Poslovna ideja...???
Moderator: anex
-
kemalba
#76 Re: Poslovna ideja...???
Travnik i Vlašić su turističke destinacije. Ti se razumiješ u forografiju i photoshop, treba ti još malo znanja oko kreiranja web-a i možeš napraviti turistički portal Travnika i Vlašića. Naravno na Engleskom i Bosanskom jeziku, po mogućnosti i drugim jezicima koje eventualno poznaješ/možeš platiti prevod. Zaradu možeš ostvarivati kroz objavu opisa turističkog smještaja, posebice u privatnom smještaju, i eventualno u posredovanju pri rezervacijama. Ako bi web sajt postao populaan, koja marka i od reklama bi bila moguća.
Imaš sasvim dovoljno novca za ovakav projekat.
- burekodsira
#77 Re: Poslovna ideja...???
te stvari u bih su pisi propalo, bilo bi haj me jaro turi na internet dodjem ti dok me krene poso i tako to. uostalom takvih propalih primjera je kod nas na milion u svim strukama, ne samo turizmu.kemalba wrote:Travnik i Vlašić su turističke destinacije. Ti se razumiješ u forografiju i photoshop, treba ti još malo znanja oko kreiranja web-a i možeš napraviti turistički portal Travnika i Vlašića. Naravno na Engleskom i Bosanskom jeziku, po mogućnosti i drugim jezicima koje eventualno poznaješ/možeš platiti prevod. Zaradu možeš ostvarivati kroz objavu opisa turističkog smještaja, posebice u privatnom smještaju, i eventualno u posredovanju pri rezervacijama. Ako bi web sajt postao populaan, koja marka i od reklama bi bila moguća.
- burekodsira
#78 Re: Poslovna ideja...???
evo da se na tvoju ideju nadovezemfigaroUno wrote: Najbolje uzmi neki ugovor sa KP domom u Zenici ili nekom drugom zatvorom. Oni nek se bave nekim rucnim radom (recimo strikovane tashne za mobitel). Ti njima samo plati cigare a oni rade za to hahahah
negdje u svicarskoj ja mislim je neko skonto biznis da postavi internet shop za pletenu robu (pape, kape, dzemperi i sl) i postavio je par baka/nena koje musterija moze odabrati da mu ona zeljeni artikal isplete.
domaca varijanta bi mogla biti da izaberes zatvorenika koji da ti npr. ishekla tasnicu za mobitel
ovo bi imalo veoma jak odjek u svijetu jer dosad tako nesta ne postoji sto bi napravilo veliki publicitet i automatski lansiralo biznis na svjetski nivo. uz malo suplje bi se to moglo vrhunski srediti
- daxon
#79 Re: Poslovna ideja...???
Evo brzinski jedna ideja za individualnu zaradu, po mojoj procjeni bez problema se može zaraditi 1500+ km sve i da ih petorica rade istu stvar, evo slika o čemu se radi:

Dakle, fin i uredan student ili srednjoškolac u staroj gradskoj sarajevskoj nošnji (pusti i male stilske brčiće), nasmijan, vedar sa poznavanjem engleskog na ovaj način može odlično zaraditi, a ulaganja nisu velika, ljeti boza, zimi vruć salep ili neki čaj i to je to
Sretno ko se god odluči.

Dakle, fin i uredan student ili srednjoškolac u staroj gradskoj sarajevskoj nošnji (pusti i male stilske brčiće), nasmijan, vedar sa poznavanjem engleskog na ovaj način može odlično zaraditi, a ulaganja nisu velika, ljeti boza, zimi vruć salep ili neki čaj i to je to
Sretno ko se god odluči.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#80 Re: Poslovna ideja...???
agroforestry
-
žuta
#81 Re: Poslovna ideja...???
za pokretanje bilo kakvog privatnog biznisa najbitnije ti je da se učlaniš u neku stranku al pazi tvoja vrsta djelatnosti koju izabereš treba biti u skladu sa strankom koja drži tu oblast
- karanana
#82 Re: Poslovna ideja...???
gdje bi ovo prodavo? kuda bi hodo sa ovim?daxon wrote:Evo brzinski jedna ideja za individualnu zaradu, po mojoj procjeni bez problema se može zaraditi 1500+ km sve i da ih petorica rade istu stvar, evo slika o čemu se radi:
Sretno ko se god odluči.
-
detroit-mercy
#83 Re: Poslovna ideja...???
Upises se u vehabije, nista ne radis a lova kapa
.
- Toto
#84 Re: Poslovna ideja...???
bogme ti je ova ideja za desetke.. ne samo da "studenti" zarade od himbera vec i da se para jamije od reklame firme koje prodaju himber, vodu kiseljakedaxon wrote:Evo brzinski jedna ideja za individualnu zaradu, po mojoj procjeni bez problema se može zaraditi 1500+ km sve i da ih petorica rade istu stvar, evo slika o čemu se radi:
Sretno ko se god odluči.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#85 Re: Poslovna ideja...???
Traži subvenciju za plastenik i uzgajaj začinsko bilje ili nešto drugo specijalizirano bilje.
-
detroit-mercy
#86 Re: Poslovna ideja...???
Upisi se u SBB (Fahrovu stranku) dok jos ima vremena, posto ce oni pobijediti na sljedecim izobrima
.
-
ljuspica
#87 Re: Poslovna ideja...???
Od koga se ovo trazi? Da li se dobije kakva lova?KatarinaKosaca wrote:Traži subvenciju za plastenik i uzgajaj začinsko bilje ili nešto drugo specijalizirano bilje.
- 4m3l
#88 Re: Poslovna ideja...???
Evo ja na selu imam njiva i sumadije, sta mi preporucujete...pocetni kapital 20-30 hiljada KM 
- Toto
#89 Re: Poslovna ideja...???
koja nadmorska visina i koji areal4m3l wrote:Evo ja na selu imam njiva i sumadije, sta mi preporucujete...pocetni kapital 20-30 hiljada KM
-
casanova123
#90 Re: Poslovna ideja...???
Zvek wrote:Trenutno teško. Meni su za pripravnički tražili 15000 KM i da cekam do kraja ove godine da me pozovu.
Nisam imao
sto nisi digao kredit??
- 4m3l
#91 Re: Poslovna ideja...???
Pa oko 1300m na Bjelasnici..Toto wrote:koja nadmorska visina i koji areal4m3l wrote:Evo ja na selu imam njiva i sumadije, sta mi preporucujete...pocetni kapital 20-30 hiljada KM
- žulijan asanž
#92 Re: Poslovna ideja...???
ovce brate, šta ćeš drugo bogu pod bradom4m3l wrote:Pa oko 1300m na Bjelasnici..Toto wrote:koja nadmorska visina i koji areal4m3l wrote:Evo ja na selu imam njiva i sumadije, sta mi preporucujete...pocetni kapital 20-30 hiljada KM
- hodža
#93 Re: Poslovna ideja...???
otvori sokerhanu

- Toto
#94 Re: Poslovna ideja...???
hos zivit gore ili bi preko wireless-a ekonomiso4m3l wrote:Pa oko 1300m na Bjelasnici..Toto wrote:koja nadmorska visina i koji areal4m3l wrote:Evo ja na selu imam njiva i sumadije, sta mi preporucujete...pocetni kapital 20-30 hiljada KM
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#95 Re: Poslovna ideja...???
Neke lokalne zajednice su subvencionirale plastenike u iznosu od 75%, preko nekih stranih nevladinih. To treba prokopati, za poljoprivredu se može naći još uvijek..ljuspica wrote:Od koga se ovo trazi? Da li se dobije kakva lova?KatarinaKosaca wrote:Traži subvenciju za plastenik i uzgajaj začinsko bilje ili nešto drugo specijalizirano bilje.
- 4m3l
#96 Re: Poslovna ideja...???
Mogu i jedno i drugoToto wrote:hos zivit gore ili bi preko wireless-a ekonomiso
- dinoo1898
#97 Re: Poslovna ideja...???
pa kao student ekonomije bi trebao znati da se tako ne krece u biznis... 
-
žuti
#98 Re: Poslovna ideja...???
slažem se. tesko bi ovo donijelo neku zaradu.burekodsira wrote:te stvari u bih su pisi propalo, bilo bi haj me jaro turi na internet dodjem ti dok me krene poso i tako to. uostalom takvih propalih primjera je kod nas na milion u svim strukama, ne samo turizmu.kemalba wrote:Travnik i Vlašić su turističke destinacije. Ti se razumiješ u forografiju i photoshop, treba ti još malo znanja oko kreiranja web-a i možeš napraviti turistički portal Travnika i Vlašića. Naravno na Engleskom i Bosanskom jeziku, po mogućnosti i drugim jezicima koje eventualno poznaješ/možeš platiti prevod. Zaradu možeš ostvarivati kroz objavu opisa turističkog smještaja, posebice u privatnom smještaju, i eventualno u posredovanju pri rezervacijama. Ako bi web sajt postao populaan, koja marka i od reklama bi bila moguća.
-
ljuspica
#99 Re: Poslovna ideja...???
Ja sam vec ranije pisala svoju poslovnu ideju: kamp.., ne mora to biti na moru, moze i pored neke rijeke u BiH ili negdje gdje masovno dolaze turisti. Recimo sad je aktuelno Visoko, gdje dolaze puno stranaca.Svi oni traze prenociste za 2-3 eura. Ja i kad bih otvarala kamp otvorila bih jeftino, jer bi tada bila navala. Uostalom, sta kamp moze da ponudi, ne moze nikakav smjestaj A kategorije, vec onaj robinzonski, prema tome, ne moze ni cijena nocenja biti kao u sobama. Po meni je recimo pogresno sto u Hr. imaju visoke cijene nocenja kampova. Kampovi su skupi kao i sobe i apartmani, a nikako se ne moze porediti ljetovanje u satoru i u sobu. No, neko voli vise kamp od sobe, kao ja recimo,i bez obzira sto vise volim kamp, smatram da je on ponekad pravi luksuz.
-
vela-havle
#100 Re: Poslovna ideja...???
Najvažnije je da uz pomoć nekih ljudi(koji to znaju) pristupiš izradi biznis plana koji će ti biti orjentacija kako djelovati u budućnosti,čime se baviti ,ako je to proizvodni sektor da odrediš i za početak limitiraš kapacitet proizvodnje.I da,ne misli na rodbinu,ako rodbinu budeš odmah zapošljavao nema od toga ništa i ode sve uvraga.
Ako ispuniš sve ove zacrtane ciljeve i dođeš do potrebne dokumentacije i same registracije poslovnog subjekta moraš uspostaviti minimum proizvodnje sa minimalnim brojem radnika na početku kako bi kroz par mjeseci vidio na čemu si i kako će ići dalje
Dalje,konkretno da sam na tvom mjestu ,potražio bi u napuštenim prostorijama nekog prijašnjeg poslovnog subjekta od nadležnih neki prostor za iznajmljivanje,jer naravno nećeš biznis praviti na livadi .Ugalvnom ovo nabrojano se odnosi na Poizvodni sektor
podržavam te i sretno
Ako ispuniš sve ove zacrtane ciljeve i dođeš do potrebne dokumentacije i same registracije poslovnog subjekta moraš uspostaviti minimum proizvodnje sa minimalnim brojem radnika na početku kako bi kroz par mjeseci vidio na čemu si i kako će ići dalje
Dalje,konkretno da sam na tvom mjestu ,potražio bi u napuštenim prostorijama nekog prijašnjeg poslovnog subjekta od nadležnih neki prostor za iznajmljivanje,jer naravno nećeš biznis praviti na livadi .Ugalvnom ovo nabrojano se odnosi na Poizvodni sektor
podržavam te i sretno