Gdje jeftino na more ove godine?

Post Reply
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#51 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Miro Spiro »

Ambrozija wrote:Mislim da za taj novac jedino na Korculi mozes naci neki smjestaj, sto se tice otoka. Barem je moglo prethodnih godina. Ali budi spreman ici i nesto vise od toga. (pogotov u julu i avgustu)
Inace Korcula je prelijepa ali je podaleko i putuje se baaaas dugo. Trajekt ide iz Drvenika direktno na Korculi ili iz Ploca ide do Trpnja pa se ti vozis do Orebica pa od Orebica ponovo trajet do Korcule

EDIT: Tek sam procitala da si pronasao na Bracu i iznenadila se...Ako je Bol, onda :thumbup: Ako je neko drugo mjesto, onda bas i nisam odusevljena, obisla sam skoro sva mjesta na Bracu....
A sto se tice Korcule, samo cu napomenuti da konkretno u gradu Korculi ima jako malo sljuncanih i pjescanih plaza. Ako vam ne smetaju stijene, onda ce vam biti super :D

Bome meni svaki put izadje nekih 4,5 do 5 sati a to bome nije puno.Ides da se odmoris a ne da letis negdje. :D
suzzy_q

#52 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by suzzy_q »

u Albaniju.
Ambrozija

#53 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Ambrozija »

suzzy_q wrote:u Albaniju.
Ja sam svasta cula o Albaniji? Jesi li bila? Kako je? Ima li neki prevoz, ne da mi se bas voziti do tamo :D I koje agencije (isla bih naravno preko agencije) nude Albaniju? Ili Bugarsku, cula sam da je i u Bugarskoj prelijepo...
suzzy_q

#54 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by suzzy_q »

Ambrozija wrote:
Ja sam svasta cula o Albaniji? Jesi li bila? Kako je? Ima li neki prevoz, ne da mi se bas voziti do tamo :D I koje agencije (isla bih naravno preko agencije) nude Albaniju? Ili Bugarsku, cula sam da je i u Bugarskoj prelijepo...
Albanija je trenutno hit, nedirnuta ljepota, a cijene su jeftinine, ja licno nisam bila, ali su mi bili prijatelji kazu da je odlicno. Nista drugo ne znam.
Ambrozija

#55 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Ambrozija »

suzzy_q wrote:
Ambrozija wrote:
Albanija je trenutno hit, nedirnuta ljepota, a cijene su jeftinine, ja licno nisam bila, ali su mi bili prijatelji kazu da je odlicno. Nista drugo ne znam.
Hajd, ako nije problem, raspitaj se kod prijatelja, pa javni :D
Kaligrafija

#56 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Kaligrafija »

Kazu da je fino u Semizovcu na moru! :lol: :lol: :lol:
pirpa

#57 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by pirpa »

Superhik_ wrote:sve sto sada znam je to da u hrvatsku necu. kad budem spreman poslati pare bez da idem u hrvatsku (kako ga vec zovu koverta turizam), razmislit cu o istoj.
isti slucaj, ne bi vise kod hrvata pa makar da mi je sve besplatno.
vec ko dingospo za svoje pare odem sa porodicom u montenegro ili turkey gdje su ljudi izmislili turizam i ljubaznost za razliku od oni kurtona po dubrovniku, splitu, korculi, puli a da ne spominjem makarsku rivieru.
hem te ljudi gledaju ko kap na dlanu, hem cjene svaki evro ! :D
Warashii

#58 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Warashii »

pirpa wrote:
Superhik_ wrote:sve sto sada znam je to da u hrvatsku necu. kad budem spreman poslati pare bez da idem u hrvatsku (kako ga vec zovu koverta turizam), razmislit cu o istoj.
isti slucaj, ne bi vise kod hrvata pa makar da mi je sve besplatno.
vec ko dingospo za svoje pare odem sa porodicom u montenegro ili turkey gdje su ljudi izmislili turizam i ljubaznost za razliku od oni kurtona po dubrovniku, splitu, korculi, puli a da ne spominjem makarsku rivieru.
hem te ljudi gledaju ko kap na dlanu, hem cjene svaki evro ! :D
CG bi haj i nekako bi mogao svrstati u ovo "gdje jeftino na more" ali mi ovo za Tursku nikako nije jasno.
De hljeba ti mi rasporedi za nekih 1 000 KM jedno 10 dana u Turskoj za dvoje bio bi ti jako zahvalan.
Niko ne tvrdi da je u Hrvatskoj naj naj, nije bas ni blizu toga, ali meni licno omjer ulozeno dobijeno mi je ok.
Ne dam mnogo novca i ne ocekujem mnogo, prema tome ja zadovoljan.
Dakle kako u Tursku sa malo novca?
sabina1990

#59 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by sabina1990 »

prijavi se na couchsurfing, mozda te neko primi na svoj kauc :) sve dzabe :-D
Ambrozija

#60 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Ambrozija »

sabina1990 wrote:prijavi se na couchsurfing, mozda te neko primi na svoj kauc :) sve dzabe :-D
:lol:
sabina1990

#61 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by sabina1990 »

ozbiljno, prijavi se tamo, to je odlicna stvar, ima ljudi koji su sa couchsurfingom obisli cijelu evropu :)
Warashii

#62 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Warashii »

Ljudi radi se o odmoru a ne o avanturama, barem u mom slucaju.
Ja sam covjek u srednjim godinama proslo mene spavanje pod vedrim nebom ( Exit i sl. ) i po parkovima.
Dakle nisam avanturista kao ovaj

Ne kazem ja da je ovo lose samo nemam ja ovoliko vremena i nazalost nisam bas ovoliko besposlen :P
i osim toga nisam sam, sa suprugom sam, prema tome ne mozes bas tek tako put pod noge pa gdje me odnesu.
Ja bi malo odmora i bez nekog srkleta. Dakle dodjes uzivas jedes ono sto poneses, pokoja vecerica u restorancicu, nista pretjerano, malo kupanja, pokoje hladno pivo, jeftine kreme za suncanje, jedan izlet cjelodnevni i to je to od moje avanture :D .
sabina1990

#63 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by sabina1990 »

ajoj izvini nisam znala, dobro onda couchsurfing mozda i nije bas najbolje rijesenje za vas :) ali tesko je to u danasnje vrijeme za male pare...cisti lopovluk :)

bi li ti vise vako ostao na prostorima bivse juge ili bi dalje nekud? koliko dana? ja bi ti preporucila da ne ides bas u 7./8. mjesecu.. mozda bolje u 6. ili 9. :) eto mozda ispane nesto u septembru, taman za vas penzijonere :)

gdje zivis? mogo bi na pecanje uz neretvu, mirno, kupas se u jablanickom jezeru i malo odes na rafting :-)

joj...meni se cini da ces ti na kraju krajeva opet zavrsit u makarskoj :-D

inace CG, albanija ili neum :-)
Urban B.

#64 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Urban B. »

kakvo ba Jablanicko,odes da se okupas a tamo stari kostur od fice pored tebe,neka hvala :D
Za ove mladje generacije najbolja je Crna Gora,Budva-Sutomore-Bar-Ulcinj,provod extra za male pare,cijene su kao u nas,nema deranja kao u Hr a jos su i gostoljubivi totalno,nemas bas nikakvih problema :D
Edin H.

#65 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Edin H. »

kica wrote:
FriendlyPlace wrote:Ima li itko kakvih saznanja gdje se može prenočiti na moru do nekih cca 15tak eura po osobi.A pomogučnošću da nije kopno jer su velike gužve :-)
Libija i Sirija.
Pa se suncas uz naftne platforme i uzivas u milozvucima NATO bombardera?

I nije vala neki odmor, ali je benzin garant jeftin.
sabina1990

#66 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by sabina1990 »

Urban B. wrote:kakvo ba Jablanicko,odes da se okupas a tamo stari kostur od fice pored tebe,neka hvala :D
Za ove mladje generacije najbolja je Crna Gora,Budva-Sutomore-Bar-Ulcinj,provod extra za male pare,cijene su kao u nas,nema deranja kao u Hr a jos su i gostoljubivi totalno,nemas bas nikakvih problema :D
mozda za mladje generacije, ali covjek je stariji, samo jos nije odgovorijo odakle je? a sta fali jablanickom jezeru haha :)

ali mislim da je CG dobra opcija, ili ako zelis u HR onda nemoj bas ic u 7./8. mjesecu, nego u 6. ili 9. :-) cula sam da su omis, brela, baska voda, tucepi isto super, i tucepi su cak puno jeftiniji od makarske bar sta se tice jela, vecera itd..
CartmanSA

#67 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by CartmanSA »

Ambrozija wrote:
bio sam ja u albaniji prosle godine, doduse ne na moru, ali generalna slika je strasno prljava... raja neka koja je bila na moru kazu da su hoteli ok ali da su plaze, more i okolina toliko prljavi da se njima nije ni izlazilo iz hotela... uzmite da je albanija jedina zemlja koja uvozi smece a nema ni jednu normalnu deponiju... :)

bio sam i u bugarskoj u varni koja je fantasticna... gradic od oko 300k ljudi ima more koje je drugacije od jadranskog (izgleda prljavo ali je ustvari samo muljovito) i dosta parkova i mjesta za hodanje i shoping... pored more duz cijele obale su klubovi u kojima svira PINK ali ima i finih mjesta... piva 0.5l 2.3KM a drugu ti daju gratis...

ako vam treba jos informacija slobodno pitajte :)
Pitarrr82

#68 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Pitarrr82 »

Vjerovatno zavisi gdje odes, ako dodjem do slika ljetovanja meni bliske osobe u Albaniji ubacim koju, ja na tim slikama plaze i okoline i nisam vidio neko smece...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#69 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by antimobbing »

FriendlyPlace wrote:Ima li itko kakvih saznanja gdje se može prenočiti na moru do nekih cca 15tak eura po osobi.A pomogučnošću da nije kopno jer su velike gužve :-)
Kupiš 1 kg morske soli koja košta 1 KM, posoliš vodu kadi, kupaš se u slanoj vodi isto morska, razvijaš domači turizam ljetuješ u svojoj zemlji koliko hočeš, sunčaš se na terasi i kupaš se, a sve to samo za 1 KM. :D
Atlant

#70 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Atlant »

Lud i ponosan wrote:
specifikacija wrote:Proputovanje po gradovima duz mediteranske obale :)
Dakle, od BiH pa sve do Spanije (skroz do juga - Andaluzije)! Ukoliko si mlad, mozes spavati katkad na plazi, a privatni smjestaj nije uopste skup. Za dvije sedmice mozes posjetiti sljedece gradove, i kupati se na mnogobrojnim plazicama u u Hrvatskoj, Italiji (ovdje bas ne i pretjerano), Francuskoj, te Spaniji. Osim milion gradica/sela koje ces vidjeti, ukoliko budes isao magistralom, mozes posjetiti i sljedece gradove : Dubrovnik, Split, Rijeku, Trst, Veneciju, Veronu, Milano ( mada se mozes spusiti i do Rima), Monako, zatim citavu Azurnu obala- Nicu, Kan, ufurani St Trope, pa Spaniju i Barselonu, sve do Sevilje. :)

Doci na 15 dana u jedan hotel i kretati se na relaciji plaza - hotel - plaza, nije bas tako zanimljivo. :) Proputovanje donosi mnogo toga interesantnog,a nije pretjerano skupo. :) Sto vas je vise, sve je interesantnije, a cijene troskova pada. :)
Ovo je odlicna varijanta, ali bez minimum 1000 eura ce se tesko sprovesti u djelo.
relacija sarajevo-dubrovnik-barcelona-sevilla(bez rima):
Costs 533.79 EUR
Toll 157.73 EUR | Petrol 361.06 EUR
Time
34h43 wich 26h40 on motorways
Distance
3335 km wich 2860 km on motorways
x2 = 1060 EUR samo da odes i da se vratis, a gdje je jos hrana, pice i smjestaj za 2 hefte. :-)
malo razmislite prije nego pocnete da lupate ''prijedloge''. :roll:
rezultat ovakve rute bi bio: ''bio sam svuda, a u sustini nisam vidio nista...''
Atlant

#71 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Atlant »

Lud i ponosan wrote:^^

Ma mislio sam kad bi islo 4 u autu, svako po 1000 eura, mada i to je malo... :-) :D

Za ovu rutu treba 2000 eura i to da se vodi racuna o svakom detalju.
4 u autu i da su svi vozaci, drugacije ne. a i tako je smijesno tandrkati se dnevno u prosjeku po 5h u autu, a krenuo si kao na neki odmor, nesto... :-)
agent_zero

#72 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by agent_zero »

CartmanSA wrote:bio sam i u bugarskoj u varni koja je fantasticna... gradic od oko 300k ljudi ima more koje je drugacije od jadranskog (izgleda prljavo ali je ustvari samo muljovito) i dosta parkova i mjesta za hodanje i shoping... pored more duz cijele obale su klubovi u kojima svira PINK ali ima i finih mjesta... piva 0.5l 2.3KM a drugu ti daju gratis...

ako vam treba jos informacija slobodno pitajte :)

Hajde još malo detaljnijih informacija :-D

Kakve su plaže, smještaj (cijene istog), cijene hrane... Eto piši čega god se sjetiš, a da je vrijedno spomena.

Hvala. ;)
Gladna

#73 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Gladna »

Bila sam u Albaniji i ima svega. Obisli smo citavu obalu od sjevera samog do juga Albanije.
Sjeverna obala Albanije prljava je i ne bih preporucila. Sve juznije od Vlore je super.
Po meni Sarande naljepse. Ima se i puno cega vidjeti.
@mba

#74 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by @mba »

turska brate turska :thumbup:
Warashii

#75 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Warashii »

sabina1990 wrote:ajoj izvini nisam znala, dobro onda couchsurfing mozda i nije bas najbolje rijesenje za vas :) ali tesko je to u danasnje vrijeme za male pare...cisti lopovluk :)

bi li ti vise vako ostao na prostorima bivse juge ili bi dalje nekud? koliko dana? ja bi ti preporucila da ne ides bas u 7./8. mjesecu.. mozda bolje u 6. ili 9. :) eto mozda ispane nesto u septembru, taman za vas penzijonere :)

gdje zivis? mogo bi na pecanje uz neretvu, mirno, kupas se u jablanickom jezeru i malo odes na rafting :-)

joj...meni se cini da ces ti na kraju krajeva opet zavrsit u makarskoj :-D

inace CG, albanija ili neum :-)
Ma jok nema potrebe za izvinjenjem :)
Za ovu godinu imam vec dogovoreno za Brac, ne placamao spavanje, tako da me osim puta i ostalih potrepstina ne moze izaci jeftinije ama bas nigdje :).
Do sada sam isao u Igrane ( Makarska rivijera ) i meni je sasvim ok, apartman sam placao 50KM, jest da nije blizu mora al nije frka malo prosetati.
A Makarska kao grad meni licno nije po ukusu, guzva a plaze pretrpane, dok Makarska rivijera ima zaista lijepih mjesta za ljetovati.
Ja sam oduvijek sto se mora tice volio penzinerski, prije je to bio Rivanj, sa citavih 10-tak kuca uz more jos pri tome i ostrvo a sad koliko god mogu vise pobjeci od guzve to i radim.
I u principu, mjesta bez prevelike guzve su po pravilu i jeftinija. Mladjoj raji koja na moru zeli provod nije bas lako naci jeftino mjesto ali oni koji zele da napune baterije zaista ima se gdje.
Tursku sam x y puta gledao i racunao i ne izadje bas jeftino, ako ko ima stagod da se sa 1 000KM moze platiti prijevoz, spavanje, hrana, pice i pokoja vecerica neka napise, u Igranama smo sa ovom cifrom lijepo prolazili.
Albaniju puno zeza, po meni, dug put mada vjerujem da nema bas nekog razloga da i dole ne bude ok, samo sto vjerujem da ce s vremenom i dole cijene rasti kao sto je slucaj sa CG.
Post Reply