Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Tesla10

#26 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by Tesla10 »

It_is_a_Leclerc wrote:
svi u napad wrote:Kakav Spahic i Grebo. Ta dvojica jesu pametna ali nemaju muda i nikad ih nece imati. To je i sam Grebo u jednom intervju prije par godina priznao. Nek osnuju stranku, izadju sa platformom i nek pobjede na izborima ako su mocni. To sto oni rade u nasem narodu se zove palamudjenje. Od svih dosad nabrojanih jedino skidam kapu gospdji Lamiji Tanovic koja se borila (bila predsjednik Liberala) i koja ima pondus da bude neko i nesto. Medjutim u seljackom drustvu kao sto je nase jedna takva osoba nema sanse i vjerujte da bi sutra Ceca Raznjatovic (kad bi mogla i htjela) dobila vise glasova u Sarajevu nego Lamija. Mora se priznati da nasi intelektualci se boje za svoje polozaje jer nije svejedno izgubiti 10-ak hiljada KM mjesecno. Sto se vrli profesori ne bore za ukidanje 10 i 10-ne bezveznih fakulteta i univerziteta. Malo sutra. Izgubice katedru i lovu a to sto se tamo proizvode nestrucnjaci koji ce drustvo zaviti u crno nije ih briga. Jos bi dodao da gosp. Tanovic i Komsic mogu biti ukljuceni u grupu lidera jer su i oni nesto uradili ili uslucaju Komsica rade u politici. Treba dovesti nase ljude iz inostranstva (najmanje 5 000) i njima dati preduzeca i ustanove na upravu. Znam da to zvuci cudno i da ce me sada napasti "patriote" kako mi imamo pameti u nasoj Bosni a ja samo pitam gdje je ta pamet i sta su uradili za ovih 20 godina. Najgore je sto svi sve znaju ali niko ne dolazi sa dokazima i opet ce u oktobru ovi sto demonstriraju glasati za iste protiv kojih su se bunili. Trebalo je uraditi ono sto su ljudi u Mostaru uradili i onda bi govna iz straha napustila svoja mjesta. Samo novi ljudi na celu mogu nesto uraditi. Pored toga treba hitno stvoriti bosanski front jer sve ovo vodi cijepanju drzave a to sadasnjim govnarima jako dobro odgovara. Naprijed BiH.
Grebo da nema muda ne bi došao pred narod u Skupštinu 1992., kad je narod tražio da se Grebo pojavi i da kaže narodu šta da radi.

Ni sa ovim ostalim se ne slažem.
Spahić je čovjek sa mudima i u to sam se ja lično uvjerio kada je imao jedno od svojih predavanja. Otvoreno je govorio o kriminalu stranaka, o krivici Alije Izetbegovića i bio je došao na "nož" kod mnogih Bošnjaka zbog toga. Dalje, javno je rekao šta misli o međunarodnoj zajednici i o njenom učešću u ratu u Jugoslaviji. I EU i NATO je također osudio zbog rata u Jugoslaviji, što je još jedan od pokazatelja da taj čovjek ima hrabrost da nešto napravi.
biske

#27 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by biske »

Nerzuk Ćurak
Ricken

#28 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by Ricken »

It_is_a_Leclerc wrote:- Aldin Širanović
- prof. Zdravko Grbo
- Prof. Asim Mujkić
- Danis Tanović
- Jasmila Žbanić
- Brano Jakupović
- prof. Damir Marjanović
- prof. Lamija Tanović
- Edin Delić Pixi
- prof. Sead Bajtal
- Adis Arapović
- Maida Behram Stojanov
- Svetlana Cenić
...
Što Adis Arapović? Ako već njega trpaš onda stavi i Darku Brkana, čisto nek ih je više. A mogao bi i Jana Zlatana Kulenovića, to ga taman na isto dođe.
emirolini

#29 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by emirolini »

Aleksa Milojevic!

jon_jovi

#30 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by jon_jovi »

Rusmir Mahmutćehajić
Tesla10

#31 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by Tesla10 »

Napišite nešto o svojim kandidatima !
julisiz es grant

#32 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by julisiz es grant »

It_is_a_Leclerc wrote:
svi u napad wrote:Kakav Spahic i Grebo. Ta dvojica jesu pametna ali nemaju muda i nikad ih nece imati. To je i sam Grebo u jednom intervju prije par godina priznao. Nek osnuju stranku, izadju sa platformom i nek pobjede na izborima ako su mocni. To sto oni rade u nasem narodu se zove palamudjenje. Od svih dosad nabrojanih jedino skidam kapu gospdji Lamiji Tanovic koja se borila (bila predsjednik Liberala) i koja ima pondus da bude neko i nesto. Medjutim u seljackom drustvu kao sto je nase jedna takva osoba nema sanse i vjerujte da bi sutra Ceca Raznjatovic (kad bi mogla i htjela) dobila vise glasova u Sarajevu nego Lamija. Mora se priznati da nasi intelektualci se boje za svoje polozaje jer nije svejedno izgubiti 10-ak hiljada KM mjesecno. Sto se vrli profesori ne bore za ukidanje 10 i 10-ne bezveznih fakulteta i univerziteta. Malo sutra. Izgubice katedru i lovu a to sto se tamo proizvode nestrucnjaci koji ce drustvo zaviti u crno nije ih briga. Jos bi dodao da gosp. Tanovic i Komsic mogu biti ukljuceni u grupu lidera jer su i oni nesto uradili ili uslucaju Komsica rade u politici. Treba dovesti nase ljude iz inostranstva (najmanje 5 000) i njima dati preduzeca i ustanove na upravu. Znam da to zvuci cudno i da ce me sada napasti "patriote" kako mi imamo pameti u nasoj Bosni a ja samo pitam gdje je ta pamet i sta su uradili za ovih 20 godina. Najgore je sto svi sve znaju ali niko ne dolazi sa dokazima i opet ce u oktobru ovi sto demonstriraju glasati za iste protiv kojih su se bunili. Trebalo je uraditi ono sto su ljudi u Mostaru uradili i onda bi govna iz straha napustila svoja mjesta. Samo novi ljudi na celu mogu nesto uraditi. Pored toga treba hitno stvoriti bosanski front jer sve ovo vodi cijepanju drzave a to sadasnjim govnarima jako dobro odgovara. Naprijed BiH.
Grebo da nema muda ne bi došao pred narod u Skupštinu 1992., kad je narod tražio da se Grebo pojavi i da kaže narodu šta da radi.

Ni sa ovim ostalim se ne slažem.
Pa došao je i Alija tada.
A to je bio pokušaj državnog udara, da se zbaci demokratski izabrana vlast i da ostanemo u krnjoj jugoslaviji.
trambusek88

#33 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by trambusek88 »

Muhamed Imamović - Komunistička partija BiH.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/komunist ... /120426036
julisiz es grant

#34 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by julisiz es grant »

Tesla10 wrote:

Spahić je čovjek sa mudima i u to sam se ja lično uvjerio kada je imao jedno od svojih predavanja. Otvoreno je govorio o kriminalu stranaka, o krivici Alije Izetbegovića i bio je došao na "nož" kod mnogih Bošnjaka zbog toga. Dalje, javno je rekao šta misli o međunarodnoj zajednici i o njenom učešću u ratu u Jugoslaviji. I EU i NATO je također osudio zbog rata u Jugoslaviji, što je još jedan od pokazatelja da taj čovjek ima hrabrost da nešto napravi.
Momčino, za priču su trebala muda u vrijeme komunizma kada je postojao famozni član 144. gdje je verbalni delikt bio nešto za šta se moglo zaglaviti u zavor.
Sada kada je demokratija i svako može pričati šta hoće bez posljedica, nije nikakava hrabrost lupetati svakakve gluposti.
newera86

#35 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by newera86 »

emirolini wrote:Aleksa Milojevic!

gledao sam ovo!
covjek fino objasnio cjelu pricu za neuke koji ce da gledaju
ali da konta igru, svakako!
sinuhe

#36 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by sinuhe »

Nema vise ko ni da pobjedi na izborima. Jebote koje sivilo :-)
saimidin

#37 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by saimidin »

kakve bolan revolucije, sta si ti pio.
nema revolucije bez krvi do koljena, a za to nije spreman ni narod niti iko od iole pametnih, gore pomenutih.
ovo kod nas su protesti, i to nista zesci od onih u mnogi drugim demokrtatskim drustvima.
mozes ti se ne slagati sa ljudima koji su na vlasti koliko ti volja, ali te je ljude narod izabrao, i samo na izborima mozes izabrati druge ljude, da ih zamijene.
nama trebaju izmjene izbornog zakona da se organizuju novi izbori za određene kantone, i biraj narode.
kako izaberes tako ce ti i biti, pa ako nevalja sam si sebi kriv.
Havatar

#38 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by Havatar »

julisiz es grant wrote:
Tesla10 wrote:

Momčino, za priču su trebala muda u vrijeme komunizma kada je postojao famozni član 144. gdje je verbalni delikt bio nešto za šta se moglo zaglaviti u zavor.
Sada kada je demokratija i svako može pričati šta hoće bez posljedica, nije nikakava hrabrost lupetati svakakve gluposti.
A ono sto on prica su uglavnom gluposti.
basicm

#39 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by basicm »

Kad vidim kakve degenerike predlazete, ovi trenutni su mehlem, i ako se bude biralo, biram sadasnje.
Fali vam Kusturica jos.

Sent from my iPhone using Tapatalk
x_lecter

#40 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by x_lecter »

Najvecu u nas Bošnjaka, Ali Beg Budnjo i tik do njega gospodin Asim Sarajlić :thumbup: :bih:
dormeo

#41 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by dormeo »

ne provaljujte se. vodja revolucije ne moze bit niko sa postojece estradno-politicko-pseudo-intelektualne scene.

Moze samo ovaj momak iz Tuzle koji vodi UDAR. Niko vise. Nikakvi prof.dr. i ostali misevi koji se plaho ne razlikuju od politicara.
Havatar

#42 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by Havatar »

dormeo wrote:ne provaljujte se. vodja revolucije ne moze bit niko sa postojece estradno-politicko-pseudo-intelektualne scene.

Moze samo ovaj momak iz Tuzle koji vodi UDAR. Niko vise. Nikakvi prof.dr. i ostali misevi koji se plaho ne razlikuju od politicara.
Onaj sto je dobio otkaz u telekomu zato sto je drogiran napravio udes :?:
HM 2011

#43 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by HM 2011 »

Niti jedan od nabrojanih nije revoplucionar niti lider revolucije.

HM 2011 - nigdje na spisku.....

Stavite me na spisak potencijalnih ljudi koji mogu donjeti promjenu ovom društvu ?
HM 2011

#44 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by HM 2011 »

Evo revolucionara i lidera revolucije.

Image

Nigdje niti jednog sa Vaših spiskova.
Bezimeni
Grijem se na: Toplinu
Vozim: Paciklo

#45 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by Bezimeni »

Tihomir Sulejhic :D
dzema

#46 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by dzema »

Denis Bećirović.
dzema

#47 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by dzema »

ILI Peđa Kojović.
Havatar

#48 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by Havatar »

HM 2011 wrote:Niti jedan od nabrojanih nije revoplucionar niti lider revolucije.

Stavite me na spisak potencijalnih ljudi koji mogu donjeti promjenu ovom društvu ?
Samopromocija preko protesta nije osobina dobra za jednog vodju :mrgreen:
ELMauro

#49 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by ELMauro »

Abdulah Sidran :D
HM 2011

#50 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?

Post by HM 2011 »

Havatar wrote:
HM 2011 wrote:Niti jedan od nabrojanih nije revoplucionar niti lider revolucije.

Samopromocija preko protesta nije osobina dobra za jednog vodju :mrgreen:
Ja se nudim - na narodu je da odluči - jednostavno je ustanoviti kakvi su moji stavovi. Koga interesuje neka procjeni jesam li materijal za vođu. Ne stidim se ni mrvice jer do sada ste dokazali

DA NIKOGA NE INTERESUJE KO VAMA MOŽE VALJAT KAO NARODU.

Vrlo je interesantno da Vam pred očima stojim - ali me niko ne prepoznaje.

Teoretske šanse nema da me neko u legitimnom političkom sistemu BiH istakne kao čovjeka koji će donjeti promjenu. Uvjek ima neko ko treba prije i slično.

A vrijeme kuca li kuca.
Last edited by HM 2011 on 09/02/2014 17:05, edited 3 times in total.
Post Reply