Posebna sjednica NSRS

orchidis

#351 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

dallton wrote:
orchidis wrote:Svaki pokušaj generalizacije naroda je ništa drugo nego fašizam.Pa bili to Srbi ili Hrvati ili Nijemci ili Bošnjaci ili Amerikanci ili Turci ili Arapi - tebi se možda može sviđati šta kaže Galbrajt, ali to je do tebe, nije do realnosti ..... A Galbrajt je upravo sebe svrstao u fašiste, te i to može dosta pokazati ko su američke ''diplomate''. Sutra će kad bude trebalo isto tako pričati i za tebe.
ja jos nisam ubio nikoga, niti sam ucestvovao u genocidu niti ga podrzavam :D
a ne bi da raspravljam o generalizacijama - vidjeo sam to kad je srpska vojska krenula da ubija "turke" u prijedoru a komsije srbi iz kuca samo vicu "ma jebi mater turcima" ...toliko o tome
Koliko ima Srba da nisu nikog ubili, i da nisu učestvovali u genocidu i da ga ne podržavaju?
Jesi li možda vidio kad je ARBiH krenula u Uzdol i Grabovicu? - Može li se šta generalizovati iz toga?
dallton

#352 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by dallton »

nego cudi me da nisi na galbrajtovu izjavio odgovorio sa "galbrajt govori u ime sarajevske politicke carsije"

dijalog:
suljo tihic "vozdra pit sta ima?"
galbrajt "s'a ima ba suljo"
suljo "daj bogati pit de ba reci sutra za novine da su ovi bosanski srbi genocidni fasisti i da nema nezavisnosti pc-a, ispostovat cu te ja nije problem, znas da ja tebe gotivim"
galbrajt "ma nema problema suljo care za tebe sve jarane"

jesi ti zamisljao da se te stvari ovako rade? :lol: :lol: :lol:
orchidis

#353 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

Nego čudi me da preskoći post prije
dallton

#354 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by dallton »

orchidis wrote:
dallton wrote:
orchidis wrote:Svaki pokušaj generalizacije naroda je ništa drugo nego fašizam.Pa bili to Srbi ili Hrvati ili Nijemci ili Bošnjaci ili Amerikanci ili Turci ili Arapi - tebi se možda može sviđati šta kaže Galbrajt, ali to je do tebe, nije do realnosti ..... A Galbrajt je upravo sebe svrstao u fašiste, te i to može dosta pokazati ko su američke ''diplomate''. Sutra će kad bude trebalo isto tako pričati i za tebe.
a ne bi da raspravljam o generalizacijama - vidjeo sam to kad je srpska vojska krenula da ubija "turke" u prijedoru a komsije srbi iz kuca samo vicu "ma jebi mater turcima" ...toliko o tome
Koliko ima Srba da nisu nikog ubili, i da nisu učestvovali u genocidu i da ga ne podržavaju?
Jesi li možda vidio kad je ARBiH krenula u Uzdol i Grabovicu? - Može li se šta generalizovati iz toga?
daj me molim te podsjeti kad je ono alija izetbegovic na skupstini izjavio "odvest cete srpski narod u nestanak"? :D
orchidis

#355 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

Hoćeš reć mali ima dugu kosu, možda bi ga trebalo ošišati? :D
Maraschino

#356 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by Maraschino »

orchidis wrote:
dallton wrote:
ti si izgleda na braniku otadzbine :D

samo ti trazis neke pandane,

na zalost, vrlo malo a ti me razuvjeri drugacije ( etnicka ciscenja mjesta gdje nije bilo sukoba)
Jesi li možda vidio kad je ARBiH krenula u Uzdol i Grabovicu? - Može li se šta generalizovati iz toga
ne , ne moze, to su mogle samo kukavice da naprave iako je to bilo u zoni ratnih dejstava, nema opravdanja za ubijanje civila ( TACKA)
dallton

#357 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by dallton »

orchidis wrote:Hoćeš reć mali ima dugu kosu, možda bi ga trebalo ošišati? :D

:zzzz: :zzzz: :zzzz: slabi ti fazoni, sporo ucis, tek si poceo
i nikad ovdje nisi cuo da iko opravdava bilo koji zlocin - mogao si samo cuti osude
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#358 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by KatarinaKosaca »

p.s. medjutm sada se postavlja pitanje, eto ako su u milosevicevo vrijeme bili pod izolacijom i medijskim ispiranjem mozga..sta je danas? koliko vremena ce trebati da progledate ili cete zarad vlastite savjesti ipak pristati da zmirite na sve sto se desavalo u vase ime ili za sta ste vi indirektno doprinjeli glasajuci za balkanskog kasapina sve te godine i radikale nakon monstruma.
Nikada ni Srbija ni Srbi općenito nisu pogledali istini u oči. Još uvijek misle da su bombardovani radi zapadne propagande, još misle da smo lavovima bacali djecu, a iznimke koje to ne misle, su odmah etiketirani kao strani plaćenici ili izdajnici domovine, pa se povuku.
Tako da je stvar u samim Srbima. NIko od nas ne voli priznati grešku niti nam je draga spoznaja da nas je neko prevario. Pa zamisli sad šoka da te neko varao deceniju i po i da si bio lud. To ni njima nije lako spoznati. Tako sad, jednostavno promijene kanal, jer je lakša spoznaja da su ti svi neprijatelji nego da si glup. Ovaj zadnji epitet mislim na slijeđenje gluposti i vjerovanje lažima,
al_akhisari

#359 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by al_akhisari »

Naravno da nisu svi bosanski pravoslavci ( Srbi ), svi bosanski katolici ( Hrvati ) a također niti svi bosanski muslimani ( Bošnjaci ) učestvovali u zločinima koji se dogodiše u BiH u proteklom ratu. Ali, isto tako je jasno da su se zločini dogodili.Neko je to učinio.Sramota me je svakog pripadnika mog naroda koji je ubio makar i jednog nedužnog čovjeka.

Međutim, pričati o tome kako su "pojedinci" na "svim stranama" činili zločine je priča za malu djecu. Molim vas, svaka općina u kojoj su bosanski pravoslavci imali vlast ( stečenu na bilo koji način ) imala je makar jedan logor i kao ostavštinu sada ima barem nekoliko masovnih grobnica ( slično je i sa teritorijama na kojima su vlast imali bosanski katolici ).
Pričati o tome da su to organizovali i učinili "pojedinci", je priča za malu djecu.Za takvo nešto treba mnogo pojedinaca :x

Prihvatam tezu da većina ljudi koji su u to doba živjeli u Srbiji nije znala pravo stanje stvari, ali znali su ovi ovdje, svi mi smo znali.

A, činjenica da većina njih ne osjeća sramotu zbog svega onog što učiniše "pojedinci" u njihovo ime, kao i bespoštedna borba za očuvanje "CIVILIZACIJSKE TVOREVINE" jasno govori o tome koliko su realni, civilizirani, ....

Stoga me ne čudi sve ono što rade njihovi predstavnici u vlasti - VLAST JE OGLEDALO NARODA!

Jasno je da ne smijemo biti robovi prošlosti, ali također sam ubijeđen da ne smijemo zaboraviti sve što se dogodi.

Put u budućnost je zajednički, bit će sigurno teško, znajući s kim moramo da radimo ( sve dok razmišljaju ovako ).
Judge_Dread

#360 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:54, edited 1 time in total.
orchidis

#361 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

Maraschino wrote:
ti si izgleda na braniku otadzbine :D

samo ti trazis neke pandane,
Nekad se tako najbolje ilustruje, nije li?!

na zalost, vrlo malo a ti me razuvjeri drugacije ( etnicka ciscenja mjesta gdje nije bilo sukoba)
Definiši ''vrlo malo''....Ili matematički da krenemo - Srba neka ima 10 miliona - koliko ih ti znaš da su odgovorni za bilo što?

ne , ne moze, to su mogle samo kukavice da naprave iako je to bilo u zoni ratnih dejstava, nema opravdanja za ubijanje civila ( TACKA)
Znači nema generalizacije za sopstvena govna, al života mi moga, tuđa govna smrde neizdrživo.

hau jes no
orchidis

#362 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

KatarinaKosaca wrote:
p.s. medjutm sada se postavlja pitanje, eto ako su u milosevicevo vrijeme bili pod izolacijom i medijskim ispiranjem mozga..sta je danas? koliko vremena ce trebati da progledate ili cete zarad vlastite savjesti ipak pristati da zmirite na sve sto se desavalo u vase ime ili za sta ste vi indirektno doprinjeli glasajuci za balkanskog kasapina sve te godine i radikale nakon monstruma.
Nikada ni Srbija ni Srbi općenito nisu pogledali istini u oči. Još uvijek misle da su bombardovani radi zapadne propagande, još misle da smo lavovima bacali djecu, a iznimke koje to ne misle, su odmah etiketirani kao strani plaćenici ili izdajnici domovine, pa se povuku.
Tako da je stvar u samim Srbima. NIko od nas ne voli priznati grešku niti nam je draga spoznaja da nas je neko prevario. Pa zamisli sad šoka da te neko varao deceniju i po i da si bio lud. To ni njima nije lako spoznati. Tako sad, jednostavno promijene kanal, jer je lakša spoznaja da su ti svi neprijatelji nego da si glup. Ovaj zadnji epitet mislim na slijeđenje gluposti i vjerovanje lažima,
Divnih generalizacija danas.Fantastično. :)
orchidis

#363 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

Judge_Dread wrote:
al_akhisari wrote:Naravno da nisu svi bosanski pravoslavci ( Srbi ), svi bosanski katolici ( Hrvati ) a također niti svi bosanski muslimani ( Bošnjaci )
Cisto znatizelja, sta ti znaci ovo isticanje religijskih odrednica i stavljanje nacionalnih u zagrade ?
I gdje nestadoše hercegovaćki pravoslavci, muslimani i katolici?! Tamo nije bilo zločina hamanzaman
KatarinaKosaca

#364 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by KatarinaKosaca »

orchidis wrote:Divnih generalizacija danas.Fantastično. :)
Nije generalizacija nego neka vrsta mini kvazi sociološke analize kolektivnog stanja duha koja proizilazi iz empirijskih iskustava moje malenkosti, jer sam po prirodi posla bar dva puta mjesečno u Beogradu i tamo srećem ljude raznih intelektualnih i kulturnih razina. Prema tome, mogao si i pobiti teze umjesto konstatacije, da neko kao eto, generalizira, a ti kao eto znaš da je svaka individua različita, pa si samim tim neopterećen a po automatizmu toga i objektivan.
and

#365 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by and »

orchidis wrote:
dallton wrote:
pa eto ti nam reci,mi vidimo rezultate izbora i koga srbi podržavaju i u bih i u srbiji.
orchidis

#366 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

KatarinaKosaca wrote:
orchidis wrote:Divnih generalizacija danas.Fantastično. :)
Nije generalizacija nego neka vrsta mini kvazi sociološke analize kolektivnog stanja duha koja proizilazi iz empirijskih iskustava moje malenkosti, jer sam po prirodi posla bar dva puta mjesečno u Beogradu i tamo srećem ljude raznih intelektualnih i kulturnih razina. Prema tome, mogao si i pobiti teze umjesto konstatacije, da neko kao eto, generalizira, a ti kao eto znaš da je svaka individua različita, pa si samim tim neopterećen a po automatizmu toga i objektivan.
:lol: :lol: Kolektivnog stanja duha pripadnika homo-sapiens-sapiens vrste, sa odgovarajućim haplo grupama koje se mogu pripisati jedinkama nastanjenim na geografskim širinima koje ti posjećuješ, a koje su nesumnjivo stvorile KOLEKTIVNO STANJE DUHA :lol: koje eto ti, kvazi-sociološki analiziraš tj. da zlo ne čuje - generalizuješ ;) .....ne, to nije generalizacija - niti je vrat šija ;) ....hau jes nouuuu :lol:
KatarinaKosaca

#367 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by KatarinaKosaca »

Opet ništa nisi rekao, ni napisao, a najmanje pametno. Ali ne mora ni biti pametno, nisi napisao da to srbi nemaju ozbiljan problem sa gledanjem istine u oči.
orchidis

#368 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

and wrote:
orchidis wrote: Koliko ima Srba da nisu nikog ubili, i da nisu učestvovali u genocidu i da ga ne podržavaju?
pa eto ti nam reci,mi vidimo rezultate izbora i koga srbi podržavaju i u bih i u srbiji.
Da li je ovo suvisla izjava s obzirom na jednostavno pitanje gore?...Hoćeš reć ne znaš konkretan broj, ali znaš koga Srbi u BiH i Srbiji podržavaju?! :lol:
Pošteno, ne znam ni ja broj, zato i pitam generalizatora, ali bar mi za utjehu može biti da znam koga Litvanci podržavaju i Slovenci.
Sad možda možemo doći indukcijom do broja, nije li?
orchidis

#369 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

KatarinaKosaca wrote:Opet ništa nisi rekao, ni napisao, a najmanje pametno. Ali ne mora ni biti pametno, nisi napisao da to srbi nemaju ozbiljan problem sa gledanjem istine u oči.
Nisi ni ti opet generalizovala , nemoj da te ko laže ;)
dallton

#370 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by dallton »

KatarinaKosaca wrote:Opet ništa nisi rekao, ni napisao, a najmanje pametno. Ali ne mora ni biti pametno, nisi napisao da to srbi nemaju ozbiljan problem sa gledanjem istine u oči.
pa nek ti sociolog orhideja objasni kako je moguce da na kosovu 1989 milion ljudi uzvikuje kosovo je srpsko i albanci napolje ako ne postoji pojam kao sto je kolektivno stanje duha :roll: ma cista suplja prica koja samo odlaze neumitni kraj agonije i zaludjivanja

@orhideja, postavio sam gore link na studiju o srbiju "samoizolacija: cilj ili realnost" koji je napisan u srbiji - ovo sto mi pisemo ovdje je laka procjena sta oni misli o stanju duha u srbiji kao takvoj i medju srbima van srbije, pa mozes to procitati pa prenesi svoje misljenje, istrazivanje su radili sociolozi, psiholozi, pravnici, univerzitetski profesori...nije valjda da su svi neznalice..a uzgred tu pise i za koga su glasali srbi od 1989 do danas - milosevic, karadzic, martic, hadzic, krajisnik, plavsic - sve humanista do humaniste :D
KatarinaKosaca

#371 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by KatarinaKosaca »

Postoje stvari na koje jedan narod u određenom povjesnom trenutku isto gleda. Na primjer za većinu Bošnjaka možep reći da im nije drago što postoji PC. Za Srbe da su ih bombardirali radi zapadne propagande. Ova dva jednostavna primjera. Nije to njihov genetski falš, nego ih je društvo i mediji u datom vremenskom trenutku oblikovalo prema datom mišljenju. Tako i Srbi još nisu skontali da su započeli rat, nego su to učinili Slovenci sa podrškom Nemačke i Vatikana, a kasnije su im se pridružile i islamske zemlje, a Amerika je bila uvijek protiv njih. Ispiranje mozga čini svoje svakom narodu, pa i Srbima, a kod njih je to bilo jako u zadnju deceniju i po. I nemoj mene karakterisati, jer ja nisam topic, nego mi obrazloži da nije tako i zađto nije tako. Hvala.
orchidis

#372 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

dallton wrote:
pa nek ti sociolog orhideja objasni kako je moguce da na kosovu 1989 milion ljudi uzvikuje kosovo je srpsko i albanci napolje ako ne postoji pojam kao sto je kolektivno stanje duha :roll: ma cista suplja prica koja samo odlaze neumitni kraj agonije i zaludjivanja

@orhideja, postavio sam gore link na studiju o srbiju "samoizolacija: cilj ili realnost" koji je napisan u srbiji - ovo sto mi pisemo ovdje je laka procjena sta oni misli o stanju duha u srbiji kao takvoj i medju srbima van srbije, pa mozes to procitati pa prenesi svoje misljenje, istrazivanje su radili sociolozi, psiholozi, pravnici, univerzitetski profesori...nije valjda da su svi neznalice..a uzgred tu pise i za koga su glasali srbi od 1989 do danas - milosevic, karadzic, martic, hadzic, krajisnik, plavsic - sve humanista do humaniste :D
Ne zamjeri, stavrno nemam vremena.Ali i tebi i ostalim zastupnicima generalizacije, preporučujem da napišite kakav stručni rad, i objavite vaša dostignuća u razmišljanju, nemojte to kriti od planete, a i koja markica bi se ubila takvim prodorom u ljudsku psihu... ;) ...nemojte gubiti vrijeme na forumu
dallton

#373 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by dallton »

hvala na mudrim savjetima - sve predlozeno smo to vec uradili ranije, primjetices po tome sto slobodno pisemo na forumu, a ne sjedimo iza resetaka kao pojedine demokratski izabrane vodje koje su odrzavale stanje kolektivnog duha (a izgleda da ga jos uvijek odrazavaju) :D

ali nemoj odmah da se ljutis, imam utisak da si se nasao iznenadjen i uvredjen iznesenim misljenjem :D
KatarinaKosaca

#374 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by KatarinaKosaca »

Ja pisala , pisala i niko neće da objavi. Pa reko da ovdje pokušam, Nego kako bi bilo da ti šta uradiš? Onako o individiualnosti
orchidis

#375 Re: Posebna sjednica NSRS

Post by orchidis »

KatarinaKosaca wrote:Postoje stvari na koje jedan narod u određenom povjesnom trenutku isto gleda. Na primjer za većinu Bošnjaka možep reći da im nije drago što postoji PC. Za Srbe da su ih bombardirali radi zapadne propagande. Ova dva jednostavna primjera. Nije to njihov genetski falš, nego ih je društvo i mediji u datom vremenskom trenutku oblikovalo prema datom mišljenju. Tako i Srbi još nisu skontali da su započeli rat, nego su to učinili Slovenci sa podrškom Nemačke i Vatikana, a kasnije su im se pridružile i islamske zemlje, a Amerika je bila uvijek protiv njih. Ispiranje mozga čini svoje svakom narodu, pa i Srbima, a kod njih je to bilo jako u zadnju deceniju i po. I nemoj mene karakterisati, jer ja nisam topic, nego mi obrazloži da nije tako i zađto nije tako. Hvala.
Upita li se ti kad si ovo pisala - da nije tebi kojim slučajem ispran mozak? ;) Postoji li, bar, mala malecka šansa, da je tebi ispiranje učinilo svoje? ;)
Post Reply