U Srebrenici su imena i prezimena odredjivala dali zivot ili smrt...
Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
- turban
#26 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
U Srebrenici nisu stradali Bosanci,nego Bosnjaci...

-
pesak
#27 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
treba da dodjete na srpske forume i ovo postujete. sto vise, to bolje.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#28 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Dolaze oni kod nas,a ne bih im zagorčavao očišćene strane.Ta imaju oni spremnih stotinu podpitanja,a poenta teme nije rasprava,već sva ova tjeskoba neobjašnjivog zla.malo je tome doraslih..pesak wrote:treba da dodjete na srpske forume i ovo postujete. sto vise, to bolje.
-
Umjetnik a
#29 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
joj dr.gog
kako da ti zahvalim na ovim slikama
kako da ti zahvalim na ovim slikama
-
pesak
#30 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Pa zbog tih malo...treba...ljudi i ne znaju...pogotovu ne znaju klinci.
Znam da je tesko njih podnositi , ali ko moze...trebalo bi.
Znam da je tesko njih podnositi , ali ko moze...trebalo bi.
-
paratrooper
#31 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
A sta znam , u principu nikom nikad nisam vjerovao nit namjeravam.
Muskarci i zene su sposobni da rade i zle i dobre stvari , sve je do motivacije, mislim nikad im se ne zna kako mogu reagirat.
Zao mi je tih ljudi koji su nastradali u Srebrenici.
Muskarci i zene su sposobni da rade i zle i dobre stvari , sve je do motivacije, mislim nikad im se ne zna kako mogu reagirat.
Zao mi je tih ljudi koji su nastradali u Srebrenici.
-
Richard Peti
- turban
#33 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Za zlo nije bitno kako se ono opisuje,ili grjesim...dr.gog wrote:Dolaze oni kod nas,a ne bih im zagorčavao očišćene strane.Ta imaju oni spremnih stotinu podpitanja,a poenta teme nije rasprava,već sva ova tjeskoba neobjašnjivog zla.malo je tome doraslih..pesak wrote:treba da dodjete na srpske forume i ovo postujete. sto vise, to bolje.
- IBM
#34 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Evo jos slika:
http://www.flickr.com/photos/24171546@N02/2354024373/
"My ass is like a 'local' it's got the same smell"
Bosnia '94
http://www.flickr.com/photos/24171546@N02/2354024373/
"My ass is like a 'local' it's got the same smell"
Bosnia '94
- Ahmmed
#35 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Ima li boljeg načina da se zločin oslobodi osude nego da ga se prikaže u svjetlu običnosti, dosade, otrcanosti?Jezovitom političkom pronicavošću oni su našli način da ga preruše.Intelektualci to ne shvaćaju.Oni svoje pojmove o takvim stvarima stječu iz književnosti.Očekuju zlog junaka, kao što je Richard III. Ta, zar misliš da nacisti nisu znali šta je zločin?Svako(osim nekih učenih žena s književnim ambicijama) zna šta je zločin.To je prastara ljudska spoznaja.Najbolja i najčistija ljudska bića,otkako je svijeta i vijeka, držala su da je život svetinja.Opiranje tako staroj spoznaji nije uobičajeno.To je urota protiv svetosti života.Banalnost je krinka snažne volje koju ona usvaja da bi zataškala glas savjesti....
Saul Bellow, Planet gospodina Sammlera
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#36 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Ahmmed wrote:Ima li boljeg načina da se zločin oslobodi osude nego da ga se prikaže u svjetlu običnosti, dosade, otrcanosti?Jezovitom političkom pronicavošću oni su našli način da ga preruše.Intelektualci to ne shvaćaju.Oni svoje pojmove o takvim stvarima stječu iz književnosti.Očekuju zlog junaka, kao što je Richard III. Ta, zar misliš da nacisti nisu znali šta je zločin?Svako(osim nekih učenih žena s književnim ambicijama) zna šta je zločin.To je prastara ljudska spoznaja.Najbolja i najčistija ljudska bića,otkako je svijeta i vijeka, držala su da je život svetinja.Opiranje tako staroj spoznaji nije uobičajeno.To je urota protiv svetosti života.Banalnost je krinka snažne volje koju ona usvaja da bi zataškala glas savjesti....
-
omar little
#37 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Sto se ja isplakah...
-
juli
#38 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
ovo je jedna od najodvratnijih stvari koje sam cuo ili vidio. prvo sam se najezio od stida, pa mi onda bila muka, pa sam na kraju umalo povratio. samo se u ovoj zemlji genocidom bavi skladanjem sumnjivih uradaka i pjevanjem kojekakvih pjesmica uopce. nego, ima li negdjeu bih (znam da u hagu ima) arhiva ili biblioteka dokumenata o onome sto se u srebrenici zbivalo u julu 1995.? dalje, ima li negdje u ovoj zemlji arhiva ili biblioteka dokumenata o tome sta se u srebrenici zbivalo od aprila 1992. do jula 1995. godine? mjesto gdje ce svako iz bijela svijeta moci doci i u transparentnoj proceduri uciti i citati o tome sta se tamo tacno zbivalo? odgovor znate svi. ali, neka nama hanki, nazifa i almi jer tako je samo potrebno izdrzati taj osjecaj stida koji traje dva ili tri minuta, koliko god da traje pjesma, spot i onda ici dalje. a, to sto nam djeca za deset godina nece znati nista (a kad to kazem mislim na cinjenice) o srebrenici, sto se nece imati gdje ni informirati na objektivan nacin, bez ideoloskog spina - nikom nista.dzemmo wrote:
- bogoljub
#39 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
HVALA SVIMA NA FOTKAMA!
ZAISTA COVJEK KADA ODE U POTOCARE NE MOZE DVA DANA DOC SEBI KAD POGLEDA I VIDI!
JOS JEDNOM HVALA ZA SLIKE dr.gog
ZAISTA COVJEK KADA ODE U POTOCARE NE MOZE DVA DANA DOC SEBI KAD POGLEDA I VIDI!
JOS JEDNOM HVALA ZA SLIKE dr.gog
- saviola
#40 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
neka im je vjecni spokoj i laka crna zemlja!
ne ponovilo se!
ne ponovilo se!
- Fair Life
-
CRO-srce-BiH
#42 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
E ljudi svaka ti cast dr.GOG ovo je .....................
Bio sam tamo skoro svaku dzenazu, jer to je moja duznost, obaveza, ono malo sto mogu uraditi za sve te ljude koji su ubijeni a i za one koji su HVALA BOGU prezivjeli.... Rijeci nemam mislim da se svijest i shvacanje mijenja kod svakog tko je bio tamo prisutan i tko ce tek otici...NE DAJ BOZE DA MOZEMO RAZUMJETI ONE KOJI SU TO DOZIVJELI !!JER TO BI ZNACILO DA MORAMO MAKAR JEDAN DIO JADA, PATNJE I GUBITKA DOZIVJETI I OSJETITI KAKO BI TO U POTPUNOSTI SHVATILI...
SREBRENICA i nakon toga muk...................
Bio sam tamo skoro svaku dzenazu, jer to je moja duznost, obaveza, ono malo sto mogu uraditi za sve te ljude koji su ubijeni a i za one koji su HVALA BOGU prezivjeli.... Rijeci nemam mislim da se svijest i shvacanje mijenja kod svakog tko je bio tamo prisutan i tko ce tek otici...NE DAJ BOZE DA MOZEMO RAZUMJETI ONE KOJI SU TO DOZIVJELI !!JER TO BI ZNACILO DA MORAMO MAKAR JEDAN DIO JADA, PATNJE I GUBITKA DOZIVJETI I OSJETITI KAKO BI TO U POTPUNOSTI SHVATILI...
SREBRENICA i nakon toga muk...................
-
Timotije
#43 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Da li cemo ikad dozivjeti, za ovih nasih zivota, da se recimo napravi igrani film o najvecem zlocinu u BiH svih vremena!?
Da li ce ikada, skolska djeca, iz cijele BiH, imati u skolskom planu, kolektivan obilazak tog najveceg stratista?
Nece nikada, nazalost! I svi to znamo! Sve dok je je Bosna sklepana kako je vec sklepana..od zla oca i gore matere.......
A naucili bi puno. Svi.
Ja se iskreno bojim danasnje mladosti. Oni nista lijepo i dobro nisu osjetili. To ce neko, kad-tad, morati da plati...
Da li ce ikada, skolska djeca, iz cijele BiH, imati u skolskom planu, kolektivan obilazak tog najveceg stratista?
Nece nikada, nazalost! I svi to znamo! Sve dok je je Bosna sklepana kako je vec sklepana..od zla oca i gore matere.......
A naucili bi puno. Svi.
Ja se iskreno bojim danasnje mladosti. Oni nista lijepo i dobro nisu osjetili. To ce neko, kad-tad, morati da plati...
-
Smartex
#44 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Bosna je divna zemlja, zanimljiva, nimalo obicna zemlja i po svojoj prirodivi po svojim ljudima. Ali ima nesto sto bi ljudi iz Bosne morali da uvide, da ne gube nikada iz vida: Bosna je zemlja mrznje i straha 
- Prozor
#45 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
uvijek unesen izvanaSmartex wrote:Bosna je divna zemlja, zanimljiva, nimalo obicna zemlja i po svojoj prirodivi po svojim ljudima. Ali ima nesto sto bi ljudi iz Bosne morali da uvide, da ne gube nikada iz vida: Bosna je zemlja mrznje i straha
- vedderedi
#46 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
A sta mislite da se organizujemo i odemo u Tuzlu 11. aprila i pridruzimo se povorci Majki Srebrenice koje svakog jedanaestog u mjesecu obiljezavaju stradanje svojih najblizih?
Stid me je da ja kao Bosanac i kao covjek to jos nisam uradio.
- turban
#47 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
vedderedi wrote:A sta mislite da se organizujemo i odemo u Tuzlu 11. aprila i pridruzimo se povorci Majki Srebrenice koje svakog jedanaestog u mjesecu obiljezavaju stradanje svojih najblizih?
-
filio
#48 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Lijepo od tebe dr.gog što si svoje utiske podijelio sa nama. Hvala.
-
LDP
#49 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Srebrenica je zaista nesto,sto moj ljudski um nikada nece moci da shvati.Kako su mogli da se rode tako bolesni ljudi koji su mogli da izvrse takav uzasni zlocin,genocid nad jednim neduznim ljudima.Znajte ljudi da se mi ovamo borimo koliko mozemo da Srbija shvati sta se tamo dogodilo,nije lako tu svi oni koji su sudelovali u tom tragicnom zlocinu,i na mnogim srpskim forumima sam banovan zato sto sam govorio istinu o Srebrenici,i verujte porazno je sto sam najvise prepirki imao sa Bosanskim srbima.To je ono sto me najvise razocarava!LJUDI JA VAS KAO CLAN LDP MOLIM ZA OPROST!
- Prozor
#50 Re: Posjeta Memorijalnom Centru Potočari
Ne trebas se ti izvinjavat, izvinjavat se trebaju zlocinci, ti samo trebas da znas sta se desilo i da osudis.