Posao za maloljetnike
- Xavier1
#26 Re: Posao za maloljetnike
Kod Fahrudina uvijek ima posla.
- triconja
#27 Re: Posao za maloljetnike
Volim i ja tako al mi kazu to njje uredu, kae ne valjamoonca wrote:..sta cu, narucuju ispred mene...triconja wrote:Nesto ti previse zagledas sta drugi rademoonca wrote:Ne bas sa poslom, vec ih nauciti da novac ne pada sa grana - ono sto zarade - vidjeti kako ce ih utrositi... dati im na volju...
..svakodnevno vidjam - djecu koja nakon skole dodju u Starbucks- narucuju bez problema shejkove koji su preko $5 -- pola popiju i ostalo bace ...jos kolacic $2
.. dobro ... malo i njushkam...
-
moonca
#28 Re: Posao za maloljetnike
U redu je sve, dok ne uputis negativni komentar...triconja wrote: Volim i ja tako al mi kazu to njje uredu, kae ne valja
- VladaFBiH
#29 Re: Posao za maloljetnike
imaš agencije za promocije (to su one cure što rade promocije proizvoda po šoping centrima) pa možda tako nešto jedino što one traže studentice jer ih zapošljavaju preko studentskih servisa. U svakom slučaju ne košta te da provjeriš da li može neko ko nije još uvijek student - najveća u FBiH je Altermedia nalazi se u šoping centru na Grbavici - potraži broj telefona na netu pa ih pitaj.triple mama wrote:Moja kci od 16,5 godina zeli preko ljetnog i zimskog raspusta da radi... ima lineko ideju gdje da joj trazim posao? Neka agencija za babysitting ili? Hvala
-
Naslovnica
#30 Re: Posao za maloljetnike
Tema up...
Samo za muško dijete.

Samo za muško dijete.
-
mali_balon
#31 Re: Posao za maloljetnike
U Holandiji popodne i vikendom ces vidjeti da samo djeca slazu rafe (npr od 14g pa dalje)....ono na kasi ces vidjeti straijeg pubertetliju a jedino je poslovodja srednjih godina....
Jeftinije je placati djecu, nego odraslima davat dvije dnevnice za taj dan, a djeca tako sticu radne navike i nauce vrijednost novca. U nekim firmama se cak odrasli odreknu 2 ili 3 dnevnice mjesecno da bi djeci dali, a nekima pomogne drzava, opstina, administrativna jedinica ili kralj...
Jeftinije je placati djecu, nego odraslima davat dvije dnevnice za taj dan, a djeca tako sticu radne navike i nauce vrijednost novca. U nekim firmama se cak odrasli odreknu 2 ili 3 dnevnice mjesecno da bi djeci dali, a nekima pomogne drzava, opstina, administrativna jedinica ili kralj...
-
moimoi
#32 Re: Posao za maloljetnike
Setanje pasa? Hranjenje macaka? Neka po naselju da oglas ili fb grupu ako imate u naselju.
-
foton
#33 Re: Posao za maloljetnike
Pohvalno je sto zeli da radi, ali mislim da je ovaj boldirani dio problem. Treba joj pomoci, ali neka i sama proba naci i smisli sta bi bilo pozeljno. Distribucija reklama, dostava hrane?triple mama wrote: ↑01/02/2019 17:23 Moja kci od 16,5 godina zeli preko ljetnog i zimskog raspusta da radi... ima lineko ideju gdje da joj trazim posao? Neka agencija za babysitting ili? Hvala
-
Naslovnica
#34 Re: Posao za maloljetnike
Mislim da nije za takvu vrstu poslova.
Kontam da vidim da ga ubacim negdje za kakvog pomoćnog konobara, ono, neka kupi sa stolova, i slično.
Ili ovo sa pumpama?
Najradije bih da ga neki majstor uzme za pomoćnog radnika, dodaj, donesi, zašarafaj, ovo-ono...
Neka šta nauči mimo drkanja po kompjuteru...
Majstoru bih čak i platio da ga uzme na driling.
-
moimoi
#35 Re: Posao za maloljetnike
Naslovnica wrote: ↑09/06/2023 16:48Mislim da nije za takvu vrstu poslova.
Kontam da vidim da ga ubacim negdje za kakvog pomoćnog konobara, ono, neka kupi sa stolova, i slično.
Ili ovo sa pumpama?
Najradije bih da ga neki majstor uzme za pomoćnog radnika, dodaj, donesi, zašarafaj, ovo-ono...
Neka šta nauči mimo drkanja po kompjuteru...
Majstoru bih čak i platio da ga uzme na driling.
![]()
- Euphoria
#36 Re: Posao za maloljetnike
Dizem temu
Fino vaspitan decko od 15.5 godina zeli da radi tokom zimskog raspusta, Sarajevo. Da li znate ndkoga ko nudi takav posao?
Fino vaspitan decko od 15.5 godina zeli da radi tokom zimskog raspusta, Sarajevo. Da li znate ndkoga ko nudi takav posao?
- Politicarko
- nivla
#38 Re: Posao za maloljetnike
II. ZAKLJUČIVANJE UGOVORA O RADU
Uvjeti za zaključivanje ugovora o radu
Član 20
(1) Sa licem mlađim od 15 godina života ne može se zaključiti ugovor o radu, niti se ono može zaposliti na bilo koju vrstu poslova.
(2) Lice između 15 i 18 godina života (u daljem tekstu: maloljetnik) može zaključiti ugovor o radu, odnosno zaposliti se uz saglasnost zakonskog zastupnika i pod uvjetom da od ovlaštenog ljekara ili nadležne zdravstvene ustanove pribavi ljekarsko uvjerenje kojim dokazuje da ima opću zdravstvenu sposobnost za rad.
dakle moze gdje god ga hoce primit pocet radit uz saglasnost roditelja, ispod 15g ne moze
Član 20
(1) Sa licem mlađim od 15 godina života ne može se zaključiti ugovor o radu, niti se ono može zaposliti na bilo koju vrstu poslova.
(2) Lice između 15 i 18 godina života (u daljem tekstu: maloljetnik) može zaključiti ugovor o radu, odnosno zaposliti se uz saglasnost zakonskog zastupnika i pod uvjetom da od ovlaštenog ljekara ili nadležne zdravstvene ustanove pribavi ljekarsko uvjerenje kojim dokazuje da ima opću zdravstvenu sposobnost za rad.
dakle moze gdje god ga hoce primit pocet radit uz saglasnost roditelja, ispod 15g ne moze
- Euphoria
#39 Re: Posao za maloljetnike
Hvala ti, znala sam to. Ali je tesko na mjesec dana, a on bi toliko koliko je raspustnivla wrote: ↑03/01/2024 00:43 II. ZAKLJUČIVANJE UGOVORA O RADU
Član 20