POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
Damon.S
Posts: 107
Joined: 01/03/2011 02:12

POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by Damon.S » 09/04/2011 16:19

Pozdrav, imam mali problem, pa ako može neko da pomogne. :D
Konektovao sam LCD Sony Braviu sa laptopom preko vga kabla.. i za zvuk sam kupio one obicne audio kablove sa crvenim i žutim ( kasnije sa crvenim i crnim ) ulazom. Slika je super, ali nema zvuka. :S
Image
eto slike sa ulazima..


User avatar
kekec
Posts: 4859
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by kekec » 09/04/2011 17:05

Isti slucaj.
Rijesio sam ga tako sto sam stare zvucnike prikopcao na laptop. :)
A nisam ni probao spajati laptop sa TV sa audio kablom
(bilo mi je mrsko razvlaciti jos jedan kabal :D ).

User avatar
Damon.S
Posts: 107
Joined: 01/03/2011 02:12

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by Damon.S » 09/04/2011 17:08

-.-' da mi je samo znat' jel' do kablova, laptopa ili tv-a... :D

User avatar
mrtva kokoš
Posts: 12177
Joined: 13/01/2009 19:46
Location: komuna

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by mrtva kokoš » 09/04/2011 17:16

mislim da je do laptopa, mora u postavkama zvuka postojati caka...
proceprkaj po tome...

EDIT: daj ako ti nije problem slikat te kablove odnosno ulaz, izlaz kabla??

User avatar
Damon.S
Posts: 107
Joined: 01/03/2011 02:12

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by Damon.S » 09/04/2011 18:09

Image

User avatar
aNTropocentrio
Posts: 1055
Joined: 01/07/2006 12:05
Location: zapadni krak Mliječnog puta

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by aNTropocentrio » 10/04/2011 13:39

Ovdje je ulaz za PC Audio:
Image
tako da će ti trebati drugi kabal.

User avatar
mrtva kokoš
Posts: 12177
Joined: 13/01/2009 19:46
Location: komuna

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by mrtva kokoš » 10/04/2011 14:04

tako sam i mislio, tebi treba kabal sa istim cincevima na obje strane tj. ovaj cinc kao na ovoj lijevoj strani.
a aNTropocentrio ti je vec pokazao gdje trebas ubaciti cinc.. :)

User avatar
Sir Charles
Posts: 1033
Joined: 10/04/2006 01:22
Has thanked: 2 times

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by Sir Charles » 10/04/2011 14:10

Mozda je glupo pitanje, ali imas li HDMI na laptopu? Tako bi ti bilo najjednostavnije

User avatar
Damon.S
Posts: 107
Joined: 01/03/2011 02:12

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by Damon.S » 10/04/2011 14:16

Hvala puno. :) A ja sam još pitao u jednom computer shopu i sliku im pokazao i dali mi pogrešan kabal dva puta. :D
A nemam HDMI na laptopu. :/

User avatar
kekec
Posts: 4859
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by kekec » 11/04/2011 13:49

Splinter wrote:tako sam i mislio, tebi treba kabal sa istim cincevima na obje strane tj. ovaj cinc kao na ovoj lijevoj strani.
a aNTropocentrio ti je vec pokazao gdje trebas ubaciti cinc.. :)

Ja bih se prije odlucio na varijantu kabla sa istim cincevima /crveni+crni/ na obe strane i ubacio ih u TV ulaz :
Image
Mozda bih se i zeznuo jer nisam strucnjak, a lijen sam da ovo probam kod sebe jer veoma rijetko koristim ovo povezivanje. :-D
Probacu sljedeci put, obecavam. :)

User avatar
avicena
Posts: 2316
Joined: 08/07/2005 00:19

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by avicena » 14/04/2011 19:59

Sir Charles wrote:Mozda je glupo pitanje, ali imas li HDMI na laptopu? Tako bi ti bilo najjednostavnije


Ja prikopčah laptop preko HDMI kabla isto na LCD Sony Braviu i dobih dobru sliku, ali tona nema. Nisam čačkao po opcijama ni TV-a ni compa. Vidjeh poslije na TV-u u postavkama SETUP HDMI....da li je do toga?

User avatar
_tulumba_
Posts: 687
Joined: 07/04/2008 17:52

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by _tulumba_ » 14/04/2011 20:07

avicena wrote:
Sir Charles wrote:Mozda je glupo pitanje, ali imas li HDMI na laptopu? Tako bi ti bilo najjednostavnije


Ja prikopčah laptop preko HDMI kabla isto na LCD Sony Braviu i dobih dobru sliku, ali tona nema. Nisam čačkao po opcijama ni TV-a ni compa. Vidjeh poslije na TV-u u postavkama SETUP HDMI....da li je do toga?


Zvuk nastimaj tako sto odes u C. panel i nadji Sound n audio devices, pa na to kliknes i onda nastimas na karticama audio ili voice, da ti je zvuk na out put . Ako si nesto vec pustio, film ili pjesmu, zatvori pa ponovo i trebao bi da imas zvuk. Bar je kod mene tako i frcera. Komotno film gledam na LCD koji skinem na laptop.
Valjda sta pomogne..odoh zurba..pozz

User avatar
aNTropocentrio
Posts: 1055
Joined: 01/07/2006 12:05
Location: zapadni krak Mliječnog puta

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by aNTropocentrio » 16/04/2011 16:49

kekec wrote:
Splinter wrote:tako sam i mislio, tebi treba kabal sa istim cincevima na obje strane tj. ovaj cinc kao na ovoj lijevoj strani.
a aNTropocentrio ti je vec pokazao gdje trebas ubaciti cinc.. :)

Ja bih se prije odlucio na varijantu kabla sa istim cincevima /crveni+crni/ na obe strane i ubacio ih u TV ulaz :
Image
Mozda bih se i zeznuo jer nisam strucnjak, a lijen sam da ovo probam kod sebe jer veoma rijetko koristim ovo povezivanje. :-D
Probacu sljedeci put, obecavam. :)

S tom konfiguracijom, imaćeš zvuk bez slike na jednom TV ulazu i sliku bez zvuka na PC ulazu. Provjereno na Sony Bravia TV-u :) Neophodan je audio kabal sa dvostrukim 2.5mm konektorima.

User avatar
kekec
Posts: 4859
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by kekec » 16/04/2011 19:28

Evo kako funkcionise na mom TV, nije Sony,
ali ce mozda slika pomoci da se sredi na sony-u.
Image

User avatar
avicena
Posts: 2316
Joined: 08/07/2005 00:19

Re: POVEZIVANJE LAPTOPA SA LCD-OM ?

Post by avicena » 17/04/2011 00:22

_tulumba_ wrote:
avicena wrote:
Sir Charles wrote:Mozda je glupo pitanje, ali imas li HDMI na laptopu? Tako bi ti bilo najjednostavnije


Ja prikopčah laptop preko HDMI kabla isto na LCD Sony Braviu i dobih dobru sliku, ali tona nema. Nisam čačkao po opcijama ni TV-a ni compa. Vidjeh poslije na TV-u u postavkama SETUP HDMI....da li je do toga?


Zvuk nastimaj tako sto odes u C. panel i nadji Sound n audio devices, pa na to kliknes i onda nastimas na karticama audio ili voice, da ti je zvuk na out put . Ako si nesto vec pustio, film ili pjesmu, zatvori pa ponovo i trebao bi da imas zvuk. Bar je kod mene tako i frcera. Komotno film gledam na LCD koji skinem na laptop.
Valjda sta pomogne..odoh zurba..pozz


Hvala ti jer nisam mnogo lutao. :) Danas isprobah i na win 7 to je tri klika mišem zajedno sa testom i fercera bez problema. :)

Post Reply