Posao u USA?
- GandalfSivi
#1 Posao u USA?
Evo jedno ozbiljno pitanje. Posto sam trenutno u Washingtonu DC, a imam status vanzemaljca (alien) sa svojom nesretnom studentskom vizom, ne mogu raditi normalno. Ima li ko od ovih nasih dijasporaca da me posavjetuje kako se moze doci do kakvog zaposlenja, ono barem da radim preko interneta, a da se zvanicno racuna da to radi moja djevojka (koja jeste amerikanka). Dobar sam sa grafickim programima, kao i sa DTP-om (prelom). Imam nekih deset godina radnog iskustva u tome. Pa ako ko ima savjet, rado bih ga prihvatio...
- pitt
Eto ti predsjednika........on je sef mafije u DCu
:D:D
Mozes bolan, pogledaj ove reklame sto po tv reklamiraju te i slicne poslove i postavi resume (njen) na monsteru pa ce ti se svezat ako kliknes na "sales" job. Znam d avazda traze da prodajes za njih na ebayu stvari. ne znam kako je placeno i koje su fees. Dosta ilegalaca ide pizzu razvoziti.....cash lova.
Mozes bolan, pogledaj ove reklame sto po tv reklamiraju te i slicne poslove i postavi resume (njen) na monsteru pa ce ti se svezat ako kliknes na "sales" job. Znam d avazda traze da prodajes za njih na ebayu stvari. ne znam kako je placeno i koje su fees. Dosta ilegalaca ide pizzu razvoziti.....cash lova.
- GandalfSivi
Gdje cu se udavati pa tek mi je 29 godina.
-
EI Presidente
dosta raje na studentskim vizama radi studentske poslove koji su dobro iskustvo za kasnije jer ako te kakva firma zaposli za stalno nakon diplomiranja, onda imas dobre sanse za radnu vizu itd. to je sve pod uslovom da tise ne zeni/udaje jer ti je "tek 29" dinago 
Last edited by EI Presidente on 03/01/2007 18:31, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
Pa to su najbolje godine. Dovoljno mlad da sam jos blentav, a i dovoljno iskustva da iskustva da znam cijeniti sto sam mlad.
- GandalfSivi
Znam to za studentske poslove, ali moram cekati jos jedan semestar da bi mogao raditi off-campus. Sto se tice vize, nakon zavrsetka skole, ako odlucimo ovdje ostati, skontat cu da i nisam vise premlad, pa necu imati problema.
-
EI Presidente
a ta ideja da radis u djevojcino ime te moze samo u belaj odvest (zajedno s djevojkom) 
- GandalfSivi
Ovo bi mogao raditi bez problema, sa svojim cistim ruskim akcentom, hehehepitt wrote:kreditne kompanije traze dosta ljudi za to....da zoves, prijuetis i muntas one sto su delikventni da plate:D
-
EI Presidente
u medjuvremenu radi u kampusu. najbitnije je stvoriti radnu historiju, s referencama itd.GandalfSivi wrote:Znam to za studentske poslove, ali moram cekati jos jedan semestar da bi mogao raditi off-campus. Sto se tice vize, nakon zavrsetka skole, ako odlucimo ovdje ostati, skontat cu da i nisam vise premlad, pa necu imati problema.
- GandalfSivi
Pa ako nadjem nekakav prelom da odradim, to je totalno anonimno, nit pricam na telefon nit ista. Jedino ako ko od njih ne ode sarajevo pa naleti na moj "prepoznatljivi" stilEI Presidente wrote:a ta ideja da radis u djevojcino ime te moze samo u belaj odvest (zajedno s djevojkom)
- GandalfSivi
Djevojka bi me u sekundi ostavila bez sredstva za radgenija wrote:Ako nista ne upali mozes uvjek kao Gigolo zapocet![]()
tu netraze papire ..
-
EI Presidente
znam jednog naseg sto radi za Washington City Paper, mozda oni zaposljavaju studente, who the fuck knows...GandalfSivi wrote:Pa ako nadjem nekakav prelom da odradim, to je totalno anonimno, nit pricam na telefon nit ista. Jedino ako ko od njih ne ode sarajevo pa naleti na moj "prepoznatljivi" stilEI Presidente wrote:a ta ideja da radis u djevojcino ime te moze samo u belaj odvest (zajedno s djevojkom)
a sto se tice tih malih poslica, tu nemas problema- samo kazes ja mamne biznis, tipla me u keshu i vozdra
-
EI Presidente
to na USA kampusima obicno rade samohrane mamerepeater wrote:dilaj. svakom kampusu treba diler.
- GandalfSivi
Ne mogu ni za sebe nista zeleno da nadjemrepeater wrote:dilaj. svakom kampusu treba diler.
- repeater
aha, ili custodians.EI Presidente wrote:to na USA kampusima obicno rade samohrane mamerepeater wrote:dilaj. svakom kampusu treba diler.
nego, probaj se zaposliti kao roadie, to ti je baustela za urbanu raju. radis koncertne bine. tu ti niko nece traziti papire, a i para nije losa ako imas ledja za trosit.
-
sure_alma
pocni cistiti kuce i zgrade za cash lovu care...
fin poso, hem sto si u kondiciji hem sto radis po svom meraku...niko te ne nadgleda, nego ocisti kako treba i raja te pocnu preporucivati drugim kucama i razradis cleaning business...
Pozdrav...
Pozdrav...