porez na nepokretnine u RS

Abacija

#51 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Abacija »

detroit-mercy wrote: Sta sa ljudima koji su protiv svoje volje protjerani, ne zele da prodaju svoju imovinu a ne mogu tu da zive, to su situacije gdje ce se morati nalaziti neko fleksibilnije rjesenje ili ce se opet lahko potegnuti argument zavrsetka etnickog ciscenja.
Najgluplja recenica na ovom podforumu u posljednjih par godina. Da sad ti sjedis sa Dodikom i da raspravljate sta ce te sa nesrbima Banja Luke, pa ja bi te i razumio. Ali ovako ti preostaje samo da se poklopis. :skoljka:
Lincoln-Burrows

#52 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Lincoln-Burrows »

Mislim da je ovaj zakon prepisivanje zakona RHrvatske o plaćanju poreza na drugu, treću i.t.d. nekretninu,
s time što je u RHrvatskoj prijedlog i da se plaća porez na pokretnine tipa jahte. A sve u svrhu dodatnog
punjenja budžeta u ovo recesijsko vrijeme.
Sad, ako ima netko iz Rs-a možda će bolje znati pojedinosti ovoga, ali mislim da je to to.
Angry_Orange

#53 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Angry_Orange »

Sve i da jeste ovo uvedeno u svrhu punjenja budzeta ENTIETA RS mislim da bi bosnjacka i hrvatska imovina trebale biti izuzete...Na taj nacin bi se makar u minornoj mjeri smanjile posljedice genocida i etnickog ciscenja!!!
Lincoln-Burrows

#54 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Lincoln-Burrows »

Angry_Orange wrote:Sve i da jeste ovo uvedeno u svrhu punjenja budzeta ENTIETA RS mislim da bi bosnjacka i hrvatska imovina trebale biti izuzete...Na taj nacin bi se makar u minornoj mjeri smanjile posljedice genocida i etnickog ciscenja!!!
Nema poreza na prvu nekretninu vlasnika. Zbog čega misliš da će itko biti oprezovan na svoju nekretninu?
Orbini

#55 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Orbini »

Angry_Orange wrote:Sve i da jeste ovo uvedeno u svrhu punjenja budzeta ENTIETA RS mislim da bi bosnjacka i hrvatska imovina trebale biti izuzete...Na taj nacin bi se makar u minornoj mjeri smanjile posljedice genocida i etnickog ciscenja!!!
Nema ovo veze sa punjenjem budzeta RS, kamo srece da je samo to. U pitanju je paket mjera kojim se dijaspora pritisce i motivise na prodaju imovine.

Porez nije tesko platiti, nema drzave gdje se ne placa, pa ako je nazalost sudjeno nama da zakonski i regularno moramo placati jednom entitetu - hajd i to. Ali ovi koji su ovo smislili su racunali na globe jer znaju da mnogi ili ne znaju ili nisu u mogucnosti da prime obavjest i glatko plate.
behavac

#56 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by behavac »

Orbini wrote:
Nema ovo veze sa punjenjem budzeta RS, kamo srece da je samo to. U pitanju je paket mjera kojim se dijaspora pritisce i motivise na prodaju imovine.

Porez nije tesko platiti, nema drzave gdje se ne placa, pa ako je nazalost sudjeno nama da zakonski i regularno moramo placati jednom entitetu - hajd i to. Ali ovi koji su ovo smislili su racunali na globe jer znaju da mnogi ili ne znaju ili nisu u mogucnosti da prime obavjest i glatko plate.
Sta pravite frku i slona od misa...ja vam tvrdim da niko u naredne barem 3 godina nece biti kaznjen sto nije prijavio imovinu a tad ne moras ni placati porez...
Jedino oni sto prijave a imaju viska ce morati placati...
A dok prodje tih godina mozda se nesto i promjeni, ako pak ne do tad ce barem svi znati...ako imas imovinu barem navratis jednom u 3 godine...
Pa u krajnjoj liniji tad prijavati i eventualno placati ko bude imao viska...al objektivno to i nisu neke pare...
liquidhorse

#57 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by liquidhorse »

abdulazizsarajevo wrote:Ne znam gdje bi stavio ovu temu...nekako mi je ovo vise politicki cin nego bilo koji drugi..

Molio bi ako neko ima vise informacija o navodnoj prijavi nepokretnina u RS zbog placanja poreza..(vjerovatno da se zavrsi sa etnickim ciscenjem) ali to nije sve (opet kazem nisam 100% pa bi molio ako neko zna vise da objasni):

navodno je potrebno priajviti i zemlju koju tamo posjedujete ili koje se odricete (ako necete da placate porez).
a u kojoj zemlji na svijetu ne postoji katastar vlasnistva zemlje ili porez na imovinu?
trica-fr

#58 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by trica-fr »

sad ovo nema direktne veze sa temom, ali ima veze sa porezom.
ja sam jos negdje u dijaspori, a kupio sam stan u sarajevu, pa sad
pitam postoji li ovaj porez i u federaciji i ako postoji sta mi je raditi.
hvala ako neko da odgovor
petunija

#59 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by petunija »

Pitanje je bilo gdje i kako se prijaviti.
Ima link: http://www.poreskaupravars.org, tamo se nalaze formulari i uputa za popunjavanje. Formulari se moraju predati lično ili poštom, dok faks ili mail ne dolaze u obzir (provjereno, zvala poresku i to su mi rekli).
Evo ja živim u BiH, imam nekretninu u drugoj državi i već godinama uredno plaćam porez toj državi iako tamo ne živim. Koliko god mi ne bilo pravo što se pare od poreza troše na gluposti umjesto na nešto korisno, svjesna sam da će država uvijek naći način da otme od građana :evil:
trofej

#60 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by trofej »

Image

Da li je ovo zaglavlje, bez Bosna i Hercegovina iznad Republika Srpska, protuustavno? Popunjavanjem i potpisivanjem ovog priloga ne potpisuje li se pristanak na nestanak Bosne i Hercegovine?
detroit-mercy

#61 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by detroit-mercy »

Abacija wrote:
detroit-mercy wrote: Sta sa ljudima koji su protiv svoje volje protjerani, ne zele da prodaju svoju imovinu a ne mogu tu da zive, to su situacije gdje ce se morati nalaziti neko fleksibilnije rjesenje ili ce se opet lahko potegnuti argument zavrsetka etnickog ciscenja.
Najgluplja recenica na ovom podforumu u posljednjih par godina. Da sad ti sjedis sa Dodikom i da raspravljate sta ce te sa nesrbima Banja Luke, pa ja bi te i razumio. Ali ovako ti preostaje samo da se poklopis. :skoljka:
Mozda iz tvoje perspektive konstantnog ratnog sukoba, ja ti govorim iz perspektive drzave. Nijedna drzava, grad, municipality se nece tako lako odreci te vrste prihoda, kao sto je porez na nekretnine. Ja ti opet govorim o specificnosti situacije kod nas, sada ti mozes da zivis u idealima da ce se svi vratiti na svoje, da ce biti ovo ili ono. Ne ko se je htio vratio se je, prije ili kasnije porez na nekrtenine ce se placati da li se to nekome svidjalo ili ne i to ne samo u PC nego u cijeloj BiH. Ja imam neku imovinu u Hrvatskoj i iako ne zivim tamo to ni malo ne smeta da posalju racun i da platim porez.
detroit-mercy

#62 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by detroit-mercy »

banjaluka078 wrote:detroit-mercy , o kojoj ti drzavi govoris? Kako ne postoji poreska uprava? Pa sta je onda ovo http://www.poreskaupravars.org ? I naravno da se porez placa na ime, a ne na parcelu, sto je vrlo bitno, jer porez placa vlasnik a ne posjednik.
Govorim ti o mome iskustvu iz USA. Naravno da postoji nesto kao poreska uprava i zove se IRS, ali oni nemaju veze sa nekretninama. Njima placas ili oni tebi (zavisi od zarade) income tax, ili ti porez na zaradu.
Realestate tax-porez na nekretnine placas gradu u kome zivis, zabluda je da placas na ime. Placas na katastarski broj, tako mozes da napustis imovinu i odes bilo gdje ali sljedeci kupac ce morati da izmiri sve taxe na taj broj. Taxa izmirena, starog vlasnika niko nista ne pita, u slucaju da se pojavi odnekuda (uprosceno). Ukoliko se duze vremena ne placa taxa, grad ti jednostavno klepi imovinu, proda je bud zasto i namiri sebe za taxe koje su duzne za tu parcelu. A sto se tice tog linka, PC nije drzava.
Abacija

#63 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Abacija »

detroit-mercy wrote:
Mozda iz tvoje perspektive konstantnog ratnog sukoba, ja ti govorim iz perspektive drzave. Nijedna drzava, grad, municipality se nece tako lako odreci te vrste prihoda, kao sto je porez na nekretnine. Ja ti opet govorim o specificnosti situacije kod nas, sada ti mozes da zivis u idealima da ce se svi vratiti na svoje, da ce biti ovo ili ono. Ne ko se je htio vratio se je, prije ili kasnije porez na nekrtenine ce se placati da li se to nekome svidjalo ili ne i to ne samo u PC nego u cijeloj BiH. Ja imam neku imovinu u Hrvatskoj i iako ne zivim tamo to ni malo ne smeta da posalju racun i da platim porez.
Ovo boldirano je ono sto se babi htilo, to se babi snilo, jel' de? :-) :lol:

Svasta ti mozes pricati ali zaboravljas da se Dejton ako ce primjenjivati onda se mora primjenjivati do balcaka. :dance: A to znaci povratak izbjeglica.
felipe kajetano

#64 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by felipe kajetano »

Svasta ti mozes pricati ali zaboravljas da se Dejton ako ce primjenjivati onda se mora primjenjivati do balcaka. :dance: A to znaci povratak izbjeglica

Kako sad da vratimo @detroit-merci u BL,Doboj ili Bijeljinu ako ona npr. ne zeli da se vrati,udala se,muz joj Amer,a sa Dejtonom ima veze samo sto mozda zivi blizu tog mjesta a za sporazum je boli dupe(hipoteticki)?

RS ima pravo da odredjuje vrstu i visinu poreza tim istim ugovorom i sad jbg ako neko zeli da snosi posljedice zbog neplacanja
njegova stvar i bujrum sto bi se reklo.Nisam cuo da se bilo gdje neko oslobadja poreza zbog svoje vjerske ili nacionalne pripadnosti!

Hebote u svemu se samo trazi neka zavjera i visoka politika...ma garant je i ovo Dobrica Cosic u dugim besanim nocima smislio proslijedio Ljubi Tadicu ovaj sinu Borisu i na kraju ovaj Dodiku na uho sapno kad onomad skolu otvarase...
trofej

#65 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by trofej »

Image
Da li je ovo zaglavlje, bez Bosna i Hercegovina iznad Republika Srpska, protuustavno? Potpisivanjem ovog priloga ne potpisuje li se pristanak na nestanak Bosne i Hercegovine?

Odgovor na prvo pitanje dali su kvislinzi, posredno i bez ikakvog udjela onih kojih se taj odgovor neposredno tiče.Težište je na drugom pitanju: "Potpisivanjem ovog priloga ne potpisuje li se pristanak na nestanak Bosne i Hercegovine?" Po onoj: "Ko pristaje, ne čini mu se nepravda." - a u slučaju kada je pristanak formalno sveden na individualan čin, te u situaciji kada iza stvarnih posljedice toga čina ne stoji ni jedna bosanskohercegovačka institucija, kako da se ponašaju oni koji topracima nisu okrenuli leđa s namjerom da se ne vrate?

Kako se, uopće, boriti u ovakvim situacijama?

Ukoliko se "prava i slobode određeni u Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njezinim Protokolima direktno primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svim drugim zakonodavstvom", a među njima je i "11. Pravo na imovinu", dodatno zaštićeno slijedećim: "Sve izbjeglice i prognanici imaju pravo slobodno vratiti se svojim domovima. Oni u skladu s Aneksom 7 Općeg okvirnog sporazuma imaju pravo na povrat imovine koje su bili lišeni tokom neprijateljstava od 1991. te da im se naknadi ona imovina koja im se ne može vratiti. Svaka obaveza ili izjava u vezi s takvom imovinom preuzeta ili dana pod prinudom nevažeća je i ništavna" - može li se ovako organiziran popis nepokretnosti: tretirati prinudom i smatrati nevažećim i ništavnim?
Abacija

#66 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Abacija »

felipe kajetano wrote:

Kako sad da vratimo @detroit-merci u BL,Doboj ili Bijeljinu ako ona npr. ne zeli da se vrati,udala se,muz joj Amer,a sa Dejtonom ima veze samo sto mozda zivi blizu tog mjesta a za sporazum je boli dupe(hipoteticki)?

RS ima pravo da odredjuje vrstu i visinu poreza tim istim ugovorom i sad jbg ako neko zeli da snosi posljedice zbog neplacanja
njegova stvar i bujrum sto bi se reklo.Nisam cuo da se bilo gdje neko oslobadja poreza zbog svoje vjerske ili nacionalne pripadnosti!

Hebote u svemu se samo trazi neka zavjera i visoka politika...ma garant je i ovo Dobrica Cosic u dugim besanim nocima smislio proslijedio Ljubi Tadicu ovaj sinu Borisu i na kraju ovaj Dodiku na uho sapno kad onomad skolu otvarase...
@Orbin je lijepo objasnio kako se ponasa vlast u manjem nam entitetu. A ti sad pokazi argumente da on laze.

P.S. Sto se tice teorija zavjere i kolektivne paranoje... pa to je osnovna karakteristika velikosrba. Da nije bilo kolektivne paranoje nebi bilo ni rata.
detroit-mercy

#67 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by detroit-mercy »

Abacija wrote:
detroit-mercy wrote:
Ovo boldirano je ono sto se babi htilo, to se babi snilo, jel' de? :-) :lol:

Svasta ti mozes pricati ali zaboravljas da se Dejton ako ce primjenjivati onda se mora primjenjivati do balcaka. :dance: A to znaci povratak izbjeglica.
Ne mislim se prepucavati sa tobom oko nekih stvari ali "sto se babi milo to se babi snilo", me narocito iritira. Prvo zbog toga sto se tokom rata imovina moje porodice nasla na za nas okupiranom podrucju bez nade da ce mo to ikada vidjeti. I pored svih ponuda za lovom, zamjenom imovine, i ne znam cega jos mi smo svoje zdrzali, cak stavise i dokupili. Prema tome tvoje sto se babi milo otpada. Drugo, ako si malo putovao po Bosni (jako lijepa zemlja) vidio bi kakvih sve vukojebina ima, a sada zamisli da ce se neko ko dolazi iz neke pripizdine bogu iza ledja tek tako vratiti iz Sarajeva, BL, Tuzle, Doboja, inostranstva it. Hoce ali malo morgen. Ustvari, proces vracanja raseljenih lica u BiH je u najvecoj mjeri zavrsen. Vecina je upisala imovinu, neko utalio, zamjenio, formirao zivot u drugim sredinama. Djeca se rodila, rastu skoluju, pa mi reci sta je danas dijete jednog Banjalucanina koji se je 95-6te iz BanjaLuke doselio u Sarajevo. Je li to mali Banjalucanin ili Sarajlija.
I onda dolazimo do trece kategorije,oni koji su vani, da li bili iz neke Bosanske pripizdine ili metropole tipa Sarajevo, Banja Luka, je li ti mislis da ce se te Bosanske izbjeglice (a prilicno ih ima) koji sada u najvecoj mjeri vec posjeduju drzavljanstva tih drzava, koji su formirali zivot tamo, rade sta rade (ali imaju sigurnu platu) vratiti u BiH. Mozes ti jaro ukinuti PC i proglasiti Republiku BiH, urediti je kako hoces ali 99.9% tih ljudi koji su tamo ti se nece vratiti na 450km plate, bez osiguranja, i td. Para ti govori sve jezike svijeta, tako da Bosnu moze urediti kako hoces ali bez love ti se niko nece vratiti.
A sada nazad na temu, porez na nekretnine ce se placati (kao sto se placa u cijeloj EU) da li za godinu, dvije, pet, nije bitno, opet ti ponavljam ovi sisavci sa drzavne sise se nece tako lako odreci tih para. Ali zbog kompleksnosti situacije kod nas ce se vjerovatno traziti neka prelazna rjesenja za neko odredjeno vrijeme.
Abacija

#68 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Abacija »

detroit-mercy wrote: Ne mislim se prepucavati sa tobom oko nekih stvari ali "sto se babi milo to se babi snilo", me narocito iritira. Prvo zbog toga sto se tokom rata imovina moje porodice nasla na za nas okupiranom podrucju bez nade da ce mo to ikada vidjeti. I pored svih ponuda za lovom, zamjenom imovine, i ne znam cega jos mi smo svoje zdrzali, cak stavise i dokupili. Prema tome tvoje sto se babi milo otpada. Drugo, ako si malo putovao po Bosni (jako lijepa zemlja) vidio bi kakvih sve vukojebina ima, a sada zamisli da ce se neko ko dolazi iz neke pripizdine bogu iza ledja tek tako vratiti iz Sarajeva, BL, Tuzle, Doboja, inostranstva it. Hoce ali malo morgen. Ustvari, proces vracanja raseljenih lica u BiH je u najvecoj mjeri zavrsen. Vecina je upisala imovinu, neko utalio, zamjenio, formirao zivot u drugim sredinama. Djeca se rodila, rastu skoluju, pa mi reci sta je danas dijete jednog Banjalucanina koji se je 95-6te iz BanjaLuke doselio u Sarajevo. Je li to mali Banjalucanin ili Sarajlija.
I onda dolazimo do trece kategorije,oni koji su vani, da li bili iz neke Bosanske pripizdine ili metropole tipa Sarajevo, Banja Luka, je li ti mislis da ce se te Bosanske izbjeglice (a prilicno ih ima) koji sada u najvecoj mjeri vec posjeduju drzavljanstva tih drzava, koji su formirali zivot tamo, rade sta rade (ali imaju sigurnu platu) vratiti u BiH. Mozes ti jaro ukinuti PC i proglasiti Republiku BiH, urediti je kako hoces ali 99.9% tih ljudi koji su tamo ti se nece vratiti na 450km plate, bez osiguranja, i td. Para ti govori sve jezike svijeta, tako da Bosnu moze urediti kako hoces ali bez love ti se niko nece vratiti.

A sada nazad na temu, porez na nekretnine ce se placati (kao sto se placa u cijeloj EU) da li za godinu, dvije, pet, nije bitno, opet ti ponavljam ovi sisavci sa drzavne sise se nece tako lako odreci tih para. Ali zbog kompleksnosti situacije kod nas ce se vjerovatno traziti neka prelazna rjesenja za neko odredjeno vrijeme.
Pod opasnoscu da ce me moderator opomenuti da se vrtim u krug ja cu opet ponoviti sto se babi htilo, to se babi snilo.
exliberal

#69 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by exliberal »

Abacija wrote:
detroit-mercy wrote: Ne mislim se prepucavati sa tobom oko nekih stvari ali "sto se babi milo to se babi snilo", me narocito iritira. Prvo zbog toga sto se tokom rata imovina moje porodice nasla na za nas okupiranom podrucju bez nade da ce mo to ikada vidjeti. I pored svih ponuda za lovom, zamjenom imovine, i ne znam cega jos mi smo svoje zdrzali, cak stavise i dokupili. Prema tome tvoje sto se babi milo otpada. Drugo, ako si malo putovao po Bosni (jako lijepa zemlja) vidio bi kakvih sve vukojebina ima, a sada zamisli da ce se neko ko dolazi iz neke pripizdine bogu iza ledja tek tako vratiti iz Sarajeva, BL, Tuzle, Doboja, inostranstva it. Hoce ali malo morgen. Ustvari, proces vracanja raseljenih lica u BiH je u najvecoj mjeri zavrsen. Vecina je upisala imovinu, neko utalio, zamjenio, formirao zivot u drugim sredinama. Djeca se rodila, rastu skoluju, pa mi reci sta je danas dijete jednog Banjalucanina koji se je 95-6te iz BanjaLuke doselio u Sarajevo. Je li to mali Banjalucanin ili Sarajlija.

Pod opasnoscu da ce me moderator opomenuti da se vrtim u krug ja cu opet ponoviti sto se babi htilo, to se babi snilo.

Orbini ajde pojasni po cemu detriot nije u pravu?
Sad sto se tice poreza, na zapadu gdje sam ja porez se placa svake godine i to se obracunava u zavisnosti od vise stvari.
Na povrsinu objekta, lokaciju ,vrijednost objekta ( nije isto ako imas 2000 m2 i na njoj supa ili vila) znaci ako si u centru i imas 2000m2 i neku malu kucu platit ces recimo 5000$, ako imas vilu i naravno vila napucana ...lako ce da ode i 3 puta vise...ja znam tipa koji je placao porez na kucu 47 000 $ ( nepitaj kakva kuca) dok je njegov komsija placao 5.500$ ( ista povrsina zemlje, ista zona)
LaBomba

#70 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by LaBomba »

Orbini wrote:
Shoba wrote:zafalilo para Dodi
Nije para vec politike. Ovakvim mjerama ce masa ljudi prodati svoju imovinu - pa ce Dodik u novi popis uci spremniji a na svake optuzbe da RS ne omogicava povratak prognanih - odgovoriti kako su ljudi dobrovoljno svoje prodali i kupili u svom nacionalonom toru.
Na sceni je nastavak etnickog ciscenja - gdje ce se Bosnjacima omrznuti pomisao na Banjaluku i svoju kucu - jer i pare i zivci imaju svoj limit.

Najgore u svemu je sto Banjalucani nisu nigdje prispjeli, a nema nijedne organizacije koja u ime svih moze potegnuti ovaj slucaj i objelodaniti nase protivljenje i da je na sceni defakto politika etnickog ciscenja. Sve se svodi na puno individualnih sudbina, ratova, problema,.. kad svako svoj problem rjesava sam. Buduci da je na zadnjim lokalnim izborima falilo vise hiljada glasova iz dijaspore - mozda smo i zasluzili da nas prca ko kako hoce. :sad:
Orbini nemoj ti slusat ovde nekakve "utjehe" i "objasnjenja" nego ti i tvoji sugradjani ukljucite mozak i niposto ne uzimajte ovo zdravo za gotovo, kosto vam ovde neki preporucuju. Nemojte dozvoliti da vas opancarska vlada putem nekih "novih pravila" pljacka i na kraju na na neki "legalan" nacin ponovo otima vasu imovinu! Da ste pametni pa da se udruzite, i pojedinacno ili zajedno tuzite genocidnu tvorevinu za progon, i sve ostalo. Organizujte se i tuzite, ako treba i sudu za ljudska prava u Strazburu. Imate sve moguce argumente i dokaze na vasoj strani. Dajte im do znanja da nemogu ostvarit njihove ciljeve, bez obzira koja sredstva koriste. Poslije ovoga ce smisliti nesto drugo, to je za ocekivat.
srebrenica

#71 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by srebrenica »

veljaca wrote:
Liska wrote:Ima prijateljicu koja ima stan u RS-u. Srpkinja je da budem jasan. Dobila je obavijest o placanju poreza, formulare je skinula sa web stranice i platice porez. Dakle, vrijedi za sve koji imaju bilo kakve nekretnine u RS-u. Za stan od jedno pedesetak kvadrata ce platiti 12 KM.
Poenta je u ovome boldiranom . Trebaju obavijestiti - pismeno, svakoga onoga od koga misle porez naplatiti ( sa svim potrebnim formulairma a ne da ih ljudi sami skidaju sa web-a )..... Bez te obavijesti oni NE MOGU nikome nista oduzeti - mada i nakon toga i neplacanja - NE MOGU oduzeti nekome sto je licno njegovo .....
Ja ( odnosno otac moj i mama ) imam dosta zemlje u Istocnoj Bosni i ne zelim je se odreci niti prodati - NIKAD .... ali da bi placao porez - neka me prvo gosp. dodik - kontaktira vezano za to .... pa cu vidjeti sta dalje. Vjerovatno ce ratna steta na mojoj zemlji i nekretninama na njoj - pokriti 100 godina poreza ...
Svaka cast, lave!
Nemam nista dodati. :bih:
Bosanac_21

#72 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Bosanac_21 »

Ovo je njihova politika iz 1992. Danas nastoje da dovrse ono sto su planirali.
Znaju oni vrlo dobro da Bosnjaci imaju love vani, pa sad treba pljackati otjerane da bi punili dzep genocidnog
entiteta rs-a. :x
Bosanac sa dna kace

#73 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Bosanac sa dna kace »

Bosanac_21 wrote:Ovo je njihova politika iz 1992. Danas nastoje da dovrse ono sto su planirali.
Znaju oni vrlo dobro da Bosnjaci imaju love vani, pa sad treba pljackati otjerane da bi punili dzep genocidnog
entiteta rs-a. :x
a misliš da ga u Pederaciji neće uvest?
trofej

#74 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by trofej »

Pošto zvanična vlast, ili barem onaj njen dio što su mu usta puna BiH, nije učinila išta da zaštiti građene od političkog, i svakog drugog, terora Milorada Dodika, znači da joj to nije ni u interesu.

Ko je, onda, mogao pozvati građane na masovan bojkot ovog političkog i neprijateljskog akta, zasnovanog na procjeni o nemogućnosti građana (osiguranoj učešćem Dodikovih klijenata u institucijama BiH) da kroz institucije BiH zaštite ljudska prava? Zašto - političkog i neprijateljskog? Zato što "zaboravljanje" BiH na tzv. poreskom formularu nije nikakva administrativna omaška, već je jasno istaknuta politička odluka da je u RS-u BiH mrtva.

U slučaju pojedinačnog bojkota, priprijećeno je novčanom kaznom, koja će začas metastazirati do osporavanja prava na privatnu imovinu. I ne samo nju, jer uz privatnu imovinu se tradicionalno veže i pravo na korišćenje državne imovine.
Angry_Orange

#75 Re: porez na nepokretnine u RS

Post by Angry_Orange »

Ja sam vec ranije gore iznijeo sve svoje stavove,mislim da bi se nasa imovina kao sto sam vec spomenuo trebala izuzeti od placanja poreza,jer to bi bio tek mali znak ili signal da se pruza podrska raseljenim i izbjeglim osobama da se vrate na teritorij PARADRZAVNE TVOREVINE ENTIETA RS...
Post Reply