Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
-
Ekvatorijal
#51 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Muhamed Filipović - Tunjo
-
nightvision
#52 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Pa covjece zar ti nije dosta ovih razbojnika sto su sad na vlasti.uglavnomja wrote:pamet, obrazovanje, sposobnost ucenja jezika i jos kojecega, pasivno, ne podrazumijeva liderske sposobnosti, reagiranje na prvu, treskanje sakom od sto ili diplomatsko supljiranje, i sve ostalo sto cini vodju vodjom. a, obavezno i glumacki talenat ili bar dugogodisnje iskustvo pojavljivanja na tv. plus sva ostala zivotna iskustva.
besim je ok, ali ovaj decko mi je totalno nezamisliv na nekoj takvoj funkciji (nekad smo se i upoznali, jedan fini pristojni decko, a lider mora biti "razbojnik")
- uglavnomja
#53 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
nightvision wrote:Pa covjece zar ti nije dosta ovih razbojnika sto su sad na vlasti.uglavnomja wrote:pamet, obrazovanje, sposobnost ucenja jezika i jos kojecega, pasivno, ne podrazumijeva liderske sposobnosti, reagiranje na prvu, treskanje sakom od sto ili diplomatsko supljiranje, i sve ostalo sto cini vodju vodjom. a, obavezno i glumacki talenat ili bar dugogodisnje iskustvo pojavljivanja na tv. plus sva ostala zivotna iskustva.
besim je ok, ali ovaj decko mi je totalno nezamisliv na nekoj takvoj funkciji (nekad smo se i upoznali, jedan fini pristojni decko, a lider mora biti "razbojnik")
ovo su sada razbojnici, a ja pisem o "razbojnicima", znas sta znace navodnici
da bi prezivio medju ajkulama mora biti velika bijela psina
- Tesla10
#54 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Ovaj "intelektualac" se je odavno prodao.Ekvatorijal wrote:Muhamed Filipović - Tunjo
-
Nokian808
#55 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Pa jesu mnogo pametnije odigrali od SDA i SDP ali nećemo im prodati revoluciju...pogotovo Radonjčić kao poštenjačina - vjerujem da većina neće pojesti to ni sa maslom...
- apsidejzi
#56 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Da bi neko od nabrojanih postao vodja, prvo bi trebao i sam izaci s rajom na proteste. Do tada, niko od njih nije dobar. Svi imaju potencijal a ovo je doba kad se alternativa testira. Ako medju javnim licnostima ima vodja naroda vrijeme je da istupi. Ako nema, izronice vec neko ranije nepoznat.
Sve u svemu, nahlakse je drzati intervjue, poput Besima i kritikovati ove ili one. Sad je vakat kad se razdvajaju trolovi javne scene od iskrenih. Koliko ja vidim, sad za sad, svi nabrojani su u prvoj skupini.
Sve u svemu, nahlakse je drzati intervjue, poput Besima i kritikovati ove ili one. Sad je vakat kad se razdvajaju trolovi javne scene od iskrenih. Koliko ja vidim, sad za sad, svi nabrojani su u prvoj skupini.
- ranger
#57 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
bas sam se sjetio njih ovih dana, da su pravi komunisti skocili bi pred narod i poveli revoluciju, al kita... samo jos jedna u nizu stranaka koja igra na kartu nostalgije ljudi za SKJ.trambusek88 wrote:Muhamed Imamović - Komunistička partija BiH.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/komunist ... /120426036
- salik79
#58 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
jon_jovi wrote:Rusmir Mahmutćehajić
- salik79
#59 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Hajde sve, ali zasto "intelektualac"?! ZastoTesla10 wrote:Ovaj "intelektualac" se je odavno prodao.Ekvatorijal wrote:Muhamed Filipović - Tunjo
- Dr. Kuca
#60 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Ko god da dodje trebat ce mu 4-5 godina da se sredi sve. Nece preko noci 600 hiljada ljudi dobit poso, nece preko noci svi biti iza brave, to ne znaci da ce biti amnestirani ovi sti pale i pljackaju ovih par dana. Trebat ce par godina.
- Havatar
#61 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Nema od napretka nista i da dodju novi nebi mogli odmah da sve poprave a nakon godinu dana na vlasti bi opet imali iste ovakve proteste.Dr. Kuca wrote:Ko god da dodje trebat ce mu 4-5 godina da se sredi sve. Nece preko noci 600 hiljada ljudi dobit poso, nece preko noci svi biti iza brave, to ne znaci da ce biti amnestirani ovi sti pale i pljackaju ovih par dana. Trebat ce par godina.
- kanocale
#62 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
dormeo wrote:ne provaljujte se. vodja revolucije ne moze bit niko sa postojece estradno-politicko-pseudo-intelektualne scene.
Moze samo ovaj momak iz Tuzle koji vodi UDAR. Niko vise. Nikakvi prof.dr. i ostali misevi koji se plaho ne razlikuju od politicara.
- fatamorgana
#63 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Arzija Mahmutović.
-
klixo
#64 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Jesi izabrao revolucionare u picku materinuTesla10 wrote:Evo mojih prijedloga za lidera ove naše revolucije:
1. Besim Spahić - Prof. dr. Besim Spahić (1954 - ) je doktor komunikologije i redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.
Rođen je 1954. godine u Travniku. Počeo je raditi kao novinar na RTV Sarajevo. Poslije dvije i po godine rada u toj medijskoj kući, prelazi na Fakultet političkih nauka u Sarajevu, na odsjek za žurnalistiku. Tokom rata profesor Spahić je živio u Ljubljani, radeći kao kreativni direktor u agenciji "Studio Marketing".
Jedan je od najznačajnijih teoretičara s područja političkog marketinga u regiji. Bavi se publicistikom i teorijom kulture. Do sada je objavio niz knjiga iz tih oblasti. Napisao je 18 knjiga iz oblasti reklame, političkog komuniciranja, političkog i kulturnog marketinga, imidža, poslovnog komuniciranja i dizajna, a bio koautor njih 5.
Kao slobodni umjetnik potpisuje različite muzičke, teatarske i književne projekte. Pisao je i pjesme za mnoge muzičke zvijezde sa prostora ex-Yu (Nikša Bratoš, Seid Memić Vajta, Giuliano…). Tečno govori francuski, slovenski, italijanski i engleski jezik.
2. Muhamed Mešić - Muhamed Mešić (Muhi), (1984 u Tuzli) je bosanskohercegovački pravnik, hebrejist, japanolog i jezički genije. U svom rodnom gradu je već sa 16 godina bio gradski vijećnik. Sa 26 godina govorio je već 56 jezika. Kod njega je potvrđena jedna vrsta Savant-sindroma, jedna forma autizma. Njegova nadarenost privlači akademske interese.
Prvi strani jezik naučio je za vrijeme ljetovanja u Grčkoj, dok se želio sporazumjeti s domaćicom. Kasnije je koristio kontakte s vojnicima internacionalnih trupa, koji su za vrijeme rata boravili u BiH. Studij prava apsolvirao je 2002. u Beču. 2010. je dobio nagradu Brainswork Make a Difference Award. Prvi kurs stranog jezika bit će mu kurs znakovnog jezika. On je vanjski Senior Consultant za održivi razvoj, Creative Industries i obrazovanje kod Brainsworka, gdje je 2005. godine bio prvi Brainswork-stipendist.
3. Esad Bajtal -
[youtube][/youtube]
Ima njih još puno, ali ovi su mi prvi došli u misli.
Da su ih cetnici birali ne bi gore izabrali.
Nisam cuo za Muhameda Mesica ,ali ova dvojica pogotovo islamofob Besim Spahić su sve samo ne normalni ljudi.
- Dr. Kuca
#65 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Ako mislis da cemo prekosutra biti uredjena drzava, onda trci na psihijatriju.Havatar wrote:Nema od napretka nista i da dodju novi nebi mogli odmah da sve poprave a nakon godinu dana na vlasti bi opet imali iste ovakve proteste.Dr. Kuca wrote:Ko god da dodje trebat ce mu 4-5 godina da se sredi sve. Nece preko noci 600 hiljada ljudi dobit poso, nece preko noci svi biti iza brave, to ne znaci da ce biti amnestirani ovi sti pale i pljackaju ovih par dana. Trebat ce par godina.
- Zox
#66 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Zadrži onda islamofile 
-
klixo
#67 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Muhamed Filipović
Josip Pejaković
Netko slicnog razmisljanja i mentalnog sklopa.
Josip Pejaković
- Havatar
#68 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Ne mislim ja nego demonstranti a posto sad misle da su mnogo jaki ni tim novim nebi dali mnogo vremena nego bi odmah nakon godinu dana mandata opet krenuli u proteste nezadovoljni sto nisu ni novi nista bolji i ovo samo moze da znaci dugorocnu nestabilnost u Bosni bez mogucnosti napretka posto u zemlji sa stalnim nemirima nista ne moze da napreduje.Dr. Kuca wrote:Ako mislis da cemo prekosutra biti uredjena drzava, onda trci na psihijatriju.Havatar wrote:Nema od napretka nista i da dodju novi nebi mogli odmah da sve poprave a nakon godinu dana na vlasti bi opet imali iste ovakve proteste.Dr. Kuca wrote:Ko god da dodje trebat ce mu 4-5 godina da se sredi sve. Nece preko noci 600 hiljada ljudi dobit poso, nece preko noci svi biti iza brave, to ne znaci da ce biti amnestirani ovi sti pale i pljackaju ovih par dana. Trebat ce par godina.
- jon_jovi
#69 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Pa ne bih rekao. Ako je ukupni bruto proizvod 27. milijardi KM to i nije toliko loše. U federaciji je veći GDP. Treba samo reprogramirati sredstva, ukinuti najveće potrošaće a to su kantoni, jednostavno nama treba planska i dobro osmišljena kontrola nad finansijama, nad to privrednih subjekata što još nije crklo i da se ta sredstva koja uzimamo na kredit iz MMFa i šire ulažu u primjerenije svrheDr. Kuca wrote:Ko god da dodje trebat ce mu 4-5 godina da se sredi sve. Nece preko noci 600 hiljada ljudi dobit poso, nece preko noci svi biti iza brave, to ne znaci da ce biti amnestirani ovi sti pale i pljackaju ovih par dana. Trebat ce par godina.
-
lajkujMe
#70 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Samo preko mene mrtvog, ja znam sta taj covjek radi i skim se druzi, on bi bio prvi koji bi svojima dao sve i sebi osigurao koristi.klixo wrote:Muhamed Filipović
Josip Pejaković
![]()
Ako niste znali on preko trecih osoba sverca auta i druzi se s carsijskim sitnim "biznismenima" koji su itekako sumnjivi i ja licno znam da su ti biznismeni govna velika prema radnicima koje imaju.
-
Eniac
#71 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Niko od onih sto su se vise od dva puta pojavili u medijima da nam kazu kako nam je i sta bi trebalo raditi.
-
prezimenko
#72 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Dovesti inženjere da "projektuju" zemlju vidite kako to dobro ide kad imate zlog inženjera e sad zamislite da hocće dobro zemlji 
-
swanfilter
#73 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Mi trebamo unajmiti firmu koja se bavi reciklazom javne uprave, revizijom, ... Firmu iz vana, dati im ovlasti da bez trunke pardona skresu do maximuma sve moguce. Vijdecete rehatluka kroz par godina, al ovaj proces se ne moze zaustaviti nakon svega ..
-
prezimenko
#74 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Prijedlog dva:
Zaposliti Njemačke menadžere/eksperte(političare sa visokim moralom i dokazanim referencama mislim da bi i oni rado radili za platu naših političara
u prevodu raspisati javni konkurs za vladu a narod nek odluči na izborima koga će primiti
S tim da prijavljeni na konkurs ne mora biti državljanin BiH(ako može Radoncic biti ministar moze vala i njemac) ali da ima ograničene mogućnosti i da je pod pratnjom javnosti
Zaposliti Njemačke menadžere/eksperte(političare sa visokim moralom i dokazanim referencama mislim da bi i oni rado radili za platu naših političara
u prevodu raspisati javni konkurs za vladu a narod nek odluči na izborima koga će primiti
S tim da prijavljeni na konkurs ne mora biti državljanin BiH(ako može Radoncic biti ministar moze vala i njemac) ali da ima ograničene mogućnosti i da je pod pratnjom javnosti
-
prezimenko
#75 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Uz duzno postovanje predlazete samo seronje (ne kazem da su losi ljudi nego kritiziram njihovu struku)
svi prijedlozi su:
- filozofi
- politologi
- pravnici
- umjetnici
vi fakat niste normalni nije ni cudo sto nam je zemlja u ku*
Kako njemci fino uzeli fizicara za kanclera i mirna zemlja. Premijer mora biti ekonomista ili inzenjer
svi prijedlozi su:
- filozofi
- politologi
- pravnici
- umjetnici
vi fakat niste normalni nije ni cudo sto nam je zemlja u ku*
Kako njemci fino uzeli fizicara za kanclera i mirna zemlja. Premijer mora biti ekonomista ili inzenjer