tvoj brat il je nesposoban a očigledno nije dok je završio al sigurno jeste LIJEN da nađe posao ili još gore BIRAČ-OBIRAČ, nažalost, moj kolega, možda ružno da kažem tako ali hoće posao u BiH od 5.000 KM pa nemože da nađe.bmx wrote:Završio moj brat, al' kažu da ne može odmah dobiti posao (a od toga je prošlo ...., obzirom da je on bio 2.generacija);
(kaže mu čiko jedan)"... pošto smo mi bili u ratu znaš i treba vremena da se sve ovo obnovi...." (čitaj: "Donesi lovu momak i člansku neke od vladajućih stranaka")!
Za tvoju informaciju, dodatni argumenat da sam ja sa završenim SMHA dobio daleko bolji plaćeni posao (i bolje uvjete rada, radne atmosfere) te počeo vraćati sve uloženo.
Tvom bratu želim više sreće.
I pitam se, da li ti je to neko obećao posao nakon što završiš? Koliko mi je poznato, to samo mogu amerikanci obećavati al ne i SMHA, jer znam da mojoj generaciji nisu ništa obećali ali su dovoljno dali.
Tek toliko...
ja ti nisam član nijedne stranke al se slažem s tobom da je država puna nepotizma, korupcije i stranački opredjeljenih. Ima mjesta i za nas pametne, vrijedne i svako danas kupuje stručnost i pamet a budala i stranke preseravanja i kič.bmx wrote:Ako misliš upisivati, odmah se učlani u SDA (da se bez veze ne lažemo i da ne budemo licemjerni) i šanse će ti sigurno biti veće za zapošljavanje (možda i uletiš u kakvo ministarstvo).
Interdisciplinarnost u svijetu globalizacije nije potrebno objašnjavati (prednosti) jer da bi neko bio dobar u jednoj oblasti on mora dobro poznavati pored ekonomije i pravo i medije i politiku (a ne biti totalni neznalica). tu se slažemo.bmx wrote:Sam studij je interdisciplinarnog karaktera, što znači da je "Bosanski lonac" (pravo, ekonomija, političke nauke, ljudska prava, mediji itd), pa tako da znaš šta se može očekivati. Ja sam isto bio vrlo "zagrijan" jedno vrijeme, ali "moj konačan odgovor je NE"
Biti zagrijan i završiti SMHA kao što je tvoj brat, njemu daje za pravo da govori a tebi samo subjektivno viđenje.
Također i meni daje veće pravo da ovo što sam rekao iz iskustva je važnije od nečijeg mišljenja. O ovome sam već govorio u predhodnim mailovima i spreman sam braniti tezu da je obrazovanje SMHA investicija a ne neki kriminal ili nešto što automatizmom postaje zlatna kašika.
Srdačan pozdrav,
G.B.