Ma, isti je to klinac- kilaža je kilaža
Renoviranje kupatila
-
kuli1961
-
opiumtea
#377 Renoviranje kupatila (Firma ili privatnik)
Zdravo ljudi. Planiramo renovirati kupatilo i nasli smo se u situaciji konstantne potrage za različitim majstorima. Zanima me da li u Sarajevu postoji kvalitetna firma koja se bavi renoviranjem kupatila sa sistemom kljuc u ruke, jer stvarno nemamo vremena i strpljenja za tu cjelokupnu logistiku različitih majstora. Naravno, takodjer me zanimaju vasa iskustva sto se tiče cijene i kvalitete uradjenog posla?
- Altsa
#378 Re: Renoviranje kupatila (Firma ili privatnik)
Meni je radio privatnik. Ja sam trazio osobu koja ima uz sebe i vodoinstalatera, elektricara, keramicara i majstora za centralno grijanje. Takoder rade rigips, krecenje. Nije mi se dalo traziti odvojeno a i komplikovano je. Tako da kad jedan majstor zavrsi dode odmah drugi itd.
Last edited by Altsa on 01/11/2022 10:57, edited 2 times in total.
- holowey
#379 Re: Renoviranje kupatila (Firma ili privatnik)
isto iskustvo, privatnik... ustvari dvojica pajdasa keramicara, usput rade i malterisanje, rigips, laminate... imaju treceg koji obavlja vodoinstalaterske radove i grijanje... dvojicu irgata koji unose materijal i iznose sutu... uigrana ekipa... mana, ne moze kartica/preko racuna, samo kesovina...
-
crveni_makovi
#380 Re: Renoviranje kupatila (Firma ili privatnik)
Kod mene je stan sav oguljen i razrusen kao da je palo nekoliko granata. Radim novu struju, novu vodu, izmjestam zidove, mijenjam namjenu prostorija. Imam samo svog provjerenog molera i parketara. Za sve ostalo sam unajmila covjeka koji ima svoj tim radnika. Oni rade cijele kuce od temelja do krova i kod mene ce zavrsiti i kupatilo koje je sad potpuna rusevina. Prijateljica ih je preporucila jer s njima radi mnoge projekte renoviranja a ja ih ne mogu jos preporuciti dok ne vidim kako ce sve zavrsiti. Imala bih ja strpljenja i za peglanje s pojedinacnim majstorima da ih poznajem.
-
Piaty
#381 Re: Renoviranje kupatila (Firma ili privatnik)
E vozdra. Meni treba priprema kupatila (estrih i hidroizolacija) i da napravim pregradu/zid od rigipsa, pa da li bi mi mogao dati njihov broj?holowey wrote: ↑01/11/2022 10:05 isto iskustvo, privatnik... ustvari dvojica pajdasa keramicara, usput rade i malterisanje, rigips, laminate... imaju treceg koji obavlja vodoinstalaterske radove i grijanje... dvojicu irgata koji unose materijal i iznose sutu... uigrana ekipa... mana, ne moze kartica/preko racuna, samo kesovina...
Neka dva majmuna sam cekao 7 dana da bi mi rekli da ne mogu, a dolazili u stan i lafo popisivali to sta i kako.
- Mirzareli
#382 Re: Renoviranje kupatila
Zna li neko zašto odvod iz WC šolje stalno smrdi.WC se redovno održava i zgrada je novije gradnje.Kako riješiti pomenuti problem?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#383 Re: Renoviranje kupatila
nadjem lika nakon 100 poziva da popravi hansgrohe cesmu
posaljem mu foto...kaze ja popravljam samo hans
a ne hansgrohe
prije toga doso lik nisam znao da jhe bitno koja je cesma ne zna popraviti samo zamijeniti cesmu
zamijenio navoje ...jos gore kapa
na kraju kupim armalovu i cao pobacam sve sto ima veze s hans i grohe
znaci zvao sam vitez busovacu ilijas sarajevo blazuj...sta god ima veze s hansgrohe
posaljem mu foto...kaze ja popravljam samo hans
a ne hansgrohe
prije toga doso lik nisam znao da jhe bitno koja je cesma ne zna popraviti samo zamijeniti cesmu
zamijenio navoje ...jos gore kapa
na kraju kupim armalovu i cao pobacam sve sto ima veze s hans i grohe
znaci zvao sam vitez busovacu ilijas sarajevo blazuj...sta god ima veze s hansgrohe
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#384 Re: Renoviranje kupatila
jel vaka

-
lavic
#385 Re: Renoviranje kupatila
Kako ti smrdi iz solje???? Solja u sebi ima "S" tako da voda ne dopusta povrat smrada!!! Tebi moze smrdit od spoja solje i vertikale ali bi trebalo i curit onda, ili ako imas u podu "top sifon" koji je suhi i tuda ti vraca!
- MirzaOg
#386 Re: Renoviranje kupatila (Firma ili privatnik)
Da li imas kontakt broj tog majstora?Altsa wrote: ↑01/11/2022 10:00 Meni je radio privatnik. Ja sam trazio osobu koja ima uz sebe i vodoinstalatera, elektricara, keramicara i majstora za centralno grijanje. Takoder rade rigips, krecenje. Nije mi se dalo traziti odvojeno a i komplikovano je. Tako da kad jedan majstor zavrsi dode odmah drugi itd.
- MirzaOg
#387 Re: Renoviranje kupatila (Firma ili privatnik)
Moze li broj na pp?holowey wrote: ↑01/11/2022 10:05 isto iskustvo, privatnik... ustvari dvojica pajdasa keramicara, usput rade i malterisanje, rigips, laminate... imaju treceg koji obavlja vodoinstalaterske radove i grijanje... dvojicu irgata koji unose materijal i iznose sutu... uigrana ekipa... mana, ne moze kartica/preko racuna, samo kesovina...
-
made_in_sarajevo
#388 Re: Renoviranje kupatila
Koliko danas kosta lupanje plocica, zamjena cijevi, nove plocice? Neko ko je frisak radio standardne velicine kupatilo
- JavierBosnia
#389 Re: Renoviranje kupatila
Ja sam frisak,made_in_sarajevo wrote: ↑12/02/2025 20:35 Koliko danas kosta lupanje plocica, zamjena cijevi, nove plocice? Neko ko je frisak radio standardne velicine kupatilo
Skidanje sanitarije, stemanje i kupljenje sute 300 KM
Voda oko 350 gruba, cijevi i to, fina 150
Keramika 25 po m²
Majstor i njegova ekipa za 10, uigrani ko Barca
-
made_in_sarajevo
#390 Re: Renoviranje kupatila
Hvala, koliko si na kraju prosao sa kupovinom plocica, moze se do 5-6 hiljada proci?JavierBosnia wrote: ↑12/02/2025 20:44Ja sam frisak,made_in_sarajevo wrote: ↑12/02/2025 20:35 Koliko danas kosta lupanje plocica, zamjena cijevi, nove plocice? Neko ko je frisak radio standardne velicine kupatilo
Skidanje sanitarije, stemanje i kupljenje sute 300 KM
Voda oko 350 gruba, cijevi i to, fina 150
Keramika 25 po m²
Majstor i njegova ekipa za 10, uigrani ko Barca![]()
- Edin H.
#391 Re: Renoviranje kupatila (Firma ili privatnik)
Primaju li kripto?holowey wrote: ↑01/11/2022 10:05 isto iskustvo, privatnik... ustvari dvojica pajdasa keramicara, usput rade i malterisanje, rigips, laminate... imaju treceg koji obavlja vodoinstalaterske radove i grijanje... dvojicu irgata koji unose materijal i iznose sutu... uigrana ekipa... mana, ne moze kartica/preko racuna, samo kesovina...
- JavierBosnia
#392 Re: Renoviranje kupatila
Moze se fina naci za 30-35made_in_sarajevo wrote: ↑12/02/2025 20:58
Hvala, koliko si na kraju prosao sa kupovinom plocica, moze se do 5-6 hiljada proci?
Moze to je ta neka okvirna cijena za sve radove u kupatilu
-
addiction
- Grijem se na: ze toplana ba ze
#393 Re: Renoviranje kupatila
Pozdrav, u skorije vrijeme planiram renovirati kupatilo te nisam upoznat sa trenutašnjom ponudom keramike i opreme za kupatilo. Da li imate neke preporuke za keramiku i ostale potrepštine prilikom renoviranja.
-
LikeLike
#394 Re: Renoviranje kupatila
Gdje su najjeftinije tus kabine?
Treba mi za stan koji cu rentati, znaci nikakav luksuz. Sto jeftinije to bolje.
Treba mi za stan koji cu rentati, znaci nikakav luksuz. Sto jeftinije to bolje.
-
black_noke
#396 Re: Renoviranje kupatila
Koliko je tesko ili lako u wcu gdje ima obicma velika kada napraviti tirsko kupatilo sa kanalicom i staklom?
- geralt
#397 Re: Renoviranje kupatila
Prvo provjeri zidove da li su savrseno ravni, jer kod velikog stakla koje ce ih doticati nemas tolerancije. Dalje, za taj posao moras imati dobrog, ali bas dobrog keramicara koji ce ti ispravno uraditi hidroizolaciju i pad na plocicama prema odvodu. I moja preporuka je da ne ide staklo direktno na pod vec da se napravi izdignuti "zub" od plocica na koje ce ici staklo.black_noke wrote: ↑23/11/2025 17:15 Koliko je tesko ili lako u wcu gdje ima obicma velika kada napraviti tirsko kupatilo sa kanalicom i staklom?
- Kal El
#398 Re: Renoviranje kupatila
Malo smo se zajebali oko kupovine tuš kabine, vidjeli koji sam se sviđa, naručili online na kupatila.ba i javljaju sutradan da ga nemaju na stanju, tek polovinom Januara...
Radovi su već u toku, koja radnja bi mogla imati kabine na stanju?
Ovaj što su nam odbili bio je 150x190 sa kliznim vratima, idealan bi bio ali na kraju smo počeli i gledati one walk-in kabine.
Obišli OBI, Vokel, Enmon...
Na kraju možda ipak najbolje naručiti taj iz kupatila.ba i čekati a u među vremenu koristiti one zavjese jbg.
Radovi su već u toku, koja radnja bi mogla imati kabine na stanju?
Ovaj što su nam odbili bio je 150x190 sa kliznim vratima, idealan bi bio ali na kraju smo počeli i gledati one walk-in kabine.
Obišli OBI, Vokel, Enmon...
Na kraju možda ipak najbolje naručiti taj iz kupatila.ba i čekati a u među vremenu koristiti one zavjese jbg.
- Danguba
#399 Re: Renoviranje kupatila
Zasto ste uopste isli na kabine?
Toliko finih rjesenja ima bez kabina da je to fantazija.
Mislim na zidice ili staklene stijene.
Imam jedno kupatilo sa kabinom i samo cekam vremena da ga se rijesim.
Kabine su najveca prevara koja je izmisljena.
Udjes u ogranicen prostor, pun pare, pa jos tesko ih zadihtovati a tek ulasci u one povisene...
Udjes u ogranicen prostor, pun pare, pa jos tesko ih zadihtovati a tek ulasci u one povisene...
- Kal El
#400 Re: Renoviranje kupatila
Zid tj do plafona nam je 246cm a kabina bi išla na 190-195 zavisno.Danguba wrote: ↑22/12/2025 12:31 Zasto ste uopste isli na kabine?
Gledali smo i te staklene stijene, vjerovatno ćemo to na kraju ali i to je malo zeznuto. Zid je širine 150cm, 90cm nam je nekako malo a 120cm predugo jer imamo 30cm za prolaz.