udrch wrote:
Stvarno lupetaš bezveze..čovjek radi u KimTec servisu koji je ovlašteni servis za Acer, HP, Lenovo, Asus i Toshiba laptope i ti se nađeš da kažeš kako nešto nije tačno..
I naravno provališ se..
Evo i podataka..kao referencu sam uzeo web stranicu Imteca na kojoj sam našao produžetke garancije i piše sljedeće:
Acer produžetak garancije laptopi sa 12 na 36 mjeseci za Aspire seriju.
Cijena:
120.00 KM
HP Produžetak Garancije Laptopi UK735E sa 12 mjeseci na 36 mjeseci.
Cijena:
239.00 KM
Nakon ovoga sam provjerio sve referentne web stranice u našoj državi: Imtec, Plus, Genelec, UniExpert, Ingel i nigdje ne nađoh ovu SL510 seriju za 1100 KM, čak i da je bolja nema je po toj cijeni..
Od Acera možda i jeste bolja, ali od Toshibe jednostavno nije, ali to je i budali jasno..ako ništa drugo dovoljno je što na Toshibi piše Made in Japan, a na Lenovu Made in China
.
od kako sam posredovao u posljednje tri godine u kupovini preko 200 komada hp laptopa, i 70ak lenovo modela, valjda znam koliko kosta i vrijedi nesto, btw
http://www.bbs.ba/uploads/media/mpc.pdf ovdje imas sl510 model za manje od 1100km sa pdvom, iako nema na webu u plus computersu 140 km(preko megatrenda) produzenje lenovo garancije sa 12 na 36 mjeseci, znam jer me to bas interesovalo, kad platis karticom preko weba jos jeftinije
ako slucajno ovi iz bbs-a azuriraju cjenovnik evo da ti uradim screenshot iz cjenovnika
istina u ovom dijelu cjenovnika ima jedna greska a to je da je masa laptopa 1,4kg, inace prije 3 sedmice prijatelj kupovao sl510 bio 1136km sa pdvom isti ovaj sto je sad skoro 1100 km sa jos 1GB RAMa
udrch wrote:
Ali mi znamo zašto ti navijaš za Lenovo
Naravno sad će da uslijedi tvoja priča kako je nešto ovako ili onako, kako može da bude i tako to, kao i svaki put..ali koga je to briga..mi znamo da se ti često provališ, valjda i ti to nekad skontaš..
za lenovo navijam samo zbog predobrog iskustva sa njihovim laptopima,kad uzmes lenovo laptop u ruku, pa cak i onaj najjeftiniji, vidis da odstupa kvalitetom kucista u svakom segmentu, a kao primjer ti navodim da je od 77 kupljenih modela, samo jedan g550 imao problem sa ventilatorom koji se morao zamijeniti
sto se tice hp-a oni su nesto losiji, govorim o hp 550/6720s laptopima, pozeljna preprodaja cim istekne garancija, ako me pitas kako znam, iskustvo sa ukupno 160 komada ovakvih laptopa, 6730s serija se pokazala nesto boljom, i hp 550 se bar u mom slucaju pokazao boljim u odnosu na 6720s, hp530 iako na izgled najsiromasniji se pokazao sa laptopom najkvalitetnije izrade u ovom low end segmentu, npr godinu dana mladji hp550 izgleda nakon 6 mjeseci koristenja ko da je proizveden 2 godine prije hp 530 koji je koristen 1,5 godinu, pozitivna stvar kod hp550 trajanje baterije od preko 3 sata prvih 6-7 mjeseci
sto se tice acera, samo se sjetim 5100 serije sa amd turionima i ispadanja sarafa iz kucista zbog pregrijavanja nakon 6 mjeseci