Spahić je čovjek sa mudima i u to sam se ja lično uvjerio kada je imao jedno od svojih predavanja. Otvoreno je govorio o kriminalu stranaka, o krivici Alije Izetbegovića i bio je došao na "nož" kod mnogih Bošnjaka zbog toga. Dalje, javno je rekao šta misli o međunarodnoj zajednici i o njenom učešću u ratu u Jugoslaviji. I EU i NATO je također osudio zbog rata u Jugoslaviji, što je još jedan od pokazatelja da taj čovjek ima hrabrost da nešto napravi.It_is_a_Leclerc wrote:Grebo da nema muda ne bi došao pred narod u Skupštinu 1992., kad je narod tražio da se Grebo pojavi i da kaže narodu šta da radi.svi u napad wrote:Kakav Spahic i Grebo. Ta dvojica jesu pametna ali nemaju muda i nikad ih nece imati. To je i sam Grebo u jednom intervju prije par godina priznao. Nek osnuju stranku, izadju sa platformom i nek pobjede na izborima ako su mocni. To sto oni rade u nasem narodu se zove palamudjenje. Od svih dosad nabrojanih jedino skidam kapu gospdji Lamiji Tanovic koja se borila (bila predsjednik Liberala) i koja ima pondus da bude neko i nesto. Medjutim u seljackom drustvu kao sto je nase jedna takva osoba nema sanse i vjerujte da bi sutra Ceca Raznjatovic (kad bi mogla i htjela) dobila vise glasova u Sarajevu nego Lamija. Mora se priznati da nasi intelektualci se boje za svoje polozaje jer nije svejedno izgubiti 10-ak hiljada KM mjesecno. Sto se vrli profesori ne bore za ukidanje 10 i 10-ne bezveznih fakulteta i univerziteta. Malo sutra. Izgubice katedru i lovu a to sto se tamo proizvode nestrucnjaci koji ce drustvo zaviti u crno nije ih briga. Jos bi dodao da gosp. Tanovic i Komsic mogu biti ukljuceni u grupu lidera jer su i oni nesto uradili ili uslucaju Komsica rade u politici. Treba dovesti nase ljude iz inostranstva (najmanje 5 000) i njima dati preduzeca i ustanove na upravu. Znam da to zvuci cudno i da ce me sada napasti "patriote" kako mi imamo pameti u nasoj Bosni a ja samo pitam gdje je ta pamet i sta su uradili za ovih 20 godina. Najgore je sto svi sve znaju ali niko ne dolazi sa dokazima i opet ce u oktobru ovi sto demonstriraju glasati za iste protiv kojih su se bunili. Trebalo je uraditi ono sto su ljudi u Mostaru uradili i onda bi govna iz straha napustila svoja mjesta. Samo novi ljudi na celu mogu nesto uraditi. Pored toga treba hitno stvoriti bosanski front jer sve ovo vodi cijepanju drzave a to sadasnjim govnarima jako dobro odgovara. Naprijed BiH.
Ni sa ovim ostalim se ne slažem.
Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
- Tesla10
#26 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
- biske
#27 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Nerzuk Ćurak
- Ricken
#28 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Što Adis Arapović? Ako već njega trpaš onda stavi i Darku Brkana, čisto nek ih je više. A mogao bi i Jana Zlatana Kulenovića, to ga taman na isto dođe.It_is_a_Leclerc wrote:- Aldin Širanović
- prof. Zdravko Grbo
- Prof. Asim Mujkić
- Danis Tanović
- Jasmila Žbanić
- Brano Jakupović
- prof. Damir Marjanović
- prof. Lamija Tanović
- Edin Delić Pixi
- prof. Sead Bajtal
- Adis Arapović
- Maida Behram Stojanov
- Svetlana Cenić
...
-
emirolini
#29 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Aleksa Milojevic!
- jon_jovi
#30 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Rusmir Mahmutćehajić
- Tesla10
#31 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Napišite nešto o svojim kandidatima !
-
julisiz es grant
#32 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Pa došao je i Alija tada.It_is_a_Leclerc wrote:Grebo da nema muda ne bi došao pred narod u Skupštinu 1992., kad je narod tražio da se Grebo pojavi i da kaže narodu šta da radi.svi u napad wrote:Kakav Spahic i Grebo. Ta dvojica jesu pametna ali nemaju muda i nikad ih nece imati. To je i sam Grebo u jednom intervju prije par godina priznao. Nek osnuju stranku, izadju sa platformom i nek pobjede na izborima ako su mocni. To sto oni rade u nasem narodu se zove palamudjenje. Od svih dosad nabrojanih jedino skidam kapu gospdji Lamiji Tanovic koja se borila (bila predsjednik Liberala) i koja ima pondus da bude neko i nesto. Medjutim u seljackom drustvu kao sto je nase jedna takva osoba nema sanse i vjerujte da bi sutra Ceca Raznjatovic (kad bi mogla i htjela) dobila vise glasova u Sarajevu nego Lamija. Mora se priznati da nasi intelektualci se boje za svoje polozaje jer nije svejedno izgubiti 10-ak hiljada KM mjesecno. Sto se vrli profesori ne bore za ukidanje 10 i 10-ne bezveznih fakulteta i univerziteta. Malo sutra. Izgubice katedru i lovu a to sto se tamo proizvode nestrucnjaci koji ce drustvo zaviti u crno nije ih briga. Jos bi dodao da gosp. Tanovic i Komsic mogu biti ukljuceni u grupu lidera jer su i oni nesto uradili ili uslucaju Komsica rade u politici. Treba dovesti nase ljude iz inostranstva (najmanje 5 000) i njima dati preduzeca i ustanove na upravu. Znam da to zvuci cudno i da ce me sada napasti "patriote" kako mi imamo pameti u nasoj Bosni a ja samo pitam gdje je ta pamet i sta su uradili za ovih 20 godina. Najgore je sto svi sve znaju ali niko ne dolazi sa dokazima i opet ce u oktobru ovi sto demonstriraju glasati za iste protiv kojih su se bunili. Trebalo je uraditi ono sto su ljudi u Mostaru uradili i onda bi govna iz straha napustila svoja mjesta. Samo novi ljudi na celu mogu nesto uraditi. Pored toga treba hitno stvoriti bosanski front jer sve ovo vodi cijepanju drzave a to sadasnjim govnarima jako dobro odgovara. Naprijed BiH.
Ni sa ovim ostalim se ne slažem.
A to je bio pokušaj državnog udara, da se zbaci demokratski izabrana vlast i da ostanemo u krnjoj jugoslaviji.
- trambusek88
-
julisiz es grant
#34 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Momčino, za priču su trebala muda u vrijeme komunizma kada je postojao famozni član 144. gdje je verbalni delikt bio nešto za šta se moglo zaglaviti u zavor.Tesla10 wrote:
Spahić je čovjek sa mudima i u to sam se ja lično uvjerio kada je imao jedno od svojih predavanja. Otvoreno je govorio o kriminalu stranaka, o krivici Alije Izetbegovića i bio je došao na "nož" kod mnogih Bošnjaka zbog toga. Dalje, javno je rekao šta misli o međunarodnoj zajednici i o njenom učešću u ratu u Jugoslaviji. I EU i NATO je također osudio zbog rata u Jugoslaviji, što je još jedan od pokazatelja da taj čovjek ima hrabrost da nešto napravi.
Sada kada je demokratija i svako može pričati šta hoće bez posljedica, nije nikakava hrabrost lupetati svakakve gluposti.
-
newera86
#35 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
gledao sam ovo!emirolini wrote:Aleksa Milojevic!
covjek fino objasnio cjelu pricu za neuke koji ce da gledaju
ali da konta igru, svakako!
- sinuhe
#36 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Nema vise ko ni da pobjedi na izborima. Jebote koje sivilo 
-
saimidin
#37 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
kakve bolan revolucije, sta si ti pio.
nema revolucije bez krvi do koljena, a za to nije spreman ni narod niti iko od iole pametnih, gore pomenutih.
ovo kod nas su protesti, i to nista zesci od onih u mnogi drugim demokrtatskim drustvima.
mozes ti se ne slagati sa ljudima koji su na vlasti koliko ti volja, ali te je ljude narod izabrao, i samo na izborima mozes izabrati druge ljude, da ih zamijene.
nama trebaju izmjene izbornog zakona da se organizuju novi izbori za određene kantone, i biraj narode.
kako izaberes tako ce ti i biti, pa ako nevalja sam si sebi kriv.
nema revolucije bez krvi do koljena, a za to nije spreman ni narod niti iko od iole pametnih, gore pomenutih.
ovo kod nas su protesti, i to nista zesci od onih u mnogi drugim demokrtatskim drustvima.
mozes ti se ne slagati sa ljudima koji su na vlasti koliko ti volja, ali te je ljude narod izabrao, i samo na izborima mozes izabrati druge ljude, da ih zamijene.
nama trebaju izmjene izbornog zakona da se organizuju novi izbori za određene kantone, i biraj narode.
kako izaberes tako ce ti i biti, pa ako nevalja sam si sebi kriv.
- Havatar
#38 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
A ono sto on prica su uglavnom gluposti.julisiz es grant wrote:Momčino, za priču su trebala muda u vrijeme komunizma kada je postojao famozni član 144. gdje je verbalni delikt bio nešto za šta se moglo zaglaviti u zavor.Tesla10 wrote:
Spahić je čovjek sa mudima i u to sam se ja lično uvjerio kada je imao jedno od svojih predavanja. Otvoreno je govorio o kriminalu stranaka, o krivici Alije Izetbegovića i bio je došao na "nož" kod mnogih Bošnjaka zbog toga. Dalje, javno je rekao šta misli o međunarodnoj zajednici i o njenom učešću u ratu u Jugoslaviji. I EU i NATO je također osudio zbog rata u Jugoslaviji, što je još jedan od pokazatelja da taj čovjek ima hrabrost da nešto napravi.
Sada kada je demokratija i svako može pričati šta hoće bez posljedica, nije nikakava hrabrost lupetati svakakve gluposti.
- basicm
#39 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Kad vidim kakve degenerike predlazete, ovi trenutni su mehlem, i ako se bude biralo, biram sadasnje.
Fali vam Kusturica jos.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Fali vam Kusturica jos.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
x_lecter
#40 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Najvecu u nas Bošnjaka, Ali Beg Budnjo i tik do njega gospodin Asim Sarajlić

- dormeo
#41 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
ne provaljujte se. vodja revolucije ne moze bit niko sa postojece estradno-politicko-pseudo-intelektualne scene.
Moze samo ovaj momak iz Tuzle koji vodi UDAR. Niko vise. Nikakvi prof.dr. i ostali misevi koji se plaho ne razlikuju od politicara.
Moze samo ovaj momak iz Tuzle koji vodi UDAR. Niko vise. Nikakvi prof.dr. i ostali misevi koji se plaho ne razlikuju od politicara.
- Havatar
#42 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Onaj sto je dobio otkaz u telekomu zato sto je drogiran napravio udesdormeo wrote:ne provaljujte se. vodja revolucije ne moze bit niko sa postojece estradno-politicko-pseudo-intelektualne scene.
-
HM 2011
#43 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Niti jedan od nabrojanih nije revoplucionar niti lider revolucije.
HM 2011 - nigdje na spisku.....
Stavite me na spisak potencijalnih ljudi koji mogu donjeti promjenu ovom društvu ?
Stavite me na spisak potencijalnih ljudi koji mogu donjeti promjenu ovom društvu ?
-
HM 2011
#44 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Evo revolucionara i lidera revolucije.

Nigdje niti jednog sa Vaših spiskova.

Nigdje niti jednog sa Vaših spiskova.
- Bezimeni
- Grijem se na: Toplinu
- Vozim: Paciklo
#45 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Tihomir Sulejhic 
-
dzema
#46 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Denis Bećirović.
-
dzema
#47 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
ILI Peđa Kojović.
- Havatar
#48 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Samopromocija preko protesta nije osobina dobra za jednog vodjuHM 2011 wrote:Niti jedan od nabrojanih nije revoplucionar niti lider revolucije.
-
ELMauro
#49 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Abdulah Sidran 
-
HM 2011
#50 Re: Potencijalni lideri revolucije - tko su ?
Ja se nudim - na narodu je da odluči - jednostavno je ustanoviti kakvi su moji stavovi. Koga interesuje neka procjeni jesam li materijal za vođu. Ne stidim se ni mrvice jer do sada ste dokazaliHavatar wrote:Samopromocija preko protesta nije osobina dobra za jednog vodjuHM 2011 wrote:Niti jedan od nabrojanih nije revoplucionar niti lider revolucije.
DA NIKOGA NE INTERESUJE KO VAMA MOŽE VALJAT KAO NARODU.
Vrlo je interesantno da Vam pred očima stojim - ali me niko ne prepoznaje.
Teoretske šanse nema da me neko u legitimnom političkom sistemu BiH istakne kao čovjeka koji će donjeti promjenu. Uvjek ima neko ko treba prije i slično.
A vrijeme kuca li kuca.
Last edited by HM 2011 on 09/02/2014 17:05, edited 3 times in total.