Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
manki wrote:E, stigla mi kartica danas, morao se vracati u Sarajevo lol. Pokupio sam karticu, sutra idem nazad kuci, pa prekosutra u Swe, javim se od tamo... Posalji mi samo broj moba privatnom porukom, da se mozemo dogovarati za tvoj dolazak. Poz
Valja se tebi sad vozikati ponovo... Ja se pakujem trenutno... 15 Aug cu doci u Copenhagen pa cu tamo prenociti, pa cu iduci dan za SWE.
Poslao sam ti broj privatnom porukom pa se cujemo...
Kolega Manki... Jesi stigao u SWE, smjestio se, obisao i saznao sve ...?
Ja se pakujem upravo... pa cu biti 16 Aug u Lundu, ako si uzeo vec svedski broj posalji mi ovdje privatnom porukom ili mi posalji sms na moj broj pa cu te zvati kada dodjem na fika...
Kako vam se dopada Sverige??
Ja sam živio gore 12 god. a sad boravim u BiH
Srednju pohađam....
Ako imate neka pitanja u vezi Švedske slobodno pitajte......
Gray wrote:Čuo sam manki da si se danas sreo sa kolegicom iz Srbije
Ja sam malo zauzet sada, imam jedan rad da napišem do 19. a do 22. mi je sestra u posjeti, pa se možemo sresti nakon toga
E kolega gray, izvini sto se ne javih ranije, tek sam se nedavno smjestio-smjestio, i konacno sam online.
Hehe, jesam, idemo cak zajedno na kurseve svedskog.
Btw, htjedoh te pitati, kad si aplicirao za stipendiju Basileus sad, sta si im slao uz aplikaciju, koje ocjene, s bachelora ili ove poslije prve godine magistarskog?
Ja sam malo zauzet sada, imam jedan rad da napišem do 19. a do 22. mi je sestra u posjeti, pa se možemo sresti nakon toga
E kolega gray, izvini sto se ne javih ranije, tek sam se nedavno smjestio-smjestio, i konacno sam online.
Btw, htjedoh te pitati, kad si aplicirao za stipendiju Basileus sad, sta si im slao uz aplikaciju, koje ocjene, s bachelora ili ove poslije prve godine magistarskog?
Koliko se sjećam poslao sam oboje, ali sam sav naglasak stavio na ocjene sa mastera.
Koliko se sjećam poslao sam oboje, ali sam sav naglasak stavio na ocjene sa mastera.
Ove s bachelora si predao u vidu transkripta ili? U kom smislu naglasak, u motivacionom pismu si naglasio ili?
mgogic wrote:jesu li numerisane strane?
ako jesu, onda sve!
ako nisu, i ako je zaista 3 primjerka jedne diplome (sto mi nema smisla da bi dijelili onako gratis primjerke) onda valjda diplomu tj. tu sa zigom!!!
ne, nisu numerisane.
tu su 3 primjerka jedne te iste diplome, s time što samo 1. primjerak ima potpise i žig, a druga dva imaju imena i mjesta za postpis ali bez potpisa i bez žiga.
onda mi nema smisla ovjeravati nesto sto nema ni ziga ni potpisa! ja bih ovjerio samo diplomu sa zigom i potpisom, ali opet se jos malo raspitaj, ne uzimaj me zdravo za gotovo!
mgogic wrote:onda mi nema smisla ovjeravati nesto sto nema ni ziga ni potpisa! ja bih ovjerio samo diplomu sa zigom i potpisom, ali opet se jos malo raspitaj, ne uzimaj me zdravo za gotovo!
a imaju li mozda watermark ove dvije diplome???
pa u dilemi sam jer se taj žig ne vidi kada se kopira diploma.
i ne treba, niti moze da se vidi! to ti se potvrdjuje ovjerom! samo ti kopiraj i original na uvid, a tumac/notar/maticar ti ovjerava autenticnost kopije, kad mu prilikom ovjere das na uvid diplomu!
Ma ja zavrsio prosle godine jos, uveliko radim! Doduse vratio se u BiH pa ovdje jobbam, ali jbg, sta je tu je. Ajde aBd s hajrom da se to zavrsi!!! Ima li kakve sanse da ostanes? Ja sam mogao internship dobiti, ali zbog nekih (svojih) idiotluka se odlucim vratiti! Sad malo kasno da okrenem nazad, ugazio u neke poslove, ali za jedno 2 godine planiram aBd nazad!
mgogic wrote:Ma ja zavrsio prosle godine jos, uveliko radim! Doduse vratio se u BiH pa ovdje jobbam, ali jbg, sta je tu je. Ajde aBd s hajrom da se to zavrsi!!! Ima li kakve sanse da ostanes? Ja sam mogao internship dobiti, ali zbog nekih (svojih) idiotluka se odlucim vratiti! Sad malo kasno da okrenem nazad, ugazio u neke poslove, ali za jedno 2 godine planiram aBd nazad!
Aha, tebi je bilo samo jednu godinu, sada se sjećam.
Ne znam, šanse ima, ali nije velika. Ali ako ne uspijem u Swe, onda ću pokušati negdje drugo u EU. Povratak mi je zadnja opcija, ako bašništa drugo ne uspijem. Prijavio sam i neki internship, pa se nadam da bi to moglo uspjeti ako ne nađem posao.
Sad vidjeh da ste se raspricali prije mjesec dana. I ja skratih svoj dvogodisnji program na jednogodisnji (zbog placanja), pa upravo pisem magistarski (moram ga predati do kraja maja). Posao trazim takodjer, ali nisam nesto optimistican..
A Grey, sta si spominjao za internship? Je li se i preko internshipa moze ostati jedan odredjen period?