Ovo je isjećak, po meni, najvažnijeg dijela.Izvor: Dnevni Avaz - Sedmica 04.12.2010
Priča o restituciji je „šarena laža“
- Ova zakonska rješenja preferiraju pravo korisništva ili posjedništva.
Dakle, njima se vlasnik nekretnine postepeno zanemaruje, dok se posjednik nekretnine ili korisnik proglašava kao stvarni vlasnik. Možemo samo donekle zamisliti kakve posljedice ovaj zakon nosi po izvornim vlasnicima imovine. Ovi novi zakoni u RS su automatski stavili van snage dosadašnju priču o restituciji. To je bila najljepša priča, koja je najduže trajala. Ona je
bila i ostala najveća „šarena laža“ - kaže ef. Hodžić.
Zakon o stvarnim pravima za otimačinu
Bošnjačka imovina u RS postaje društvena svojina
Radi se o zakonskom rješenju koje, prema zakonodavcu, „sveobuhvatno i precizno reguliše imovinskopravne odnose, odnosno načelo jednovrsnosti prava vlasništva, koje vrši pretvorbu prava koja su nastala kao posljedica podruštvljavanja (prava upravljanja, korištenja i raspolaganja) u pravo vlasništva, te stavlja van snage veliki broj važećih propisa“.
Šta zapravo ovo zakonsko rješenje u praksi znači za Bošnjake u RS i za njihovu imovinu, iz prve ruke smo saznali od ljudi koji su na dobrom putu da izgube svojinu na području istočne Hercegovine.
Proces otimačine zemljišta odvija se na sljedeći način. Opštinska komisija za izlaganje na javni uvid podataka, premjera i katastarskog klasiranja zemljišta najprije objavi javni oglas kojim poziva vlasnike parcela da ponesu sve isprave koje služe kao dokaz o nepokretnostima (zemljište, zgrada, stan, poslovne prostorije kao posebne dijelove zgrade i drugi građevinski objekti). Ako se korisnik ne odazove ovom oglasu, smatrat će se da je dao saglasnost na upisane podatke!
Međutim, i oni koji dođu dožive velika iznenađenja, jer su geometri već otišli na teren sa aviosnimcima i vratili se sa „novim“ podacima.
porez na nepokretnine u RS
- pojedinac
#101 Re: porez na nepokretnine u RS
-
The 51st State
#102 Re: porez na nepokretnine u RS
ta hercegovina je svakako zona sumraka, ceka na kineze, logicno bi bilo da se ono sto ti je u realnoj mogucnosti uredi na najbolji nacin.
- pojedinac
#103 Re: porez na nepokretnine u RS
Privatna svojina mora da bude svetinja, jer u suprotnom ne treba suditi lopova kad ti npr. provali u stan ili ukrade auto.The 51st State wrote:ta hercegovina je svakako zona sumraka, ceka na kineze, logicno bi bilo da se ono sto ti je u realnoj mogucnosti uredi na najbolji nacin.
I neradi se to samo u Hercegovini nego u cijeloj RS.
Ovdje se radi o klasčinoj otimačini.Dakle, njima se vlasnik nekretnine postepeno zanemaruje, dok se posjednik nekretnine ili korisnik proglašava kao stvarni vlasnik.
-
stari grad Visegrad
#104 Re: porez na nepokretnine u RS
Ytrba se cijela rs ponistiti i vratiti oteto.
- pojedinac
#105 Re: porez na nepokretnine u RS
UDAR PORESKE UPRAVE RS NA DIJASPORU
Po novom Zakonu o porezu na nekretnine bosanska/ bošnjačka dijaspora će za period od 10 do 15 godina morati platiti više poreza, nego što njihova imovina vrijedi. To će mnoge natjerati da se imovine odreknu za simboličnu cijenu, a vlasti RS će ostvariti svoj glavni cilj, bošnjačku zemlju i posjede pretvoriti u srpsku.
Last edited by pojedinac on 18/04/2011 09:00, edited 2 times in total.
-
ROTOR 9
#106 Re: porez na nepokretnine u RS
Sta radi sad federacija ? Naravno rasjepljena na 10 kantona.. KANTONI su izvor sih problema.. (mislim da su i zato uvedeni., lijepo bi bilo ivrijedno naci., cija je to ideja i projekat)
U manjem entitetus e ne bi desilo ovo sa porezom ., da je i federacija se odlucila na isti korak.. znaci svi Bosanci/Bosnjaci koji otkupe ( mnogi znaju da su to paprene cijene) srpsku zemlju., trebali bi zapravo cekati DA federacija ili kanton uzme vlasnistvo nad tom zemljom ., pa tek onda kupovati .. AL JOK bosnjacku zemlju ces otpisati i odreci se., a srpsku zemlju trebas krvavo platit..
Mislim da je i po ovom problemu Kanton SA mogao rijesiti ovaj problem.. jednostavno ko grah
U manjem entitetus e ne bi desilo ovo sa porezom ., da je i federacija se odlucila na isti korak.. znaci svi Bosanci/Bosnjaci koji otkupe ( mnogi znaju da su to paprene cijene) srpsku zemlju., trebali bi zapravo cekati DA federacija ili kanton uzme vlasnistvo nad tom zemljom ., pa tek onda kupovati .. AL JOK bosnjacku zemlju ces otpisati i odreci se., a srpsku zemlju trebas krvavo platit..
Mislim da je i po ovom problemu Kanton SA mogao rijesiti ovaj problem.. jednostavno ko grah
-
gomilego
#107 Re: porez na nepokretnine u RS
ma cemu sekirancija... samo kokice u ruke... i vjeruj slijepo u to da ce sve biti okejpojedinac wrote:UDAR PORESKE UPRAVE RS NA DIJASPORU
Po novom Zakonu o porezu na nekretnine bosanska/ bošnjačka dijaspora će za period od 10 do 15 godina morati platiti više poreza, nego što njihova imovina vrijedi. To će mnoge natjerati da se imovine odreknu za simboličnu cijenu, a vlasti RS će ostvariti svoj glavni cilj, bošnjačku zemlju i posjede pretvoriti u srpsku.
> rahat patnja
- Hemel
#108 Re: porez na nepokretnine u RS
oni su zavrsili prvu fazu (stvaranje teritorije). u drugoj fazi ide ciscenje teritorije od nesrba a u trecoj fazi getoizacija bosnjaka. zadnja faza je progon i raseljavanje tog malog dijela bosnjaka sto je ostalo ili svodjenje na procenat da nemaju nikakvog uticaja.pojedinac wrote:UDAR PORESKE UPRAVE RS NA DIJASPORU
ovo sto imamo ''naklonost'' amerike i nekih europskih zemalja ne treba da nas uspava jer je ovo privremenog karaktera i poklapa se sa nekim njihovim interesima a sta posle.
ne zaboravite koliko je bosnjaka zivjelo sirom srbije a koliko ih danas ima.
ne prodajite zemlju i imanja. jednom prodato nikada vise ne moze biti vase.
- Hemel
#109 Re: porez na nepokretnine u RS
koja demagogija...nemere wrote:Da li i srbi moraju plaćati taj porez, ako moraju onda u njemu nema ništa što bi treblo nekog ljutiti, ako ne moraju, onda ovakav zakon nije problem srušiti u strasburu.
ne mogu se porediti srbi koji tamo zive i koriste sve ono sto im rezim nudi za razliku ljudi koji su protjerani i trenutno ne zive tamo iz raznoraznih razloga (bezbjednost, egzistencija, ne izgradjena infrastruktura, mnogi su tako daleko da trenutno ne planiraju da se vrate...). ovo je smisljeno samo sa jednim razlogom: puniti budzet od onih koji su protjerani i davati onima (srbima) koji se ne zele da vrate i to sve dotle dok ovima ne prekipi i ne pocnu dizati ruke od svojih nekretnina.
- pojedinac
- Bosnolog
#111 Re: porez na nepokretnine u RS
Masovnim Tuzbama pred sudom pravde u Strazburu protiv genocidne sumske,Hrvatse,Srbije ili opstine gdje su obesteceni pa cak i pojedinih subjekata,Ovaj sud je najvisi suda za ljudska i vjerska prava kao i mjesto gdje se treba obracati,pogotov oni koji su protjerani iz genocidne sumske po svim osnovama od imovinsko pravnih do ratnih naknada i obestecenja,ukljucujci i oni koji zive van BiH a uzeli su ili nisu drzavljanstvo neke od zemlja Evrope ili Svijeta.....pojedinac wrote:Kad nekom ne staneš na put, on nastavlja dalje.
Kako im stati na put?!![]()
Novi udar na bošnjačku imovinu je Zakon o katastru ........... Ovaj zakon se donosi po hitnom postupku, bez javnih i rasprava u stručnim krugovima. Usvajanje tog zakona, prema mišljenju Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, stvara pretpostavku za otimanje bošnjačke i hrvatske imovine. .............. - Poenta ovog Zakona je što iz suda vadi gruntovne knjige i stavlja ih pod izvršnu vlast, a ona je pod kontrolom politike - .............. - Novi Zakon o restituciji donesen je 2006. godine i on nije bio diskrimminirajući, ali niko od Bošnjaka i Hrvata nije vratio zemlju koju im je nekad država uzela, a Srbi to pravo jesu ostvarili. Istovremeno, državni zakon o restituciji koji bi promijenio neke stvari kod imovine Bošnjaka i Hrvata stopiraju Srbi u Domu naroda –
evo jos na ekavici

- BokiZv
#112 Re: porez na nepokretnine u RS
Radio sam lično na ovom popisu i odmah da kažem oduzimanja imovine neće biti nikome. Ko ne bude prijavio imovinu on će plaćati kaznu od 1 000 KM i tako će sve biti dok ponovo ne prijavi tu istu imovinu. Ne znam kakva je situacijau ostalim gradovima ali znam da je odziv u mom veoma mali ali ipak oni koji su pprijavili svoju imovinu nisu rekla "a" na neke navodne nepravilnosti. Vi sad naravno možete nagađati šta i kako će biti ali dužnost mi je da obavjestim sve stanovnike Srpske da nekih većih sankcija neće biti. Prosta je računica, ko obrađuje zemlju platiće nešto malo ili možda ništa poreza a ko ne obrađuje platiće ga po punoj cijeni. Mislim da je previše ovo ovde ispolitizovano i da ste počeli primjenjivati "skandalozni" zakon o imovini iz Hrvatske.
Isti ovaj popis bi trebao uskoro da se počne primjenjivati i u FBiH jer je fiskalni registar nepokretnosti jedan od uslova da BiH uđe u EU, mislim da je baš ovih dana ovaj popis počeo i u Srbiji a ako nije onda bi trebao ubrzo.
Isti ovaj popis bi trebao uskoro da se počne primjenjivati i u FBiH jer je fiskalni registar nepokretnosti jedan od uslova da BiH uđe u EU, mislim da je baš ovih dana ovaj popis počeo i u Srbiji a ako nije onda bi trebao ubrzo.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#113 Re: porez na nepokretnine u RS
Misha mu mishastog
, de nek neko meni ovo objasni laganini,imam nesto nepokretnine(poljo. zemlj. u koje nisam nikad krampa zabio
) u RS, niti sam prijavio niti nishta,
?
- BokiZv
#114 Re: porez na nepokretnine u RS
Nažalost rok je istekao 31. marta, mada, najbolje bi bilo da se obratiš poreskoj upravi u opštini gdje ti se nalazi imovina, možda i prihvate da ti popune tu prijavu, kod nas je u Zvorniku zvanično završen popis ali je zbog ljudi iz inostranstva i pojedinih stanovnika u opštini i okolini nezvanično produžen rok za još 15 dana.Bobi wrote:Misha mu mishastog, de nek neko meni ovo objasni laganini,imam nesto nepokretnine(poljo. zemlj. u koje nisam nikad krampa zabio
?
- MuaDib
#115 Re: porez na nepokretnine u RS
Ovo je sve posljedica nesposobne kukumakajuće bošnjačke politike. Bošnjački klub u Vjeću naroda RS ništa ne radi, ako se već preglasavaju, lijepo blokiraju Dom naroda. Ako ni to ne ide osnuju zajednicu bošnjačkih povratnika i zakone koji su na štetu bošnjačkog naroda proglase neveažećim u bošnjačkim sredinama u kojima su živjeli 1991. godine. Pa kud puklo da puklo, ili će se uvažavati interesi svakog naroda, ili će institucije biti blokirane.
Mislim da je jedini odgovor na ove provokacije zapravo, formiranje zajednice povratnika, koja bi trebala preuzeti brigu nad napuštenom i nekirištenom bošnjačkom imovinom i zaštititi interese Bošnjaka. Ovaj zakon je klasična otimačina imovine građana BiH, prvo bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, a zatim i srpske nacionalnosti. A zašto, zato da se politički sistem RS može zaduživati na račun BiH i nastaviti svoje postojanje što duže. RS je ekonomski neodrživa i njena politička vrhuška sve čini da nađe modalitete opstanka RS. Sada je pitanje zašto bošnjačka politika iako zna sve to ne reaguje. Zato što je kompromitirana!!!! Međutim treba imati političku drskost, prema onima koji ne misle dobro državi BiH.
Mislim da je jedini odgovor na ove provokacije zapravo, formiranje zajednice povratnika, koja bi trebala preuzeti brigu nad napuštenom i nekirištenom bošnjačkom imovinom i zaštititi interese Bošnjaka. Ovaj zakon je klasična otimačina imovine građana BiH, prvo bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, a zatim i srpske nacionalnosti. A zašto, zato da se politički sistem RS može zaduživati na račun BiH i nastaviti svoje postojanje što duže. RS je ekonomski neodrživa i njena politička vrhuška sve čini da nađe modalitete opstanka RS. Sada je pitanje zašto bošnjačka politika iako zna sve to ne reaguje. Zato što je kompromitirana!!!! Međutim treba imati političku drskost, prema onima koji ne misle dobro državi BiH.
- pojedinac
#116 Re: porez na nepokretnine u RS
@BokiZvBokiZv wrote:Radio sam lično na ovom popisu i odmah da kažem oduzimanja imovine neće biti nikome. Ko ne bude prijavio imovinu on će plaćati kaznu od 1 000 KM i tako će sve biti dok ponovo ne prijavi tu istu imovinu. Ne znam kakva je situacijau ostalim gradovima ali znam da je odziv u mom veoma mali ali ipak oni koji su pprijavili svoju imovinu nisu rekla "a" na neke navodne nepravilnosti. Vi sad naravno možete nagađati šta i kako će biti ali dužnost mi je da obavjestim sve stanovnike Srpske da nekih većih sankcija neće biti. Prosta je računica, ko obrađuje zemlju platiće nešto malo ili možda ništa poreza a ko ne obrađuje platiće ga po punoj cijeni. Mislim da je previše ovo ovde ispolitizovano i da ste počeli primjenjivati "skandalozni" zakon o imovini iz Hrvatske.
Slab ti pos'o @BokiZv, vrati se samo stranicu nazad pa demantuj ono što sam postao.
Ako možeš odgovori mi samo na jedno pitanje:
Šta će biti sa nekretninama onih porodica koje ste kompletno pobili, pa nema ko da prijavi dotičnu imovinu?
-
vonSchtigliz
#117 Re: porez na nepokretnine u RS
90 % Bosnjacke dijaspore nema pojma o ovom zakonu a kamoli da je prijavila imovinu. Mnogi posjete kuce jednom u godini ili u dvije pa im nema ko uruciti obavjest a najveci broj sa kojima sam licno razgovaro kazu jednostavno boli nas briga sto je i istina jer ih niko nemoze natjerati da ista plate narocito neku kaznu a niko im nemoze cak ni drzava ( a da nespominjem genocidni entitet ) oduzeti imovinu ili neki njen dio . Ako neko misli da uvede Dijaspori neki porez onda to jedino moze drzava koja ima mehanizme za takvo sto uprotvnom neki lokalni porezi nece proci . Ako su Srpski terorist 92-95 , masovno koljaci i silovatelji oslobodjeni od placnja poreza zasto onda nebi bile oslobodjene i zrtve genocida, radna obaveza , prognani i silovani kao i nezaposleni .
- Bosnolog
#118 Re: porez na nepokretnine u RS
BokiZv wrote:Nažalost rok je istekao 31. marta, mada, najbolje bi bilo da se obratiš poreskoj upravi u opštini gdje ti se nalazi imovina, možda i prihvate da ti popune tu prijavu, kod nas je u Zvorniku zvanično završen popis ali je zbog ljudi iz inostranstva i pojedinih stanovnika u opštini i okolini nezvanično produžen rok za još 15 dana.Bobi wrote:Misha mu mishastog, de nek neko meni ovo objasni laganini,imam nesto nepokretnine(poljo. zemlj. u koje nisam nikad krampa zabio
?
U Strazburu ce se to svakako rijesavata kao i druge stvari vezano za rata,stradanja,unistenu i opljackanu imovinu a ratni zlocini steta nastala istim ne zastarjeva,....
Mnogi protjerani upravo cekaju da pocnu konfiskovati imovinu ljudima koje su protjerali i pobili da se obrate medunarodnom sudu pravde,stoga mnogi ignorisu te zakone genocidne sumske ciji je cilj donosenja iste bio da otme imovinu onima koje su protjerali,.
Privatan imovina je svetinja po medunarodnim zakonima a odlicno znamo kako su ti ljudi protjerani sa svoje imovine i sta je bilo sa onom sto je opljackana i unistena,sve ce se to rijesavati u paketu......
-
munchkin33
#119 Re: porez na nepokretnine u RS
vonSchtigliz wrote:90 % Bosnjacke dijaspore nema pojma o ovom zakonu a kamoli da je prijavila imovinu. Mnogi posjete kuce jednom u godini ili u dvije pa im nema ko uruciti obavjest a najveci broj sa kojima sam licno razgovaro kazu jednostavno boli nas briga sto je i istina jer ih niko nemoze natjerati da ista plate narocito neku kaznu a niko im nemoze cak ni drzava ( a da nespominjem genocidni entitet ) oduzeti imovinu ili neki njen dio . Ako neko misli da uvede Dijaspori neki porez onda to jedino moze drzava koja ima mehanizme za takvo sto uprotvnom neki lokalni porezi nece proci . Ako su Srpski terorist 92-95 , masovno koljaci i silovatelji oslobodjeni od placnja poreza zasto onda nebi bile oslobodjene i zrtve genocida, radna obaveza , prognani i silovani kao i nezaposleni .
..a, da jadan, sta c'e hin to..
-
vonSchtigliz
#120 Re: porez na nepokretnine u RS
munchkin33 wrote:vonSchtigliz wrote:90 % Bosnjacke dijaspore nema pojma o ovom zakonu a kamoli da je prijavila imovinu. Mnogi posjete kuce jednom u godini ili u dvije pa im nema ko uruciti obavjest a najveci broj sa kojima sam licno razgovaro kazu jednostavno boli nas briga sto je i istina jer ih niko nemoze natjerati da ista plate narocito neku kaznu a niko im nemoze cak ni drzava ( a da nespominjem genocidni entitet ) oduzeti imovinu ili neki njen dio . Ako neko misli da uvede Dijaspori neki porez onda to jedino moze drzava koja ima mehanizme za takvo sto uprotvnom neki lokalni porezi nece proci . Ako su Srpski terorist 92-95 , masovno koljaci i silovatelji oslobodjeni od placnja poreza zasto onda nebi bile oslobodjene i zrtve genocida, radna obaveza , prognani i silovani kao i nezaposleni .
..a, da jadan, sta c'e hin to....a, jadan..pa imaju kbsa koja "prestavlja" 300 'iljada Bosnjaka sjeverne Amerike i Kanade, imaju "svjetski savez dijaspore", imaju glavnog 'odzu za sjevernu ameriku, i cak imaju i Emira Ramica - co'eka instituciju, koji ce sa svojom "superman power" i 'ocalama dioptrije tegle od krastavica, rijesiti sve nji'ove probleme i sam samcijat pobjediti cetnike, i vel'ke i male..
![]()
..i jos kad mu odavde sa poDpisima pomognu, ama ima da opusemo cetalje i penubliku sumsku, zaje'no sa dodom, dalje od soluna..
![]()
![]()
![]()
..ha, sta mislis..
![]()
-
munchkin33
#121 Re: porez na nepokretnine u RS
MuaDib wrote:Ovo je sve posljedica nesposobne kukumakajuće bošnjačke politike. Bošnjački klub u Vjeću naroda RS ništa ne radi, ako se već preglasavaju, lijepo blokiraju Dom naroda. Ako ni to ne ide osnuju zajednicu bošnjačkih povratnika i zakone koji su na štetu bošnjačkog naroda proglase neveažećim u bošnjačkim sredinama u kojima su živjeli 1991. godine. Pa kud puklo da puklo, ili će se uvažavati interesi svakog naroda, ili će institucije biti blokirane.
..odlicno receno, MuaDib..
- rogoz
#122 Re: porez na nepokretnine u RS
Ja se nadam da bi vojska trebala i mogla(dobar momenat,haos u svijetu)uzeti stvar u svoje ruke.Pohapsiti sve,i ove nase Federalne gnjide i one Dodine,uvesti prinudnu upravu na godinu dana...izaci sa tenkovima na granice BiH.Ljudi ovo je stvarno ludilo,nema se kud vise!!!!pojedinac wrote:@BokiZvBokiZv wrote:Radio sam lično na ovom popisu i odmah da kažem oduzimanja imovine neće biti nikome. Ko ne bude prijavio imovinu on će plaćati kaznu od 1 000 KM i tako će sve biti dok ponovo ne prijavi tu istu imovinu. Ne znam kakva je situacijau ostalim gradovima ali znam da je odziv u mom veoma mali ali ipak oni koji su pprijavili svoju imovinu nisu rekla "a" na neke navodne nepravilnosti. Vi sad naravno možete nagađati šta i kako će biti ali dužnost mi je da obavjestim sve stanovnike Srpske da nekih većih sankcija neće biti. Prosta je računica, ko obrađuje zemlju platiće nešto malo ili možda ništa poreza a ko ne obrađuje platiće ga po punoj cijeni. Mislim da je previše ovo ovde ispolitizovano i da ste počeli primjenjivati "skandalozni" zakon o imovini iz Hrvatske.
Slab ti pos'o @BokiZv, vrati se samo stranicu nazad pa demantuj ono što sam postao.
Šta će biti sa nekretninama onih porodica koje ste kompletno pobili, pa nema ko da prijavi dotičnu imovinu?
- rogoz
#123 Re: porez na nepokretnine u RS
Biki car si,tako i treba...ko jos smije da Vas pita za zlocin?!BokiZv wrote:nemam namjeru da se raspravljam sa zaostalim radikalnim budalama, u Zvorniku su upravo Bošnjaci bili ti koji su trčali da prijave imovinu, pošto ti veze nemaš sa svojom pameću a kamoli da znaš šta se događa ovde onda ti je bezpotrebno objašnjavati neke stvari jer ti to nažalost nerazumiješ sa svojom trogodišnjom srednjom školom...pojedinac wrote:@BokiZvBokiZv wrote:Radio sam lično na ovom popisu i odmah da kažem oduzimanja imovine neće biti nikome. Ko ne bude prijavio imovinu on će plaćati kaznu od 1 000 KM i tako će sve biti dok ponovo ne prijavi tu istu imovinu. Ne znam kakva je situacijau ostalim gradovima ali znam da je odziv u mom veoma mali ali ipak oni koji su pprijavili svoju imovinu nisu rekla "a" na neke navodne nepravilnosti. Vi sad naravno možete nagađati šta i kako će biti ali dužnost mi je da obavjestim sve stanovnike Srpske da nekih većih sankcija neće biti. Prosta je računica, ko obrađuje zemlju platiće nešto malo ili možda ništa poreza a ko ne obrađuje platiće ga po punoj cijeni. Mislim da je previše ovo ovde ispolitizovano i da ste počeli primjenjivati "skandalozni" zakon o imovini iz Hrvatske.
Boke Zvornicki Vojvodo...da te ptiupitam nesto,ono kad su Bratunacka sela gorjela da nisu tebi u Hotelu Fontana pjevali onu vasu,"oj vovodo sindzelicu"sela gore a muzika tresti,udri brigu na veselje.
ps
Dobar si ti @boki,neka takvih,inace bi zaboravili koliki je domet vase demokratije!!!!
- BokiZv
#124 Re: porez na nepokretnine u RS
I ja kažem to isto za tebe i tebi sličnim, neka te da me ima ko posjetiti kako se ti i tebi slični bore za multietničnost BiH.rogoz wrote:Biki car si,tako i treba...ko jos smije da Vas pita za zlocin?!BokiZv wrote:nemam namjeru da se raspravljam sa zaostalim radikalnim budalama, u Zvorniku su upravo Bošnjaci bili ti koji su trčali da prijave imovinu, pošto ti veze nemaš sa svojom pameću a kamoli da znaš šta se događa ovde onda ti je bezpotrebno objašnjavati neke stvari jer ti to nažalost nerazumiješ sa svojom trogodišnjom srednjom školom...pojedinac wrote: @BokiZv
Boke Zvornicki Vojvodo...da te ptiupitam nesto,ono kad su Bratunacka sela gorjela da nisu tebi u Hotelu Fontana pjevali onu vasu,"oj vovodo sindzelicu"sela gore a muzika tresti,udri brigu na veselje.
ps
Dobar si ti @boki,neka takvih,inace bi zaboravili koliki je domet vase demokratije!!!!
Ja fino počnem objašnjavati, a ovde je izgleda to nemoguće a de se ne pomene rat. Pa šta ćemo onda za one sirotane što su izginuli početkom rata u Kravici, ko njih pobi ili kako će se voditi njihova imovina, za koje se zna sasvim sigurno da više nepostoje. Ovde se lupa napamet, piše se bez i jednog jedinog dokaza, kako će biti ono ili kako će biti ovo, zašto se sa vaših riječi ovde ne prijeđe na dijela, evo baš kad je ovaj popis bio, zašto su upravo Bošnjaci, i to oni viđeniji članovi svakojakih stranaka, NVO..., organizovali prevoz u Bošnjačka zvornička sela da se popiše ta imovina. Zašto tamo na licu mjesta niko nije rekao "vi hoćete ono vi hoćete ovo" nego sada ovde pišete kako je to legalizacija nečega, čega, kad i vi znate da je EU jasno poslala svoje zahtjeve šta treba ispuniti i to će FBiH morati ispuniti bez obzira šta vi mislili...
- pojedinac