kuhinje po mjeri

Post Reply
Mis mekinjas

#151 Re: kuhinje po mjeri

Post by Mis mekinjas »

L.e.g wrote:
Mis mekinjas wrote:Kerok?????
Ploča 500KM, sudoper 500x3-5,6,7? dakle 1500km do 2000km u najboljem slučaju :roll:
Mada ja nikad sebi licno ne bi uzeo kerok, lako se osteti ( moze se popraviti ali nije to to) Bolje prava granitna ploca od kvalitetnog granita, sto opet kosta 250-350 KM metar ( ploca 150-200 KM, urezivanje rupa za sudoper, platu.....poliranje strana, obrada rubova)
ja sam uzela neku ploču, e sad šta je nemam pojma, znam da je 5cm debela, ali kuhinja je visoka 90cm, trebalo mi je 5 meatara iste, sudoper kerok...
I došlo je sve skupa oko 1000KM.

Zaboravih reći da je na sudoper bila neka luda akcija. pa je bilo sniženo sa 1400KM, na 600KM :)
simbabimba

#152 Re: kuhinje po mjeri

Post by simbabimba »

Dobro ljudi, ne pomazete mi bas :-? sta je prosjek po duznom metru, i znate li ko radi ove starinske rustikalne kuhinje?
wewa

#153 Re: kuhinje po mjeri

Post by wewa »

simbabimba wrote:Dobro ljudi, ne pomazete mi bas :-? sta je prosjek po duznom metru, i znate li ko radi ove starinske rustikalne kuhinje?
ma previse je tu varijabli. jako su razlicite cijene razlicitih materijala i izvedbi. kuhinja kakvu si ti zapikao se tesko nadje - probaj s pravim stolarima, posebno mimo sarajeva... a gotove talijanske su zara skupe :cry:

cini mi se da je Laser imao takvih slicnih kuhinja svojevremeno, pa otidji cisto orijentacije radi. oni su na socijalnom, kod primus balkana.
Zelena Carapa

#154 Re: kuhinje po mjeri

Post by Zelena Carapa »

wewa wrote:
simbabimba wrote:Dobro ljudi, ne pomazete mi bas :-? sta je prosjek po duznom metru, i znate li ko radi ove starinske rustikalne kuhinje?
ma previse je tu varijabli. jako su razlicite cijene razlicitih materijala i izvedbi. kuhinja kakvu si ti zapikao se tesko nadje - probaj s pravim stolarima, posebno mimo sarajeva... a gotove talijanske su zara skupe :cry:

cini mi se da je Laser imao takvih slicnih kuhinja svojevremeno, pa otidji cisto orijentacije radi. oni su na socijalnom, kod primus balkana.
imala sam nekad odlicno iskustvo sa laserom. prosle godine otisla opet - tuga i zalost. propali su skroz.
L.e.g

#155 Re: kuhinje po mjeri

Post by L.e.g »

Ovo je sta mi mozemo napraviti, u par boja i sa ravnim ili profilisanim vratima

111.jpg:Image

222.jpg:Image

DSCF0034.jpg:Image
wewa

#156 Re: kuhinje po mjeri

Post by wewa »

L.e.g wrote:

uf, ova treca, pa jos da je lakirana u bijelo :-) i'm in love!
Ljuska_u_BaklaFi

#157 Re: kuhinje po mjeri

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Cholina_Lokica wrote:
mammamia00 wrote:ja pretpostavljam da se ovo ne odnosni na mene...inace ipsade da me neke spijunira preko ulica :lol:
Ti i ja smo u istom ulazu, a vjestica nam je u zgradi koja se vidi sa tvog balkona :lol:
I ja iz ove kuhinje vidim stan, sto znaci da smo ja i vjestica na istoj strani :lol:
Cholina_Lokica

#158 Re: kuhinje po mjeri

Post by Cholina_Lokica »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
Cholina_Lokica wrote:
mammamia00 wrote:ja pretpostavljam da se ovo ne odnosni na mene...inace ipsade da me neke spijunira preko ulica :lol:
Ti i ja smo u istom ulazu, a vjestica nam je u zgradi koja se vidi sa tvog balkona :lol:
I ja iz ove kuhinje vidim stan, sto znaci da smo ja i vjestica na istoj strani :lol:
Hajd izadji na prozor da masemo jedna drugoj :lol:
Joj vi imate one vristece studente kod vas u nekom ulazu :-) Ja ih cujemo k'o da su mi u sobi pored :D
Ljuska_u_BaklaFi

#159 Re: kuhinje po mjeri

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Da da, n'aki turcini na broju 11 :D
Cholina_Lokica

#160 Re: kuhinje po mjeri

Post by Cholina_Lokica »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Da da, n'aki turcini na broju 11 :D
Sjo kako ce ostat bez prozora :D
simbabimba

#161 Re: kuhinje po mjeri

Post by simbabimba »

wewa wrote:
L.e.g wrote:

uf, ova treca, pa jos da je lakirana u bijelo :-) i'm in love!

Ma recimo da je treca prihvatljiva, ali sve ove izgledaju vise kao starinski regal nego kao rustikalne kuhinje.
simbabimba

#162 Re: kuhinje po mjeri

Post by simbabimba »

Vise mislim na ovako nesto (preuzeto sa drugog foruma) u boji slonovace:

Image

Image

Image
hadzinicasa

#163 Re: kuhinje po mjeri

Post by hadzinicasa »

hm
ja sam svoju kuhinju po mjeri uzela u Mercatoru - kada je dole bio onaj salon namještaja, a vidjela sam da je imaju i u Gorenju (Alples)
u biti se svaka kuhinja koja ima elemente može napraviti po mjeri - arhitekta (koji postoji u svakom salonu) nacrta prema vašim dimenzijama kombinujući elemente.
mene je kompletna kuhinja (3,60 sa jedne strane i 2m sa druge strane) dvije radne ploče jedna dužine 3,00 a druga 2,00, sa ugradbenom pločom, rernom, samostojećim frižiderom, napom + razvođenje struje, kupovine i postavljanje pločica došla oko 5.500 KM.
doduše prije 7-8 godina.....
ali obložena mediapanom bez kantiranja (dakle čitava vrata obložena) - kao da je jučer postavljena.
kad dođem kući, postaviću sliku da se vidi kako to izgleda....
miss_heidi

#164 Re: kuhinje po mjeri

Post by miss_heidi »

sto se tice kuihinje, moje preporuke idu za begex... ja sam svoju savrsenu kuhinju pronasla i radila upravo tamo... prije njih sam uzela ponude jos od del deign-a, mamasa, sogala... u principu sve su bile tu negdje cjenovno, medjutim, na osnovu dosadasnjih pozitivnih preporuka prijatelja i poznanika, odlucila sam se za begex...
ja sam s laserom imala lose iskustvo. naime, ponudu za kuhinju iako su rekli da ce poslati u roku od 7 dana, nisu nikad dostavili, pa cak ni nakon 15 dana kad sam ih zvala da pitam u cemu je rijec?! valjda ne znaju gdje 'udaraju' od posla :? elem, jako neprofesionalno...
btw, u begexu sam radila i plakare za hodnik, i komplet spavacu... tako da se moglo razgovarati oko popusta na kolicinu...
u svakom slucaju vrijedi otici, moze se pricati s ljudima...
p.s. prijateljica je nedavno radila kuhinju u del designu-u, kuhinja joj je super ispala...
sretno svima u opremanju, ne gubite zivce... ja sam bila na granici :D
L.e.g

#165 Re: kuhinje po mjeri

Post by L.e.g »

Slikana prije nego sto su svi detalji zavrseni ( kuhinja je od medijapana)

Image
Mis mekinjas

#166 Re: kuhinje po mjeri

Post by Mis mekinjas »

Fale ovoj kuhinji letvice na podu :oops:
L.e.g

#167 Re: kuhinje po mjeri

Post by L.e.g »

Mis mekinjas wrote:Fale ovoj kuhinji letvice na podu :oops:
heheh napisa ja iznad slike da je uslikana prije dovrsetka detalja
Mis mekinjas

#168 Re: kuhinje po mjeri

Post by Mis mekinjas »

L.e.g wrote:

dobro je :D

a de mi malo pokaži, kako vam izgledaju slavine, na sudoperima. :)
simbabimba

#169 Re: kuhinje po mjeri

Post by simbabimba »

E sad, naravno da se o ukusima ne raspravlja, ali meni bi ovakav namjestaj prije isao u kupatilo.
L.e.g

#170 Re: kuhinje po mjeri

Post by L.e.g »

Mis mekinjas wrote:
L.e.g wrote:

dobro je :D

a de mi malo pokaži, kako vam izgledaju slavine, na sudoperima. :)
Do sad nismo radili slavine, obicno su kupci sami kupovali....juce sad dobio katalog http://www.gemma.hr/visokotlacne/kuhinj ... fault.aspx

pa ce i slavina da bude
Mis mekinjas

#171 Re: kuhinje po mjeri

Post by Mis mekinjas »

Ok, i još nešto. Schachermayer, ima li kod vas. Ja sam ispod sudopera, napravila veliku ladicu, u kojoj će biti koš za smeće. Princip je, kad izvučeš ladicu, ostaje poklopac unutra, kad je gurneš, hermetički zatvara koš, a nema onog curenja kad otvaraš vrata. Moram slikati kuhinju da postavim. Jesi to radio, tako? :)
Imam ja slavinu, ali sam htjela vidjeti kako izgleda.
L.e.g

#172 Re: kuhinje po mjeri

Post by L.e.g »

Mis mekinjas wrote:Ok, i još nešto. Schachermayer, ima li kod vas. Ja sam ispod sudopera, napravila veliku ladicu, u kojoj će biti koš za smeće. Princip je, kad izvučeš ladicu, ostaje poklopac unutra, kad je gurneš, hermetički zatvara koš, a nema onog curenja kad otvaraš vrata. Moram slikati kuhinju da postavim. Jesi to radio, tako? :)
Imam ja slavinu, ali sam htjela vidjeti kako izgleda.
Schachermayer ima u Sarajevu, a to je nama 15 km :-) Nisam jos ugrađivao takav koš, postavi sliku da vidim
Mis mekinjas

#173 Re: kuhinje po mjeri

Post by Mis mekinjas »

Moram uslikati, ali obećavam da hoću. :)
Ta ladica je stvarno super. I zanima me koliko je taj koš za smeće. Mislim da u IKEA-i ima jeftinije. Mada znam pouzdano da ih Schachermayer ima. :)
miss_heidi

#174 Re: kuhinje po mjeri

Post by miss_heidi »

nama su savjetovali da ne stavljamo pecnicu tik uz frizider :?
miss_heidi

#175 Re: kuhinje po mjeri

Post by miss_heidi »

Mis mekinjas wrote:Moram uslikati, ali obećavam da hoću. :)
Ta ladica je stvarno super. I zanima me koliko je taj koš za smeće. Mislim da u IKEA-i ima jeftinije. Mada znam pouzdano da ih Schachermayer ima. :)
Schachermayer nema sta nema :)...
imaju kataloge i apsolutno sve se moze poruciti... doduse poskupi su...
Post Reply