Posao preko ljeta u Sarajevu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Klitemnestraaa
Posts: 1047
Joined: 25/03/2013 22:17

#1 Posao preko ljeta u Sarajevu

Post by Klitemnestraaa »

Pozdrav svima. Tražim preko ljeta posao u Sarajevu pa rekoh da i ovako vidim možda neko ima nekih iskustava/sugestija.

Dakle, tražim neki ljetni posao na dva-tri mjeseca. Komunikativna sam, tečno pričam engleski i ruski, njemački na B1 sam trenutno, imam par godina iskustva u NGO sektoru, trenutno na marketingu volontiram u jednoj NGO, dosad sam radila kao nastavnica muzičkog u jednom orkestru i posao trgovca te u pekari u rodnom gradu. Imam 21.

Još bih da naglasim da sam u dilemi jer imam ponudu da idem kod svojih na more sezonski da radim na dva mjeseca, zarada bi bila oko 4 milje i svi troškovi pokriveni od strane moje rodbine, međutim radi se dvanaestak sati dnevno na +40 i meni nisu potrebni toliki novci (potrebno mi je da skupim milju za 2-3 mjeseca plate, imam stalne prihode kojima pokrivam svakako smještaj i hranu u Sa) pa još uvijek razmišljam da li bih otišla, jer je posao jako stresan i fizički naporan. Znam da neće pare s neba pasti i spremna sam bilo šta raditi, ali sve ima svoju cijenu pa razmišljam koliko mi je ustvari potrebno i dokle sam se spremna žrtvovati te da li bih u Sarajevu mogla naći neki dobar deal, generalno uzimajući sve u obzir.

Inače, pratim sve moguće portale, oglase, koga kod sretnem da je iz Sa upitam za savjet, ja kontam ljeti studenti odu kući pa se nadam da ima više posla. Dosad sam našla poslove u pekari i promoterke (što i sad radim) jedino, od čega naravno ne bježim, ali želim da vidim koje su mi sve mogućnosti najprije. Ako ima iko ikakvih iskustava, ideja, sugestija, budite slobodni da pišete ili javite se na PM. :) Hvala. :)
Klitemnestraaa
Posts: 1047
Joined: 25/03/2013 22:17

#2 Re: Posao preko ljeta u Sarajevu

Post by Klitemnestraaa »

Btw imam hrvatsko državljanstvo i otvorena sam i za sezonski posao vani, tipa Njemačka ili Austrija, svakako bi mi dobro došlo da jezik usavršim, ali nemam nikoga od rodbine gore tako da nemam baš sve potrebne informacije niti posrednika u svemu tome, a zakasnila sam na poziv za ferijalni rad za studente od vlade. Ako neko zna kako studenti idu gore raditi, oni koji nemaju direktno posredništvo, nego preko agencija i tih stvari može mi se javiti. Ja sam kontaktirala neke agencije, uglavnom nude Au Pair, Work and Travel i te fazone, nisam našla sezonski rad vani nigdje.
User avatar
walter kurtz
Posts: 5917
Joined: 07/11/2014 08:27
Location: Nung river

#3 Re: Posao preko ljeta u Sarajevu

Post by walter kurtz »

Javi se na pp znam kako ces zaraditi 100€ za sat vremena :mrgreen:
Fauja Singh
Posts: 2467
Joined: 07/12/2011 12:40

#4 Re: Posao preko ljeta u Sarajevu

Post by Fauja Singh »

Ne znam Boga mi, ali ja bi na tvom mjestu otisao na more, ne znam sta bi radila, ali cisto sumnjam da bi 12h dnevno bila citavo vrijeme na suncu.
Tamo jeste toplo, ali navikne se covjek treci dan, dobra zarada za dva mjeseca, jos ako je ugostiteljstvo pa bude i baksisa :thumbup: Pusti to da ti tolike pare nisu potrebne, para nikad previse.
Kazes "kod svojih" , odmah je i pritisak manji kad znas da si kod nekog svog i da te nece prevariti.
Sretno kako god.
Klitemnestraaa
Posts: 1047
Joined: 25/03/2013 22:17

#5 Re: Posao preko ljeta u Sarajevu

Post by Klitemnestraaa »

Fauja Singh wrote:Ne znam Boga mi, ali ja bi na tvom mjestu otisao na more, ne znam sta bi radila, ali cisto sumnjam da bi 12h dnevno bila citavo vrijeme na suncu.
Tamo jeste toplo, ali navikne se covjek treci dan, dobra zarada za dva mjeseca, jos ako je ugostiteljstvo pa bude i baksisa :thumbup:
Kazes "kod svojih" , odmah je i pritisak manji kad znas da si kod nekog svog i da te nece prevariti.
Sretno kako god.
Jeste ugostiteljstvo, ali kuhanje. To je restoran na plaži, na otvorenom, nije direktno na suncu, ali je vruće kao u paklu samo po sebi jer okolo se odbija toplina od stijena, a i od kuhanja i isparavanja. Ma znam, fina je lova, inače ljudi koji tu rade plaćaju putne troškove, smještaj i hranu, šta ja ne moram i to mi je baš prilika koju svi nemaju i super, ali premišljam se još uvijek.
User avatar
Leopard_SA
Posts: 3135
Joined: 22/07/2017 18:36

#6 Re: Posao preko ljeta u Sarajevu

Post by Leopard_SA »

Pozdrav,
Blizi se ljeto i kraj skolske godine. Kao srednjoskolac kojem dzeparac nije dovoljan zelio bih ABd da preko ljeta radim neki sezonski posao. Da li neko od forumasa trazi sezonskog radnika ili zna nekoga kome treba radnik.
Posjedujem znanje engleskog jezika i rada na racunaru. Radio bih sve vrste poslova. U obzir dolaze samo Sarajevo i okolina.
Unaprijed hvala.
Post Reply