , do 10 %) i minerala u afganistankim brdima a koji su rijetki na planeti i koriste se recimo za prozivodnju baterija za laptope i sl.

Zar zaista vjeruješ da amerikanci nešto rade nepromišljeno, iz principa ili ideologije.

Samo RAČUNICA !!!![/quote]

Naravno da se sve radi zbog para, ali ne vidim zasto bi im cijela ova igra bila potrebna radi love. U Irak su usli na osnovu laznih dokaza, izmislili sve - za to im nije trebao 9/11, jednostavno su izmislili pricu koja im je godila. To je prava zavjera, ni Holivud ne bi izmislio bolju.

Sacica vjerskih fanatika otela cetiri aviona s namjerom da napadne najmocniju silu na planeti? Ako to nije luda zavjera, onda ne znam sta jeste. Al eto, haman nije dovoljno luda za neke ljude, pa prave jos ludje teorije.

Ako je do opijuma, i Afgan su mogli rijesiti drugacije, jednostavno nema neke ekonomske logike da se ulupaju stotine milijardi cisto da se pokrene trgovina opijumom, koja nikad nije ni iskorijenjena. Na stranu sto opet Iran zaplijeni preko 90% opijuma koji padne u ruke murije sirom svijeta. Dok se u Evropi kurce s oduzetim desetinama kila horsa, Iranci redovno spaljuju desetine tona opijuma.
karanana

#106 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by karanana »

nosara wrote:
karanana wrote:
pa sta se to nas u bosni tice? mi, kinezi, rusi, bjelorusi, afganistanci, sjevernokorejci, jordanci.....zivimo tako vec desetinama godina. pa nek onda taj neki NWO sistem oduzme i amerima ljudska prava i slobode.
Postujem... Ne tice te se, to je ok, ali nema veze s nekim koga se, eto, tice...
pa tice se amerikanaca. jer njima njihova vlada petlja i laze i jer su njihove slobode u pitanju. ok, ubili su svoji 3-4 hiljade drzavljana i sad se amerikanci mogu hapsiti bez pitanja i drzati u zatvorima koliko god to vlada zeli. prisluskuju im se telefoni, citaju e-mailovi.....pa neka. to se radi u 80% svijeta pa zasto ne i kod njih, a ako im to smeta nek izadju i nek razotrkiju tu zavjeru. necemo im mi na klixu reci da ih njihova vlada laze kako bi im uzela slobode.
nosara

#107 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

UnscarD wrote:
Alfons Kauders wrote:
UnscarD wrote:Kada se neko suoci sa informacijama koje prijete da mu promjene svijetonazor, prva i prirodna rekacija je poricanje. To je odbrambeni mehanizam i za detaljno objasnjenje ti savjetujem da pogledas poslednjih pola sata filma jer u njemu nekoliko psihologa objasnjava upravo to. Obicno takvi stavovi pocinju sa izjavama tipa " Ne mogu da vjerujem da je nasa vlada..." iil " Ja naprosto ne zelim da vjerujem da...".
Alfons Kauders wrote: Kakav ba svjetonazor? Koje informacije? Sve, ali bas sve tvrdnje navedene u ovim djetinjastim filmovima, a kazem djetinjastim jer su ih pravila jebena djeca, za djecu, su mali milion puta doslovno SATRANE od strane mnogih novinara, autora i strucnjaka sirom svijeta. Medjutim, kao sto rece Vjeciti, niko od vas to ne jebe ni 2%... I to su informacije koje mi trebaju promijeniti svjetonazor? Sto su djeca sklepala film od dzabnog videa - a cijeli projekat su pokrenuli kao djelo jebene fikcije, sto i sami priznaju. Zemljo otvori se.
Upravo o tome se i radi. Ovo nije film koji su radila dijeca. Ti mozda mislis na LooseChange ili slicne filmove.
Loose Change nema ni jednu rupu... Ne znam ko je autor, ali film potpuno lezi na cinjenicama...
harač

#108 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by harač »

alibegoa wrote:Baš tako, kao što su i Austrijanci sami ubili Ferdinanda.
:D gavrilo agent CIje

po kafanama se priča da su i tita dotukli u ljubljani, jer su predvidjeli da će za 20 godina kosovo postati samostalno, te da će u njemu stacionirati baze tako da za 10 godina (odnosno 30 od tita) napadnu iran :skoljka:
zateznistub

#109 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by zateznistub »

jedan od prvih dokumentaraca koji prica o napadu na pentagon, a prikazan je na NG, govori kako dio zgrade koji je pogođen "avionom" pokriva samo jedna kamera i zamisli jada snima jedan snimak svake sekunde.
Udar se desio u intervalu između dva snimka zbogradicega nema snimke aviona. Zamisli :-)
nosara

#110 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

karanana wrote:
nosara wrote:
karanana wrote:
pa sta se to nas u bosni tice? mi, kinezi, rusi, bjelorusi, afganistanci, sjevernokorejci, jordanci.....zivimo tako vec desetinama godina. pa nek onda taj neki NWO sistem oduzme i amerima ljudska prava i slobode.
Postujem... Ne tice te se, to je ok, ali nema veze s nekim koga se, eto, tice...
pa tice se amerikanaca. jer njima njihova vlada petlja i laze i jer su njihove slobode u pitanju. ok, ubili su svoji 3-4 hiljade drzavljana i sad se amerikanci mogu hapsiti bez pitanja i drzati u zatvorima koliko god to vlada zeli. prisluskuju im se telefoni, citaju e-mailovi.....pa neka. to se radi u 80% svijeta pa zasto ne i kod njih, a ako im to smeta nek izadju i nek razotrkiju tu zavjeru. necemo im mi na klixu reci da ih njihova vlada laze kako bi im uzela slobode.
Tebi kao da je drago sto zivis u takvom svijetu... :-)
karanana

#111 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by karanana »

harač wrote:
alibegoa wrote:Baš tako, kao što su i Austrijanci sami ubili Ferdinanda.
:D gavrilo agent CIje

po kafanama se priča da su i tita dotukli u ljubljani, jer su predvidjeli da će za 20 godina kosovo postati samostalno, te da će u njemu stacionirati baze tako da za 10 godina (odnosno 30 od tita) napadnu iran :skoljka:
.....te da ce se napad izvrsiti UFO tehnologijom koju su razvili u area-i 51
donBeton

#112 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by donBeton »

Stvarno bi trebalo od sve priče o 11.9. biti najmanje bitno ko ih je stvarno srušio. Ako ću vjerovati u teoriju zavjere, onda ću vjerovati i da to "provaljivanje" iste dolazi iz jednog izvora - kao čista diverzija pažnje.
Man of steel

#113 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Man of steel »

harač wrote: prošle sedmice su komunističko-talibanski mentalni sklopovi "raspravljali" o N. Armstrongu i Mjesecu. Prirodan razvoj situacije jeste da ćemo sutra raspravljati o ontologiji vanjskog svijeta i realnosti matrixa :-)

što se tiče amerikanaca: gallup pokazuje da nešto više od 40% amerikanaca (oko 100 miliona ljudi) vjeruje da je Zemlja nastala prije manje od 10.000 godina, te da su fosili i erozija stvari koje je bog tu ubacio da nas zbuni :-D 'nuff said
Armstrong je posebna tema o kojoj se svakako ima što šta reći.

I sad pošto prosječan Amerikanac ne zna kako je nastala zemlja, on bi teroristički napad koji je izvršila orgnizacija koju su stvorili Amerikanci i čiji je vođa obučavan u Americi, trebao da prihvati bez pogovora. Jer eto on ne zna kako je nastala zemlja !?
nosara

#114 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

donBeton wrote:Stvarno bi trebalo od sve priče o 11.9. biti najmanje bitno ko ih je stvarno srušio. Ako ću vjerovati u teoriju zavjere, onda ću vjerovati i da to "provaljivanje" iste dolazi iz jednog izvora - kao čista diverzija pažnje.
Oni imaju sistem i zaboli ih sto je teorija suplja... Znaju s kim imaju posla i s cim raspolazu, tako da ce se provodjenje plana nastavit neometano...
alibegoa

#115 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by alibegoa »

Man of steel wrote:
harač wrote: prošle sedmice su komunističko-talibanski mentalni sklopovi "raspravljali" o N. Armstrongu i Mjesecu. Prirodan razvoj situacije jeste da ćemo sutra raspravljati o ontologiji vanjskog svijeta i realnosti matrixa :-)

što se tiče amerikanaca: gallup pokazuje da nešto više od 40% amerikanaca (oko 100 miliona ljudi) vjeruje da je Zemlja nastala prije manje od 10.000 godina, te da su fosili i erozija stvari koje je bog tu ubacio da nas zbuni :-D 'nuff said

I sad pošto prosječan Amerikanac ne zna kako je nastala zemlja, on bi teroristički napad koji je izvršila orgnizacija koju su stvorili Amerikanci i čiji je vođa obučavan u Americi, trebao da prihvati bez pogovora. Jer eto on ne zna kako je nastala zemlja !?
Ali zato Arapi i Iran prednjače u prihvatanju naučnih činjenica o postanku zemlje.
UnscarD

#116 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by UnscarD »

nosara wrote:
Loose Change nema ni jednu rupu... Ne znam ko je autor, ali film potpuno lezi na cinjenicama...
Loose Change su zaista radili ljudi koji su van mainstreama pa taj argument mnogi koriste. Dakle nisu ga radili neki renomirani strucnjaci. Postoji nekoliko filmova koje neke stvari iz njega demantuju (googlaj : debunking loose change) pa onda autori demantuju demanti i tako u krug. Ja se slazem da je odlican film ali mislim da se bavi stvarima koje nisu lako dokazive za razliku od ovog poslednjeg koji naucno demantuje mogucnost da su zgrade kolabilrale kao posljedica udara aviona.
nosara

#117 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

alibegoa wrote:
Man of steel wrote:

Armstrong je posebna tema o kojoj se svakako ima što šta reći. :-)

Ali zato Arapi i Iran prednjače u prihvatanju naučnih činjenica o postanku zemlje.
:-)
Man of steel

#118 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by Man of steel »

alibegoa wrote:
Man of steel wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa ni u "zvanicnu verziju" Markala ne vjeruje haman milion ljudi u BiH. Meni to ne dokazuje da oni imaju pravo, vec da su nenormalni.
Zna se vrlo dobro ko ne vjeruje u masakr na Markalama, i zbog čega je to tako.

Na Sarajevo je tokom rata ispaljeno na stotine hiljada granata, i to što se od jedne koja je napravila masakr pravi teorija zavjere se nikako ne može porediti sa terorističkim napadom u Americi.

Amerikanci su i prije 11. Septembra koristili samo-atentate kao povod i izgovor za osvojanja.
Baš tako, kao što su i Austrijanci sami ubili Ferdinanda.
Nisam govorio o Austrougarima već o Amerikancima.

O tome kako su prije sto godina poslali preko hiljadu civila u sigurnu smrt, samo da bi svoj narod uvukli u rat.

Isto su uradili i poslije sto godina, to je jasno svakome sa dvije čiste u glavi!
harač

#119 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by harač »

Man of steel wrote:

Armstrong može biti posebna tema samo za - wait for it - komunističko-talibanske mentalne sklopove.

primjer sa tim amerikancima je trebao da ukaže da se od takvih imbecila (ovdje se ne radi o trivijalnim greškama, niti raspravljamo o detaljima kvantne mehanike) teorije zavjere i mogu očekivati
UnscarD

#120 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by UnscarD »

zateznistub wrote:
Ostecenja koja je pretrpila zgrada 7 su analizirana matematckim modelom koji je objavio NIST a koji je naucna zajednica odbacila kao netacan. Zgrada i ako bi pala, ne bi nikako mogla pasti ravnomjerno u sopstveni utisak slobodnim padom (ustvari ubrzava) kao da nema nista sto pravi otpor gornjim spratovima. I ako bi pala, pala bi na stranu ili bi se dio zgrade urusio. To upravo objasnjavaju u filmu.
kockica_kockica

#121 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by kockica_kockica »

Koja je svrha ove teme???
Samozadovoljavanje pojedinaca ili nesto drugo????

11.09. je poginulo tako mnogo ljudi.. Svi u istom danu... Oni to nisu zasluzili... POrodice poginulih zapravo je najmanje briga oko toga jeli sluzbeni izvjestaj tacan ili nije tacan... Cinjenice same za sebe govore da zvanicni izvjestaji nikad nisu 100% tacni te da se dobro prikrivaju dijelovi koji nisu za javnost....I sta cemo sad.. raspredati na 200000000 stranica na forumu sta bi bilo kad bi bilo...

Mislim da niko od nas nebi volio da neki amerikanac postavi temu oko toga jesu li Markale bile teorija zavjere ili nisu... To niko ne zeli, jer nas to boli, jer smo i mi tada izgubili nekog svog...

Imajte malo postovanja prema tim ljudima...
karanana

#122 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by karanana »

Man of steel wrote:
Nisam govorio o Austrougarima već o Amerikancima.

O tome kako su prije sto godina poslali preko hiljadu civila u sigurnu smrt, samo da bi svoj narod uvukli u rat.

Isto su uradili i poslije sto godina, to je jasno svakome sa dvije čiste u glavi!
eh odlicno. mislim da sad mozemo i srebrenicu poceti spominjati.
zateznistub

#123 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by zateznistub »

UnscarD wrote:
zateznistub wrote:
Ostecenja koja je pretrpila zgrada 7 su analizirana matematckim modelom koji je objavio NIST a koji je naucna zajednica odbacila kao netacan. Zgrada i ako bi pala, ne bi nikako mogla pasti ravnomjerno u sopstveni utisak slobodnim padom (ustvari ubrzava) kao da nema nista sto pravi otpor gornjim spratovima. I ako bi pala, pala bi na stranu ili bi se dio zgrade urusio. To upravo objasnjavaju u filmu.
Znam, zato sam i postavio. :thumbup:
nosara

#124 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

UnscarD wrote:
nosara wrote:
Loose Change su zaista radili ljudi koji su van mainstreama pa taj argument mnogi koriste. Dakle nisu ga radili neki renomirani strucnjaci. Postoji nekoliko filmova koje neke stvari iz njega demantuju (googlaj : debunking loose change) pa onda autori demantuju demanti i tako u krug. Ja se slazem da je odlican film ali mislim da se bavi stvarima koje nisu lako dokazive za razliku od ovog poslednjeg koji naucno demantuje mogucnost da su zgrade kolabilrale kao posljedica udara aviona.
Kako god, akcent je na tome da je zvanicna teorija sranje i da treba provest nezavisnu istragu... Utopija...
nosara

#125 Re: Povodom 11 godina od napada na USA

Post by nosara »

kockica_kockica wrote:Koja je svrha ove teme???
Samozadovoljavanje pojedinaca ili nesto drugo????

11.09. je poginulo tako mnogo ljudi.. Svi u istom danu... Oni to nisu zasluzili... POrodice poginulih zapravo je najmanje briga oko toga jeli sluzbeni izvjestaj tacan ili nije tacan... Cinjenice same za sebe govore da zvanicni izvjestaji nikad nisu 100% tacni te da se dobro prikrivaju dijelovi koji nisu za javnost....I sta cemo sad.. raspredati na 200000000 stranica na forumu sta bi bilo kad bi bilo...

Mislim da niko od nas nebi volio da neki amerikanac postavi temu oko toga jesu li Markale bile teorija zavjere ili nisu... To niko ne zeli, jer nas to boli, jer smo i mi tada izgubili nekog svog...

Imajte malo postovanja prema tim ljudima...
Gutanje zvanicnih sranja vezanih za okolnosti pod kojima su ubijeni, upravo je najveci izraz nepostivanja tih ljudi...

Ujedno i priprema terena za neke nove tornjeve...
Locked