Postavke ADSL router-a u router modu

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
BAD_BLUE_BOY
Posts: 153
Joined: 08/08/2007 20:35

Postavke ADSL router-a u router modu

Post by BAD_BLUE_BOY » 10/12/2011 20:40

Imam adsl bh telekom internet i htio bih da modem postavim u router mod da bih imao i na laptopu da ide preko wirellesa,pa ako ko zna da mi objasni kako bio bih zahvalan.Modem je Paradigm Technology Inc ADSL 2/2+ router.


savsvoj
Posts: 512
Joined: 13/01/2009 17:55

Re: Postavke ADSL router-a u router modu

Post by savsvoj » 10/12/2011 20:51

BAD_BLUE_BOY wrote:Imam adsl bh telekom internet i htio bih da modem postavim u router mod da bih imao i na laptopu da ide preko wirellesa,pa ako ko zna da mi objasni kako bio bih zahvalan.Modem je Paradigm Technology Inc ADSL 2/2+ router.
Ovaj modem/router nema wireless tako da ces morati kupiti dodatni router da bi koristio wireless

BAD_BLUE_BOY
Posts: 153
Joined: 08/08/2007 20:35

Re: Postavke ADSL router-a u router modu

Post by BAD_BLUE_BOY » 10/12/2011 20:52

Imam vec jedan jos dodatno router tp link-ov pa ako bi mi mogao objasniti kako da konfigurisem bio bih zahvalan?pozdrav

zikmu
Posts: 396
Joined: 22/03/2008 21:48

Re: Postavke ADSL router-a u router modu

Post by zikmu » 10/12/2011 20:52

...

dragan.s
Posts: 2043
Joined: 04/07/2009 00:34

Re: Postavke ADSL router-a u router modu

Post by dragan.s » 10/12/2011 22:37

ADSL modem ti je već u ruter modu inače bi morao pokretati pppoe konekciju sa računara da bi išao na internet.
Ono što tebi treba je kako da podesiš TP Link Wireless ruter. Imaš to na ovom forumu samo potraži.


donja_crtica
Posts: 668
Joined: 09/06/2008 13:45

Re: Postavke ADSL router-a u router modu

Post by donja_crtica » 10/12/2011 23:24

ako je novi TPlink modem, sva poznata uputstva ne vrijede. Nesto se i po VLAN settingu mora cackat.

Najlakse je telecomov router ostaviti u bridge modu, a na wireless drugom routeru onda se konektovati preko PPOE

Post Reply