Gdje jeftino na more ove godine?

Post Reply
charrrmed

#451 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by charrrmed »

BIONA wrote:Da li je neko od vas isao na Peljesac - Lovista? zanimaju me generalno iskustva i cijene naravno :D
Drago mi je sto si ovo napisala jer i mene zanima sve o Peljescu, sva mjesta, ako je neko ljubazan da ispise sve :)
I Cavtat i Mlini takodjer :)
BIONA

#452 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by BIONA »

Eto onda zajedno molimo i cekamo bar neku malu recenziju :)
charrrmed

#454 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by charrrmed »

Fino, samo 2007. godina. Ja bih malo svjezije misljenje :D
AJIK

#455 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by AJIK »

ako očete jeftino na more ... imate dobar auto da možete doči do pule...javi te se meni ja imam apartman za min. 5 osoba
tap3ah75

#456 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by tap3ah75 »

Jel` ko išao u mjesto Promajna??? Neko mjestašce izmađu Makarske i B.Voda.

Vrijedi li tamo ići s djecom??
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#457 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Entropio »

tap3ah75 wrote:Jel` ko išao u mjesto Promajna??? Neko mjestašce izmađu Makarske i B.Voda.

Vrijedi li tamo ići s djecom??
Išao prije nekoliko godina... Idealno za porodice s djecom. Veoma mirno, ima puno hlada i generalno plaža je lijepa.
karanana

#458 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by karanana »

kako autom iz sarajeva do bara u crnoj gori?
kojim putem i koliko je to kilometara/sati voznje?
Kuvet

#459 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Kuvet »

Sarajevo- Foča- Šćepan Polje- Nikšić - Podgorica - Tunel "Sozine" - Sutomore- Bar... nekih 5 sati puta.. To je ja mislim najkraci put..
agent_zero

#460 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by agent_zero »

charrrmed wrote:
BIONA wrote:Da li je neko od vas isao na Peljesac - Lovista? zanimaju me generalno iskustva i cijene naravno :D
Drago mi je sto si ovo napisala jer i mene zanima sve o Peljescu, sva mjesta, ako je neko ljubazan da ispise sve :)
Pelješac i Korčula :thumbup: :thumbup:

Naravno za one koji očekuju odmor, razgledanje prirode, starina na Korčuli i sl. Ko očekuje živost i provode Makarske, Zrća, CG i sličnih destinacija, za te definitivno nije Pelješac i Korčula. Svakih cca pola sata imaš brodicu do Korčule, 15kn u jednom smijeru, vožnja nekih cca 15min, ali prelijepa i opuštajuća.

Vrijeme uvijek sunčano, skoro nikad oblaka ili kiše. Klima prijatna, uvijek malo pirka, nikad mi nije bilo vruće na plaži. More je malo hladnije s južne strane Pelješca (Korčulanski kanal), nego sa sjeverne (Neretvanski kanal). Cijene su nešto više nego na kontinentu, pogotovo hrana u restoranima, mada se može naći i sa istim cijenama kao u Makarskoj. Na Korčuli je pak opet malo skuplje nego na Pelješcu. Ali tamo su skoro sve stranci, a ne tubofolkerski šabani koji vise po CG i slušaju te kretenizme.

Ovo su mjesta za odmor i relaksaciju. Plus, dosta naših ljudi ima kuće tamo, pa možeš povoljno proći sa smještajem.
Last edited by agent_zero on 09/08/2012 09:01, edited 3 times in total.
Dr.Mr.Fr.

#461 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Dr.Mr.Fr. »

agent_zero wrote: Pelješac i Korčula :thumbup: :thumbup:

Naravno za one koji očekuju odmor, razgledanje prirode, starina na Korčuli i sl. Ko očekuje živost i provode Makarske, Zrća, CG i sličnih destinacija, za te definitivno nije Pelješac i Korčula.

Ovo su mjesta za odmor i relaksaciju.
:thumbup:
Nisrin

#462 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Nisrin »

Dr.Mr.Fr. wrote:
agent_zero wrote: Pelješac i Korčula :thumbup: :thumbup:

Naravno za one koji očekuju odmor, razgledanje prirode, starina na Korčuli i sl. Ko očekuje živost i provode Makarske, Zrća, CG i sličnih destinacija, za te definitivno nije Pelješac i Korčula.

Ovo su mjesta za odmor i relaksaciju.
:thumbup:
I moj glas za Korculu- odusevila me, posebno stari dio grada, plaze manje-vise...ljudi su za 10, atmosfera, ali i hrana
dijabola

#463 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by dijabola »

E ovako, ja i 2 jarana trebamo na more sad 22.-og u Herceg Novi, Igalo vjerovatno. Pošto nisam našo drugu temu na ovom forumu ovdje ću da pitam neke stvari. Prvo, mislili smo ići autom, ali je auto starije (84. god. i ne izgleda nimalo atraktivno) i zanima me jel postoje neka ograničenja na hrvatskoj i crnogorskoj granici koja auta smiju preći (ovo će mi bit prvi put da idem autom pa ne znam šta i kako), odnosno jel me smiju tek tako isključit iz saobraćaja ili vratit sa granice samo zato što im se auto čini neatraktivnim, starim, ili nešto treće. Drugo, kakva su ograničenja u vezi toga šta se smije prenijeti preko granice, cigare i tako to. Treće, za koliko se otprilike može naći trokrevetna soba, a za koliko neki manji apartman dole u Igalu. Dalje, jel neko bio u dole i kakvi su utisci (noćni život, sadržaj, raja?). Eto toliko, ako je neko bolje upućen bio bih zahvalan na odgovorima.
zvrk

#464 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by zvrk »

Kuvet wrote:Sarajevo- Foča- Šćepan Polje- Nikšić - Podgorica - Tunel "Sozine" - Sutomore- Bar... nekih 5 sati puta.. To je ja mislim najkraci put..
jesul uredili scepan polje ikad?
joj strave nase kad idosmo prije vise od 5 godina...
jos nocu...
niko puta ne zna... aman
Kuvet

#465 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Kuvet »

Asfaltiran je put cijeli. Vala kad se autobusi mimoilaze, ne znam sto ne bi auta :-D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
_Reds_

#466 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by _Reds_ »

Kuvet wrote:Asfaltiran je put cijeli. Vala kad se autobusi mimoilaze, ne znam sto ne bi auta :-D

Juce isao u podgoricu, i ta dionica je losa, neiskusnim vozacima ne bi preporucio
Kuvet

#467 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Kuvet »

Ma dobro. Postoji svakako opcija preko trebinja, al to je + 100 kilometara.

Ringhio

#468 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Ringhio »

dijabola wrote:E ovako, ja i 2 jarana trebamo na more sad 22.-og u Herceg Novi, Igalo vjerovatno. Pošto nisam našo drugu temu na ovom forumu ovdje ću da pitam neke stvari. Prvo, mislili smo ići autom, ali je auto starije (84. god. i ne izgleda nimalo atraktivno) i zanima me jel postoje neka ograničenja na hrvatskoj i crnogorskoj granici koja auta smiju preći (ovo će mi bit prvi put da idem autom pa ne znam šta i kako), odnosno jel me smiju tek tako isključit iz saobraćaja ili vratit sa granice samo zato što im se auto čini neatraktivnim, starim, ili nešto treće. Drugo, kakva su ograničenja u vezi toga šta se smije prenijeti preko granice, cigare i tako to. Treće, za koliko se otprilike može naći trokrevetna soba, a za koliko neki manji apartman dole u Igalu. Dalje, jel neko bio u dole i kakvi su utisci (noćni život, sadržaj, raja?). Eto toliko, ako je neko bolje upućen bio bih zahvalan na odgovorima.
Obrati paznju na sofer sajbu, ako je napuknuta znaju vratiti za to. Ako je napuknuta, ili negdje udarena, da je to ocigledno velike cu prilike da ce te vratiti sa granice kad to uoce. Drugo, sva signalizacija ti mora biti ispravna, zmigavci, farovi, stop svjetla. Zatamljena stakla bi ti mogla napraviti problem isto, kao i probusen auspuh, jer hrvati imaju zajeban zakon o razini buke u saobracaju, i znam da motoriste znaju cesto zaustavljati i mjeriti decibele.

Imaj zeleni karton, i uredne dokumente. I to je to. Kad krenes provjeri i po potrebi zamjeni ulje i filtere, pregledaj remenje, kablove, svjecice. Ponesi rezervne sijalice, pumpu za gume, ponesi i ulja za motor jedno litar dva da imas za nedaj boze, i u torbicu stavi alata osnovnog, par kljuceva, klijesta, francuski kljuc, i par sarafcigera. Ponesi i rezervne osigurace.

Od opreme moras imati, Hrvatske sto se tice, rezervnu gumu, rezervne sijalice, reflektirajuci pojas, sajlu ili konopac za vucenje auta, trokut. To ti je obavezno, a ostalo ti je po volji.

I pogledaj da poneses onaj vrag, zaboravio sam kako se zove, sto uzmes u osiguranju za auto, onaj Evropski nekakav papir za nezgode, za slucaj nedaj Boze, to sad mi moramo ispunjavat, a ne policija.

Naoruzaj se strpljenjem i polako, nemoj pit dok vozis, i nemoj da ti raja divlja po autu i odvlaci ti paznju, ne ides se kupati na obliznjem jezeru, neko ides gaziti stotine kilometara puta.

Ostavi u gepeku vode za hladnjaka, i za brisaca.

Cigara i hrane sto se tice to ti je sve od carinika do carinika, neko te nece ni pregledat, neko ce te izvrnut, za to ti ne mogu pomoci jer ni sam ne znam. Znam da je neko opste pravilo da se ne carini nista do 300 Eura vrijednosti, ali ako vi budete nosili 20 steka cigara, 10 litara rakije, 15 litara vina, 4 kartona pastete, moglo bi svasta da bude.

Na kraju krajeva, uvjek se to moze pobacat, i nastavit put, ili nekako dogovorit s carinikom.

Sretno i uzivajte.
dijabola

#469 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by dijabola »

@Ringhio
E hvala ti majstore puno. Šoferšajba je uredu, fali mi jedan retrovizor al to ću nabavit uskoro. Jedino što mi je malo farba oštećena na prednjem dijelu al gledaću da i to bar malo zafarbam da ne izgleda ružno. Signalizacija fercera, a auto se ne čuje gotovo nikako, radio i motor i auspuh nedavno. Ja sam mislio da me mogu vratit čisto zbog godišta (jbg 84' je ipak prestaro, al fino sluša), a ovo ostalo se sve da sredit. Vožnja aBd laganica, ne žuri mi se, duga noć :D Eto još jednom ti hvala, pomogo si mi :)
Ringhio

#470 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Ringhio »

@dijabola

Godiste auta ti ne igra nikaku ulogu, samo nek je ono tehnicki ispravno zbog tebe, i zbog saobracajne policije, ali prvenstveno zbog tebe.

Nece te niko vratiti s granice sto su ti ruzne felge, il sto im ne odgovara farba tvog auta :)

Sretan put i javi kako je bilo
Astrix

#471 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Astrix »

zvrk wrote:
Kuvet wrote:Sarajevo- Foča- Šćepan Polje- Nikšić - Podgorica - Tunel "Sozine" - Sutomore- Bar... nekih 5 sati puta.. To je ja mislim najkraci put..
jesul uredili scepan polje ikad?
joj strave nase kad idosmo prije vise od 5 godina...
jos nocu...
niko puta ne zna... aman
Ja sam se upravo vratio iz CG, prvi put bio dole i isao bas tim putem u gluho doba noci, jos mi je suvozac zaspao, a ja onom pustahijom vozim, jeste malo put zeznut ali moze se...
slobodann

#472 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by slobodann »

Kako god, nalijepse su Hrvatske plaze'
drugtito2011

#473 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by drugtito2011 »

charrrmed wrote:
Peljesac: Bili dvije godine zaredom u Zuljani...mjesto malo, kuca na plazi, more cisto, bijeli pijesak,ma prekrasno...ali cijene KATASTROFA..malo je reci deranje...

Cavtat: drugi svijet u odnosu na srednju Dalmaciju...doduse neznam kakvu vrstu odmora trazite,ali u svakom slucaju bolje nego makarska rivijera

Promajna: Bilo super, dok nisu poceli graditi hotele...plaza je dobra, ima hlada tako da se moze cijeli dan provesti na plazi..medjutim prenatrpano je, a imaju i "nove" plaze, ali su nasuli veliko kamenje, koje je tako ostro, da je gotovo nemoguce hodati...

Preporuka: Ko moze, Solaris Sibenik...savrseno

Ovo su sve licna iskustva
Dr.Mr.Fr.

#474 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Dr.Mr.Fr. »

slobodann wrote:Kako god, nalijepse su Hrvatske plaze'

To može reci neko ko nije bio negdje drugo nego u hrvatskoj :lol:

da vidiš na Malti plaže, ili na Palma de mallorci ili cak u Albaniji 8-)

Image

Malorca

Image

Malta

Image

Albania
lajk

#475 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by lajk »

cuske wrote:PODACI

Nocenje 8 Eura

Plaza fina voda bistra kanalizacije im idu u septicke ne idu u more

Mirno porodicno mjesto, a ima puno hladovine...

Sarajevo - Podaci punih 200 Kilometara

Voznje s autom treba 3 sata, a ako vam je 1.9SDI motor potrosit ce te samo 15L goriva na Relaciji Sarajevo - Podaca - Sarajevo

SRETNO!!!
SMJESTAJ iznad ili ispod magistrale ?
Post Reply