Rowenta rotirajuca cetka
- Luce
#51 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Cure, vi koje vec imate ovu cetku, mozete li mi odgovoriti na ova dva pitanja (jer sam se pravo zagraijala za kupovinu).
1) da li se mrsi kosa u cetku kad se susi i uvija? (ja sam malo smotana i bojim se da ne napravim belaj na glavi).
2) koliko steti kosi? (isto kao fen ili vise?)
hvala vam unaprijed
1) da li se mrsi kosa u cetku kad se susi i uvija? (ja sam malo smotana i bojim se da ne napravim belaj na glavi).
2) koliko steti kosi? (isto kao fen ili vise?)
hvala vam unaprijed
- madnessa
#52 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Luce,
Četka ne mrsi kosu. Zapravo možeš pokušati u suprotnom smjeru da okrećeš, ali pošto se kontroliše tako da se četka rotira samo dok držiš taster za okretanje. Onog trena kada shvatiš da okrećeš pogrešno digneš prst sa tastera i sve ok. Mada ja nisam uspjela da svoju dugu i valovitu (sklonu zaplitanju) kosu zamrsim, pa čak ni kad pravim spiralne loknice.
Ovo je doslovno fen sa nadograđenom četkom. Četka se malo usije od toplote iz fena, ali ne šteti više od standardnog feniranja. Nije baš kao kad samo sušiš fenom, jer četka doslovno jako topla dotiče kosu, ali nije ni jaka kao pegla. Baš kao standardno feniranje kod frizerke. Trebalo bi nanijeti sredstvo za zaštitu od toplote za svaki slučaj, a ima ih se kupiti u kozmetičkim prodavnicama.
Četka ne mrsi kosu. Zapravo možeš pokušati u suprotnom smjeru da okrećeš, ali pošto se kontroliše tako da se četka rotira samo dok držiš taster za okretanje. Onog trena kada shvatiš da okrećeš pogrešno digneš prst sa tastera i sve ok. Mada ja nisam uspjela da svoju dugu i valovitu (sklonu zaplitanju) kosu zamrsim, pa čak ni kad pravim spiralne loknice.
Ovo je doslovno fen sa nadograđenom četkom. Četka se malo usije od toplote iz fena, ali ne šteti više od standardnog feniranja. Nije baš kao kad samo sušiš fenom, jer četka doslovno jako topla dotiče kosu, ali nije ni jaka kao pegla. Baš kao standardno feniranje kod frizerke. Trebalo bi nanijeti sredstvo za zaštitu od toplote za svaki slučaj, a ima ih se kupiti u kozmetičkim prodavnicama.
- Luce
#53 Re: Rowenta rotirajuca cetka
madnessa wrote:Luce,
Hvala ti Mady na odgovoru. Pogledala sam na you tube i nisam skontala da se u stvari to rotiranje moze kontrolisati....vidjela sam se vec sa zamrsenom cetkom u glavi:)
Cini mi se kao dobra stvar. Sto kazes, logicno je da je jace od fena, ali obzirom da i ja sama cetkom i fenom peglam kosu, otprilike bi to bilo to.
Uf evo mi nenadanog troska
- madnessa
#54 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Meni se četka već isplatila. Oprala sam kosu desetak puta, a da sam svaki put išla frizerki baš bih se nadavala para. Meni nikad nije od ruke išlo feniranje same sebe, a ovo je baš "Feniranje for Dummies". Meni baš svaki put izgleda kao da sam bila u frizeraju, što je veliki napredak za moju čupavu kosu. Sada već pravim spiralne loknice i svaki put napravim neki novi fazon. Youtube baš pomaže sa idejama. Ako znaš nekog ko je ima pitaj da ti posudi jednom da probaš.
Ukoliko imaš neku od kartica (RF Shopping isl.) možeš uzeti na rate u Tehnomarketu, jer prelazi iznos od 100KM.
- Luce
#55 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Uh ti si vec guru za ovu cetku, mogla bi vec kakav kurs organizovati za smote kao sto sam jamadnessa wrote:![]()
![]()
![]()
Meni se četka već isplatila. Oprala sam kosu desetak puta, a da sam svaki put išla frizerki baš bih se nadavala para. Meni nikad nije od ruke išlo feniranje same sebe, a ovo je baš "Feniranje for Dummies". Meni baš svaki put izgleda kao da sam bila u frizeraju, što je veliki napredak za moju čupavu kosu. Sada već pravim spiralne loknice i svaki put napravim neki novi fazon. Youtube baš pomaže sa idejama. Ako znaš nekog ko je ima pitaj da ti posudi jednom da probaš.
Ukoliko imaš neku od kartica (RF Shopping isl.) možeš uzeti na rate u Tehnomarketu, jer prelazi iznos od 100KM.
Ja sam se upraksala vec sa cetkom i fenom, ali opet to nije to kao kad frizerka napravi. Malo mi je i kovrdzava kosica, pa je danas lijepo ravna a sutra se vec odmetne.
Ova cetka se cini pravom stvari
-
Rimljanka
#56 Re: Rowenta rotirajuca cetka
madnessa daj nem koju slicicu kose...
ja se jos razmisljam oko cetke,prijateljica mi rece da je probala i d aje njoj uzas,ond aje ona kupila ovo http://www.electro.pl/produkt-ROWENTA_L ... 4,183.html i kaze njoj je super...
Upravo sma uzela da probam. Kao moze d anapravi lokne i svasta nesto,mada sma ja probala na suhu kosu,ali meni je ovo smor...Ruka me zaboli,a nemam ni vremena toliko da posusim kosu,pa namotavam na ove spravice,drzim i pravim frizuru---
A cetka mi se nekako ucinila prakticnom,jer ono vrijeme koje svakako izgubim dok susim kosu fenom (sto mi je nevidjeni smor),ba rovako mogu kosu i osusiti i dobiti super frizuru.
ja se jos razmisljam oko cetke,prijateljica mi rece da je probala i d aje njoj uzas,ond aje ona kupila ovo http://www.electro.pl/produkt-ROWENTA_L ... 4,183.html i kaze njoj je super...
Upravo sma uzela da probam. Kao moze d anapravi lokne i svasta nesto,mada sma ja probala na suhu kosu,ali meni je ovo smor...Ruka me zaboli,a nemam ni vremena toliko da posusim kosu,pa namotavam na ove spravice,drzim i pravim frizuru---
A cetka mi se nekako ucinila prakticnom,jer ono vrijeme koje svakako izgubim dok susim kosu fenom (sto mi je nevidjeni smor),ba rovako mogu kosu i osusiti i dobiti super frizuru.
- madnessa
#57 Re: Rowenta rotirajuca cetka
@Rimljanka:
To je figaro i on baš pali kosu. I nekako zaboliše ruke od njega. Meni se četka sviđa što baš fenira. Nekad je skroz izravnam, a nekad napravim lokne.
Pisala sam na temi o frizurama i tamo postirala sliKice... Evo prenosim sa te teme citat:
A tu se nalazi i video koji mi je pomogao da naučim da pravim loknice.
To je figaro i on baš pali kosu. I nekako zaboliše ruke od njega. Meni se četka sviđa što baš fenira. Nekad je skroz izravnam, a nekad napravim lokne.
Pisala sam na temi o frizurama i tamo postirala sliKice... Evo prenosim sa te teme citat:
madnessa wrote:Kod mene je kosa kao na prvoj slici kada je malo zgužvam pri sušenju i nanesem pjenu. Pošto treniram svaki dan, oznojim se i vežem je nakon puštanja mi se i ne sviđa (valjda pjena uradi svoje). Sada mi je, nakon prvog puta baratanja sa četkom, kao na drugoj slici.
A tu se nalazi i video koji mi je pomogao da naučim da pravim loknice.
-
Rimljanka
#58 Re: Rowenta rotirajuca cetka
madnesa ja zudim za ovakvom kovrdzavom kosom..Da sma na tvom mjestu cetku bi odmah bacila i ostavila ovu frizuru..
Hvala u svakom slucaju
Hvala u svakom slucaju
- madnessa
#59 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Hvala puno na komplimentu. Doima se krasnom, ali je problem držati je svaki dan istom. Nakon treninga se od znoja tako uvrne da mi jedino preostaje da je svežem u pundžicu. Nakon toga više je ne mogu pustiti dok je ne operem.Rimljanka wrote:madnesa ja zudim za ovakvom kovrdzavom kosom..Da sma na tvom mjestu cetku bi odmah bacila i ostavila ovu frizuru..
Hvala u svakom slucaju
-
Rimljanka
#60 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Aliiiiiiiii.....
Nema veze sto se uvrne,pa to je bas zanosno..Ne znam ja bas volim kovrdžavu kosu,a imam tek onakvu kosu na koju kad stavis viklere za 5 min je uvijena,ali isto tako brzo se i opusti..da postoji onaj krupni minival,i da nisam blonde uradila bi ga odmah.
Sve je naravno stvar ukusa,ja kad bi i birala izmedju ove dvije frizure na slici,puno mi je ljepsa ova s kovrdzavom kosom.
Dakle cetkom si zadovoljna skroz..
A kazi mi,je li kosu prvo do pola osusis fenom,pa ond arascesljas,pa na cetku ili?
Nema veze sto se uvrne,pa to je bas zanosno..Ne znam ja bas volim kovrdžavu kosu,a imam tek onakvu kosu na koju kad stavis viklere za 5 min je uvijena,ali isto tako brzo se i opusti..da postoji onaj krupni minival,i da nisam blonde uradila bi ga odmah.
Sve je naravno stvar ukusa,ja kad bi i birala izmedju ove dvije frizure na slici,puno mi je ljepsa ova s kovrdzavom kosom.
Dakle cetkom si zadovoljna skroz..
A kazi mi,je li kosu prvo do pola osusis fenom,pa ond arascesljas,pa na cetku ili?
- madnessa
#61 Re: Rowenta rotirajuca cetka
A uvrne se od znoja tako da djeluje sljepljeno i beživotno. Nije baš fino...
Ma vjeruj da, s poslovne strane, djelujem neozbiljno i kao da ne držim do sebe kad sam čupava. Otkako sam počela da se feniram sa istim odabriom odjeće i obuće svi misle da sam uradila totalni makeover i nekako me ozbiljnije shvataju. Čak muške kolege otvaraju vrata mnogo češće nego ranije. Nije da mi je to potrebno, ali daje dojam da se sada prezentujem kao ženstvenijom i profesionalnijom. Moj neki dojam...
Što se tiče pitanja o feniranju... Kao što vidiš iz klipa koji sam gore postavila ovo ide na opranu kosu, tako da ujedno sušiš i oblikuješ. Ne znam baš da bi sa suhom postigla efekat kao sa opranom.
Ma vjeruj da, s poslovne strane, djelujem neozbiljno i kao da ne držim do sebe kad sam čupava. Otkako sam počela da se feniram sa istim odabriom odjeće i obuće svi misle da sam uradila totalni makeover i nekako me ozbiljnije shvataju. Čak muške kolege otvaraju vrata mnogo češće nego ranije. Nije da mi je to potrebno, ali daje dojam da se sada prezentujem kao ženstvenijom i profesionalnijom. Moj neki dojam...
Što se tiče pitanja o feniranju... Kao što vidiš iz klipa koji sam gore postavila ovo ide na opranu kosu, tako da ujedno sušiš i oblikuješ. Ne znam baš da bi sa suhom postigla efekat kao sa opranom.
-
Rimljanka
#62 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Ne mogu klip pogledati na poslu,pa kuci kad dodjem
A koliko ti vremena otprilike treba da cetkom osusis kosu?
- madnessa
#63 Re: Rowenta rotirajuca cetka
20ak minuta. Uštelila sam se sa četko, pa mi je sada ovakva frizura...Rimljanka wrote:Ne mogu klip pogledati na poslu,pa kuci kad dodjem![]()

- idealnolosa
#64 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Sad se isfenirala cetkom odlicna je.Malo naelektrise kosu ali sve u svemu vrijedi svakog dinara.Moze li mi neko jos reci kakav je fen sa onom cetkom da se fenira ravno?
- madnessa
#65 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Nešto ne radiš kako treba čim ti naelektriše kosu. Kosa se fenira dok je mokra i onda bude idealna. Ja čak ništa ne stavim prije, a po prirodi mi je kovrčava i sklona elektrisanju i još mi se to nije desilo. Ne kontam ovo pitanje oko fena. Pogledaj na youtube klipove i skontat ćeš kako pravilno da je koristiš.idealnolosa wrote:Sad se isfenirala cetkom odlicna je.Malo naelektrise kosu ali sve u svemu vrijedi svakog dinara.Moze li mi neko jos reci kakav je fen sa onom cetkom da se fenira ravno?
-
Karen
#66 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Lomim se između ove četke i pegle za kosu, najradije bih oboje, ali sam ograničena budžetom kao i uvijek. 
- madnessa
#67 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Nađi nekog ko ima četku nek ti posudi da probaš. Za peglu znaš da je dosta jaka i da baš moraš paziti da ne oštetiš kosu, a radi isključivo ravnanje. Meni se četka sviđa zbog volumena koji daje kosi, a mogu različite fazone da radim... Sad sve dok ne probaš lično ne znaš da li je to za tebe. Već sam ranije rekla kako je mene gledaje youtube klipova nagovorilo da uzmem, jer je ono što su cure radile bilo baš ono što sam i sama htjela da postignem.Karen wrote:Lomim se između ove četke i pegle za kosu, najradije bih oboje, ali sam ograničena budžetom kao i uvijek.
-
Karen
#68 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Gledala sam you tube a nitko od prijateljica nema četki da mi posudi. Da, imam neku žnj peglu (birinu) i katastrofa je, uništi mi vrhove a ne izravna. Zato gledam ovu četku, djeluje mi da radi ono što hoću.
- idealnolosa
#69 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Malo je prosusim fenom i feniram je dok je mokra.Vjerovatno prvi put pa se malo naelektrisala uglavnom odlicna je i svaka para data za nju vrijedi.Fen nisam mogla naci na youtube-u.Naime kada sam isla kod frizera svaki put me pita kako da me fenira.Ja kazem ravno.E sad cetka ti fenira vani i unutra,cula sam da postoji fen sa dodatnom cetkom kojom cesljas niz kosu i ona izvlaci ravno.Ovo je to mislimmadnessa wrote: Nešto ne radiš kako treba čim ti naelektriše kosu. Kosa se fenira dok je mokra i onda bude idealna.Ne kontam ovo pitanje oko fena. Pogledaj na youtube klipove i skontat ćeš kako pravilno da je koristiš.

E sad me zanima da li bi mi kosa mogla biti ovako nesto s tim da mi je kosa kraca-dodiruje ramena

- madnessa
#70 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Moraš se baš dobro ušteliti i izvlačiti je malo jače. Ne volim kada mi je kosa tik uz glavu, pa nisam skroz ovo pokušavala. Uz malo preparata za ravnanje i četku kad se ušteliš bi nešto slično mogla dobiti.idealnolosa wrote:...E sad me zanima da li bi mi kosa mogla biti ovako nesto s tim da mi je kosa kraca-dodiruje ...ramena
Četka je fakat idealna kopija frizerke i feniranja u salonu, kada se naučiš da njom barataš. Ako se feniranjem ovako ravno može postići onda bi trebala da ispitaš kako da to uradiš. Jesi našla nešto na youtube?
- Pasiflora
#71 Re: Rowenta rotirajuca cetka
@madnessa sto ti zavidim na toj duzini kose! Gledala sam one klipove i svi su za dugu kosu. Jesi li ti negdje nabasala gdje je objasnjeno kako srediti kracu? Moja je nesto ispod uha - da mi je docekati barem do ramena da izraste pa da mogu raditi one folove...
Ovako sam malo "tetasta" ali uredno isfenirana
I svakim sam danom sve vise odusevljena 
Ovako sam malo "tetasta" ali uredno isfenirana
- idealnolosa
#72 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Nisam nasla nista na youtube-u,sem ono kako se standardno fenira vani u unutra,tako ravno ne nadjoh nistamadnessa wrote:Jesi našla nešto na youtube?
- madnessa
#73 Re: Rowenta rotirajuca cetka
@sitno: Ne sjećam se kada sam imala kratku kosu, pa ti ne mogu davati adekvatne savjete. Ja sam svoju frizerku "snimala" kakve pokrete radi dok me fenira, pa sam to prenijela na četku. I doslovno mi ispadne kao što sam prikazala. Možda da i ti odeš na feniranje i vidiš kako ona to radi, pa pokušaš to sa četkom. Možda da koristiš neke preparate kako bi je fazonirala, omekšala vrhove ili zadržala na mjestu.
@idealnosa: Ima nešto i u kosi. Moja se, za divno čudo, dala ispraviti. pokušaj sa nekim preparatom za ispravljanje i sprečavanje statičkog elektriciteta. Ima dm Balea liniju za razne tipove kose sa više preparata namijenjenih određenom efektu, pa možda da nešto pokušaš ubaciti. Ja svoje vrhove držim ravnim tako što utapkam malo gela za ispravljanje nakon feniranja.
http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/serv ... serum.html
@idealnosa: Ima nešto i u kosi. Moja se, za divno čudo, dala ispraviti. pokušaj sa nekim preparatom za ispravljanje i sprečavanje statičkog elektriciteta. Ima dm Balea liniju za razne tipove kose sa više preparata namijenjenih određenom efektu, pa možda da nešto pokušaš ubaciti. Ja svoje vrhove držim ravnim tako što utapkam malo gela za ispravljanje nakon feniranja.
http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/serv ... serum.html
- idealnolosa
#74 Re: Rowenta rotirajuca cetka
A kako da duze drzi frizura a da ne stavljam lak i ostala cuda.Taj dan kada je isfeniram odlicna je,sutra nista
- madnessa
#75 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Eh pa sad i ti svašta hoćeš... Moraš nešto staviti ili sutradan na suhu kosu malo popraviti se četkom.idealnolosa wrote:A kako da duze drzi frizura a da ne stavljam lak i ostala cuda.Taj dan kada je isfeniram odlicna je,sutra nista