Povezivanje plazme i laptopa?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
phillie
Posts: 7680
Joined: 01/05/2008 15:32
Location: vrijeme, prostor - zdra'o
Has thanked: 6 times

Povezivanje plazme i laptopa?

Post by phillie » 21/11/2011 23:07

Problem je sto mi je na laptopu HDMI izlaz, a na plazmi (Sony KE32TS2E) nema HDMI ulaza, nego su u u pitanju skartovi i cincevi, kao i 5-zilni ulaz? ima li neko iskustava, sta uraditi i kako? ima li kakav adapter da premosti ovaj "jaz"? hvala...


shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Re: Povezivanje plazme i laptopa?

Post by shin » 21/11/2011 23:47

Kakva je to plazma bez HDMI ulaza?

Ima li DVI

edit:

Evo vidim nema ni DVI, gdje si ba ovo cudo uzeo? :lol:


Jedino ti preostaje kakav HDMI>Component converter pravac eBay

Loky
Posts: 142
Joined: 16/09/2011 03:54

Re: Povezivanje plazme i laptopa?

Post by Loky » 22/11/2011 00:19

crkvice wrote:Problem je sto mi je na laptopu HDMI izlaz, a na plazmi (Sony KE32TS2E) nema HDMI ulaza, nego su u u pitanju skartovi i cincevi, kao i 5-zilni ulaz? ima li neko iskustava, sta uraditi i kako? ima li kakav adapter da premosti ovaj "jaz"? hvala...
Evo sta ti treba
http://www.ebay.com/itm/HDMI-Composite- ... 3a6cd9207e
Sami Kablovi ti nece pomoci bez elektronike.

dragan.s
Posts: 2043
Joined: 04/07/2009 00:34

Re: Povezivanje plazme i laptopa?

Post by dragan.s » 22/11/2011 00:29

Koliko vidim ima VGA ulaz pa ti samo treba malo duži VGA kabl. To je za sliku a zvuk moraš puštati na posebnim zvučnicima jer nema audio ulaz (bar nisam našao na netu, možda i ima).

User avatar
cico x
Posts: 1030
Joined: 31/12/2002 00:00
Location: Nikad zeljo,nikad avaz...

Re: Povezivanje plazme i laptopa?

Post by cico x » 22/11/2011 01:03

imas sada usb konvertor u hdmi i obrnuti,pa pogledaj po netu

User avatar
phillie
Posts: 7680
Joined: 01/05/2008 15:32
Location: vrijeme, prostor - zdra'o
Has thanked: 6 times

Re: Povezivanje plazme i laptopa?

Post by phillie » 22/11/2011 09:59

shin wrote:Kakva je to plazma bez HDMI ulaza?

Ima li DVI

edit:

Evo vidim nema ni DVI, gdje si ba ovo cudo uzeo? :lol:


Jedino ti preostaje kakav HDMI>Component converter pravac eBay
Pa i ja sam isao sa pretpostavkom da svaka plasma ima HDMI ulaz :D i tu napravio pocetnicku gresku.
Ispostavilo se da je stariji tip plasme, koji me je kostao 400KM uz ekran od 83cm, ali sto se prikljucaka tice-truba. Sreca pa covjek vrsi zamjenu, pa cu otici kod njega i malo podrobnije pogledati sta je iza ekrana :D
Ljudi hvala na pomoci...

Edit:
Otisao, nasao jedan sa potrebnim prikljuchcima, cijena ista...Rijeseno :D

User avatar
cico x
Posts: 1030
Joined: 31/12/2002 00:00
Location: Nikad zeljo,nikad avaz...

Re: Povezivanje plazme i laptopa?

Post by cico x » 24/11/2011 01:58

interesantno,meni se danas javi isti problem :)
ali meni laptop ima vga izlaz,a plazma hdmi,a kazu da nevalja slika preko kabla vga-hdmi,ima li iskustva sa tim?

Post Reply