poplava na otesu....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

glider

#26 Re: poplava na otesu....

Post by glider »

Odgovor svih rušačima kuća.
Ne mogu da vjerujem, da se u vama toliko akumuliralo nehumanosti i nečovještva. Ljudi zar nije bilo dosta rušenja u zadnjem ratu. Rušilačko razmišljanje imao je Milošević sa svojim kompanjonima. Očito da se ta ideologija vuče i dalje ljudima kroz glave. Onom samozvanom kosmonautu mogu reći, da mnogo ljudi ima u tim naseljima nedovršene kuće već 10 godina, tako da to nisu bosanski tajkuni koji žive na periferiji grada nego puno njih je odvajalo od usta da bi sagradilo sebi dom. Očito da po vašem mišljenu te ljude treba ugušiti u onoj vodi, samo da

A sad ću da vas pitam nešto drugo. Ako ćemo tako, pročitajte naprimjer zakon o požarnoj sigurnosti u stavbenim objektima, pa ćete vidjet da 90 posto objekata u sarajevu ima nepravilno postavljenu i neadekvatno servisiranu električnu instalaciju. Da ne govorimo o plinskoj instalaciji. Navešću primjer Njemačkog tima inženjera, koji je boravio u Bosni. Ljudi se samo čude, kako nema većih eksplozija plina. Koliko objekata ima avtomatske zatvararče plina i indikatore kritične koncetracije plina u prostoru? Jel objekti koji imaju plinsku instalaciju imaju uopšte uradjene elaborate o eksploziski ugroženosti i na osnovu toga dobijene dozvole? Da ne govorimo o putnim komunikacijama u naseljima kao što su Bistrik itd. Mada ni u samom gradu nije ništa bolje. Koliko bolnica i zdravstvenih domova u Sa uopšte ispunjava minimalne mikrobiološke kriterije? Koliko pekara u sarajevu ispunjava sanitarne kriterije koji su zakonom definisani. Ne smijem ni pomisliti na regulative koje ima Eu. Šta sad? Jel im treba svima rušiti objekte? Ako bi rušili onda bi Sarajevo izgledalo kao Staljingrad poslije njemačke opsade u drugom svjetskom ratu.
Ti problemi se rješavaju na sasvim drugačiji način nego što je vaš. Samo što je bosna izolovana od cijelog svijeta pa su ljudi u toj mrtvaji postali divlje zvijeri u kavezu i kao takvi svaki problem rješavaju nasiljem, represijom, rušenjem i destrukcijom i misle da je to jedini pravilan način. Jadni smo jer bolje načine nismo ni vidjeli ni osjetili da bi mogli da uporedimo sa našim. Teško nama. Teško nama. Ova zemlja sve više tone u mračni ambis i svjetlo se više ne nazire.
stolac-SARAJEVO

#27 Re: poplava na otesu....

Post by stolac-SARAJEVO »

@glider-majke ti,kakva ti je to logika :? Po tebi,ako nemam novca za auto ili da odem na godisnji odmor,mogu opljackati banku i od tog novca priustiti isto a ne treba me krivicno goniti i optuziti jer drzava (a nije to toliko ni do drzave koliko do mene i mojih sposobnosti) nije bila u stanju da mi omoguci isto.Kada dodjem na sud,trebam reci:"Casni sude,znate ja sam cijeli svoj zivot zelio da imam Audia a nisam to sebi mogao priustiti pa sam zato opljackao banku.Aj me oslobodi majke ti." I sud me treba osloboditi.Mislim,logika ti je nigdje veze i suprotna svim mogucim principima prava i pravde.
Velika vecina (sigurno 90%) tih takvih objekata ugrozava zivot 400 000-450 000 hiljada Sarajlija koji zive na podrucju Grada Sarajeva.Na taj nacin se unistavaju zelene povrsine,sume a tek da ne govorim o zagadjenju podzemnih voda,izvorista i slivova kojima se Sarajevo snadbjeva vodom za pice.
Bas je maloprije na KISS-u bila emisija koja se bavila razlozima ovolikih poplava.Doslo se do zakljucka da ljudi,prvo,grade kuce (sa dozvolom ili bez dozvole) gdje ne trebaju,drugo da je vecina korita doslovno ZACEPLJENA smecem i trece da i svake tri do cetiri godine treba cistiti korita u gradskim i naseljenim zonama od "smeca" koje sama priroda nanese u ta korita (mulj,balvani i sl.)
Neelix

#28 Re: poplava na otesu....

Post by Neelix »

bas me zanima, glideru, kako bi ti rijesio problem tih kuca? nastranu poplave, ali ti izgleda ne znas sta je vodozastitna zona. razmisli malo odakle dolazi voda sljedeci put kad odvrnes slavinu. i razmisli, ima li, makar malo, fekalnih ostataka iz septickih jama u vodozastitnoj zoni, u njoj.
stolac-SARAJEVO

#29 Re: poplava na otesu....

I da...jos da dodam i da tvoja prica o plinskim ventilima i pekarama TAKODJE nema veze sa datom temom.Izgradnja 100-200 kuca na vodozastitnoj zoni,ugorzava zivote od 400 000 Sarajlija.To,sto neko nema ventile za plin kakvi su zakonom propisani il sto neka pekara ne ispunjava sanitarne kriterije (sto naravno nije ispravno i sto osudjujem) MOZE ugroziti (sa naglaskom na ovo MOZE) zivote ljudi koji ili zive u toj zgradi ili jedu u toj pekari,dok (ponavljam) nelegalna gradnja ugrozava zivote nas Sarajlija pa cak i ljudi koji zive u tim objektima ;-)

Zivio i nista licno.
glider

#30 Re: poplava na otesu....

Post by glider »

Naselje Doglodi nisu vodozaštitna zona pa su isto tako pogodjeni poplavom. Mislim lično da su krive brane koje su nepravilno izgradjene i koje ne mogu da prime toliko vode pa je bezobzirno razliju po poljima. I to nema nikakve sa balvanima i glupostima koje navodite. Korita rijeka bi se trebala urediti.

Ja vam predlažem da odete i tim ljudima zapalite kuće pa ćete biti proglašeni ekološkim herojima. To su vaši načini.
A što se tiče pekara, pa svi sarajlije jedu hljeb i svi su ugroženi, ne samo par ljudi.
stolac-SARAJEVO

#31 Re: poplava na otesu....

@glider-oooo glider :) e sto nisi odmah rekao da su kuce izgradjene u Doglodima.Ako su u Doglodima onda to mijenja cijelu situaciju :D :-)
Pored gradnje po principu "ko gdje hoce",poplave su prouzrokovane upravo i neuredjenim (zacepljenim,neizgradjenim i kakvim sve ne koritima) sto ti ja gore napisaj a ti ne procita ili ne shvati.
Znaci,ako se napravi korito (uz strucnu analizu koja ukljucuje protok vode i sl.) i onda sto nemarom ljudi koji bacaju smece u to isto koriti,sto cinjenicom da sama rijeka nanosi balvane,mulj i sl. u to isto korito,dolazi do stvaranje "brana" na toj istoj rijeci i u tom istom koritu.Voda nakon toga sama sebi pocne traziti novi vodotok ili za vrijeme velikih padavina (sto je bio slucaj kod nas) i topljenja snijega,dolazi do izljevanja rijeka iz korita usljed cinjenice da voda nabuja.Cista logika,vjeruj.
madner

#32 Re: poplava na otesu....

Post by madner »

glider wrote:Odgovor svih rušačima kuća.
Ne mogu da vjerujem, da se u vama toliko akumuliralo nehumanosti i nečovještva. Ljudi zar nije bilo dosta rušenja u zadnjem ratu. Rušilačko razmišljanje imao je Milošević sa svojim kompanjonima. Očito da se ta ideologija vuče i dalje ljudima kroz glave. Onom samozvanom kosmonautu mogu reći, da mnogo ljudi ima u tim naseljima nedovršene kuće već 10 godina, tako da to nisu bosanski tajkuni koji žive na periferiji grada nego puno njih je odvajalo od usta da bi sagradilo sebi dom. Očito da po vašem mišljenu te ljude treba ugušiti u onoj vodi, samo da

A sad ću da vas pitam nešto drugo. Ako ćemo tako, pročitajte naprimjer zakon o požarnoj sigurnosti u stavbenim objektima, pa ćete vidjet da 90 posto objekata u sarajevu ima nepravilno postavljenu i neadekvatno servisiranu električnu instalaciju. Da ne govorimo o plinskoj instalaciji. Navešću primjer Njemačkog tima inženjera, koji je boravio u Bosni. Ljudi se samo čude, kako nema većih eksplozija plina. Koliko objekata ima avtomatske zatvararče plina i indikatore kritične koncetracije plina u prostoru? Jel objekti koji imaju plinsku instalaciju imaju uopšte uradjene elaborate o eksploziski ugroženosti i na osnovu toga dobijene dozvole? Da ne govorimo o putnim komunikacijama u naseljima kao što su Bistrik itd. Mada ni u samom gradu nije ništa bolje. Koliko bolnica i zdravstvenih domova u Sa uopšte ispunjava minimalne mikrobiološke kriterije? Koliko pekara u sarajevu ispunjava sanitarne kriterije koji su zakonom definisani. Ne smijem ni pomisliti na regulative koje ima Eu. Šta sad? Jel im treba svima rušiti objekte? Ako bi rušili onda bi Sarajevo izgledalo kao Staljingrad poslije njemačke opsade u drugom svjetskom ratu.
Ti problemi se rješavaju na sasvim drugačiji način nego što je vaš. Samo što je bosna izolovana od cijelog svijeta pa su ljudi u toj mrtvaji postali divlje zvijeri u kavezu i kao takvi svaki problem rješavaju nasiljem, represijom, rušenjem i destrukcijom i misle da je to jedini pravilan način. Jadni smo jer bolje načine nismo ni vidjeli ni osjetili da bi mogli da uporedimo sa našim. Teško nama. Teško nama. Ova zemlja sve više tone u mračni ambis i svjetlo se više ne nazire.

Sto se tice elaborata za plinske instalacije, ja imam. Vecina stambenih objekata u Njemackoj nema indikatore koncentracije plina.
Dakle da ti kazem otvoreno, ne rise.
Evo ja imam 100 000 KM, da li mogu napraviti kucu u Doglodima?

Kolku mogu? Ako ta kuca vrijedi 200 000, jesam li ja socijalni slucaj?

Ti problemi se rijesavaju bagerom u civilizovanim drzavama. Dakle prvo sruse objekat ili daju vlasniku rok da sam dovede u prijasnje stanje. Ako ne srusi onda vlasnik mora platiti rusenje, jerbo je napravio drzavi trosak.
Ma.Le.Na

#33 Re: poplava na otesu....

Post by Ma.Le.Na »

madner wrote:

Sto se tice elaborata za plinske instalacije, ja imam. Vecina stambenih objekata u Njemackoj nema indikatore koncentracije plina.

Ti problemi se rijesavaju bagerom u civilizovanim drzavama. Dakle prvo sruse objekat ili daju vlasniku rok da sam dovede u prijasnje stanje. Ako ne srusi onda vlasnik mora platiti rusenje, jerbo je napravio drzavi trosak.
:thumbup: :thumbup:

ne mozemo mi al mogu bezobraznici koji su se doselili od svakud..koji ne znaju da zemlju trebas kupit (a ne ko na divljem zapadu ogradit sebi parcelu koja ti se svidja) ..pa onda traziti dozvolu za gradnju pa da ne nabrajam dalje..
i takvi ce ti reci da nisu ludi..kad mogu sve besplatno..
a ti i ja i pet i deseti mladi covjek ovog grada ima da zapnemo pa mozda nekad u 60toj budem vlasnik svog stana a ako bas bas zapnem mozda i kuce
dotle ce seljaci i dalje graditi trospratnice bez fasada i smijati se nama budalama :x :x :x :x :x
Vragolan

#34 Re: poplava na otesu....

Post by Vragolan »

kakve ste vi patriote, pih
dosta se u ratu ruslio vi bi i sad rusili

i ti malena ko je tebi kriv sto nisi zakolicala sebi livadu i zidala, ko ti je kriv ......
uvjek dobar gost

#35 Re: poplava na otesu....

Post by uvjek dobar gost »

Ma.Le.Na wrote:
madner wrote:

ne mozemo mi al mogu bezobraznici koji su se doselili od svakud..koji ne znaju da zemlju trebas kupit (a ne ko na divljem zapadu ogradit sebi parcelu koja ti se svidja) ..pa onda traziti dozvolu za gradnju pa da ne nabrajam dalje..
a ti i ja i pet i deseti mladi covjek ovog grada ima da zapnemo pa mozda nekad u 60toj budem vlasnik svog stana a ako bas bas zapnem mozda i kuce
dotle ce seljaci i dalje graditi trospratnice bez fasada i smijati se nama budalama :x :x :x :x :x
još samo da dodam.... Kad načelnik jedne od sarajevskih opština otvoreno poziva ljude na divlju gradnju ... šta očekivati, riječ je o Damiru Hadžiću načelniku opštine Novi Grad, koji je jednom prilikom na kantonalnoj televiziji pravdao ljude neradom svoje administracije i još pride rekao da je jeftinije prvo graditi pa onda tražiti dozvole....

Svaki grad, kotlina, prostor ima svoje limite, limiti sarajevske kotline su davno premašeni, nije moguće na ovu infrastrukturu grada doseliti još 100 000 ljudi koji žive u divljim naseljima... saobraćaj, snabdijevanje vodom i recimo strujom ima svoje limite.... da sad ne govorim o drugim oblicima zagađenja....
Inspekcije šutke posmatraju i čekaju da se desi neka tragedija... ?!?!?!?!
Betand

#36 Re: poplava na otesu....

Post by Betand »

ma to je vladajuća ekipa sebi glasače dovela , jer oni im to omogučavaju da prave bespravno , molim te , kako je moguće da se priključi struja na bespravno sagrađenu kuću , telefonska linija , plin itd , volio bih da mi netko odgovori na ovo ....
madner

#37 Re: poplava na otesu....

Post by madner »

Ma.Le.Na wrote:
madner wrote:

Sjo dobar ti havatar. :D
Ja sam gigant, do 55-te kuca je moja. :lol:

Ma logika je odlicna, nemoj platiti gradjevinsku (od koje se jel placa infrastruktura) i onda se jos zali sto ne valja infrastruktura.
Ma.Le.Na

#38 Re: poplava na otesu....

Post by Ma.Le.Na »

Vragolan wrote:kakve ste vi patriote, pih
dosta se u ratu ruslio vi bi i sad rusili

i ti malena ko je tebi kriv sto nisi zakolicala sebi livadu i zidala, ko ti je kriv ......

jest vala nije mi niko kriv

nego ..evo ima parcela po gradu..parkica kod Druge ne izgleda lose ba!
Hocel ko da se utalima i ogradimo sebi "parcelicu" 20x20...malu malenu..

@madner :D
glider

#39 Re: poplava na otesu....

Post by glider »

Madner,
ako imate kao što kažete 100 000 KM, onda nećete ni graditi na gorenavedenim dijelovima. Takvi ne grade u ruralnim perifernim dijelovima grada, nego kupe stan u centru. Samo me interesuje odakle Bosancu u doba kad i njemačka industrija kleca pod teretom recesije, cifra od toliko nula? Ne mogu ni zamisliti šta sve takava osoba ima u nekretninama ili drugim oblicima akumuliranog kapitala. Zaradilo se pošteno na 10 prsta u zemlji koja je ekonomski spada na samo dno razvijenih zemalja. Ako ste zaradili pošteno tolike svote u tako teškoj situaciju u kojoj je bosna uglibljena već od početka rata onda vam svaka čast. Vi ste jedan od najinteligentnijih i najsposobinijih osoba za koje sam čuo. Predlažem da kandidujete za kakvu svjetsku korporaciju jer takve ljudi po svijetu idu za med. Mada čisto sumnjam u maloprije navedene tvrdnje. Biće prije, da je mnogo njih zaplakalo zbog vašeg nepoštenja ili nepoštenja vašeg babe. Ko se našao da govori o zakonu i pravilniku i šta sve ne. Znam ja zašto bi neki bezobzirno rušili te kuće, ne pokušavši da nađu niti jednu moguću alternativu. Iz prostog razloga što bi ti isti na tim ruševinama izgradili poslovne, trgovačke, fitnes ili neke druge centre. I uživali u slikavanju za novine i dnevnike presijecajući vrpce svježe otvorenih objekata, dok im se sa starne smješkaju njihove razmažene konkubine.
vox-populi

#40 Re: poplava na otesu....

Post by vox-populi »

Izuzetno mi je zanimljiva logika pojedinih: "prosli smo rati u rusnje, sad mozemo nelegalno graditi i onda optuzivati drzavu i kukati kako nam ne pomaze jer je nasa nelegalno izgradjena kuca poplavljena". Pa ne proglasavaju se vodozastitne zone vodozastitnim jer je tako cool. Malo analizirati rijec VODOZASTITNA pa ce (valjda) biti jasnije. Isto ide i za klizista. Napravi se kuca, nelegalno, na klizistu i onda kad zavrsi kod komsije u basti, kuka se kako drzava nije pomogla. Logika do jaja.
Cholina_Lokica

#41 Re: poplava na otesu....

Post by Cholina_Lokica »

glider wrote:Madner,
ako imate kao što kažete 100 000 KM, onda nećete ni graditi na gorenavedenim dijelovima. Takvi ne grade u ruralnim perifernim dijelovima grada, nego kupe stan u centru. Samo me interesuje odakle Bosancu u doba kad i njemačka industrija kleca pod teretom recesije, cifra od toliko nula? Ne mogu ni zamisliti šta sve takava osoba ima u nekretninama ili drugim oblicima akumuliranog kapitala. Zaradilo se pošteno na 10 prsta u zemlji koja je ekonomski spada na samo dno razvijenih zemalja. Ako ste zaradili pošteno tolike svote u tako teškoj situaciju u kojoj je bosna uglibljena već od početka rata onda vam svaka čast. Vi ste jedan od najinteligentnijih i najsposobinijih osoba za koje sam čuo. Predlažem da kandidujete za kakvu svjetsku korporaciju jer takve ljudi po svijetu idu za med. Mada čisto sumnjam u maloprije navedene tvrdnje. Biće prije, da je mnogo njih zaplakalo zbog vašeg nepoštenja ili nepoštenja vašeg babe. Ko se našao da govori o zakonu i pravilniku i šta sve ne. Znam ja zašto bi neki bezobzirno rušili te kuće, ne pokušavši da nađu niti jednu moguću alternativu. Iz prostog razloga što bi ti isti na tim ruševinama izgradili poslovne, trgovačke, fitnes ili neke druge centre. I uživali u slikavanju za novine i dnevnike presijecajući vrpce svježe otvorenih objekata, dok im se sa starne smješkaju njihove razmažene konkubine.
a sto si ti tako isfrustriran i ljubomoran... nije ti to zdravo nikako :mrgreen:
niko ti nije kriv osim tebe samog sto ti nisi zavrnuo rukave i zaradio sebi lovu... najlakse je kukati, i mrziti one koji imaju :D
madner

#42 Re: poplava na otesu....

Post by madner »

Haveru kad imas nekretnine i konkubine u vrijednosti od 500 000 i 100 000 u kesu onda kazes slobodno da imas 600 000. Jerbo mozes otici u banku i staviti te nekretnine pod hipoteku za 500 000.
Jako jednostavno, dakle prolazio sam njivom. Ugledao sam parcelu koja mi se oblikom i terenskom konfiguracijom svidjela. Zabio sam 4 kolca te znak: Moje, pucam. Nakon toga sam izgradio skromnu kucicu od 10x10 sa 2 sprata i nesto malo tavana, malo humanitarne, malo certifikati, moba, ovo ono. Medjutim, totalno sam se sjebao kada sam u pokusaju da napravim podrum skontao da je tu neka voda. Posto ne zelim mjesto bez podruma ovo sam prodao i sad imam 100 000 KM.

Tako da ako ima nesto skromno sa dulumom dva, 150 kvadrata (ne treba vise) i da ima podrum javi. Pokusavam objasniti ovim u opcini da sam zapravo veci socijalni slucaj od ovih poplavljenih, jer nece dusmani da mi prodaju za te pare, ali mi ne vjeruju.
Neelix

#43 Re: poplava na otesu....

Post by Neelix »

ako imate kao što kažete 100 000 KM, onda nećete ni graditi na gorenavedenim dijelovima. Takvi ne grade u ruralnim perifernim dijelovima grada, nego kupe stan u centru.
mozda u centru ilijasa :-) al dabogda i tamo :roll:
semmy

#44 Re: poplava na otesu....

Post by semmy »

otes nije u vodozastitnoj zoni, gradjevinsku vecina stanovnistva na otesu ima jer su pretezno kuce izgradjene prije rata ili su popravljene stare unistene ili gradjene nove na mjestima starih koje su imale dozvolu...
tako da ne pricate toliko gluposti koliko pricate...
evo mi smo ulozili 100 000 km u kucu,na zemlji i njestu kuce koja pripada nasim roditeljima 30-40 god., imamo fasadu, gradska ( sarajevska ) smo djeca oboje ( i suprug i ja )...
sta sad treba nas podaviti jer smo zaboga napravili kucu na periferiji u blizini rijeke i nismo u centru grada

koliko samo opakosti i zavisti u vama ima, za nepovjerovati...eto budite zavidni i meni koja sam imala 100 000 i ulozila u nekretninu...fuj gadi mi se ovaj narod u bosni...treba nama jos jedan rat, nije nas dovoljno istrijebljeno
Haris.ba

#45 Re: poplava na otesu....

Post by Haris.ba »

semmy wrote: koliko samo opakosti i zavisti u vama ima, za nepovjerovati...eto budite zavidni i meni koja sam imala 100 000 i ulozila u nekretninu...fuj gadi mi se ovaj narod u bosni...treba nama jos jedan rat, nije nas dovoljno istrijebljeno
Mi smo pakosni i zavisni što imaš kuću koja ti svake druge godine malo plivucka?
semmy wrote:otes nije u vodozastitnoj zoni, gradjevinsku vecina stanovnistva na otesu ima jer su pretezno kuce izgradjene prije rata ili su popravljene stare unistene ili gradjene nove na mjestima starih koje su imale dozvolu...
Svi znamo da Otes nije toliki problem. I ko god hoće da se pobrine malo o sebi, a ima građevinsku dozvolu, običnom tužbom može nastalu štetu zbog plavljenja naplatiti od države.
semmy wrote:sta sad treba nas podaviti jer smo zaboga napravili kucu na periferiji u blizini rijeke i nismo u centru grada
Iskrivljavaš što su mnogi pisali. Problem su nelegalne kuće, a ne što je neko bio ko biva "prinuđen" da krši zakon i pravi kuće u području koje plavi zadnjih 100 godina. Zakon je isti za sve. Barem bi trebao biti. Niko nije morao napraviti kuću u Doglodima.

I kakvo je to razmišljanje? Napraviti kuću bez papira i onda očekivati isti položaj ko oni koji su nabavili sve papire.

P.S.
U mojoj zgradi smo se našli svi stanari i dogovorili da skupimo pare i riješili sva pitanja glede žaštite od požara, plina itd. Nećemo vikati na državu ako bude požara.
zijancer

#46 Re: poplava na otesu....

Post by zijancer »

poplave nisu nista prema klizistima koja ce tek proraditi punom snagom :mrgreen:
sve neuki jadnici, a ovamo se ubise zidajuci kuce sa 3-4 sprata BEZ DozvoLLe na problematicnom terenu..a upozoreni su na to
gdje su sve svodili fekalije je posebna tema i katastrofa..

e, sada neka ih mama pohlepna spasava :)
madner

#47 Re: poplava na otesu....

Post by madner »

semmy wrote:otes nije u vodozastitnoj zoni, gradjevinsku vecina stanovnistva na otesu ima jer su pretezno kuce izgradjene prije rata ili su popravljene stare unistene ili gradjene nove na mjestima starih koje su imale dozvolu...
evo mi smo ulozili 100 000 km u kucu,na zemlji i njestu kuce koja pripada nasim roditeljima 30-40 god., imamo fasadu, gradska ( sarajevska ) smo djeca oboje ( i suprug i ja )...
sta sad treba nas podaviti jer smo zaboga napravili kucu na periferiji u blizini rijeke i nismo u centru grada

koliko samo opakosti i zavisti u vama ima, za nepovjerovati...eto budite zavidni i meni koja sam imala 100 000 i ulozila u nekretninu...fuj gadi mi se ovaj narod u bosni...treba nama jos jedan rat, nije nas dovoljno istrijebljeno
Kakva zavist, svaka cast.
Samo po logici ovog glidera imas konkubine i trebala bi lose spavati od griznje savjesti.

Samo Otes nije poplavljen.
semmy

#48 Re: poplava na otesu....

Post by semmy »

madner wrote:

Samo po logici ovog glidera imas konkubine i trebala bi lose spavati od griznje savjesti.

koje griznje savjesti, za sta...pojasni?????
hahahahahahh a sta je poplavljeno?????pa valjda znam da sam morala iz kuce izac nekoliko dana dok se zeljeznica nije smirila
madner

#49 Re: poplava na otesu....

Post by madner »

semmy wrote:
madner wrote:

koje griznje savjesti, za sta...pojasni?????
hahahahahahh a sta je poplavljeno?????pa valjda znam da sam morala iz kuce izac nekoliko dana dok se zeljeznica nije smirila
Pa evo meni covjek objasnio:
ako imate kao što kažete 100 000 KM, onda nećete ni graditi na gorenavedenim dijelovima. Takvi ne grade u ruralnim perifernim dijelovima grada, nego kupe stan u centru. Samo me interesuje odakle Bosancu u doba kad i njemačka industrija kleca pod teretom recesije, cifra od toliko nula? Ne mogu ni zamisliti šta sve takava osoba ima u nekretninama ili drugim oblicima akumuliranog kapitala. Zaradilo se pošteno na 10 prsta u zemlji koja je ekonomski spada na samo dno razvijenih zemalja
Pa jel sad poplavilo kucu ili nije?
black

#50 Re: poplava na otesu....

Post by black »

ja bi te sad radi ovog proshetao do banata
Post Reply