Dno smo dotakli nema sumnje, prezimena na ovom mjestu javno ce nam pomoci svimaiceman2010 wrote: Ma valjale su te godine mnogima. Sramota je recimo nositi neka prezimena, a ne biti barem direktor ili zamjenik direktora necega. Predmet si sprdacine u tim krugovima ako barem to nisi ostvario.
Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
-
Krushna mrva
#26 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
-
iceman2010
#27 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Ma narod je jedno stado ovaca koje ovi sisaju kad im ustreba. Bacice se koja suplja na kafici, koji komentar na portalu ili forumu i to je to. I ja sam isti. Cekam, meni je jos dobro, solidan posao, solidna plata. Suti nek ne puca i nemoj dizati glas kad deru drugog. Sve dok jednog dana ne dodju po mene, a ja cu se cuditi sto niko vise nije ostao da digne glas. Znam ja nas.... ti nas.Krushna mrva wrote:klasicna zamka, ipak postoje mjesta i zemlje gdje se oavke stvari kontrolisu.iceman2010 wrote:Samo kazem da bi bilo isto i da je obratno. Ko je na vlasti u federaciji? Oni vec odavno imaju ta primanja. Spominje se neki zakon iz 2011. Ko je tada bio na vlasti? Ti ako mislis da su jedni bolji od drugih ili si naivan ili si simpatizer nekog od njih. Uzece ta opozicija koja je u pat poziciji tu razliku u plati. Nista se ne sekirajPanini wrote:Opozicija je ovdje u pat poziciji, zna se ko ima vecinu u vladi KS, a to je SDA sa svojim partnerima stoga ne vidim razlog za diskusiju o izjavi jedne zastupnice koja se nasla za shodno da komentarise ovu skandalozno odluku
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
put do uspostavljanja reda je kaznjavanje sto prije i sto odlucnije.
Sad, postavlja se pitanje, sta mi hocemo?
odgovor je: obican narod hoce da "glave lete"m i to stro prije,. I ja ih razumijem
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
Krushna mrva
#28 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Daj ti nama ko je Petrovic, malo da ga obradimoa
Shvatite da je ovo drustveno koristan rad bez imalo sumnje, ne dozvolite sebi d aupadnete u zamku d apomislite da je ovo neutjecajno. Usudjujem se reci bit ce mnogo vise utjkecajno i relativno kratkom periodu koji slijedi
Na koje afere g Petrovica se ukazuje obicno, a koje se dodatno zna?
Shvatite da je ovo drustveno koristan rad bez imalo sumnje, ne dozvolite sebi d aupadnete u zamku d apomislite da je ovo neutjecajno. Usudjujem se reci bit ce mnogo vise utjkecajno i relativno kratkom periodu koji slijedi
-
poostar
#29 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Nisam miner.Krushna mrva wrote:evo imamo i prvog minera?poostar wrote:I vi bi sebi povecali da ste na njihovom mjestu
predstavite se raji: iz kog ste klana, pardon stranke?
Samo kazem..
Ovi parlamentarci su nekada bili "obicna" raja kao ja i ti,a vidi sta rade kad se docepaju fotelje.
-
hhaarree
#30 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
zar nismo ustanovili da nisu sebi drito povecali plate nego nekakve kombinacije sa smanjenjem plata nekima i nesto pausalno sto su pricali?
- slucajni prolaznik
#31 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Krushna mrva wrote:Daj ti nama ko je Petrovic, malo da ga obradimo
O Petrovicu kruzi prica da je "prvi krivac" za prodaju dijela zemljista bivse kasarne, sada univerzitetskog Kampusa, za izgradnju americke ambasade, da je u toj transakciji najvise hajrovao, i da je kompletna kupoprodaja prepuna pravnih zavrzlama.
- Klavikula
#32 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
ja da sam na njihovom mjestu digo bi sebi plate na 10 000KM. nisu oni krivi nego kreteni koji ih biraju. sve lopovi, sve nevaljaju, al svi za njih glasaju.
-
Krushna mrva
#33 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
da vidimo ovakoslucajni prolaznik wrote:Krushna mrva wrote:Daj ti nama ko je Petrovic, malo da ga obradimo
O Petrovicu kruzi prica da je "prvi krivac" za prodaju dijela zemljista bivse kasarne, sada univerzitetskog Kampusa, za izgradnju americke ambasade, da je u toj transakciji najvise hajrovao, i da je kompletna kupoprodaja prepuna pravnih zavrzlama.
o kojoj sumi se u konacnici radi?
Kako se zove g. Petrovic?
Je li moguce da od ovih aktivnih politicara-forumasa niko nije do sad nista rekao. Obicno o svakoj temi sve znaju., Ocekujem da i ovdje daju doprinos jer narod trazi.
Koja je suma u pitanju za zemlju?
Kojoj stranki je pripadao/pripada?
-
Krushna mrva
#34 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
stani ba, ne moemo vise tako opcenito.Klavikula wrote:ja da sam na njihovom mjestu digo bi sebi plate na 10 000KM. nisu oni krivi nego kreteni koji ih biraju. sve lopovi, sve nevaljaju, al svi za njih glasaju.
Koliko se para vrtilo gdje je g. Petrovic ucestvovao. Onda idemo dalje
Moramo konkretno
Segmedina takodje molio bih da neko paralelno pokrije
-
Krushna mrva
#35 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Znaci nema nista od ovih forumasa koji aktivno ucestvuju u politici, nece da otkriju nista mada uvijek sve znaju na svakoj temi. Jedino ovdje ne ucestvuju.
Gdje je Banksy? Ona je bila nagovjestila da ce poimence navesti ko je ciji na forumu Ja cekam!
Gdje je Banksy? Ona je bila nagovjestila da ce poimence navesti ko je ciji na forumu Ja cekam!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#36 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Napisala ti je da se u glavu znamo, kao što se i znamo godinama. Ako ti je ovo prvi nik i ako nisi bio na formu ranije.. čekaj i daj vremenu šansu. Samo će ti se kazatiKrushna mrva wrote:Gdje je Banksy? Ona je bila nagovjestila da ce poimence navesti ko je ciji na forumu Ja cekam!
- O'zone
- Globalni moderator
#37 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Pa neka su! Nemaju ljudi! Valja platiti gorivo jer sad prevoza nema a poskupljuje i voda pa i to treba namiriti.Panini wrote:Glasalo je 18 zastupnika i to redom:
SDA, Narodna stranka Radom za Boljitak, Boss, SDU, BPS, Demokratska Fronta (Hanka Vajzovic), nezavisni zastupnici (oni koji su to bili i oni koji su istupili iz SBiH).
Šta je problem ako sad profesionalni poslanik ima 2.125,00 KM platu pa to je 1000 Eura pa vani sa 1000 Eura jedva preživljavaš. Trebaju povećati još jer naš stajling to može izdržati.
Hankija hanuma mi počinje strašno iči na živce.
-
Krushna mrva
#38 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
imam ja svo strpljenej ovog svijeta, ali nije ovdje u pitanju moja ogra nego da javnost zna podatke, ne ja.KatarinaKosaca wrote:Napisala ti je da se u glavu znamo, kao što se i znamo godinama. Ako ti je ovo prvi nik i ako nisi bio na formu ranije.. čekaj i daj vremenu šansu. Samo će ti se kazatiKrushna mrva wrote:Gdje je Banksy? Ona je bila nagovjestila da ce poimence navesti ko je ciji na forumu Ja cekam!
Kakva je korist ako ja poslije nekog vremena zakljucim a janost ne zna
Toliko ste ogrezli u dnevnoj politici da vam je uslovni refleks da povucete u misju rupu na prvi nagovjestaj objavljivanja podataka o parama ili slicno
Misevi
- KatarinaKosaca
#39 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Zato što je formu takav način komunikacijeKrushna mrva wrote:imam ja svo strpljenej ovog svijeta, ali nije ovdje u pitanju moja ogra nego da javnost zna podatke, ne ja.
Toliko ste ogrezli u dnevnoj politici da vam je uslovni refleks da povucete u misju rupu na prvi nagovjestaj objavljivanja podataka o parama ili slicno
Misevi
- veljaca
#40 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Sve dok pojedinci ovdje dijele one na: SDA, SDP, SDU, SBB, NS ......... itd NEMA NAMA NAPRIJED .....Panini wrote:Opozicija je ovdje u pat poziciji, zna se ko ima vecinu u vladi KS, a to je SDA sa svojim partnerima stoga ne vidim razlog za diskusiju o izjavi jedne zastupnice koja se nasla za shodno da komentarise ovu skandalozno odluku
SVI SU ONI ISTI .....
Ko je od njih odbio uzeti platu ?
NIKO ....
tako - SVI SU ISTI , samo sto su neki u poziciji a neki u opoziciji, a to se brzo okrene ....
- black
#41 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
za lijekova im trebalo...
- Banksy
#42 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Odmori ...Krushna mrva wrote:imam ja svo strpljenej ovog svijeta, ali nije ovdje u pitanju moja ogra nego da javnost zna podatke, ne ja.KatarinaKosaca wrote:Napisala ti je da se u glavu znamo, kao što se i znamo godinama. Ako ti je ovo prvi nik i ako nisi bio na formu ranije.. čekaj i daj vremenu šansu. Samo će ti se kazatiKrushna mrva wrote:Gdje je Banksy? Ona je bila nagovjestila da ce poimence navesti ko je ciji na forumu Ja cekam!
Misevi
-
Krushna mrva
#43 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
bacas maglu, ti si izgleda prva politicar koji se javio. Ako nista aferim na tome. Koja stranka?KatarinaKosaca wrote:Zato što je formu takav način komunikacijeKrushna mrva wrote:imam ja svo strpljenej ovog svijeta, ali nije ovdje u pitanju moja ogra nego da javnost zna podatke, ne ja.
MiseviIli da ti otvoriš novu praksu i predstaviš se prvi
A ja ti se naravno NECU predstaviti, jer ja NISAM politicar niti primam platu kao vi, niti imam pausale niti ista drugO!
Vjerovala ili ne (a znam da je to vama tesko svarit) ima i takvih, i\ma i to vecina.
Znaci ivaj nacin komunikacije
znaci jos jedno, plate? privilegije? sve nas zanima. ja nemam nikakve ni plate niti privilegije
- O'zone
- Globalni moderator
#44 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Obrati se brate mili uredu za reviziju ljudi non-stop izdaju podatke koliko je koja vladina institucija proćerdala para pa nikog ne zaboliKrushna mrva wrote: imam ja svo strpljenej ovog svijeta, ali nije ovdje u pitanju moja ogra nego da javnost zna podatke, ne ja.
Misevi
-
hhaarree
#45 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
sta se vo ovaj upalio ko kutnjak 
- KatarinaKosaca
#46 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Ok, pročitao si me. Ako može da ne kažeš nikome SDPKrushna mrva wrote:bacas maglu, ti si izgleda prva politicar koji se javio. Ako nista aferim na tome. Koja stranka?
A ja ti se naravno NECU predstaviti, jer ja NISAM politicar niti primam platu kao vi, niti imam pausale niti ista drugO!
Vjerovala ili ne (a znam da je to vama tesko svarit) ima i takvih, i\ma i to vecina.
Znaci ivaj nacin komunikacijese trazi, a nije na tebi da bilo kome govoris kako treba da komunicira.
znaci jos jedno, plate? privilegije? sve nas zanima. ja nemam nikakve ni plate niti privilegije
- O'zone
- Globalni moderator
#47 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Kate sredi mi tender talimo seKatarinaKosaca wrote:Ok, pročitao si me. Ako može da ne kažeš nikome SDPKrushna mrva wrote:bacas maglu, ti si izgleda prva politicar koji se javio. Ako nista aferim na tome. Koja stranka?
Znaci ivaj nacin komunikacijese trazi, a nije na tebi da bilo kome govoris kako treba da komunicira.
znaci jos jedno, plate? privilegije? sve nas zanima. ja nemam nikakve ni plate niti privilegijePlaća dobra i redovna, zaštita tužilaštva i štela na svakom koraku, a bude i bakšiša
-
muzicar_iz_parka
#48 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Skupo sve, đe će ljudi da žive od malih primanja.
- veljaca
#49 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
@Krushna mrva
Da li ti stvarno mislis da na jednom Forumu - gdje su svi vecinom ( osim Pedje ) anonimni, dobijes neke odgovore ?
Ako zelis nesto postici, kao i svi mi ostali - imas Tuzilastvo pa tamo iznesi i ti a i mi sve relevantne dokaze. Tamo i ti a i mi svi ostali ne mozemo palamuditi i kriti se iza svojih nick-ova, koji se pocesto mijenjani jer su bili banovani ....
Nemam ja nista protiv ove teme - ali ocekivati odgovore ovdje - ravno je onom sto misli moja od rodice mi ljepotica od 2 mjeseca. Ljepota rodjakova .....
Ovdje se ( kod vecine ) odmah zauzme napadacki/odbrambeni stav prema "boji dresa" .... i mozes ti pricati do beskonacnosti, oni po svome ...
Vjerujte, da zbog zdravlja, covjek pomisli da ne posjecuje ovaj i slicne Forume, ali zbog nekolicine dobrih, realnih i postenih forumasa ( a prepoznace se oni ) jos uvijek sam tu ....

Da li ti stvarno mislis da na jednom Forumu - gdje su svi vecinom ( osim Pedje ) anonimni, dobijes neke odgovore ?
Ako zelis nesto postici, kao i svi mi ostali - imas Tuzilastvo pa tamo iznesi i ti a i mi sve relevantne dokaze. Tamo i ti a i mi svi ostali ne mozemo palamuditi i kriti se iza svojih nick-ova, koji se pocesto mijenjani jer su bili banovani ....
Nemam ja nista protiv ove teme - ali ocekivati odgovore ovdje - ravno je onom sto misli moja od rodice mi ljepotica od 2 mjeseca. Ljepota rodjakova .....
Ovdje se ( kod vecine ) odmah zauzme napadacki/odbrambeni stav prema "boji dresa" .... i mozes ti pricati do beskonacnosti, oni po svome ...
Vjerujte, da zbog zdravlja, covjek pomisli da ne posjecuje ovaj i slicne Forume, ali zbog nekolicine dobrih, realnih i postenih forumasa ( a prepoznace se oni ) jos uvijek sam tu ....
-
Krushna mrva
#50 Re: Povecanje 700 maraka + penzija, je li im malo?
Sta mislis koliko nas je kutnjaka?hhaarree wrote:sta se vo ovaj upalio ko kutnjak