Pa je li 78000 ili 51000? I ako napisem Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, sta mislite hoce li onda biti malo manje sanse da otvore pismo? Ako je Republika Srpska, to valjda treba da ubere par bodova za smilovanje
Postanski broj
Moderator: banjaluka078
-
Drug_Tito
#1 Postanski broj
Je li za BL postanski broj 78000 ili 51000? Trebam nesto poslati. I kolika je sansa da ce nesto doci u BiH iz Amerike a da ne bude otvoreno?? Vec su mi rodjaci nesto slali iz BL i SA i evo vec godina dana jos pismo nije doslo
. Zadnji put kada su slali nesto, rekli im na posti u SA, da ce doci u Ameriku za 20-25 dana, od tada je proslo 4 mjeseca ja jos nista nisam dobio.
Pa je li 78000 ili 51000? I ako napisem Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, sta mislite hoce li onda biti malo manje sanse da otvore pismo? Ako je Republika Srpska, to valjda treba da ubere par bodova za smilovanje
- bpsang
#3 Re: Postanski broj
AKO NAPISES OVO DOLE NECE STICI GARANTDrug_Tito wrote:Je li za BL postanski broj 78000 ili 51000? Trebam nesto poslati. I kolika je sansa da ce nesto doci u BiH iz Amerike a da ne bude otvoreno?? Vec su mi rodjaci nesto slali iz BL i SA i evo vec godina dana jos pismo nije doslo. Zadnji put kada su slali nesto, rekli im na posti u SA, da ce doci u Ameriku za 20-25 dana, od tada je proslo 4 mjeseca ja jos nista nisam dobio.
Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina,
TILE JARANE Banja Luka je u bosni i hercegovini Republika Srpska je entitet
-
Jasho
Ja apsolutno nemam problema sa slanjem pošte vani primanjem iste. Kada mi sestra šaljhe diskove iz Engleske, dobijem u roku od 4 dana, maksimalno za 7 dana i sto je kada ja šaljem njoj nešto: I da naglasim da šaljem običnom poštomi da sestra meni takođe šalje običnom poštom, dakle ne koristimo neke brze usluge slanja.
- kekec
Ocekuj iznanedjenja.
Moj slucaj:
-Poslat mi je papir iz inostranstva. Jedna punomoc. Format A4. U obicnoj
koverti, obicnom postom. I danas ga "cekam", a proslo je 8 mjeseci.
-Dva puta sam dobijao obicna pisma sa par fotografija, naknadno PONOVO ZALIJEPLJENA.
( Mozda cika postar misli da ima stotka u koverti.)
Moj slucaj:
-Poslat mi je papir iz inostranstva. Jedna punomoc. Format A4. U obicnoj
koverti, obicnom postom. I danas ga "cekam", a proslo je 8 mjeseci.
-Dva puta sam dobijao obicna pisma sa par fotografija, naknadno PONOVO ZALIJEPLJENA.
( Mozda cika postar misli da ima stotka u koverti.)
-
Duspa
#9 Re: Postanski broj
Poštanski broj za Banja Luku je 78 000.
Ja češto šaljem i do sada mi je svaki put stiglo. Šaljem u ovom formatu:
Ime i prezime (nekad broj mobitela osobe)
Ulica i broj
78 000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina
Nemoj slati obično jer nemaš nikakve garancije.
Ako šalješ preporučeno onda ti oni refundiraju 5 puta visinu poštarine koju si platio (znači platis 5 KM, oni ce ti dati 25 KM ako izgube).
AKo imas nesto vrijedno sto šaljes onda šaljes kao vrijednosno pismo (ako u vrijednosnom stavis 200 KM i oni izgube, refundiraju ti 200 KM).
Razlika za slanje između običnog, preporučenog i vrijednosnog unutar BiH je negdje 2 KM ( zavisno od težine naravno).
Pozdrav
Ja češto šaljem i do sada mi je svaki put stiglo. Šaljem u ovom formatu:
Ime i prezime (nekad broj mobitela osobe)
Ulica i broj
78 000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina
Nemoj slati obično jer nemaš nikakve garancije.
Ako šalješ preporučeno onda ti oni refundiraju 5 puta visinu poštarine koju si platio (znači platis 5 KM, oni ce ti dati 25 KM ako izgube).
AKo imas nesto vrijedno sto šaljes onda šaljes kao vrijednosno pismo (ako u vrijednosnom stavis 200 KM i oni izgube, refundiraju ti 200 KM).
Razlika za slanje između običnog, preporučenog i vrijednosnog unutar BiH je negdje 2 KM ( zavisno od težine naravno).
Pozdrav