pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
- ProS
#176 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
i 'pravi' ili 'istinski' vjernik je covjek,i kada se opije za bajram i kada suti,samo je covjek...
sada mi je naivno ocekivati od vjernika da bude dobar,da zeli dobro ili da postuje religiju...
sada mi je naivno ocekivati od vjernika da bude dobar,da zeli dobro ili da postuje religiju...
- Ahmmed
#177 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
http://www.youtube.com/watch?v=NDIZNaSk ... re=related
Samo za zlatiborku i društvo za stolom....da ih želja mine
- Bosanac sa dna kace
#178 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
ZGRAZAVAM SE NAD VECINOM VAS ZBOG VASIH KOMENATRA
DOK NAM BUDUCNOST VISI O KONCU VI NAGLABATE
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p2336338
- Ahmmed
#179 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Bosanac sa dna kace wrote:ZGRAZAVAM SE NAD VECINOM VAS ZBOG VASIH KOMENATRA
Šta ima u Stambolu?
- Bosanac sa dna kace
#180 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
kisa, zima, tmurno.....Ahmmed wrote:Bosanac sa dna kace wrote:ZGRAZAVAM SE NAD VECINOM VAS ZBOG VASIH KOMENATRA
Šta ima u Stambolu?
- Ahmmed
#181 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Bosanac sa dna kace wrote:kisa, zima, tmurno.....Ahmmed wrote:Bosanac sa dna kace wrote:ZGRAZAVAM SE NAD VECINOM VAS ZBOG VASIH KOMENATRA
Šta ima u Stambolu?
Hajd ovamo
-
callmethebreeeze
#182 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
kako to? divan dan bio kad sam ja tamo cekao avion u petak?!Bosanac sa dna kace wrote:kisa, zima, tmurno.....Ahmmed wrote:Bosanac sa dna kace wrote:ZGRAZAVAM SE NAD VECINOM VAS ZBOG VASIH KOMENATRA
Šta ima u Stambolu?
- amrica
#183 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Ahmmed wrote:http://www.youtube.com/watch?v=NDIZNaSk ... re=related
Ahmede, ovo stvarno nije tvoj nivo komuniciranja.....
A i promasio si....poentu
- Bosanac sa dna kace
#184 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
eh sad pa ako ima kakav dobar posoAhmmed wrote:
Hajd ovamoJest da je pohladno, ali nema ni kiše ni snijega
ja sam pozelio snijega, ono do pasa da se izgubim u njegovoj bjelini....ovde sve naka jal vrelina jal vjetar, kisa....nije ono tolko zima neg su nam poskupjeli plin za 80%
ne lezi vraze, svijet se budi, sve se vise protive poskupljenu....
Stambol pun bradonja u salvarama i zena u carsafima, i ope nidje ni vhbija ni selefija
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#185 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Tvoje "misljenje" je da si alergicna na "crne nindze". Jesi li isto tako alergicna na Rome/Crnce/sve koji ne pripadaju tvom svjetonazoru ?zlatiborka wrote:
@Latinice,
1.Problematiku razumijem dovoljno da imam svoje misljenje o krpama koje kriju lice
Ipak vise vuce na fasisticki stav.2. Kazes da je ono sto sam napisala primjer strasnog, gotovo krvlocnog ateizma
Posto svoju vjeru ne krijes, koja vjera je u pitanju ?- Ja nisam ateista, vjernik sam i sada i bila u onom sistemu i nikad svoju vjeru nisam krila.
Mislim da se ipak ti trebas raspitati. Zivim u visemilionskom gradu i svakodnevno vidjam djevojke i zene pod nikabom. Niko ih ne maltretira, niko ih ne ponizava, niko ih ne provocira, zive svoj zivot kao i svi ostali. U principu, @Shoshana i @Gorstak su ti sve rekli. Da imas imalo obraza stidila bi se svega sto si ovdje napisala.3. Za krivicnu prijavu se ne brinem, nisam na zapadu a kako vidis nisu me banovali.....
4. Za krpe crne ili sarene nigdje na zapadu se ne dobivaju krivične prijave, raspitaj se malo.....
Iako ne vidimo tvoje lice i oci, savrseno si transparentna. Nedaj Boze takvima kao sto si ti dati neku vlast u ruke.zlatiborka wrote:
@povjetarac,
Moja je iskljucivost prakticne prirode, zao mi je zena koje su robinje ovih zadrtih vjernika.....tj. „pravih vjernika“ koji su dosli da nas „privedu tobe“....
Lice i oci su ogledalo duse.
Zene koje kriju lice nemaju dusu, neko im je dusu uzeo i nemaju lice s kojim mogu proci ulicom!
Ove zene koje moraju ili same hoce da kriju svoj lik, nemaju dusu, nemaju svoju licnost, nemaju sta da pokazu ostalim ljudima.
Najbolje bi bilo da odu na neki pusti otok sa svojim covjekom i ostalim njegovim vjencanim i nevjencanim zenama i da pokupe buljuk sve zajednicke djece i da povedu svoje ispravne hafize vjeroucitelje, da ponesu svoje knjige koje ce tamo tabiriti do kijametskog dana....
...i da nasu BiH oslobode svog nazadnog i agresivnog islama.....
- amrica
#186 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Latinice, kakve veze imaju zene koje su se dobrovoljno pokrile sa crnicima, romima....
Ili ti imas problema sa njima?
- zgembo_sa
#187 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Drago mi je sto ljudi konacno pocinju prepoznavati ove nadridemokrate kakva je i ova zlatiborka. Davno ja rekoh da ne postoji islamofobicnija osoba na ovom forumu od nje. Svakim danom dokazuje da sam u pravu. Ali neka, vazno je u zivotu znati da postoje i takvi odvratni ljudi kao sto je ona, da ne bi zivjeli u iluzijama kako je sve divno i krasno i kako nam svi zele samo dobro.
-
tempora
#188 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
zlatiborka bi svojim komentarima htjela da ukaze na agresivnost, primitivizam, zatucanost, opasnost, robovlasnistvo, ruznocu duha, glupost, neinformisanost, zena i ljudi koji su sve ono sto ona nije. Nisam jos nacisto glede onoga sto ona nije. 
- Latina
#189 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Poredjenje je napravljeno u vezi sa odnosom prema manjinama - kako vjerskim, tako i etnickim.amrica wrote:Latinice, kakve veze imaju zene koje su se dobrovoljno pokrile sa crnicima, romima....
Evo jedan zanimljiv tekst napisan prije gotovo 7 godina, ali ocigledno jos uvijek veoma aktuelan. Ko kaze da pod jednim od nikaba nije draga i pametna Vedrana Seksan ?
http://www.bhdani.com/arhiva/243/t24304.shtml
Ovo sto ona ispoljava su predrasude, jer ti garantujem da nikada ni rijec nije progovorila sa pokrivenom zenom. Dakle cijeni ih iskljucivo na osnovu izgleda, koji joj se ne dopada, pa ih zbog toga ne podnosi i tjerala bi ih na pusto ostrvo. BudiBogsnama.tempora wrote:zlatiborka bi svojim komentarima htjela da ukaze na agresivnost, primitivizam, zatucanost, opasnost, robovlasnistvo, ruznocu duha, glupost, neinformisanost, zena i ljudi koji su sve ono sto ona nije. Nisam jos nacisto glede onoga sto ona nije.
- amrica
#190 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
@latinica
jesi li ti pokrivena, nosis li maramu, hidzab, nikab...?
- Bosanac sa dna kace
#191 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
sto tebe brine????amrica wrote:@latinica
na forumu svako ima pravo na anonimnost....to je njezina stvar....
- zgembo_sa
#192 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Moze vala i ova amrica u isti kos sa zlatiborkom...
- madner
#193 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Zgembo poznati borac za slobodu i ljudska prava
Svidja mi se kako su ljudi koji inace preferiraju drugacije politicke opcije u stanju da promjene stavove kad im pase za argument. To je fleksibilnost.
Svidja mi se kako su ljudi koji inace preferiraju drugacije politicke opcije u stanju da promjene stavove kad im pase za argument. To je fleksibilnost.
- amrica
#194 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
mene odavno trpaju u razne koseve, bez moje zelje i volje, niko me nista ne pita.... jedan vise ili manje,zgembo_sa wrote:Moze vala i ova amrica u isti kos sa zlatiborkom...
A sta je lose sto sam ja to pitala latinicu?
Samo da vidim sa kojeg stanovista ona prica.
I sta ste vi, njeni advokati? Ona je obicno jako rjecita kad treba nekome nesto odgovoriti.
-
fixer
#195 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
prije bi mogao ti, jer si samo ti u stanju pozivati se na toleranciju, prozivati druge zbog licemjerstva, a onda pokazati da si ti ustvari onaj protiv koga se zdusno boris. zapamti, da bi danas mogao drzati lekcije nekome na ovom forumu, moras biti dosljedan onome sto zagovaras. ako si borac za ljudska prava, ona moraju vaziti za svakoga, a tu spadaju i oni s kojima se nisi u stanju identificirati.
- zgembo_sa
#196 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
A ni tebi nije mane... Samo te zeza sto ne uspijevas da me uhvatis u tim kontradikcijama, pojebe ti se logika usput, valja posegnut malo za lazima, malo uzeti van konteksta, malo dodati, oduzeti, pa fino prepakovati i opet nista od svega.
Ali zaboli me cosak, lagano punim ignore listu fasista, rasista, ksenofoba, cetnika, ustasa i sl. na ovom forumu. Vec je podugacka... Slobodno se javljajte
Ali zaboli me cosak, lagano punim ignore listu fasista, rasista, ksenofoba, cetnika, ustasa i sl. na ovom forumu. Vec je podugacka... Slobodno se javljajte
-
fixer
#197 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
oavj zgembo je komican u svojoj prevrtljivosti i laznom moralisanju.madner wrote:Zgembo poznati borac za slobodu i ljudska prava![]()
-
fixer
#198 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
pa ako latinica moze biti direktna da pita zlatiborku koje je vjere, zasto bi to pravo bilo oduzeto amrici?Bosanac sa dna kace wrote:sto tebe brine????amrica wrote:@latinica
jesi li ti pokrivena, nosis li maramu, hidzab, nikab...?![]()
na forumu svako ima pravo na anonimnost....to je njezina stvar....
- Bosanac sa dna kace
#199 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
.....o alevijama, toj muslimanskoj heretickoj sekti
imao sam razne predrasude i predstave,pored strucne knjige ''Veliki sejtan'' od Halida Tulica o siizmu i njegovim izdancima u sto se ubrajaju i alevije, proictao sam jos masu clanaka na turskom i engleskom o tome, svi uglavnom u stilu Halida Tulica....ali kako me nuzda natjera da odselim u studentski dom u jednom od kampusa mog univerziteta, u sobi sam za cimere imao 2 alevije koji su jos pride Kurdi-Zaze
...tako eto s njima razbih predrasuee da oni nisu nikakvi crvenoglavi sa likom magaradi.....da su i oni ljudska bica kao i ja...da su i Kurdi ljudi kao i ostali...itd....a zadnji bajrAM provedoh kod alevija-nusajrija, bilo je vise nego odlicno 
- Latina
#200 Re: pošteno-duška jurišić- selefije-pitanje ?
Da je @zlatiborka napisala da sve djevojke koje imaju tetovazu i oblajhanu kosu treba protjerati na pusto ostrvo i naplatiti im kaznu od nekoliko stotina KM zbog remecenja javnog reda i mira, moj stav bi bio identican.amrica wrote: Samo da vidim sa kojeg stanovista ona prica.