Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vjeshalica wrote: ↑13/05/2022 17:42
Na akciji u Mercatoru kila filea pileceg 10,,95
Beli se nije moglo prodat za 17?
I dalje ne treba kupovati pa nek Jebendžić daje prognoze i procjene.
Sigurno zamrznuta jer staji vec 2 mjeseca.
Ne znam koliko je pametno zamrznuti pa odmrznuti i prodavati u rinfuzi
Slazes se?
ZuzuTop wrote: ↑12/05/2022 15:26
U TZ otvorena Crvena Jabuka, neki brand iz RS posle 20h gotova hrana 50%. Puno bude.
Dovoljno govori o trenutnom stanju cijena. Hrana se priblizava cijenama npr u Hol. A plate 0 bodova.
Nije neki brend, to je Vlasnistvo Tropic marketa, otvara se i kod Alte
Ne znam koliko je pametno zamrznuti pa odmrznuti i prodavati u rinfuzi
Slazes se?
Pa to svi rade smesom. Ili dodje zaledjeno Bog zna odakle
Znam da rade, ali fileti su druga prica. Zanimljivo je kako sada pod "akcijom" moze biti cijena cca 7KM niza. Valjda Jebendžiću doslo u glavusu da file nije janje.
U TK kanotnu postoji Mega Diskont ili ti u RS kako se naziva YIMOR cijene su 20-30% manje nego u Bingu recimo, imaju konstantno neke akcije pogotovo na higijenu, na koji fazon posluju ne znam vecina je Turska i Madjarska roba ali nisam primjetio razliku u kvaliteti proizvoda za higijenu osim u ambalazi. Mada ima dosta fusa oko drugih artikala i treba dobro oci otvoriti.
Sa njima radi MADI pa je i piletina dosta nizih cijena, ali nisam fun Madi piletine jer rade u zadnje vrijeme totalni fuseraj sa kvalitetom.
Kako vidim vi u Sarajevu nemate Megu, zato vam i jesu vece cijene po Amku i Bingu dosta vece nego u TK o Mercatoru i Konzumu ne treba trositi rijeci.
Ovo je period kada su bogatinu jos vise gladni novca i iskoristit ce sve sto je u njihovoj moci da se jos vise obogate, ja i supruga smo u radnom odnosu i zaradjujemo sasvim solidno ali od ove 2022 znatno se osjeti udar na novcanik i jednostavno moramo poceti ekonomisati sa raznim stvarima, kako prezivljavaju 4 clane porodice sa jednom platom ili dvije mizerne radnicke ispod prosjeka stvarno ne znam, prica za medalju, a o rastu 6% penzija tu se nema sta reci, penzioneri zive jos gore i ko nema djece da im pomogne jeben je to zivot.
Bela isto TK kanotn i USK. Imali u Sarajevu gdje Bela ??
Belamionix mora uzvratiti sa akcijama jer su EURODELUX i MEGA oborili piletinu na 7,5 km i odma staje prodaja.
Kriza oko poskupljenja hrane je vise od 50% izazavna vjestacki.
Evo Srbija je odobrila izvoz zitarica i BiH po standardnoj kvoti, hoceli to dovesti do vracanje cijena pekarskih proizvoda prije krize, naravno da ne ostat ce cijene iste a vlasnici pekara po nove X7 svalerkama.
Znajući da ni jedan trgovac ne prodaje robu po nabavnoj cijeni, tj. i kada je u pitanju najveća akcija ili rasprodaja, postoji određeni mali procenat marže. 7,5 KM piletina na akciji i u njoj se pronađu i trgovac i proizvođač. Dakle može, itekako može, ljudi samo skontali da ladno na kg piletine mogu zaraditi do 10 KM jer narod kupuje.
Bela isto TK kanotn i USK. Imali u Sarajevu gdje Bela ??
Belamionix mora uzvratiti sa akcijama jer su EURODELUX i MEGA oborili piletinu na 7,5 km i odma staje prodaja.
Kriza oko poskupljenja hrane je vise od 50% izazavna vjestacki.
Evo Srbija je odobrila izvoz zitarica i BiH po standardnoj kvoti, hoceli to dovesti do vracanje cijena pekarskih proizvoda prije krize, naravno da ne ostat ce cijene iste a vlasnici pekara po nove X7 svalerkama.