Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

freelancerBIH

#26 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by freelancerBIH »

dustaban wrote:Nikad mi nece biti jasno kako svi cutke prihvate SVAKU CIJENU nafte (konkretno - svaku akcizu) a kukaju na plin koji je takodje uvozni energent ?!
:?: :!:
Ovako ti Sarajlice razmisljaju:

- Povecanje poreza: "Ma hajd bice nama veca plata na budzetu"

- Povecanje nafte "Eh neka je, mene se ne dotice direktno bas me briga"

Poveca im plin za 10KM odmah se bune jer ih vecinu direktno dotice to :lol:

E Sarajlice Sarajlice :lol:
dječak sa šibicama

#27 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by dječak sa šibicama »

Ako nije prdjenje o Dodiku i Covicu, jeste sarajlijice i ostale gluposti.

Kud ga nisu 300% povecali.
freelancerBIH

#28 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by freelancerBIH »

dječak sa šibicama wrote:Ako nije prdjenje o Dodiku i Covicu, jeste sarajlijice i ostale gluposti.

Kud ga nisu 300% povecali.
Sto se mene tice neka povecaju i na 500% sad posto ja svojim rukama mogu stvoriti nesto, a za razliku od mnogih stakora, tj. 35000 njih u Sarajevu koji su se sjatili i zajahali na budzet, jedino njima moze biti teze... :lol:
JThomas

#29 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by JThomas »

kaže se sarajlijice, ako si tako i prijave popunjavao odraće te opet.
VladaFBiH

#30 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by VladaFBiH »

JThomas wrote:kaže se sarajlijice, ako si tako i prijave popunjavao odraće te opet.
ma lik je isfrustrirani trol - ne vrijedi pričati s njim
elk

#31 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by elk »

o koji kvalitetan komad pacenika :(
i nece drvosjeca profitirati,lozi se cumur u kotao.drva su za potpalu.
Dozer

#32 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by Dozer »

Naravno da je ovo opet SDA-HDZ bratska ujdurma na federalnom nivou, a sve kako bi se slozila kajla Vladi KS, To i rekoh na pocetku. Plin se koristi samo u KS, i ovime se udara kazna gradjanima KS jer nisu masovno glasali za SDA.

A kako su danas u Sarajevu sarajlijice u ogromnoj vecini, iluzrn je ocekivati bilo kakvu stvarnu pobunu. Sve ce i dalje pocinjati i zavrsavati na sporadicnim pojedinacnim slucajevima onih malo svjesnih, a vecina ce klapiti usima i kukati u svojim kucama.
Najklasicniji moguci primjer bosnjackog podanickog mentaliteta.
jazzer

#33 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by jazzer »

Ocekivano..
DOMINO EFEKT

Sarajevske Toplane najavile mogućnost povećanja cijena centralnog grijanja
https://www.klix.ba/biznis/sarajevske-t ... /190430047
amko761

#34 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by amko761 »

Ne znam koliko ste upoznati ali danas nema ni 5% sarajlija ili sarajlijica kako ih vi zovete u Sarajevu.

To su sve vaši zemljaci. Istočna Bosna najviše.
black

#35 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by black »

Dozer wrote:Naravno da je ovo opet SDA-HDZ bratska ujdurma na federalnom nivou, a sve kako bi se slozila kajla Vladi KS, To i rekoh na pocetku. Plin se koristi samo u KS, i ovime se udara kazna gradjanima KS jer nisu masovno glasali za SDA.
zato se i oteze formiranje vlasti, prioritet je da sruse vladu KS i sve dok to ne urade nece niti formirati, nesto necuh nikakvo protivljenje ovom najavljenom poskupljenju (i ostalim koja nas cekaju), ja ne znam kako vise neko moze biti naivan i vjerovati da jedne, druge, trece, pete, desete interesuju problemi obicnih gradjana, samo su bitne fotolje i raspodjela resora
ma mi smo otisli u tri lijepe materine i glupi smo k'o .... al' bitno je svaku jebenu stvar svesti na sarajlija, sarajlijica itd.
znam samo da me vise nikakvi izbori ne interesuju
seoBIH

#36 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by seoBIH »

amko761 wrote:Ne znam koliko ste upoznati ali danas nema ni 5% sarajlija ili sarajlijica kako ih vi zovete u Sarajevu.

Dobro i šta znači to? Što ovih 5% nije na ulici da otvori oči ostalima?
amko761

#37 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by amko761 »

seoBIH wrote:
amko761 wrote:Ne znam koliko ste upoznati ali danas nema ni 5% sarajlija ili sarajlijica kako ih vi zovete u Sarajevu.

A zašto bi to radili? Nisam ja rekao da su to neki uber ljudi ili bolji ljudi od ostalih.

Nisi me shvatio, ne ulazim ja u suštinu vašeg razgovora, samo sam iznio konstataciju da imate u vidu, kad govorite o sarajlijama.
JThomas

#38 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by JThomas »

da svi lijepo ložimo gume i glasamo za semira efendića ne bi nas ticalo poskupljenje plina, a možda ga ne bi ni bilo. pa jel.
freelancerBIH

#39 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by freelancerBIH »

VladaFBiH wrote:
JThomas wrote:kaže se sarajlijice, ako si tako i prijave popunjavao odraće te opet.
ma lik je isfrustrirani trol - ne vrijedi pričati s njim
Ok ja sam isfrustriran, a ti placaj 30% vise za plin, uskoro ce vam kila jabuka biti 5-10KM :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#40 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by mk ultra »

dustaban wrote:Nikad mi nece biti jasno kako svi cutke prihvate SVAKU CIJENU nafte (konkretno - svaku akcizu) a kukaju na plin koji je takodje uvozni energent ?!
Navedi jedan nacin borbe
Jedna cijev dolazi u drzavu, kupi prodaj, jedino da drzava subvencionira nesto, a kontaj da se tu radi o milionima... koji trebaju za nesto drugo... i vrtis se u krug...

Tako je i sa gorivom, ako ti se ne sviđa cijena, ne sipaj... jes briga hifi/ina/petrol sto neko protestuje, oni imaju svoju marzu, a domaca vlast nije od stranaca i kredita smjela ista drugacije.
славянин

#41 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by славянин »

mk ultra wrote:
Navedi jedan nacin borbe
Jedna cijev dolazi u drzavu, kupi prodaj, jedino da drzava subvencionira nesto, a kontaj da se tu radi o milionima... koji trebaju za nesto drugo... i vrtis se u krug...

Tako je i sa gorivom, ako ti se ne sviđa cijena, ne sipaj... jes briga hifi/ina/petrol sto neko protestuje, oni imaju svoju marzu, a domaca vlast nije od stranaca i kredita smjela ista drugacije.
A ako ti se ne svidja da ne jedes ne budi gladan.
amar1994

#42 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by amar1994 »

Image

jebo vas plin i nafta,treba se borit za vece satnice :thumbup:
Dozer

#43 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by Dozer »

seoBIH wrote:

Bili, pokusavali, ali ostali se samo smijali i nazivali ih/nas budalama. Najgore od svega je sto je preko 90% tih koji jesu bili na ulicama, od Mrnjavca pa nadalje, sasvim dobro situirano. Vise necemo. Bar ja necu.
Ali, i te kako cu se pridruziti sarajlijicama u neplacanju gradskih obaveza, tj. raznih komunalija. Od ovog grada su ionako napravili jednu veliku kasabu, pa neka onda propada i dalje.
Ja cu na kraju vjerovatno razguliti vanka, u civilizaciju.
Dozer

#44 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by Dozer »

mk ultra wrote:.... a domaca vlast nije od stranaca i kredita smjela ista drugacije.
Ja kada vidim ovakve izjave, svaki put ponovo sjvatim koliko ljudi u ovoj zemljli nemaju blage veze ni o cemu, ali istovremeno dozvoljavaju domacim vlastodrscima da ih jebu u mozak kako stignu, lazu gdje stignu i klepaju koliko god mogu...

Zaista porazno... :roll:
I uopste ne treba nikoga cuditi sto nam je sve kako jeste...
Dozer

#45 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by Dozer »

Moras nauciti razliku..
Sarajlije su oni rodjeni u Sarajevu generacijama unazad, a sarajlijice su oni dosli s ratom i nakon njega, uglavnom iz IB i Sandzaka.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#46 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by mk ultra »

Dozer wrote:
mk ultra wrote:.... a domaca vlast nije od stranaca i kredita smjela ista drugacije.
Ja kada vidim ovakve izjave, svaki put ponovo sjvatim koliko ljudi u ovoj zemljli nemaju blage veze ni o cemu, ali istovremeno dozvoljavaju domacim vlastodrscima da ih jebu u mozak kako stignu, lazu gdje stignu i klepaju koliko god mogu...

Zaista porazno... :roll:
I uopste ne treba nikoga cuditi sto nam je sve kako jeste...
Jeste ja nemam blage veze i radim sta mi kazu, a ti znas sta rade i ne boris se nikako (mozda na forumu, na protestu nisi bio)
rumenige_brajtner

#47 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by rumenige_brajtner »

Posere vam se sarajlijica u opanke u kojima ste dosli
addem

#48 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by addem »

Dozer wrote:

Moras nauciti razliku..
Sarajlije su oni rodjeni u Sarajevu generacijama unazad, a sarajlijice su oni dosli s ratom i nakon njega, uglavnom iz IB i Sandzaka.
Jok dosljaci Sarajlije zovu sarajlijicama pogrdno. Bezze prica.
high_volume

#49 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by high_volume »

VladaFBiH wrote:mene samo interesuje šta je opravdanje za povećanje cijene kada cijena skoro dvije godine nije bila na nižem nivou? ili je ovo ona standardna SDA osvetnička KS-u i priča o ovcama i vuni...

https://ycharts.com/indicators/europe_natural_gas_price
Da li neko zna stvarnu nabavnu cijenu plina u Rusiji, Ex Works, i cijenu transporta plina kroz Ukrajinu, Mađarsku i Srbiju, do Zvornika?
freelancerBIH

#50 Re: Poskupljenje plina za 30% = poskupljenje svega za bar 10%

Post by freelancerBIH »

mk ultra wrote:
Navedi jedan nacin borbe

Nemoj da drzava ista subvencionira, nego neka rasteteti ljude od poreza i neka potice svakoga da radi sam za sebe, tj. Da bude poduzetnik.

Ali toga kod nas fali, svako bi guzovace s noge na nogu 2000 platice a da nista ne radi.

Zato svakako podrzavam ovo poskupljenje plina od 30%, da malo Saraj-pasice sa budzeta malo vise iskesaju iz svojih dzepova neposteno zaradjeni novac, a svakako podrzavam svako poakupljenje u Sarajevu. :arrow:
Post Reply